Köpeğimle Başka Dünyalara Yolculuk - Athica (Devam ediyor)

Başlatan hanac, 27 Mayıs, 2024, 12:59:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tommikser

Alıntı yapılan: alan ford - 28 Mayıs, 2024, 17:59:03bu bir severlik sevmezlik meselesinden çok hak meslesi. Köpek öldürme hakkını kendimize hangi yetkiyle veriyoruz hiç anlamıyorum. Ben sokak hayvanlarının büyük sorun olduğunu düşünmüyorum ama hadi diyelim büyük sorun bu sorunun sebebi köpek mi ki de çözümü köpeğin itlafında buluyoruz, akıl alır gibi değil.Ben pizagor gibi insanlıktan umudu kesmiş değilim ama kalan kısmına imzamı atarım.
Koyun,kuzu,dana,manda,balık vs hayvanları öldürme hakkımızı nerden aldık acaba? Yenilerbilir olması masumca bir açıklama mı?
Hayvanlar ölmemeli hepimizi veganlığa çağırıyorum. Her canlı yaşama hakkına sahiptir. Etçil beslenip sadece köpek ölümüne ses çıkaranları da kınıyorum. Kebap şalgam yiyeceksiniz diye o tatlı kuzuları kesme hakkınızı size kim verdi? OLmaz kınıyorum.

rumar80

Burasının (bu forumun) amacını unutmasak nasıl olur acaba? Bu forum çizgi romanlar hakkında konuşmak ve haberleşmek için kuruldu. Forumun başka bir amacı olmadığını sizlere hatırlatmak zorunda kalmak beni şahsen üzüyor. Burada farklı görüşten sayısız üyemiz var. Her birimiz diğerinin görüşü üzerinden burada tartışma başlatırsak burası çizgi roman forumu olmaktan çıkar. Forumun amacına ve kurallarına uymaya hepinizi davet ediyorum. Aksi takdirde bu başlığı kilitlemek zorunda kalacağım.

pizagor

Alıntı yapılan: tommikser - 29 Mayıs, 2024, 14:22:21Koyun,kuzu,dana,manda,balık vs hayvanları öldürme hakkımızı nerden aldık acaba? Yenilerbilir olması masumca bir açıklama mı?
Hayvanlar ölmemeli hepimizi veganlığa çağırıyorum. Her canlı yaşama hakkına sahiptir. Etçil beslenip sadece köpek ölümüne ses çıkaranları da kınıyorum. Kebap şalgam yiyeceksiniz diye o tatlı kuzuları kesme hakkınızı size kim verdi? OLmaz kınıyorum.

Kendi adıma konuşayım; onları da bırakalı çok zaman oldu sayın tommikser...
İlk Biriktirici... Vampir Dişçisi... Huysuz İhtiyar... KRONİK İTTAPAR!!!
Hayat sana sokak hayvanlarına davrandığın gibi davransın!

tommikser

Kauss

Yazmayacaktım ama yanlış biliyorsunuz aslında 40 milyon başıboş köpek var...
Yurtdışında başıboş hayvan göremezsiniz olayı da güzel bir sığınma limanı. Bu ülkeden ülkeye hatta gittiğiniz ülkenin şehrine/kırsalına göre değişiyor.
Bir hayvanın etinin yenilebilir olması bunu öldürme hakkını kendimde bulmamı sağlıyor ? Evet. Sokakta başı boş dana görmezsiniz. Doğup, büyüyen. Bir amaç üzerine üretilip tüketiliyorlar. Haa keşke olmasaydı fakat bu yüzyıllardan beri olan bir şey.
Köpek eti tüketeceksek, insanlığa bu konuda fayda sağlayacaksa tamam bu hayvanları öldürelim ama böyle bir şey yokken bu hayvanları öldürmek vicdanen şahsen beni rahatlatmıyor.

Evet bir başıboş köpek sorunu var mı ? Risk teşkil ediyorlar mı ? Evet ediyorlar. Bunların planlı bir şekilde toplanarak kısırlaştırılıp yaşam sürelerinin doldurulması gerekiyor. Kentlerin büyüklüklerine göre dışlarını bildiğiniz milli park büyüklüğünde alanlarda bu hayvanları toplayabilirsiniz. Ülkenin veterinerlik bölümleri için güzel staj yerleri de olur. Yemekleri sıfır atık kapsamında toplatıp buraların yiyecek ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Bu konu da destek olan firmalara gerekirse vergi indirimi yaparsınız. Zaten istedikleri her firmaya vergi indirimi uyguluyorlar. Bunlar içinde yapılabilir yada yasal kanun çıkarırsın.

Akla ilk gelen ve kolay çözüme yönelmek tam bize yakışan şey oluyor. Parası nereden bulunacak deniliyor. Hayvanları canice katletmeyip, düzgün ilaç ile uyutacaksanız bu ilaçları size bedava vermeyecekler. Bununda gayet masrafları var. Haa kürekle kafasına vurularak öldürülen köpekleri de gördük bana pek ilaç kullanacakları güveni de vermiyor.

Yine işin içine maliyet girecekse; milyonlarca sığınmacı, kaçak göçmen barındırıyoruz. Onların yerine bu hayvanlar için harcanabilir. Veya önümüzdeki sene Diyanet'te 98,9 milyar TL bütçe veriliyor. Yaratılanı sevmek Yaratan'dan ötürü felsefesiyle Diyanet bütçesinin bir kısmını bu işe ayırabilir.

Köpektapar ifadesini de şahsen kabul etmiyorum.

Kinowa59

Ben ise şahsen, Sayın Inancomic'in köpektapar yakıştırmasını kendi adıma değerli bir ödül olarak kabul ediyorum. Ancak, bana böylesine değerli bir sıfatı uygun bulan Sayın Inancomic dostumuza bende bir ödül sunmak istiyorum. Kendi kendime yaptığım bir oylama sonucunda, 21 yüzyıl, Dr Mengele sokak hayvanlarını katletme büyük ödülünün  ( 15 kilo köpek maması ) olarak Sayın Inancomic'in layık görüldüğünü kendilerine duyuruyorum. Kendilerini, 21 yüzyıl Dr Mengele sokak hayvanlarını katletme büyük ödülünü kazandığı için canı gönülden kutluyorum.

pizagor

Alıntı yapılan: trooper - 29 Mayıs, 2024, 12:49:52Siz hayali istatistikler uydurmaya devam edin, ben Köpektapar yakıştırmasını iltifat olarak alıyorum.

Ben imzama ekledim, hatta yazmak istenen ama yazılamayan haliyle :)
İlk Biriktirici... Vampir Dişçisi... Huysuz İhtiyar... KRONİK İTTAPAR!!!
Hayat sana sokak hayvanlarına davrandığın gibi davransın!

trooper

Alıntı yapılan: pizagor - 29 Mayıs, 2024, 16:40:14Ben imzama ekledim, hatta yazmak istenen ama yazılamayan haliyle :)

Foruma bugün üye olsam Köpektapar nickiyle üye olurum ben de. Çok hoş durmuş 😀