Aradıklarım _ pizagor

Başlatan pizagor, 18 Ekim, 2021, 16:15:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Animvader

Yakın zamanda DC bu yılın ikinci yarısının kataloğunu açıklayacak bakalım tekrar baskı veya yurtdışında basılması istenen Man Of Steel Omnibus duyurusu gelir belki. Bu yıl Superman filmi geleceği için Superman ciltlerinde gaza bastı DC, dün Action Comics by Dan Jurgens Omnibus haberi düştü Rebirth dönemi sayılarının toplaması.

pizagor

Umutsuz olsam da şansımı deneyeyim: Amazing Mary Jane'in 5. fasikülünü arıyorum. Bu kapak ilk hedef ama varyantlarına da razıyım :)

İlk Biriktirici... Vampir Dişçisi... Huysuz İhtiyar... KRONİK İTTAPAR!!!
Hayat sana sokak hayvanlarına davrandığın gibi davransın!

Kauss

Phd collectibles senede 2 kere back issue dönemi yapıyor. O dönem istediğiniz çizgi romanları söylüyorsunuz onlar araştırıyor ve fiyatlarını size iletiyor. Eğer onaylarsanız siparişini geçiyorlar. O dönem belki getirtebilirsiniz.

pizagor

Paralel Evren'e de daha bu sabah yazmıştım, Phd'yi de deneyeyim, teşekkürler.

rumar80

Fantastic four epic collection Strange days
 Fantastic four heroes return vol 1 arıyorum

Lucky_Luke

Alıntı yapılan: pizagor - 05 Nisan, 2025, 11:12:44Umutsuz olsam da şansımı deneyeyim: Amazing Mary Jane'in 5. fasikülünü arıyorum. Bu kapak ilk hedef ama varyantlarına da razıyım :)
Sayın pizagor, aradığınız bu sanırım;

Amazing Mary Jane'in 5. Sayısı

Ancak e-bay'dan bile bir şeyler getirtebilmek iyice zorlaştı diye biliyorum. Yeni yönetmelikle yurtdışı firmalardan alınan mallar yurtiçinde temsilciliği-distribütör..vs-yoksa siparişler gümrükten geçemeyecek. Siz yinede bir şansınızı denersiniz, belli mi olur. Belki uygulama daha tam manasıyla tatbik edilmeye başlanmamıştır, kim bilir.

Alıntı yapılan: rumar80 - 06 Nisan, 2025, 22:24:36Fantastic four epic collection Strange days
 Fantastic four heroes return vol 1 arıyorum
Sayın rumor80, sizinkiler de bunlar sanırım;

Fantastic Four Epic Collection: Strange Days

Fantastic Four: Heroes Return - The Complete Collection Vol.1

Bunlarda bir sorun olmaz diye tahmin ediyorum ama fiyatlar inanılmaz boyutta. Çizgiroman mı alıyoruz, Marvel şirketinin halka arzından hisse mi alıyoruz ya da Marvel şirketine ortak mı oluyoruz belli değil  ;D

O değilde eskiden bu işler daha kolaydı sanki. Kadıköy'de 1001 Roman mağazası vardı. Fuat Aktüre sahibiydi. Orada envayi çeşit serinin Hardcopy orjinal sayılarını bulabilirdiniz. Çok büyük üç katlı bir dükkandı. O dönemde az tavaf yapmamıştık orayı. Fiyatlarda öyle çok pahalı sayılmazdı bugüne kıyaslarsak. Başka etrafında irili ufaklı dükkanda da comics fasikülleri de bolca bulunurdu. Oralara da mutlaka uğranılırdı. Buranın dışında Beyoğlu pasajı, Beyazıt çarşı, Beşiktaş pasajı da vardı. İlyas Erkul, Altan Çağatay Gürdal, Hasan Kabakçı, Baba-Oğul Demirbaş, hepsi o dönemlerde seyyar tezgahta çizgiroman satarlardı. Rahmetli Hasan Kabakçı'nın Beyazıt çarşısında dükkanı vardı. Gerekli Şeyler dükkan Kurtuluş-Şişli-Nişantaşın'da yeni açılmıştı o zamanlar. Hepsini o dönemlerden tanıyorum.

Eskiden internetten seçip ayağına getirme diye bir şey olmadığından bizzat gidip dükkan dükkan, cadde cadde, mahalle mahalle gezerek flaneur gibi, seferi gibi yolları arşınlıya arşınlıya yapılırdı bu işler. Bakmayın burda zormuş gibi anlattığıma. Yöntem zor olsada, arananlara ulaşabilirlik daha kolaydı. Benim için 80'li, 90'lı yıllar hep böyle geçti. Ne günlerdi arkadaş, unutulur gibi değil. Sanki dün gibi aklımda.

Sonrasında bahsettiğim Fuat Bey'in 1001 Roman mağazasında yangın çıktı ve herşey kül oldu. Sebebini bulamadılar. İhmal mi, kaza mı, kundaklama mı belirsiz. Olan Fuat Bey'e ve o muhteşem koleksiyona oldu. Biz de dükkan müdavimleri olarak kahrolmuştuk. Bu işlere gönül veren o zamanları yaşayan herkesin içi çız etmiştir eminim. Sonrasında bu işler biraz sekteye uğradı. Fuat Bey yenileyip tekrar açtı ama fazla açık kalmadı ve kapattı. Uzun süre o mağazadaki gibi arşiv bulunduran bir yer bulunamadı. Ahmet Kocaoğlu Bey ile Mişel Bey'in ortaklaşa yürüttükleri Gerekli Şeyler Dükkanda işleri genişletti. Biz de o tarafa doğru yöneldik. Bir yandanda diğerlerine de uğruyoruz ama mesafeler fazla olduğundan yıpratıcı bir tarafı da vardı. Ama insanın içindeki heves her türlü yorgunluğun üstesinden gelinmesini sağlıyordu. Tabi daha gençtik o dönemler ve enerjimiz, kuvvetimiz yerinde olduğundan başa çıkabiliyorduk. Şimdi olsa imkanı yok yapamazdım.

90'ların sonuna doğru 2000'lerin başında satıcılar Kadıköy muhittini merkez alarak Kadıköy pasajında dükkanları açmaya başlamasalardı öylede devam edecekti. 17 Ağustos 1999'daki depremin de ciddi etkisi vardır bunun olmasında. Çünkü afet sonrasında satışlarda ve alıcı sayısında çok keskin bir düşüş yaşandı. İnsanlar doğal afet, ekonomik kriz, savaş, salgın-pandemi gibi durumlarla karşılaştıklarında, ilk olarak tasarrufa gittikleri kalemin kültürel harcamalar olduğunu o zamanlardan öğrenmiştik. Pasajın tamamında neredeyse tüm satıcılar güçlerini birleştirecek şekilde toplanmasıyla bizim içinde diyar diyar gezme faslı bitmiş oldu. Artık tek bir muhitte tüm piyasayı takip edebiliyorduk ve internette yeni yeni hayatımıza girdiğinden listelerimizi oluştururken orada bulabildiğimiz bilgilerden de yararlanmaya çalışıyorduk. Sonrası malum. Eminim az çok biliyorsunuzdur.

Ben bu kadar uzun bir yazıyı buraya yazmayı düşünmüyordum ama bu başlıkta ve bunun benzeri diğer istek başlığında yazılanlar beni hep o günlere geri götürüyor. O zamanda içimi bir hüzünle karışık bir melankoli kaplıyor dersem yanlış olmaz. Bugünkü halimize sevinelim mi, üzülelim mi, pek bilemiyor insan...
Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar; önce haysiyetlerini sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.
[ Mustafa Kemal Atatürk ]

pizagor

O dükkanın ismi Kaan Comics idi; maddi olarak yetemediğim o üniversite yaşlarıma denk gelmesi büyük talihsizliğimdir. Sadece tadımlık, nefis körletme maksatlı birkaç comics fasikülü alabilmiştim oradan. Ki hala da dururlar.

Yıllar yıllar önce hakkında ben de karalamıştım:

https://pizagorgunlukleri.blogspot.com/2011/02/bir-zamanlar-comics-aldgm-yerler.html?m=1

pizagor

Alıntı yapılan: Lucky_Luke - 07 Nisan, 2025, 20:59:58Sayın pizagor, aradığınız bu sanırım;

Amazing Mary Jane'in 5. Sayısı

Ebay.co.uk'de baktım, bulabilsem orada ikamet eden bir arkadaşıma göndertecektim, yazın da bir şekilde elime geçerdi o fasikül, gelen giden çok oluyor o taraflara. Ama maalesef İngiltere'den satan da bulamadım, oradaki ilanlar da United States çıkışlı. Bu arada o ilandaki bedeli ödemeye razı olsam aldığım gibi kırardım CGC kutusunu  :)

Çok şükür tek bir CGC'm bile yok :)

Lucky_Luke

Alıntı yapılan: pizagor - 07 Nisan, 2025, 22:19:19O dükkanın ismi Kaan Comics idi

Altan'ın kendi dükkanının ismi de Kaan Comics'di. Tesadüf olmasa gerek. 2010'lu yıllarda onlar beraber ortaklaşa 1001 roman yayınlarını çıkardılar. Fuat Bey'de biraz daha yukarı sokakta kendine yeni bir ufak dükkan açmışlığı bile vardı. Aklımda adı 1001 Roman dükkan diye kalmış.
Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar; önce haysiyetlerini sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.
[ Mustafa Kemal Atatürk ]

rumar80

Sevgili dostum aradıklarım onlar evet. Amazon'dakileri görmüştüm ama doğal olarak o parayı vermeyi düşünmüyorum. Marvel nasıl olsa epic collection'ı tekrar basar. Diğeri de Allah kerim. Ama ilginiz için teşekkür ederim.