Deadwood Dick Çok Yakında Felix Farkıyla...

Başlatan BAHADIR, 07 Mayıs, 2022, 13:49:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gevheri

Alıntı yapılan: tommikser - 01 Haziran, 2022, 19:19:58
Yahu arkadaşlar boyutu büyük dev Tex albüm boyutunda. Adet sert kapak büyük boy kitaptan bahsediyoruz. Piyasada aynı kalınlık daha Comics boyutu 200 civarı dolanıyor. 3 kitap 700  ve büyük boy sert kapak. Abarttığınız kadar da değil. Biraz insaflı bakın. Ha çok pahalıysa alınmaz olur biter. Yaşamsal değil sonuçta
Bu kadar tepkinin asıl sebebi koleksiyon sürümünün yanında daha uygun fiyata normal hâlinin piyasaya sürülmemiş olması bence. Ben de seriyi okumak istiyordum ama fiyatı görünce vazgeçmek zorunda kaldım. Ben tepkilere hak veriyorum.

Kinowa59

Çocukluk ( 1960 yılları )  ve gençlik ( 1970 yılları ) dönemlerimde çizgi romanlar toplumun ekonomik olarak en alt kesiminin çocukları ve işsiz bile olsalar, gençleri tarafından çok çok rahat şekilde satın alınabiliyordu. Hikaye, roman gibi yazılı edebiyat ise çizgi romanlara göre daha pahalıydı. Bugün ise çizgi roman almak, okumak ve koleksiyon yapabilmek orta sınıfın bile zorlanacağı  lüks oldu. Değerli dostlar, kitapların ve çizgi romanların zor ulaşıldığı ülkeler, üstü açık hapishane gibidir. İnsanlar, özgür olduklarını sanırlarken, köle olduklarını düşünemezler.

Vassago007

Alıntı yapılan: tommikser - 01 Haziran, 2022, 19:19:58
Yahu arkadaşlar boyutu büyük dev Tex albüm boyutunda. Adet sert kapak büyük boy kitaptan bahsediyoruz. Piyasada aynı kalınlık daha Comics boyutu 200 civarı dolanıyor. 3 kitap 700  ve büyük boy sert kapak. Abarttığınız kadar da değil. Biraz insaflı bakın. Ha çok pahalıysa alınmaz olur biter. Yaşamsal değil sonuçta

Edisyonu ile ilgili hiç sıkıntım yok, çok temiz bir iş olduğuna eminim ama alternatifi olmalıydı. From Hell 200 (sanırım) limitli özel edisyonu ile beraber normal baskısı da oldu. Herkes imkanına göre tercih etti :)
Haklısınız yaşamsal değil al(a)mayacağım.

aa

Maalesef çok pahalı, bu fiyata ben de almayacağım.
Esse Gesse Hayranı...

hennessy

Arkadaşlar neye göre pahalı kime göre pahalı. Bu hikaye beniim favorim değil yoksa alırdım. İnsanlar bütçe ayırıp bu pahalıkta kitap basıyor hem de satma garantisi olmadan.

Hepimiz her kitaba ulaşmak istiyoruz ama saygı gösterelim. Evet artık her şey pahalı ama Ömer kardeşim hayalinin peşinde koşmaya devam et....
Murat : Hasan abi Avengers dağılmış duydun mu?
Hasan: Duydum duydum toplanın Tellioğulları

aitor03

Alıntı yapılan: hennessy - 01 Haziran, 2022, 22:22:04
Arkadaşlar neye göre pahalı kime göre pahalı. Bu hikaye beniim favorim değil yoksa alırdım. İnsanlar bütçe ayırıp bu pahalıkta kitap basıyor hem de satma garantisi olmadan.

Hepimiz her kitaba ulaşmak istiyoruz ama saygı gösterelim. Evet artık her şey pahalı ama Ömer kardeşim hayalinin peşinde koşmaya devam et....

Hocam, görünüşe göre yukarıda yazan arkadaşlara göre pahalı, ayrıca mevcut ekonomik krizde birçok kritere göre de pahalı.
Şöyle ki (bir önceki mesajımda değinmiştim ama gönderemedim herhalde), söz konusu 700 TL -örneğin- bir hanenin 2 aylık ortalama elektik tüketimi, birkaç seferlik meyve sebze vslik pazar alışverişi parası.
Bir yandan küçük boy bir şehir arabasının bir depo benzin parası değil 700 TL. Ama insanlar zevk mi, zorunluluk mu ikileminde kalınca zorunluluklar ağır basıyor.
O yüzden de tepkisini dile getiren hemen herkes karton kapak gibi bir alternatifin de olması söylüyor.

Hal böyleyken saygıda kusur eden, ortaya konulan ürünün kalitesine ve işçileğine dair kötü söz söyleyen tek bir kişi bile yok ortada. Herkes Felix Yayınevine başarılar ve bol satışlar diliyor,
Tüm mesajları, Felix'ten uzun zamandır iyi bir haber bekleyen çizgi roman sevdalılarının serzenişi olarak değerlendirin lütfen.

OZAN BALIM

Kalbur üstü sayılabilecek bir çizgi roman kitaplığım var. Hemen her fumettinin tam serisi mevcut. Buna rağmen hiçbir zaman kendimi koleksiyoner olarak görmedim, okurum o kadar. Bu kitabı da almak istiyorum ve fakat arkadaşların da değindiği gibi, bütçe olarak maalesef limitlerimizin epey üzerinde. Umarım ilgi yüksek olur, koleksiyonerler üst düzey ilgi gösterir, yayımcısına da kazandırır, koleksiyon amacı olmayan okur için de bir alt kalite baskı yapılabilir. Ekonomik koşullar okuru o seviyeye getirdi ki artık tercihi kitaplar arasında değil kitaba karşı yapıyoruz neredeyse.

Mrtekin

Bütçemi baya zorlayıp bir omnibus alma niyetindeyim. JBC'nin de bu ay çıkartacakları ile birlikte değerlendireceğim. Bakalım.
They drew first blood...

Vassago007

Sanırım yazılanları okumadan cevap verdiniz. Kendi adıma (ki forumda ki herkes) asla Ömer abiye bir saygısızlık veya yaptığı işe edisyona, baskı kalitesine bir eleştiri getirmedi. Sadece olan samimiyetimize istinaden alternatifini de basın abi bizlerde okuyalım dedi. Lütfen birilerine yaranmak adına anlamsız cevaplar vermeyin. Bu şekilde cevap vererek siz asıl bizlere saygısızlık ediyorsunuz.

darbove

İtalyaya dair sevdiğim tek şey Manara. Fumettiye hep bir önyargıyla yaklaşmıştım. Rafıma koyacaksam Ken Parker alacaktım. O da zevkine güvendiğim bir abinin şiddetle tavsiyesinden kaynaklıyor.

Felix basıyor diye bu seriye şans verecektim. Kafamdakinin hayli misli üstünde bir fiyat olmuş. Ben pas geçiyorum. Gelecek olan ombinuslara bakacağız artık.
The Bird of Hermes is my name, eating my wings to make me tame.

battlehammer

Ay bu şey değil mi; ekmek bulamazlarsa pasta yesinler? 1789 devriminden önce de "ama saygı gösterin" falan demişler midir acaba?

Ben de yarın benim müşterilerden birine "saatlik çalışma ücretim 700 lira oldu, bu pahalılıkta bütçe ayırıp kod yazmaya çalışıyorum, saygı gösterelim" diye mail atayım bakalım ne diyecekler. Bu başlığa yazarım sonucu.

hennessy

Arkadaşlar herkes kendince fikrini söyleyip belirtebilirsiniz. Ne alaka anlamadım herkes kendi emeğinin ürününü istediği fiyattan satmaya kimse karışamaz ben kimsenin Ömer kardeşime yüklendiğini söylemiyorum fikrimi söylüyorum.

Yaranmak istemek neyse ok evet birine yaranmak için yaptım. 😀😀

hennessy

Alıntı yapılan: battlehammer - 02 Haziran, 2022, 01:26:15
Ay bu şey değil mi; ekmek bulamazlarsa pasta yesinler? 1789 devriminden önce de "ama saygı gösterin" falan demişler midir acaba?

Ben de yarın benim müşterilerden birine "saatlik çalışma ücretim 700 lira oldu, bu pahalılıkta bütçe ayırıp kod yazmaya çalışıyorum, saygı gösterelim" diye mail atayım bakalım ne diyecekler. Bu başlığa yazarım sonucu.

Pasta devrim ?  Diyorum sadece

hennessy

Alıntı yapılan: aitor03 - 01 Haziran, 2022, 23:13:14
Hocam, görünüşe göre yukarıda yazan arkadaşlara göre pahalı, ayrıca mevcut ekonomik krizde birçok kritere göre de pahalı.
Şöyle ki (bir önceki mesajımda değinmiştim ama gönderemedim herhalde), söz konusu 700 TL -örneğin- bir hanenin 2 aylık ortalama elektik tüketimi, birkaç seferlik meyve sebze vslik pazar alışverişi parası.
Bir yandan küçük boy bir şehir arabasının bir depo benzin parası değil 700 TL. Ama insanlar zevk mi, zorunluluk mu ikileminde kalınca zorunluluklar ağır basıyor.
O yüzden de tepkisini dile getiren hemen herkes karton kapak gibi bir alternatifin de olması söylüyor.

Hal böyleyken saygıda kusur eden, ortaya konulan ürünün kalitesine ve işçileğine dair kötü söz söyleyen tek bir kişi bile yok ortada. Herkes Felix Yayınevine başarılar ve bol satışlar diliyor,
Tüm mesajları, Felix'ten uzun zamandır iyi bir haber bekleyen çizgi roman sevdalılarının serzenişi olarak değerlendirin lütfen.

Çok güzel demişsiniz ama Ömer kardeşim koleksiyon tarzı kitaplar basıyor. Onun için sert kapaklı tercih ediyor yoksa fikirlerinize kim hayır diyebilir.

İyi ki fikirlerinizi belirtiyor yayını basanları yönlendiriyorsunuz. Kitaplar çok pahalandı ve gidiş kötü herkes fikrine saygım sonsuz ama Ömer işçiliği göre pahalı değil ama imkansızlık kötü.

pizagor

Pahalı. Çünkü ben düne göre, bir yıl önceye göre fakirim, beş yıl önceye göreyse fasfakirim, siz de öylesiniz. Her geçen gün de fakirleşiyoruz.

Sevgili Bahadır ile tartıştığımız bir konudur bu; ben derim ki şuncacık adamla dönen bir piyasa üst düzey işi değil, daha ucuz işi kaldırır, kalitesizi ister. Tek bir seferde 700 değil de altı ayda çıkacak 7 kitabın toplam 900 liralık maliyeti (ki bu bugüne göre maliyet; 6 ay içerisinde o rakam bu enflasyonist ortamda 1200 – 1300'e gelecektir) daha yüksek olmasına rağmen aylık bazda daha karşılanabilirdir okur için. Bu yayının yaşama şansı daha fazladır, Darwin'in teoremine daha uygundur, ortama adaptasyonu daha fazladır. Bahadır'ın, dolayısıyla Felix'in yayın politikası ise alalade olmaktan uzaktır, üst düzey işçiliktir, özel basımlardır. Yapılması gereken 'böl - parçala - yönet'tir bana göre ama çelişiriz bu noktada, anlaşamayız :)

Darwin benim yanımda belli ki: Fakirlik yüzünden fasikül edisyonu artıyor raflarda; iki yıl öncesinin cilt fiyatlarına artık sadece fasikül okunabiliyor. Fakirlik yüzünden 3'lü başlayan ciltler, önce ikiliye düştü fumettide, gelecekte de tekli olacaklar. İkili raflara çıkan Teks'lerin üzerindeki fiyat 80 olması mı (oldu mu yoksa?) ya da tekli olarak 40 olarak fiyatlanması mı daha yönetilebilirdir okur tarafında.

Bu durum, bu tartışma bir edisyon tercihi neticesidir, tercih edilen edisyon kalitesi için ise - maalesef - 700 falan fahiş bir fiyat değildir.
İlk Biriktirici... Vampir Dişçisi... Huysuz İhtiyar... KRONİK İTTAPAR!!!
Hayat sana sokak hayvanlarına davrandığın gibi davransın!