Zagor VAMPİR Sayıları

Başlatan DAMPYR, Dün, 12:31:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

DAMPYR

Zagorda Sık Sık Vampirle Mücadelesini Görüyoruz Peki Hiç Düşündünüzmü Bu Vampir Hangi Sayılarda var ? Vampirin ilk Ortaya Çıkış Sayısı Ve İtalyada Çıkan Son Sayılara Kadar (Günümüze Kadar) Şöyle:

Orjinal Sayı 86 (İlk Yayınlanış)

Orjinal Sayı 87

Orjinal Sayı 186

Orjinal Sayı 187

Orjinal Sayı 188

Orjinal Sayı 189

Orjinal Sayı 397

Orjinal Sayı 398

Orjinal Sayı 399

Orjinal Sayı 526

Orjinal Sayı 616

Orjinal Sayı 617

Orjinal Sayı 675

Orjinal Sayı 676

caretta

Yahya Bey ne kadar güzel görsellerle vampir maceralarını anımsattınız.
Sanırım 675.sayıdan gayrı öteki vampir maceraları daha önce ülkemizde yayınlandılar.
672.sayıda başlayan vampir macerası ise hemen hemen öteki vampir maceralarına taş
çıkartacak bir başyapıt.Rausch-Della Monica üretimi.4 kitap sürüyor sanırım.Londra,
Avusturya,Darkwood ekseninde geçiyor.Daha önceki vampir maceralarındaki karakterler
tekmili birden bu macerada.Rakosi,Ylenia Varga,Frida,Dr.Metrevelic,Albert,Aline,Ali
Paşa v.s. hepsi var.Ülemizde son yayınlanan Zagor 657.sayı.Yani bu 672.sayıyı yaklaşık 15
ay sonra okuyabileceğiz.Allah ömür versin de okumak kısmet olsun.

trooper

Çok güzel bir derleme olmuş, genç bir Zagor hayranı olarak  çok faydalı oluyor benim için. Haddim olmadan ekleme yapmak isterim, içinde doğrudan Rakosi olmasa da Kontes Ilenia Varga'nın yer aldığı Lal'den aylık seri 41-42 numaralı sayılarda geçen bir macera daha var. Orijinal adlarını bilmiyorum Karaiplerde geçen bu maceraların adı Kara Gemi ve Ay Tanrıçası olarak çevrilmiş dilimize.

caretta

Alıntı yapılan: trooper - Dün, 14:28:02Çok güzel bir derleme olmuş, genç bir Zagor hayranı olarak  çok faydalı oluyor benim için. Haddim olmadan ekleme yapmak isterim, içinde doğrudan Rakosi olmasa da Kontes Ilenia Varga'nın yer aldığı Lal'den aylık seri 41-42 numaralı sayılarda geçen bir macera daha var. Orijinal adlarını bilmiyorum Karaiplerde geçen bu maceraların adı Kara Gemi ve Ay Tanrıçası olarak çevrilmiş dilimize.
Trooper dostumuzun yazısı üzerine hemen Lal Aylık Zagor 41-42 sayılara baktım.
Sanırım Yahya Bey dostumuz bu "Vampir Maceraları"başlığında Baron Bela Rakosi'li olan maceraları
sıralamış.Trooper'in sözünü ettiği macera orijinal 429-430 sayılar."La Nave Nera" ve "La Dea Della
Luna".Birebir Türkçe'ye çevrilmiş başlıklar.Ağustos Eylül 2005 tarihlerinde yayınlanmış.42.sayıda
Eren Paykal'ın vampirler hakkında güzel bir editoryal yazısı da var.

gevheri

Ferri Rakosi'yi çizerken en çok Christopher Lee'den ilham almış herhalde, benim de en sevdiğim Dracula yorumudur.