Tex Aylık Seri - LAL

Başlatan Zeljko, 18 Mayıs, 2024, 18:52:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ustura Kemal

Sayın Rossi ve Gargaris dostumuza beni onore eden yaklaşımları nedeniyle sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.                 
Değerli Rossi.
Kılık değiştirmede ne denli başarısız olduğum tarafınızca deşifre edilmiştir. Önce binbirsurat olmayı düşündüm, amma Tom braks gibi kılık değiştirme ustası varken binbir suratın çocuksu olduğunu görerek vaz geçtim. Eminim ki sizler , forum üyesi dostlarımız ilk günden anlamıştır kinova59 olduğumu. Kinova59  tarihin tozlu sayfalarında yitip giderken, Siz değerli dostllarımın  : Ustura Kemal 'in Üsküdar da attığı naranın ; Tophane'nin Arnavut kaldırımlarında yankılanmasını duymanızı istedim... Yetmedi,  bir Osmanlı Tokat'ıyla Galata umumhanelerini haraç a kesen zaptiye çavuşluğundan tard edilmiş topal hristo'yu fakir sümüğü gibi Galata sokaklarına serdiğimi görmenizi istedim !...  Külhanbeyi geçinen Kasımpaşalı  kör Lütfü 'yü de , kırkayak  Onnik'in meyhanesinde yeni bileylediğim Sürmene yapımı usturayla nasıl hacamat ettiğimi Sirkeci'den Eyüp'e kadar bütün ahali görsün, görmeyenler de duysun istedim. Ustura Kemal kaytan bıyıkları, yana yatmış püsküllü fesi , omzunda sağa kaymış ceketi , belinde kuşağı ve kuşağın alamet-i farikası çifte su verilmiş usturasıyla altın madalyon forumuna icabet etmiştir. Hayırlı, uğurlu olsun!...

pizagor

Forumdaşlarımızın eski nicklerini de görebiliyordum bir zamanlar, şimdi bulamadım o özelliği.
İlk Biriktirici... Vampir Dişçisi... Huysuz İhtiyar... KRONİK İTTAPAR!!!
Hayat sana sokak hayvanlarına davrandığın gibi davransın!

Rossi

Bayram bey iyi varsınız. Siz olmadan buranın tadı yok. Gargaris dostumuza da kadirşinazlıği icin ayrıca teşekkür ederim.:)

xmenac

Malum, 2024'te Tex yeni bir yayıncıyla yoluna devam etti. Hazır sene bitiyorken Tex külliyatında güncel durumu sıralayalım. Böylece daha evvel başlığın ilk sayfasında yer alan liste de güncellenmiş olur. Tex yayınlayan yayınevleri bu listeden ibaret değil fakat yakın dönemi baz aldım. Tabloda yer alan sayılar Bonelli'de denk geldiği sayılardır, İtalya'da Ocak 2025 için duyurulan sayılar dahil edilmemiş olup Aralık 2024 yayınları dahildir.

caretta

Xmenac dostumuz kapsamlı bir liste hazırlamış.Teşekkürler.Giriş kısmında not olarak zaten
belirttiğine göre Teks yayınlayan daha eski yayınevleri de var.AD Yayıncılık'ı anımsayamadım.
Biraz ekleme yapayım.Çizgi Düşler'in son yayınladığı(ve de yarıda kalan)macerası"Teksas Ranger"ı.
287.sayıda tamamlanıyor.Bu macera 69'luk Ceylan Teks Serisi'nin 31-35 sayılarında.69'luk seri,
sayı takip ederek orijinal 304-307 sayılar olan Corpus Christi Cinayeti"macerasına kadar geliyor
ama bu macera da yarıda kalıyor.309-310 sayılar Ceylan 5 kitaplık son Ceylan Yayınları serisinde.
Bu seride de 309-310 sayılar yarım kalıyor.Bu macera Maestro'nun ilk defa karşımıza çıktığı macera.
311-338 sayıları yayınlayan yayınevi ise Alfa Yayınevi.32 sayı sürüyor.Bu yayınevinin yarım bıraktığı
macera yok.338-346 arası 4 maceradan 340-341 sayılar Milliyet Çocuk Dergisi eki olarak yayınlandı.
341.sayıda başlayan macera da yarım kaldı.343-346 ülkemizde hiç yayınlanmadı.Sahneye 10 sayılık Galaksi
Yayını çıkıyor.346-349 sayılar olan Zhenda'nın 2.gelişini maceranın başından takriben 30 sayfa eksiğiyle
yayınlamaya başladı.Tamamını yayınladığı tek macera 351-353.353.sayıda başlayan macera da yarıda kalıyor.
354-381 arası yayınevi Doğan&Egmont.381.sayıda yayın hayatına son verince yarım macerayı Aksoy tamamlıyor
ve 392.sayıya kadar düzenli yayınlıyor.İşte burada film kopuyor ve uzunca bir süre sonra Oğlak Yayıncılık
401.sayıdan itibaren düzenli yayına başlıyor.393-400 arası 5 macera ülkemizde hiç yayınlanmadı.
     Gördüğünüz gibi birçok yayınevi bu Klasik Seri'yi yayınlamış.Yarıda da bırakmış veya hiç yayınlamamış.
Yukarda saydığım serilere sahip olan birisi(örneğin bendeniz!)bu seriden çok az macera okumamıştır.Gönül
ister ki bu seri eksiksiz bir çeviri ile,kaliteli bir basım ile okuyucularına ulaşsın.Çok güzel maceralar
var.Galeppini,Letteri,Fusco,Ticci,Civitelli,Villa çizimi maceralar var.Bir keyifli zamanımda belki bazı
maceraları sizlere anımsatırım.Keşke Lal Kitabı ikna edebilsek de bu seriye de el atsa.

Ustura Kemal

Değerli Caretta. Üstteki Tex yayını dökümanı için çok teşekkür ediyorum . " keyifli bir anınızda "  Galleppini, Fusco, Ticci , Civitelli, Villa çizimi maceraları anımsatmanızı hasretle bekliyorum.

xmenac

Alıntı yapılan: caretta - Dün, 11:38:45AD Yayıncılık'ı anımsayamadım.

İlave bilgiler için teşekkür ederim abi. Okurlar arasında AD Yayıncılık döneminden söz edilirken genelde AD/DE olarak ifade ediliyor. O dönem yayınlanan serinin ilk 7 sayısında AD Yayıncılık logosu vardı, geriye kalanlarda ise DE (Doğan Egmont Yayıncılık) logosu yer alıyordu kapakta.

Ustura Kemal

İddialı konuşuyorum : Tex, yalnızca Western türü bir çizgi roman serisi değildir. Tex, yeni dünya olarak adlandırılan ABD tarihinin resimli tarihsel bir belgeselidir aynı zamanda. Tex, 1800_ 1890 yılları ABD tarihine bir zaman yolculuğudur. Ve Tex, vahşi batı tarihinde isim yapmış pek çok karakterin resimlenmiş, kağıt kaleme dönüşmüş, biz Western tutkunlarına sunulmuş hâlidir aynı zamanda. Bir banka soygununun, bir posta arabası saldırısının, bir Tren soygununun canlandırıldığı birer belgeseldir aynı zamanda. 1800 yıllarının vahşi batı dünyasına yolculuk yapmak isteyen bütün çizgi roman sever dostlarıma öneriyorum. Tex evreninde yerlerinizi alınız..