Superman

Başlatan dean, 20 Aralık, 2022, 17:13:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Nightrain

Fragman bu perşembe yayınlanacak. :D
"Bu yıldızı çok mu istiyorsun Heatie? Al ye o zaman!"

Animvader

Alıntı yapılan: Nightrain - 16 Aralık, 2024, 18:47:31Fragman bu perşembe yayınlanacak. :D

Hiç umudum yok ama hadi hayırlısı  ::)

dean

Nightrain

Çok heyecanlıyım. 8)  :D

xmenac

Nightrain

Ben çok sevdim. Beklediğime değecek bir film geliyor sanırım.

rumar80

Ben de beğendim. Bir sürü yan karakter olması da güzel. Ama Nathan Fillion'un Guy Gardner'ı canlandırması...
  Bilemedim.

Pulluk

Ağlamıyorum gözüme kriptonit kaçtı...😀
Hayallerine giden yol kutuplardan bile geçse vazgeçme!

Nightrain

Alıntı yapılan: rumar80 - 19 Aralık, 2024, 20:34:29Ben de beğendim. Bir sürü yan karakter olması da güzel. Ama Nathan Fillion'un Guy Gardner'ı canlandırması...
  Bilemedim.

Çok komik gözükmüyor mu? ;D

Mrtekin

Ben de beğenenler arasındayım.  O0
They drew first blood...

dean

Heyecanla beklenen Superman teaser trailer'ı nihayet yayınlandı. Teaser seyirci tarafından olumlu ya da olumsuz fark etmez büyük bir coşkuyla karşılandı. "Uzun zamandır olması gereken Superman bu" diyenler, "nerede önceki Superman'in ciddiyeyi, oturaklılığı" diyenler. James Gunn'ın vizyonunu benimseyenler ve Zack Snyder'e özlem duyanlar. Tartışmalar çok. Fragman incelemesine geçmeden önce belirtmek isterim ki Man of Steel ile başlayan Henry Cavill/Zack Synder döneminden çok fazla bahsetmemeye ve kıyas yapmamaya çalışacağım. DCEU olarak andığımız o dönem iyisiyle, kötüsüyle, tartışmalarıyla artık bitti. Karşımızda yepyeni bir evren var. Çok dolu bir teaser var. Yeniye odaklanmaya çalışacağım.

Teaser bizi yaralı bir Superman ile karşılıyor. Superman'in kutuplardaki evi olan Fortress of Salitude'un yakınındayız. Yaralı Superman'in yardımına köpeği Krypto yetişiyor ve Superman ona beni eve götür diyor. Filmlerde ilk kez Krypto'yu görüyoruz. Live-action için aslında zor bir karakter ama James Gunn, hayvanlar ve insan olmayan canlılar üzerinden hikaye anlatma konusunda usta bir isim. Gunn'ın çektiği bir Superman filminde Krypto'nun kendisine yer bulması tesadüf değil. Gunn, Krypto üzerinden de hikaye anlatacaktır. Buna güzel örneklerden biri de fragmanın sonlarına doğru geliyor aslında. Superman bir robotun elini tutarak ağlıyor. Robotun mavi pelerini var. Etrafa bakarak yapacağımız çıkarım oranın Fortress of Salitude ve o robotun Kelex olduğu. Bu filmde de Gunn, robotlar, süper güce sahip bir köpek gibi elementlerle duygusal hikaye anlatımına devam edecek.

Oradan Daily Planet sahnelerine geçiyoruz. New 52'dan esinlenen bir Clark Kent profili var. Özellikle kaslarını saklamak için bol giyinmesi ve kambur duruşu direk New 52'dan alınmış. Lois Lane'i görüyoruz. Teaser tanıtımında Jimmy Olsen, Cat Grant gibi karakterleri de görmüştük. Perry White elbette filmde ama teaser'da görünmüyor. Bu sefer çok daha etkin bir Daily Planet kadrosu göreceğiz. Hikayenin daha fazla içinde olacaklar.

Lex Luthor tahmin edilebileceği üzere filmin villain'ı olacak. Bir çok kişi Lex Luthor'dan sıkılmış olabilir. Ama Superman için iyi temeller atmak adına özellikle Superman'in kendisi, Lois ve Lex üzerinden bir başlangıç yapmak gerekiyor. Bu karakterler üzerinden Superman'in hayata ve insanlığa bakış açısı rahat bir şekilde anlatılabiliyor. Çizgi romanlarda LexCorp olmasına alıştığımız Lex Luthor şirket ismini LuthorCorp yapmışlar (LuthorCorp binasını gördüğümüz sahnede Engineer karakteri de var. O da The Authority çizgi romanından bir karaker.) Live-action Superman film uyarlamaları içerisinde ilk defa 3/3 yapıldığını düşünüyorum. David Corenswet, Rachel Brosnahan ve Nicholas Hoult harika seçimler.

Villain demişken filmde çok sayıda antagonist karakter göreceğiz. Bunlardan en bariz olanı bir kaiju. Superman'i böyle bir canavarla dövüşürken görmekte varmış. Belli ki bir kişi tarafından dünyaya gönderiliyor. Artık bu Lex mi olur ? yoksa başka bir gizli villain mı olur ? göreceğiz. Ama genel anlamda bazı kullanılan renkler, bazı tasarımlar, Superman'in camekana hapsedilmesi falan bana acaba Brainiac mı dedirtiyor. Superman'in  futbol sahasında dövüştüğü biri var. Genel kanı onun Ultraman olduğu yönünde ama ben Ulysses olma ihtimalini daha yüksek buluyorum. Ultraman konsept olarak bu filme uymayabilir. Zira karakter paralel evren Superman'i ve basit şekilde sadece Superman ile dövüşmesi için harcanmaması lazım. Fragmandaki karakter tasarım olarak aslen zaten Ulysses'e benziyor. Hikaye devletin bazı organlarının gireceğini de biliyoruz. Muhtemelen Argus olacak. Benim tahminim karakterin Ulysses olacağı. Bakalım ne çıkacak. Mr. Terrific'in olduğu sahnede de Lex-Bot'ları gördüğümüzü düşünüyorum. Çizgi romanlarda Lex Luthor'ın giydiği zırhın aynı renklerini kullanmışlar.

Çatışmanın ortasında Superman logolu bayrak diken bir çocuk var. Olayların olduğu ülke çizgi romanlardan da bildiğimiz Boravia. Bu ülke üzerinden dünya politikası ile alakalı şeylerde kendisine filmde yer bulacak. Yukarıda bahsettiğim Mr. Terrific, Hawkgirl, Green Lantern (Guy Gardner) ve Metamorpho (Stagg Industries logosu gördük. Bu şirket doğrudan karakter ile alakalı) bu şekilde hikayeye dahil olabilir. Superman filmi bize hali hazırda bir çok süper kahramanın olduğu bir evrene sokacak. Dünya politikası üzerinden Superman önce bu dörtlü ile çatışmak zorunda kalabilir. Green Lantern, Hawkgirl ve Mr. Terrific'in kıyafet tasarımlarının aynı olduğu görülebilir. Bir nevi pre-Justice League tarzı bir grup. Artık JSA ismini mi kullanırlar, The Terrifics ismini mi kullanırlar bilmiyorum ama Justice League öncesi bir süper kahraman grubu olduğu bu evrende kesin. Belki de Superman'e Justice League fikrini verirler.

Genel anlamda heyecan verici ve çok şey vadeden bir teaser ile karşılaştık. Bazı görsel kararlardan memnun değilim kişisel olarak. Ama geneli itibariyle beğendiğim bir teaser oldu. Filmin başarılı olacağına inanıyorum. Yeni kurulan DCU'nun geleceği bu filme bağlı.

Ekşi Sözlük yazımdan alıntıdır.