Enki Bilal-Gazap Fırtınası Üçlemesi / Marmara Çizgi

Başlatan memospinoz, 31 Ekim, 2017, 20:39:50

« önceki - sonraki »

Tuco Ramirez ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

pizagor

Alıntı yapılan: KenParker - 09 Temmuz, 2021, 02:10:29
Enik Bilal okumak epey zor bir deneyim. Lakin değiyor.

Hiçbir zaman 'tam olarak anladığımı' iddia edemeyeceğim :)
İlk Biriktirici... Vampir Dişçisi... Huysuz İhtiyar... KRONİK İTTAPAR!!!
Hayat sana sokak hayvanlarına davrandığın gibi davransın!

darbove

Hakları Alfa'ya geçmiş. Gazap Fırtınası olarak bandrolünü aldılar.
The Bird of Hermes is my name, eating my wings to make me tame.

Lucky_Luke

Alıntı yapılan: darbove - Dün, 13:25:48Hakları Alfa'ya geçmiş. Gazap Fırtınası olarak bandrolünü aldılar.

Güzel Haber. Bende Enki Bilal'in Türkiye de yayınlanan tüm eserleri mevcut. Umarım özel edisyon, koleksiyon cildi olarak da olsa sınırlı sayıda da olsa basılıp, yayınlanır.

Dışavurumcu sürrealist tarzı beni etkiliyor. Çizgi roman dünyasının David Lynch'i dersek yanlış olmaz bence. Yarattığı imgeler dünyasının insanı etkileyen bir tarafı da var. Kimse yüz de yüz anladım diye bilemez. Çizimlerinde ki göndermeleri tam olarak anlayabilmek pek kolay değil. İnsan psikolojisine, bilinçaltına dair şeyler okuyorum onun çizim tarzında ben.

Umarım yayınlanmamış diğer eserlerine de el atılır. Seçim olarak pek kolay tercih olmamıştır yayınevi açısından bakarsak.  Satış miktarı yüksek, talebi çok olan yayınlardan değil. Sadece belli bir farkındalık sahibi, sanatsal içerik hassasiyeti olanların ilgi duyduğu ve takip ettiği bir isim. Bu şekilde tanınırlığı, bilinirliği artarsa, belki diğer eserlerine de ilgi artabileceğinden, Alfa Yayınlarını tebrik etmek lazım, bu karından dolayı.