The Avengers (2012) - Phase 1/6

Başlatan hanac, 12 Temmuz, 2010, 11:11:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gambit

Ben thanos oldugunu sinema da izleyince gordum, daha onceden bilmiyordum

Film sinemaya girer girmez tum forum izlemis gibi dusunup spoiler yazmak dogru degil. Bir kac gundur is ve ozel hqyatin hizindan forumda cok kalamadim, yoksa mesaji editlerdim.

İnsanlar film vizyona girdikden sonra basliga giriyorsa, bu spoiler okumak icin degil, yorumlar iyi mi kotu mu diye giriyor olabilir, herkesin degisik durumlarina daygi gostermek zorundayiz arkadaslar. Ha aradan 1 hafta gecmistir, sonra rahat rahat yazilir cizilir forumda

Hanac, ekleyebiliyorsak bi spoiler kutucugu ekleyelim derim dostum

hanac

Alıntı yapılan: Gambit - 06 Mayıs, 2012, 17:33:12

Ne yazık ki yok, ya da ben bulamadım.

Şöyle büyük boy SPOILER yazaıp idare ediyoruz.  :)

dean

Alıntı yapılan: Gambit - 06 Mayıs, 2012, 17:33:12
Ben thanos oldugunu sinema da izleyince gordum, daha onceden bilmiyordum

Film sinemaya girer girmez tum forum izlemis gibi dusunup spoiler yazmak dogru degil. Bir kac gundur is ve ozel hqyatin hizindan forumda cok kalamadim, yoksa mesaji editlerdim.

İnsanlar film vizyona girdikden sonra basliga giriyorsa, bu spoiler okumak icin degil, yorumlar iyi mi kotu mu diye giriyor olabilir, herkesin degisik durumlarina daygi gostermek zorundayiz arkadaslar. Ha aradan 1 hafta gecmistir, sonra rahat rahat yazilir cizilir forumda

Aşağıda filmle ilgili yazı yazan çoğu kişi spoiler vermiş Thor-Hulk kavgası yada Hulk Loki mücadelesi gibi ve onlarda bir hafta geçtikten sonra yazmamış filmi izledikten sonra sıcağı sıcağına yazmış zaten doğal olanda bu,1 hafta dediğinizde size göre bir şey,peki bu mantıkla 10 gün sonra izlemek isteyene yazık değil mi ?

Film vizyona girdikten sonra onunla ilgili bir forum sayfasında(gazetede yada televizyonda eleştiri yapmıyoruz sonuçta) içerik ile ilgili bilgi verilmesi oldukça doğal bir şeydir.

Film vizyona girmeden spoiler vermek tabi ki kötü ve art niyetli bir davranış olur ama vizyona girdikten sonra sayfaya girip hiç te spoiler beklememekte çok fazla iyimser bir yaklaşım olur.

Benimde henüz izlemediğim filmler yada okumadığım kitaplar var bunların sonunu öğrenmek yada duymak istemem fakat bunların konuşulduğu bir sayfalara da girmem yada arkadaş ortamında konuşuluyor ise izlemediğimi belirtirim,bu biraz şahıslara kalan birşeydir.

Son olarak burda içerik ile ilgili bilgi veren kimsenin benim de dahil bir art niyeti olmadığı kesindir.

hanac

Alıntı yapılan: dean - 06 Mayıs, 2012, 18:28:10
Son olarak burda içerik ile ilgili bilgi veren kimsenin benim de dahil bir art niyeti olmadığı kesindir.

Bundan eminiz zaten, bence konuyu daha fazla uzatmayın.

Bu arada Hulk'un dövüşünü çok merak ettim şimdi.  :)

alan ford

Filmi izledim ve beğendim. Thanos'u görmedim. Sanata ve sanatçıya son derece saygılı sinema , jeneriği pat diye yarıda kesti. Seansları sıkıştırmak uğruna yapılan bu ayıbın hala çaresini bulamadık. Kaldı ki  salonda benden başka kimse kalmamıştı. İnsanların da pek umurunda değil anlaşılan.

En çok Hulk'u sevdim. Hasan HSD'ye üye olamak için ne yapmak lazım. İlla birilerini pataklamak şart mı ? Evde sarımsakları Hulk ezer diye ezdim hepsi havandan fırladı. O sayılır mı?  :P
kaçmayı denemek bir tutsağın görevidir

hanac

Alıntı yapılan: alan ford - 06 Mayıs, 2012, 18:38:19
En çok Hulk'u sevdim. Hasan HSD'ye üye olamak için ne yapmak lazım. İlla birilerini pataklamak şart mı ? Evde sarımsakları Hulk ezer diye ezdim hepsi havandan fırladı. O sayılır mı?  :P

Ha ha ha, birilerini pataklamak şart değil Doğa.

HSD üyeleri kimler imiş bende merak ediyorum.

Onunla ilgili ayrı bir başlık açacağım, isimlerini yazanlar Hulk Sevenler Derneğine üye olacak.

Gambit

Dean

Hanac in dedigi gibi kotu niyetli birisi var diye dusunmedim hic zaten, nitekim tek yorum yazan sen de degilsin, o yuzden uzerine alinma

Ama yazdigim gibi su anda sehir disinda telefondan giriyorum ve fazla mudahele olamadim ama ileriki filmlerde fim vizyona girer girmez spoiler veren olursa, mesajini editlerim, yazdiklarini kucuk boyut ya da secilince gorulecek hale getiririm. Cunku bir baskasi film vizyona girdi spoiler okumayayim diye senin gibi basliga girmiyor olabilir. Bu benim moderator oldugum diger forumlardada bu sekildedir, burdada sadece film hakkinda genel yorum okumak isteyen kisilere (orn. Nighttrain) saygimizdan oturu bir hafta olur 10 gun olur, spoiler uyarisi verilmelidir. Sen rahatsiz olmamissin ama bak olanlar var, o yuzden orta yola uyalim lutfen.
  Konuyu uzatacak bir sey yok, lutfen daha fazla mesaj yazma bu konuda zira benim uygulamam degismeyecektir; tesekkurler

dean

Alıntı yapılan: Gambit - 06 Mayıs, 2012, 19:23:23
Dean

Hanac in dedigi gibi kotu niyetli birisi var diye dusunmedim hic zaten, nitekim tek yorum yazan sen de degilsin, o yuzden uzerine alinma

Ama yazdigim gibi su anda sehir disinda telefondan giriyorum ve fazla mudahele olamadim ama ileriki filmlerde fim vizyona girer girmez spoiler veren olursa, mesajini editlerim, yazdiklarini kucuk boyut ya da secilince gorulecek hale getiririm. Cunku bir baskasi film vizyona girdi spoiler okumayayim diye senin gibi basliga girmiyor olabilir. Bu benim moderator oldugum diger forumlardada bu sekildedir, burdada sadece film hakkinda genel yorum okumak isteyen kisilere (orn. Nighttrain) saygimizdan oturu bir hafta olur 10 gun olur, spoiler uyarisi verilmelidir. Sen rahatsiz olmamissin ama bak olanlar var, o yuzden orta yola uyalim lutfen.
  Konuyu uzatacak bir sey yok, lutfen daha fazla mesaj yazma bu konuda zira benim uygulamam degismeyecektir; tesekkurler
Benim uygulamayı değiştirmek yada konuyu uzatmak gibi bir niyetim yok.Zaten önümüzde ki filmlerde yazı yazıcağım zaman Spoiler olduğunu belirtirim hiç merak etmeyin.Bu konuda mesaj yazma demişsiniz zaten tartışmanın devam etmesini istemiyorum ben fikirlerimi söyledim (her zamanda arkasındayım) ama forumlarda olur böyle fikir ayrılıkları önemli değildir.

Bu mesajı da orta yolu bulduğumuza inandığım için yazıyorum umarım öyledir.

Darkopal

Spoiler butonu olmasa da, geçici olarak şöyle bir çözüm bulunabilir.

---Spoiler başlangıcı---

Deneme amaçlı bir yazıdır. Spoiler içermez.  ;)

---Spoiler sonu---

Yazıları zemin rengiyle aynı renkte yazdım. Okumak için seçili hale getirmeniz yeterli.  :)

Bu arada, Avengers'ı izledikten sonra artık çekilecek bütün Marvel filmlerini Josh Whedon yönetsin diyorum.   ;D

Carnage

Alıntı yapılan: gunessemerci - 06 Mayıs, 2012, 00:06:11
Atilla Dorsay 2 yıldız vermiş ve beğenmemiş.Hatta demiş ki 11.5 yaş için çok uygun bir film.+4 veya -4 olabilir demiş ;D ;D ;D

Dorsay The Dark Knight hakkında zamanında "Bu filmin ana konusu fazla karışık ve film fazla entelektüel. Çizgi roman uyarlaması filmler biraz naif olmalı" minvalinde birşeyler demişti yanılmıyorsam. Yani bir çizgi roman filmi hakkında yapacağı yorumlar ne derecede ciddiye alınmalı dersek TDK hakkındaki yorumlarına bakmamız yeter.

Dikkat spoiler içerir !

Ben filme bugün gittim. Şu kadarını söyleyebilirim ki aksiyona kesinlikle doyacağınız bir film olmuş. Birbirleriyle çok iyi anlaşan,aşırı derece uyumlu kahramanlar yerine yumurta kapıya dayanmadan birlik olamayan tiplerin olması psikolojik gerçekçilik açısından iyi olmuş. Benim en çok hoşuma giden sahne ise:Nick Fury'nin Ajan Coulson ve biriktirdiği Captain America kartları hakkında söylediği yalan. O sahnede bittim resmen.

emre ozdamarlar

Atilla Dorsay bi zahmet yatsin assa, emekli olsun artik.

yunusmeyra

15 Mayıs. 2012 Salı
Vizyona girdiği günden bugüne rekor üstüne rekor kıran 'Yenilmezler' (The Avengers), 1 milyar dolar barajını aştı. Film 19 gün sonunda en fazla gişe yapan filmler listesinin 11. sırasına yerleşmiş durumda.

Film, ABD 'deki ikinci haftasında ise 103 milyon dolar kazanarak gişenin zirvesindeki yerini korudu.

Tüm dünya hasılatında 11. sıraya yerleşen 'Yenilmezler', Türkiye'de de on günde 374 bin 354 kişi tarafından izlendi.

Film dünya çapında 650 milyon dolar gişe hasılatına ulaştığında Disney CEO'su Bob Iger devam filminin çekileceğini açıklamıştı.

Marvel'ın süper kahramanları Nick Fury, Hulk, Kaptan Amerika, Thor, Iron Man, Hawkeye ve Kara Dul'un (Black Widow) birlikte yer aldığı film, bu süper kahramanlar takımının dünyayı kurtarmasını anlatıyor.

İlki 1963'te yayınlanan ve o günden sonra çizgi roman fanatiklerinin mabedi haline gelen Marvel'ın en sevilen serilerinden olan "The Avengers"ın sinema uyarlaması olan yapımda baş rolleri de efsanevi bir kadro paylaşıyor: Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Tom Hiddleston, Stellan Skarsgard ve Samuel L. Jackson'ın yer aldığı süper kahramanlar filmi Yenilmezler'in senarist ve yönetmen koltuğunda ise Joss Whedon oturuyor.
(ntvmsnbc)
HULK DEĞERLİ BİR KAHRAMANDIR!
HSD YENİ ÜYELERİNİ BEKLİYOR

affedlmeyen

spoiler
Yanlışım varsa düzeltin ama HULK o sevdiğim yeşil dev niçin millete saldırdı ya. Neden Black Widow a saldırdı neden pilotun uçaktan fırlayıp kurtulmasına izin vermedi. Niçin Bruce Banner HULK a dönüşünce tüm bilincini kaybetti. HULK filmlerinde öyle olmuyordu ki hiç. Bruce HULK  a dönüşünce bile bilinci yerindeydi. Hatta ilk filmde buna saldıran pilotun uçağı düşüyordu da bu o pilota yardım etmişti. Şimdi niye millete saldırma hissi duydu ki. Anlamadığım nokta buydu bir açıklama getirecek olan varsa sevinirim.
spoiler
Ayrıca filmin sonun Thanos un çıktığını da şu anda öğrendim çünkü sinemada jenerik girer girmez perde kapanmıştı.

yunusmeyra

aslında bu sorunun cevabı için bruce banner'ın trajik biçimde başından geçen "radyasyon faciasına" geri gitmemiz gerekli..ama kısaca söylersek hulk tam da sizin eleştirdiğiniz gibi"tehlike" karşısında içgüdüleriyle hareket eder..bilerek ve zarar vermek amaçlı değil ancak ,değişim sonrası "doğasına" uygun olarak hareket eder..aslında "hulk" toplumsal ilerleme çılgınlığımızın bütün faturasını üzerinde taşıyan ve anı geldiğinde "tahsilatı" toplumdan yapan bir yaratıktır.."kötü" değildir..çünkü "iyi" ve "yararlı" dediğimiz kabulleri bilinçli şekilde kendi çıkarına kullanamaz..veya bilerek "masumlara" eziyet edemez.. kahramanlardan beklentimiz"taraf" olmaksa bunu bilinçli olarak "hulk"ta bulamazsınız..(eğilip bükülmeye çalışılsada orjinali budur..) hulk,hulk'tur..ve ona "iyi" demek her zaman "iyi" olmayabilir.."kötü" diyen ise Allah'ından bulur..  ;)
HULK DEĞERLİ BİR KAHRAMANDIR!
HSD YENİ ÜYELERİNİ BEKLİYOR

hennessy

Filmi izledik

1.Son Star Wars dan çalınmış ep 1 izleyin
2.En nefret ettiğim iki karakter nefretimi zirveye çıkardılar Hulk ve Iron Man
3.Bilindik seneryo
4.Aksiyon 10 numara
5.Espiriler 10 numara
6.Daha iyisi çekilebilirdi ama bu da iyi
Murat : Hasan abi Avengers dağılmış duydun mu?
Hasan: Duydum duydum toplanın Tellioğulları