Zagor Sohbet Odasi

Başlatan Underfined, 23 Aralık, 2009, 19:01:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kuzgun

Bonelli beni gıcık etmeye, kıskandırmaya devam ediyor...

Dylandog

zagor severler selamlar. Sizlere 3 sorum var. zagor klasik maceralar dizisi 100 sayı ve ileriki sayılar hiç bir yerde yok. Sizce lal kitap tekrar basar mı. Birde italyada orjinal birinci sayıdan itibaren renkli klasik zagor basılıyor. Sizce lal kitap ülkemizde yayınlar mı.
Birde gelmiş geçmiş En iyi 10 zagor sayıları hangileridir. Saygılar.

ninjagamer

Alıntı yapılan: Dylandog - 17 Eylül, 2024, 15:41:25zagor severler selamlar. Sizlere 3 sorum var. zagor klasik maceralar dizisi 100 sayı ve ileriki sayılar hiç bir yerde yok. Sizce lal kitap tekrar basar mı. Birde italyada orjinal birinci sayıdan itibaren renkli klasik zagor basılıyor. Sizce lal kitap ülkemizde yayınlar mı.

Merhaba. Çok fazla Zagor sever olmamama rağmen elimden geldiğince cevap vereyim.

Lal'in bahsettiğiniz sayıları yeniden basma ihtimali çok düşük.

Lal'in seriyi renkli olarak basma ihtimali çok daha düşük.

En iyi maceralar benim için Hellingen ile olanlar.

Dylandog

Alıntı yapılan: ninjagamer - 18 Eylül, 2024, 17:08:34Merhaba. Çok fazla Zagor sever olmamama rağmen elimden geldiğince cevap vereyim.

Lal'in bahsettiğiniz sayıları yeniden basma ihtimali çok düşük.

Lal'in seriyi renkli olarak basma ihtimali çok daha düşük.

En iyi maceralar benim için Hellingen ile olanlar.
cevaplar için teşekkürler

Vassago007

Alıntı yapılan: Dylandog - 17 Eylül, 2024, 15:41:25zagor severler selamlar. Sizlere 3 sorum var. zagor klasik maceralar dizisi 100 sayı ve ileriki sayılar hiç bir yerde yok. Sizce lal kitap tekrar basar mı. Birde italyada orjinal birinci sayıdan itibaren renkli klasik zagor basılıyor. Sizce lal kitap ülkemizde yayınlar mı.

Ben belki de kendimi bilerek ilk okuduğum maceralar olsa gerek Ateş Suyu (Tay Mavi Zagor 1, Yeşil Zagor genel olarak tamamı ama  15. sayı İntikam Yolu KM de 76-77) ve Ecemden çıkan maceraları çok beğenirim. Sanırım en güzel maceraları da o dönemler.

Dylandog

Alıntı yapılan: Vassago007 - 18 Eylül, 2024, 23:14:00Ben belki de kendimi bilerek ilk okuduğum maceralar olsa gerek Ateş Suyu (Tay Mavi Zagor 1, Yeşil Zagor genel olarak tamamı ama  15. sayı İntikam Yolu KM de 76-77) ve Ecemden çıkan maceraları çok beğenirim. Sanırım en güzel maceraları da o dönemler.
cevap için teşekkürler

aytaç

ferri ve donatelli nin tüm çizimleri derim :)

aa

Özellikle Ferri sonra da Donatelli, son dönem çizerleri ise çok kötü
Esse Gesse Hayranı...

Ustura Kemal

Darkwood tepelerinden gelen ( bu tepelere bu ismi ben verdim ) gökgürültüsü ve şimşek sesleriyle yeni günü selamladım. " Lânet olası şeytan, bugün için yaptığım dağ yürüyüşü planlarımı öğrendi, trompet çalmaya, şimşekleri sallamaya başladı!.." diye düşündüm. Darkwood tepelerini sis ve kara bulutlar kapladığında hemen ardından başlayan şeytanın davul sesleri biraz sonra yaşam alanım ova'ya başlayacak şiddetli yağmurun müjdesini veriyor. Değerli Zagor tutkunu dostlar; böyle havalarda Zagor okumanın ayrı bir keyif kaynağı olduğunu sizlerinde deneyimlediğinizi biliyorum. Dışarıda ayaz varsa, bu ayazı gökgürültüsü ve yağmur süslüyorsa ; yapılacak en güzel eylem, bu güzellikleri Zagor cildiyle renklendirmektir. Bende öyle yapıyorum ve Çizgi düşlerin yayınladığı Maxi Zagor No 1 kara intikamcı cildiyle soğuk ve yağışlı pazar günümü değerlendiriyorum.

pizagor

Amerikanların hatırattan tıpkı basım fasikülleri de vitrinlere çıkarken acaba Lal Yayınları da nostaljik birkaç fasikülü Tay Yayınları logosunu dahi koruyarak okurlara sunar mı?

İlk aklıma gelen Zagor'un birinci fasikülü...

İlk Biriktirici... Vampir Dişçisi... Huysuz İhtiyar... KRONİK İTTAPAR!!!
Hayat sana sokak hayvanlarına davrandığın gibi davransın!

Ustura Kemal

Yaş ilerledikçe yıllar daha hızlı geçmeye başlıyor galiba. Sayın Pizagor'un üstteki Zagor kapak paylaşımı Lal kitap tarafından hediye olarak verilmişti. Deminden beri düşünüyorum da, Tay yayınları kapakları olan 1_ 2 ve 4 sayı kapakları 2002 yılı Nisan ayında yayınlanmaya başlayan aylık seriylemi yoksa 2005 yılı Mart ayında yayınlanmaya başlayan klasik Zagor serisiyle mi hediye edilmişti. Hatta 3 sayı verilmeden 4 sayının hediye edilmesi eleştiri konusu olmuştu. Çok yakın bir zaman gibi geliyor bana. Ama aylık serinin yayını başlayalı 23 yıl olmuş. Klasik seri ise iki ay sonra 20 yılı tamamlıyor. O yıl doğan çocuklar bugün yirmili yaşlarını sürüyorlar. Gelecek karanlık görünse de bir düşünürün, " umutsuz yaşam yaşam değildir " söylemiyle seslenmek istiyorum. Güzel günler göreceğiz gençler, umudunuzu kaybetmeyin.

Zeljko

Marco Villa

Bu ismi bir kenara yazalım. Hissiyatım Zagor'un ilerleyen zamanlarında çokça adını duyacağımız yönünde. Şu aralar Guisfredi imzalı Cain ve Wolfingam'ın dönüşünü çizmekteymiş. O macerada Zagor 696'da tanışacağımız Kaptan Nemo'nun da yer alacağını okudum. Paylaştığım linkteki Kaptan Nemo ve Naitulus eskizler bahsettiğim maceraya ait olabilir. Son olarak eklemek istediğim Kaptan Nemo'lu hikayenin senaryosu için Antonio  Serra'ya gidilmiş ama maalesef olmamış. Nathan Never dev albümlerde okuduklarımız sonrası acaba  diyorum Zagordaki Kaptan Nemo yorumu nasıl olurdu...

https://www.sergiobonelli.it/zagor/2023/07/26/gallery/marco-villa-studia-il-nautilus-1023427/#1
Şu Gotham'ın önü bir uzun alan
Bir tek seni sevdim Christopher Nolan

Zeljko

Zeljko

Zagor'un önümüzdeki dönemine oldukça yükseldim. Eğer andropoza girmiyorsam heyecan verici bir dönem bizleri bekliyor gibi sanki. Bisi'nin zombileri, Frida soslu Rakosi, Menzilci Kandrax, Rochas'ın karanlık(!) geçmişi, Manetola'nın gayri meşru çocuğu, Kaptan Nemo versus Kaptan Fishleg,70'li yıllar p.rno yıldızlarından hallice Supermike, Cain ve Lüfer Wolfingam ve daha fazlası... hepsi çok yakında Zagor mecmuasında...

Ustura Kemal

5__ 6 yıl evvel paylaşılan iletileri okuyorum da , paylaşımcıların ortak kanısı Zagor'un ömrünü tamamladığı, hikayelerin kendini tekrarladığı, artık Zagor yayınının sonlanması gerektiği gibi iletilerden oluşuyor du. Bu iletileri okuduğum da bir yakın dostumun yaşam fişinin çekileceği duygusuna kapılıyordum. Zagor ile  benim dostluğum yarım yüzyıldan uzun süredir, daha ilk okul sıralarından başlayan, sonra ortaokul, lise, askerlik, iş yaşamı,evlilik, boşanma, sonra yine evlilik ve yine boşanma, sonra, çenemi ve kalemimi tutamama nedeniyle yıllarca sürüm sürüm süründürülme ve emeklilik. Ve tüm bunlardan sonra İstanbul'a veda edip yaşamımın geri kalan kısmını Zagor, Tex gibi başyapıt çizgi roman kahramanlarımın dostluğuyla, kedi, köpeklerimin arkadaşlığıyla Ege' nin sakin bir ilçesine yerleşmem. Oh be Dünya varmış. Bütün altın madalyon forum dostlarıma öneriyorum, çapaçul insanlar en yakınınız, hatta kardeşinizin bile olsa uzak durunuz. Büyük şehirler ömür törpüsüdür; sizleri oralara bağlayan birşeyler yoksa kaçınız, Ege' ye yerleşiniz. Ömrünüze ömür katınız. Saygılarımla.