Lore Olympus - Athica (Del Rey Books)

Başlatan hanac, 26 Temmuz, 2024, 13:21:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hanac

Lore Olympus Cilt 1

Ahlaksız dedikodular, çılgın partiler ve yasak aşk... Rachel Smythe'ın, mitolojinin en bilindik
hikâyelerinden birine getirdiği bu şık ve çağdaş yorumunda, tanrıların karanlık çöktükten sonra
neler yaptığına tanık olun.

Genç bahar tanrıçası Persephone, Olimpos'un yeni üyesi... Annesi Demeter onu Ölümlüler Diyarı'nda yetiştirmiştir ama Persephone kutsal bir bakire olarak eğitim alacağına söz verince tanrıların hızlı ve göz alıcı dünyasında yaşamasına izin verilir. Oda arkadaşı Artemis onu bir partiye götürdüğünde tüm hayatı değişir. Hades'le tanışır ve Yeraltı Dünyası'nın büyüleyici ama yanlış anlaşılmış hükümdarına karşı konulamaz bir çekim hisseder. Şimdi Persephone bir yandan Olimpos'u yöneten kafa karıştırıcı politika ve ilişkilerle uğraşırken bir yandan da kendi yerini ve gücünü bulmak zorundadır.

Smythe'ın Eisner adayı orijinal webcomic Lore Olympus'un bu yepyeni baskısı özel bir kısa öykü içeriyor ve Yunan panteonunu, keskin bir algı ve romantik grafik romanla modern çağa taşıyor.
Bu cilt, 1 numaralı WEBTOON Lore Olympus' un 1-25. bölümlerini bir araya getiriyor.

Yayın Tarihi: Temmuz 2024
Sayfa Sayısı: 376
Etiket Fiyatı: 480 ₺ 

hanac

Bu çizgi romanının başlığını nereye açacağımı bilemedim.

Diğer Amerikanı gözüme kestirdim ama yanlışsa uyarın değiştiririm.

İç Sayfa Görselleri;

hanac

Lore Olympus Cilt 2

Ahlaksız dedikodular, çılgın partiler ve yasak aşk... Rachel Smythe'ın, mitolojinin en bilindik hikâyelerinden birine getirdiği bu şık ve çağdaş yorumunda, tanrıların karanlık çöktükten sonra neler yaptığına tanık olun.

Persephone, Olimpos'a gitmek üzere ölümlüler diyarından ayrıldığında yeni bir hayata başlamaya hazırdır. Ancak göz kamaştırıcı yeni yuvasının karanlık yüzünü keşfetmesi uzun sürmez. Persephone, itibarını sarsabilecek küçük bir dedikodudan, kendini beğenmiş Apollo'nun onun güvenliğini tehdit edecek davranışlarına uzanan tehlikelerle başa çıkmaya çalışır. Tanrıların görkemli ve zorlu dünyasında ayaklarının üstünde durabilmek için her gün mücadele etmek zorundadır.

Bu sırada Hades de çalkantılı duygularıyla baş başadır. Bir yandan genç ilkbahar tanrıçası Persephone'ye karşı olan duygularıyla yüzleşirken diğer yandan Yeraltı Dünyası'nı yönetmenin yalnızlığıyla boğuşur. Birbirlerine iyice yakınlaşan Persephone ve Hades, hem yakalarını bırakmayan geçmişlerine hem de karşılarına çıkan yeni engellere göğüs germeye mecbur kalırlar.

Smythe'ın Eisner ödüllü zeki ve romantik web-komedisi Lore Olympus, yepyeni öykü içeriğinin yanı sıra tam renkli baskısıyla da Yunan tanrılarını modern çağa taşıyor.

Bu cilt, 1 numaralı WEBTOON Lore Olympus' un 26-49. bölümlerini bir araya getiriyor.
BTOON Lore Olympus' un 26-49. bölümlerini bir araya getiriyor.

Yayın Tarihi: Şubat 2025
Sayfa Sayısı: 368
Etiket Fiyatı: 500 ₺ 

Lucky_Luke

İlk cildi ayrıca Hard-Cover olarak da basılmıştı ki ben onu almıştım. İkinci cildi de umarım aynı baskı ve kalitede olacak şekilde piyasaya sürülür.

Çizimleri eski Batman-Superman animasyonların da görülen Bruce Timm tarzına benzettiğimden olsa gerek, ilgimi çekmişti.

Konusu Sandman'i biraz andırsa da içerik olarak alakası yok. Daha sonunu okumadım ancak çok büyük beklentilere girilmediği takdirde okuyanı tatmin eder gibi duruyor. Webtoon gibi nette yayınlanan serilere biraz ön yargılıydım. Bu seri fikrimi değiştirmeme yardımcı oldu.

Herkese önerebileceğim bir yayın değil ama gençlere, genç kalanlara, bu tarz konulara ilgisi olanlara tavsiye edilebilir.