Ciro Totta- hakkı yeterince verilmeyen bir çizer....

Başlatan Saki, 12 Ekim, 2024, 17:23:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gabby

Alıntı yapılan: aa - 25 Ekim, 2024, 09:12:47...Bir önceki resim de EsseGesse, Swing son macera, ama burada yardımcı çizerlerin de katkısı var.

Trio'nun Kinova çizimlerini bırakması ve yarattıkları kahramanların haklarını devretmesinin çok haklı nedenleri var, o ayrı bir hikaye ama "bir önceki resim de EsseGesse" demişsin ya aa, yine söylüyorum kesinlikle değil... Mesela sorayım, sözünü ettiğimiz örnek panelin yer aldığı "L'alleato Misterioso" (Gizemli Müttefik) macerasındaki çizimlere EsseGesse üçlüsünden kimin eli değmiş?

Blek'in yayın haklarını elinde bulunduran Dardo ile Swing'in yayıncısı Bonelli'nin ticari getirisini birlikte kırıştıkları bir Team-up sayının yayın tarihi 1990. Sartoris hayatta değil, Swing'in 250 sayısından sonra bayrağı bayan Lina Buffolente'ye bırakan baş çizer Sinchetto ölüm döşeğinde... bir tek geriye aynı yıl vefat eden EsseGesse'nin 'son Mohikanı' Guzzon kalıyor. Ama sorun şu ki zaten kendisi ağır görme problemleri yüzünden Kaptan Swing'in sadece 1. ve 2. sayılarının bazı kısımlarının karakalem eskizlerinin dışında çizgi işinden elini eteğini çoktan çekmiş. Serinin çizgi yükünü kendi meşrebince sürdüren bayan Buffolente de yaş dolayısıyla iyice yavaşlayınca çizer Vladimiro Missaglia'yı, Missaglia da senaryo için kardeşini olaya dahil ediyor...Geriye senin de değindiğin "yardımcı çizerler" kalıyor ki benim de dediğim zaten o; Onlar EsseGesse değil... :)

Esasen usta bilekleriyle arkadaşlarının açıklarını kapatan, epey bir dönem eskizinden çinisine çizgi işinin tümünü hatta strip serisinin kapaklarını hazırlayan ama dürüst iş ahlakı ve arkadaşlarını arka plana atmamak adına kapakların hiç birine kendi imzasını atmayan baş çizer Sinchetto'nun içinde olmadığı işi EsseGesse olarak görmem. Bu benim beğeni çıtam, o da ayrı bir şey... 

aa

Bilgi için teşekkürler ben Lina Buffolente destekli EsseGesse sanıyordum.
Esse Gesse Hayranı...

Saki

Değerli bilgiler için teşekkür. EsseGesse ve diğerleri canıma kazınmış. Benim çocukluğumu belirlemiş bu kareler. Şimdi bir Tera  Eksternal dısk aldım, Swing, Blek, Miki hepsini indireceğim.