Çizgiroman Sohbet Başlığı

Başlatan hanac, 14 Temmuz, 2017, 07:34:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hanac

Genel bir konu olunca arkadaşlar nereye yazacaklarını bilemiyorlar.

Ayrı ayrı başlık açmak yerine buyurun burayı kullanın.  ;D

gamlıbaykuş

Sevilen dizi -en azından benim- Stranger Things' in çizgi romanı çıkmış galiba. Bu konuda bilgisi olan var mı?
Hayat ne kadar güzel, hoş,
Haydi durma sevgiline koş...

tenten

Dark Horse basacakmış. İlk sayı Eylül'de çıkıyor, toplam 4 sayı.
Sonradan muhtemelen cilt olarak da basılır.
https://nerdist.com/stranger-things-comic-dark-horse/

gamlıbaykuş

Mini seri yani. 4 sayıda ne anlatacaksın ki, dizi bile 3. sezonu gelecek.
Hayat ne kadar güzel, hoş,
Haydi durma sevgiline koş...

tenten

Haklısınız. Seri tutarsa uzatırlar diye tahmin ediyorum.

eysude

Altin Koza Film Festivali için Adana'dayim. 25 Eylül Sali günü, 75. Yıl Sanat Galerisi'nde, moderatörlüğünü üstleneceğim, Çizgi Roman ve Sinema söyleşisi yapilacak. Etkinliğe, oyuncu ve çr sanatçisi Süleyman Turan'ın yani sira, kesinleşmemekle birlikte Suat Yalaz ustamiz da katilacak. Ayrintilari festivalin web sayfasindan takip edebilirsiniz. Bölgedeki dostlari beklerim...

pizagor

Bir çizgi karakterden çizgiromancının en büyük sorununu duymak...

İlk Biriktirici... Vampir Dişçisi... Huysuz İhtiyar... KRONİK İTTAPAR!!!
Hayat sana sokak hayvanlarına davrandığın gibi davransın!

Lucky_Luke

Alıntı yapılan: pizagor - 24 Mart, 2025, 11:14:52Bir çizgi karakterden çizgiromancının en büyük sorununu duymak...

Zaman zaman ben de zorlanıyorum. Ama sabır ve planlama ile hepsini bir düzene getirip, kütüphanem de olması gereken yerlerine yerleştirebiliyorum. Bir de robot gibi bir yardımcı olsa ne iyi olurdu. Ev süpürgesi robot yaptılar da, bu işler için yardımcı robot daha gelmedi. Ghost in the Shell: Stand Alone Complex diye bir anime serisi vardır. Birinci sezonunun final bölümünde, bahsettiğim robota iyi bir örnek olarak görünür. Satışa çıkarsa alacağım bunlardan bir tane...

Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar; önce haysiyetlerini sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.

(Mustafa Kemal Atatürk)

pizagor

Böyle bir alanım olsa robotsuz da idare ederdim. Şu uçsuz bucaksız dünyadan kendime ait yüz metrekare yüksekçe tavanlı bir oda, çok mu şey istiyorum ya!

Şu andaki 11 metrekare de :)
İlk Biriktirici... Vampir Dişçisi... Huysuz İhtiyar... KRONİK İTTAPAR!!!
Hayat sana sokak hayvanlarına davrandığın gibi davransın!

YzbVolkan

Çizgi romanı boş verin aç kalmamak için gidin altın alın.
Cizgi romanlar gūnûnūzū aydınlatsın.

Nightrain

Alıntı yapılan: YzbVolkan - 25 Mart, 2025, 13:44:13Çizgi romanı boş verin aç kalmamak için gidin altın alın.

Bende böyle düşünüyorum.
"Bu yıldızı çok mu istiyorsun Heatie? Al ye o zaman!"

Ustura Kemal

Sayın yzbVolkan ve sayın nightrain , aç kalmamak için altınlarımı yiyeceğiz.😝

Volrath

Şahsen ben de katılmıyorum. İstenen bu zaten. evden işe - işten eve gidip gelen, fatura vergi ödeyen robotlar. bizim gözümüzü, ruhumuzu doyurmak gibi mecburi kusurlarımız var.

Rossi

Onümüzdeki ay yüzde 20 zam gelir zaten. Kağıdı 48 avro üzerinden ithal etmeye başladılar bile. Fırsatçılara gün doğdu.
Kitap satışları iyice düşecektir. Sadece cizgi roman olarak görmemek lazım.

Lucky_Luke

Alıntı yapılan: pizagor - 25 Mart, 2025, 09:57:07Böyle bir alanım olsa robotsuz da idare ederdim. Şu uçsuz bucaksız dünyadan kendime ait yüz metrekare yüksekçe tavanlı bir oda, çok mu şey istiyorum ya!

Şu andaki 11 metrekare de :)

Görsellerde ki kütüphane oldukça büyük tabi. O kadar alanım olsa ne yapardım bilmiyorum. Yardımsız, tek tabanca bu işleri yürütmek kolay değil. Ben evimde iki odayı bu işlere ayırabiliyorum. Net 20 metrekare diyeyim. Eğer ilerde gerekirse diye üçüncü odayı planlıyorum. O da yetmez ise salonu da hesaba katacağım.

Alıntı yapılan: Ustura Kemal - 25 Mart, 2025, 19:40:56Sayın yzbVolkan ve sayın nightrain , aç kalmamak için altınlarımı yiyeceğiz.😝

Alıntı yapılan: Volrath - 25 Mart, 2025, 20:31:35Şahsen ben de katılmıyorum. İstenen bu zaten. evden işe - işten eve gidip gelen, fatura vergi ödeyen robotlar. bizim gözümüzü, ruhumuzu doyurmak gibi mecburi kusurlarımız var.

Aile bu konularda çok önemli. Kitapsız, kütüphanesiz bir dönemim hiç olmadı. Tüm aile fertlerim desteklerdi. Babamın da, ağabeyimin de kütüphanesi ayrı olarak vardı. Rahmetli annem de, anneannem de, dedem de çok okurlardı. Çizgiroman da her daim okunurdu. Kimse kötü bakmazdı. Onun yeri ayrıydı her zaman. Kitap başka, çizgiroman başka bir şey sonuçta. Burda önemli olan okuma eyleminin belli bir bilinç ve disiplin kazandırması. Ailecek yapılan bir eylem olduğunda çok daha keyifli hale geliyor. Ben bunu hiç bir şeye değişemem. İşin maddi tarafına bakarsak, işin asıl önemli olan kısmını kaçırmış oluruz.

Japonlar bu işlerde ileri seviyede dersem yanlış olmaz. Japonya' ya gidip de evlere girerseniz, ilk fark edeceğiniz tabi ki kitaplıklar ve raflara dizilmiş kütüphaneleri. Evleri ufak 50-60 metre karelik alanda tıkış tıkış yaşıyorlar ama yaşıyorlar. Bunu gayet normalize etmişler kafalarında. En zenginlerin evleri bile 100 metre kare civarı, şehir merkezinde müstakil bahçeli ev sahibi olan çok az. Genelde apartmanlarda oturuyorlar.

Yaptıkları filmlerde, animeler de de çok görürsünüz bu ortamları. Size bir örnek, Studio Ghipli'den çıkan Whisper of the Heart kastettiğim duruma en güzel örneklerden biri. Evin her yeri kitap ve bununla son derece barışık bir şekilde ailecek yaşamaktalar. Olması gereken de bu olmalı bence. Kitaplarla, çizgiromanlarla, kütüphanelerle hayat, apayrı bir yaşama biçimidir.

Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar; önce haysiyetlerini sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.

(Mustafa Kemal Atatürk)