Tex Aylık Seri - LAL

Başlatan Zeljko, 18 Mayıs, 2024, 18:52:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ustura Kemal

Sayın Rossi ve Gargaris dostumuza beni onore eden yaklaşımları nedeniyle sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.                 
Değerli Rossi.
Kılık değiştirmede ne denli başarısız olduğum tarafınızca deşifre edilmiştir. Önce binbirsurat olmayı düşündüm, amma Tom braks gibi kılık değiştirme ustası varken binbir suratın çocuksu olduğunu görerek vaz geçtim. Eminim ki sizler , forum üyesi dostlarımız ilk günden anlamıştır kinova59 olduğumu. Kinova59  tarihin tozlu sayfalarında yitip giderken, Siz değerli dostllarımın  : Ustura Kemal 'in Üsküdar da attığı naranın ; Tophane'nin Arnavut kaldırımlarında yankılanmasını duymanızı istedim... Yetmedi,  bir Osmanlı Tokat'ıyla Galata umumhanelerini haraç a kesen zaptiye çavuşluğundan tard edilmiş topal hristo'yu fakir sümüğü gibi Galata sokaklarına serdiğimi görmenizi istedim !...  Külhanbeyi geçinen Kasımpaşalı  kör Lütfü 'yü de , kırkayak  Onnik'in meyhanesinde yeni bileylediğim Sürmene yapımı usturayla nasıl hacamat ettiğimi Sirkeci'den Eyüp'e kadar bütün ahali görsün, görmeyenler de duysun istedim. Ustura Kemal kaytan bıyıkları, yana yatmış püsküllü fesi , omzunda sağa kaymış ceketi , belinde kuşağı ve kuşağın alamet-i farikası çifte su verilmiş usturasıyla altın madalyon forumuna icabet etmiştir. Hayırlı, uğurlu olsun!...

pizagor

Forumdaşlarımızın eski nicklerini de görebiliyordum bir zamanlar, şimdi bulamadım o özelliği.
İlk Biriktirici... Vampir Dişçisi... Huysuz İhtiyar... KRONİK İTTAPAR!!!
Hayat sana sokak hayvanlarına davrandığın gibi davransın!

Rossi

Bayram bey iyi varsınız. Siz olmadan buranın tadı yok. Gargaris dostumuza da kadirşinazlıği icin ayrıca teşekkür ederim.:)

Ustura Kemal

İddialı konuşuyorum : Tex, yalnızca Western türü bir çizgi roman serisi değildir. Tex, yeni dünya olarak adlandırılan ABD tarihinin resimli tarihsel bir belgeselidir aynı zamanda. Tex, 1800_ 1890 yılları ABD tarihine bir zaman yolculuğudur. Ve Tex, vahşi batı tarihinde isim yapmış pek çok karakterin resimlenmiş, kağıt kaleme dönüşmüş, biz Western tutkunlarına sunulmuş hâlidir aynı zamanda. Bir banka soygununun, bir posta arabası saldırısının, bir Tren soygununun canlandırıldığı birer belgeseldir aynı zamanda. 1800 yıllarının vahşi batı dünyasına yolculuk yapmak isteyen bütün çizgi roman sever dostlarıma öneriyorum. Tex evreninde yerlerinizi alınız..

Ustura Kemal

Aylık Tex ve Tex willer serilerinin Lal kitap tarafından düzenli olarak yayınlandığını görünce, " Lal kitap iyi ki var, çok şükür" diye düşünüyorum. Açık olmak ve açıkça ifade etmek gerekir ki: 1973 yılından beri, bütün yayınevlerinin çıkardığı Tex serileri içinde ( tamamen kişisel kanaatim ) en kaliteli, en kapsamlı _ editoryal yazılar, kağıt kalitesi, İtalyan ekolüne en yakın _ olma özelliğini taşıyan yayınevi Mylos kitap'ın çıkardığı Tex serisidir. Keşke devam etseydi, ama olmadı. Sekiz sayı çıkardığı aylık Tex, Mylos kitap'ın hoş bir anısı olarak  yaşadığım sürece kitaplığımdaki yerini muhafaza edecektir.

Zeljko

Zeynep Akkuş'un editör yazılarının bulunduğu Oğlak Tex ilk 35 sayı benim için  efsanedir.
Şu Gotham'ın önü bir uzun alan
Bir tek seni sevdim Christopher Nolan

Mrtekin

Bayram Abi, okuyalım tabi okumasına da Tex'de şöyle durumlar da var.

Tex'in kendisi tam bir tenakuz abidesidir; mağdur gibi görünür; ama içgüveysilikten Reis olur; noluyo lan diyen azıcık ters düşen muhalif Navajolara basar bıçağı. Bitmedi Navajoların altınlarının üzerine yatar, kimse altınların akibetini bilmez, hazret ne kabilesinin ekonomisi ne de refahı ile ilgilenir. Hayır olsun diye gidip de köyüne bir okul bile açmaz, kabilenin çocukları okusun bu çarktan kurtulsun diye en ufak düşüncesi yoktur, zaten oğlunu da okutmaz, kendi gibi it kopuk peşine düşsün diye yetiştirir, şunun başına bişey gelmeden şehre yerleştireyim, bu işlerden, tehlikeden ırak olsun, tek oğlum, anasının emaneti, mürüvetini göreyim diye düşünmez, hırbo.

Yetmez, güya namuslu bir dul olarak, otel odalarında, küvetlerde Carson ile takılır; hakkında dedikodu çıkartır, çatışmada baktı olmayacak arkadan dolanır, milleti namertçe tuzağa düşürür; yerli yersiz gaza gelir vicdan yapar öldüreceği adamı serbest bırakır, serbest bıraktığına sonradan kinlenir bi daha peşine düşüp öldürür, daha da olmadı gariban meksikalılara, kızılderililere basar mitralyözü, dinamiti ;D

Kankası Montales ile Meksika'da bir sürü dalavere çevirir, kafalarına göre darbe yaparlar, Montalesin siyasi rakiplerini öldürürler, demokrasiye, hukuka falan da zerre inançları yoktur bu hanzoların. Kankasının çıkarı kendisinin de çıkarıdır. Kankası da bunun Meksikadaki pisliklerini güzelce ört-bas eder, sonra da dönüp birbirlerini eylerler.

Yaşamayı da bilmez, vizyonsuz herif. Bir gün de duruyum azcık şu hayatın tadını çıkartıyım demez,  itin kopuğun peşinde hayatını harcar. O kadar altın madeni sahibi, mesela gider bayat kahveye talim eder, yataklı vagonda görev yerine intikal edeceğine pulmanda beli tutula tutula gider, pinti herif. Hayattan da anladığı anca dağ gibi patates, biftek, bira üçlemesidir Allahın ranger ayısının.

Bi şiir bilmez, bi şarkı mırıldanmaz, bi tane kitap okumaz. Adam gibi giyinip bi cemiyet içine karışmaz. Bunca yıldır bi tane keyfinden operaya, tiyatroya gitmemiştir. Takım arkadaşları da buna ayar olsalar da bişey demezler, idare ederler, yancılığa da alışmışlardır o kadar yıldan sonra zaten, kopamazlar.

Yaşasa, kesin Trump'a oy atar, aşırı sağcıları destekler, Meksika sınırında gönüllü nöbet tutar, gariban göçmenlere kurşunu basardı Allahın rednecki. Altın madenlerinin zerresi de yine Navajolara yar olmazdı. Ha sosyal medyaya da uyum sağlar, hergün İnstagramdan, Tiktoktan, kamuflaj giyip ırkçı paylaşımlar yapar, redneck özlü sözleri döşerdi.

Bi de o kadar haydut öldürür, o haydutların zulalarına ne olduğuna dair bir bilgimiz yoktur mesela. O zulaları; acılı dullara yetimlere sakatlara mağdurlara paylaştırırken bi tane paneli yoktur yılmaz adalet bekçisinin. O Vahşi Batı'nın da gözü kör olsun, şunu bir temizleyecek akıllı bir haydut çıkmıyo, hepsi mi gerizekalı olur, kabiliyetsiz beceriksiz hırtlar.

Son not; Siz Westernseverleri Netflix'de yayınlanan "American Primeval" dizisine bekliyorum. Kaliforniya'da görüşmek üzere...

https://m.imdb.com/title/tt24069848/

They drew first blood...

Zeljko

Alıntı yapılan: Mrtekin - 10 Ocak, 2025, 20:39:41Son not; Siz Westernseverleri Netflix'de yayınlanan "American Primeval" dizisine bekliyorum. Kaliforniya'da görüşmek üzere...

https://m.imdb.com/title/tt24069848/

Mehmet iyi ki paylaştın bakim buna da azcık dizi muhabbeti yapalım forumda

Ustura Kemal

Merhaba Mrtekin . Uzun iletinizi bana ithafen sayfaya dökmeniz ziyadesiyle memnun olmamı sağladı. Memnuniyetimi belirtmek için de anında beğen butonuna dokundum. Eee iletiniz bana ithafen yazıldığına göre naçizane şahsıma da cevap vermek düşer. Tenakuz sözcüğünün anlamını bilmediğim için Google baktım, çelişki anlamına geliyormuş . Allah allah, Tex ve çelişki nasıl bir araya geliyor anlamlandıramadım. İç güveysilikten reis olması tamamen özeline girer. Yani yalnızca kendini ilgilendirir. Başkalarının bunu dillendirmesi dedikoduculuk anlamına gelir. Dedikoduculuğu kimlerin yaptığını siz ifade edin lütfen. Tex kendine bıçak veya ateşli silah çekmeyen hiçbir kızılderiliye ve beyaz  adama silah çekmez. Tex idealist bir reis olarak  ve sosyal adalet ilkelerine sıkı sıkı bağlı olduğu için altınla, parayla, servetle şahsi hiçbir işi olmaz. Eşi rahmetli, cennet mekan lilayt eski bir manastırda ruhbanlardan iyi bir eğitim aldığı için kendi köyünün halkını eğitmiş ancak çok erken öldüğünden küçük Şahin'i yetiştirememiştir. ( Bu gecelik bu kadar cevap yeter. Alttaki ifadelerinizi yarın cevaplayacağım. İyi geceler diliyorum )

Mrtekin

Bayram Abicim, unutmuştum şöyle bir durum da var, Tex öldüreceği adamı önceden bir tahrik eder, gerekirse adamın yedi ceddini de işin içine karıştırır, böylelikle adamın silahına sarılmasını sağlar, sonuç "nefsi müdafaa"'dan telefi yallah Kabristan.

Eskiden jest yapıp öldürdüklerinin mezar masrafını, tabutunu, papazını falan da ödüyorlardı, Vahşi Batı'da enflasyon yükselince ondan da vazgeçtiler. Hem hangi bir öldürdüğünün masrafınj ödesin dimi Sevgili Abicim. Vahşi Batı'da haydutun, itin, kopuğun köküne kıran mı girdi:-) Adama 007 lisansı gibi ranger yıldızı verilmiş, öldür babam öldür. Hesabını soran, çetelesini tutan mı var?

Yanındaki yancılar da, Navajo Reisin bir bildiği vardır, modunda anca mal gibi oradan oraya gezsinler, danaya girer gibi çatışmaya girip dursunlar. Adamın bir bildiği olsa önce bir kendine bir faydası olur, ne biliyim mesela köyünden kendi gibi taze bir dulla falan evlenir diyicem de size kıyamıyorum sevgili Ağabeyim.

Bu arada sorun bakalım, Reis, mesela, Tiger Jack'in Ssk'sını yaptırmış mı? Yoksa bugün yarın diyip oyalıyor mu?

They drew first blood...

Ustura Kemal

Değerli Mrtekin dost, öncelikle günaydın. Henüz bir önceki iletinizin tam olarak analizini yapmadım. Daha ikinci paragrafı incelenip cevaplayacağım. Yok öyle Dünya liderine, pardon dünya reisine lafları giydirip tüymek.

Ustura Kemal

Dün Safranbolu'da bir kuyumcuyu soymuşlar. 20 kilo altın kaldıran üç kişilik çete yaptıkları büyük vurgunla kanyon vadisi bölgesinde sırra kadem basmışlar.  İşte arkadaşlar , tam olarak Tex ve üç yoldaşının eksikliği bu vurgunda da kendini göstermektedir. Tex ve ekibinin  büyük bir banka vurgunundan sonra tüyen Sundance kit, bill curry ve diğer çete üyelerini Bolivya'ya kadar kovalayıp nasıl derdest ettiğini , kimini cehenneme kömür küremeye postalarken kiminide sağ olarak paketleyip dolarları ve altınları kurtardığını her Tex tutkununun anımsadığına eminim. Safranbolu'daki vurgunu okuyunca Tex'in bu macerası aklıma geldi. " işte dedim, tam Tex'in çözeceği bir vukuat "

Zeljko

Bayram abi Tex bu dönemde yaşasaydı Silivri'de soğuktan g.tü donuyordu,memlekette tuz koktu Teks mi dinlerler osuruğunu düğümlerler.

Ustura Kemal

Sayın Zeljko, Tex bu dönemde yaşasaydı eşkıya dünyaya hükümdar olamazdı. Adam en büyük hırsız, soyguncu avcısı.

Mrtekin

Bayram Abi,

Altın madenlerinden mütevellit; Teks'in vadelide baya yüklü bir mevduatı olduğundan, banka soyguncularını hiç affetmez. Teks'in
malvarlığı herhalde bir don, bir atlet, apış arası aşınmış bir pantul, sarısı atmış bir gömlek, iki tabanca, 100 kurşun, bir at ve bir Navajo muskasından ibaret değil herhalde...Bunu da lütfen bir açıklayabilirseniz?

Navajo muskası mühim, o yüzden yağmur gibi kurşun yağarken bu hırta bir tanesi de denk gelmez. Hangi Şaman okuduysa artık?
They drew first blood...