Saki'den Sinema (Film) İzlenimleri

Başlatan Saki, 30 Eylül, 2019, 15:35:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Saki

Bu ilk altı saniyeyi özenle dinleyin. Ancak bulabildim youtube'da  :D



Saki


Alman doğu cephesi,

Smolensk, Rusya


13 Маrt, 1943


Operation valkyrie filminden


İskandinav mitolojisi, Kuzey Germen halklarına ait mitlerin bir koleksiyonudur.


Norse mitolojisinde bir valkyrie (valkyrja, lafzen "öldürülenleri seçen"), ölülerin ruhlarını tanrı Odin'in salonu Valhalla'ya yönlendiren bir dizi kadın figüründen biridir.

Saki


Saki


Saki


Saki

Deniz hava kuvvetleri. Yakın gelecek...

Fallon, Nevada, yeni silahları test etme poligonu.

...Ve unutmayın, siz ABD deniz kuvvetleri pilotlarısınız ve sizden, mükemmelikten başka bir şey beklemiyorum...


Saki

Tatchakorn Yeerum (Tay dili: Thatchakon Yiram, telaffuz edilir, eski adıyla Phanom Yeerum) uluslararası alanda daha çok Tony Ja olarak bilinir. Taylandlı bir dövüş sanatçısı, aktör, aksiyon koreografı, dublör, yönetmen ve izcidir.

Bedensel kinestetik zeka, nesneleri manipüle etme ve çeşitli fiziksel becerileri kullanma yeteneğidir. Bu zeka aynı zamanda zamanlama duygusunu ve zihin-beden birliği yoluyla becerilerin mükemmelleştirilmesini de içerir. Sporcular, dansçılar, cerrahlar ve zanaatkarlar iyi gelişmiş bedensel kinestetik zeka sergilerler.



Saki

Blake's 7 (bazen Blakes7 olarak da adlandırılır), BBC tarafından üretilen bir İngiliz bilim kurgu televizyon programıdır. 1978-1981 yılları arasında BBC1'de 13 bölümlük dört dizi yayınlandı.

Yapımcılığını David Maloney (seri 1-3) ve Vere Lorrimer (seri 4) üstlenen, aynı zamanda ilk seriyi de yazan Terry Nation tarafından yaratıldı ve senaryo editörü, filmin dokuz bölümünü yazan Chris Boucher'dı.

İlk iki serinin ana karakteri Gareth Thomas'ın canlandırdığı Roj Blake'ti.

Blake'in 7'nin tema müziği Avustralyalı besteci Dudley Simpson tarafından yazılmıştır.



Diğer 25 ülkede yayınlanan Blake's 7'nin bütçesi düşüktü (Makedonyada da 1983 lerde yayınlanıyordu ve seyrettiğim ilk bilim kurgu dizisiydi) ancak uzay gemileri, robotlar, galaktik imparatorluklar ve uzaylılar gibi birçok uzay operası kinayesini içeriyordu. Eleştirel tepkiler çeşitlidir; bazı eleştirmenler programı distopik temaları, güçlü karakterizasyonu, belirsiz ahlakı ve karamsar tonu nedeniyle övdü. Ancak diğerleri üretim değerlerini ve diyaloğunu eleştirdi ve onu özgünlükten yoksun olmakla suçladı.

Bu karamsar tonu bir çocuk olarak ben de hissesiyordum ve beni çok etkilemişti. Ilk defa konuşmalı arayüz (Zen, Liberator'daki ana bilgisayar) ve teleportasyon gördüm.

Herhalde bütçesi düşük oldugundan dizideki görsel efektler çok kötü, oyunculuk açısından da kötü denilebilir ve vasat bir dizi olduğu izlenimi veriyor.

Bütçesi yüksek olsaydı distopik teması ve güçlü karakterizasyon nedeni herşey farklı olabilirdi

Yine de seslendirme ve genel atmosfer açısından tüm bildiğim dizilerin üstündedir.


Saki


Saki

Bunu hatırlayan varmı?

The Pegasus (Star Trek: The Next Generation)

USS Pegasus katı maddedin içinden geçebilecek bir gemidir, ancak, bir asteroidin içinden geçmek isterken hasar mı oluyor ve asteroitle kısmen kaynaşmış durumdadır.


Saki

Gloria denen dünyaca ünlü dergi var. Yaşadığım yerde Sırpça ve Hırvatça dilinde var ve satın alıyorum.

9. Hazıran 2023 sayısını aldım. Şu anda Bruce Willis hakkında bir yazıya bakıyorum.

Kusursuz ve korkusuz aksiyon kahramanı hafıza ve konuşma sorunları yaşıyor. İki kızı vardır, eşi Emma Heming ile yaşıyor ve birçok diğer oyuncuya filmlerde yer almalarnı sağlamıştır.


Kusursuz ve korkusuz aksiyon kahramanı..

Bu Die Hard 2 Elevator scene var ya!


Ve Die Hard 1 sahneleri..





Saki

Çocukken hepimiz Achiles olmayı umuyorduk...

Bir yetişkin olarak yalnızca Hector gibi olmayı dileyebiliriz


Saki


Saki

İlyada (Yunanca: Ἰλιάς) Homer tarafından yazıldığına inanılan bir destan. Tematik olarak Yunanlıların Ege Denizi ve Küçük Asya'daki adaları kolonileştirmeye başladığı zamanla ilgilidir. Bu sömürgeleştirme, yerleşim için toprak aramaya ve komşularına saldırıp yağmalamaya başlayan Balkan Yarımadası'nın nüfusunun artmasından kaynaklandı. Destanın içerik temelini M.Ö. 13. yüzyıl döneminde gerçekleşen Truva Savaşı dönemine ait olaylar oluşturmaktadır. MÖ 12. yüzyıla kadar. Truva Savaşı efsanesine göre Truva kralı Priam'ın oğlu Paris, Sparta kralı Menelaus'un karısı Helen'i kaçırıp memleketi İlion'a (Troya) götürür. Argos kralı Agamemnon'un önderlik ettiği ayrı ayrı polislerdeki tüm Yunan kahramanları, Paris'in intikamını almak için Paris'in bu onursuz davranışına karşı ayaklandı. On yıl süren savaş böylece başlamış oldu. Agamemnon, Yunan (Achaean) ordusunun komutanlığına atandı. İlyada'da anlatılan olaylar savaşın son onuncu yılında yaşanmıştır, yani sadece 51 gün söylenmektedir. İlyada, Batı edebiyatının hayatta kalan en eski eserlerinden biri olarak kabul edilir ve yazılı versiyonu MÖ sekizinci yüzyıla kadar uzanır.

Saki

Achiles. O ismi unutmayacağım...

Truvaya gidersen şöhret senin olacak... Onlar senin zaferlerin hakkinda binlerce yıl hikaye yazacak... Dünya ismini hatırlayacak...Truvaya gidersen bir daha evine dönemeyeceksin ve seni bir daha görmeyeceğim... Senin şöhretin ölümün ile kol kola geziyor...