Zagor VAMPİR Sayıları

Başlatan DAMPYR, 22 Aralık, 2024, 12:31:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

DAMPYR

Zagorda Sık Sık Vampirle Mücadelesini Görüyoruz Peki Hiç Düşündünüz mü, Bu Vampir Hangi Sayılarda var ?
Vampirin ilk Ortaya Çıkış Sayısı Ve İtalya da Çıkan Son Sayılara Kadar (Günümüze Kadar) Şöyle:

Orjinal Sayı 85 (İlk Yayınlanış)

[

Orjinal Sayı 86

Orjinal Sayı 87

Orjinal Sayı 186

Orjinal Sayı 187

Orjinal Sayı 188

Orjinal Sayı 189

Orjinal Sayı 397

Orjinal Sayı 398

Orjinal Sayı 399

Orjinal Sayı 429

Orjinal Sayı 430

Orjinal Sayı 525

Orjinal Sayı 526

Orjinal Sayı 616

Orjinal Sayı 617

Orjinal Sayı 618

Orjinal Sayı 672

Orjinal Sayı 673

Orjinal Sayı 674

Orjinal Sayı 675

Orjinal Sayı 676

[

caretta

Yahya Bey ne kadar güzel görsellerle vampir maceralarını anımsattınız.
Sanırım 675.sayıdan gayrı öteki vampir maceraları daha önce ülkemizde yayınlandılar.
672.sayıda başlayan vampir macerası ise hemen hemen öteki vampir maceralarına taş çıkartacak bir başyapıt.
Rausch-Della Monica üretimi. 4 kitap sürüyor sanırım. Londra, Avusturya, Darkwood ekseninde geçiyor.
Daha önceki vampir maceralarındaki karakterler tekmili birden bu macerada. Rakosi, Ylenia Varga, Frida, Dr.Metrevelic, Albert,Aline, Ali Paşa v.s. hepsi var. Ülkemizde son yayınlanan Zagor 657.sayı. Yani bu 672.sayıyı yaklaşık 15 ay sonra okuyabileceğiz.
Allah ömür versin de okumak kısmet olsun.

trooper

Çok güzel bir derleme olmuş, genç bir Zagor hayranı olarak  çok faydalı oluyor benim için. Haddim olmadan ekleme yapmak isterim, içinde doğrudan Rakosi olmasa da Kontes Ilenia Varga'nın yer aldığı Lal'den aylık seri 41-42 numaralı sayılarda geçen bir macera daha var. Orijinal adlarını bilmiyorum Karaiplerde geçen bu maceraların adı Kara Gemi ve Ay Tanrıçası olarak çevrilmiş dilimize.

caretta

Alıntı yapılan: trooper - 22 Aralık, 2024, 14:28:02Çok güzel bir derleme olmuş, genç bir Zagor hayranı olarak  çok faydalı oluyor benim için. Haddim olmadan ekleme yapmak isterim, içinde doğrudan Rakosi olmasa da Kontes Ilenia Varga'nın yer aldığı Lal'den aylık seri 41-42 numaralı sayılarda geçen bir macera daha var. Orijinal adlarını bilmiyorum Karaiplerde geçen bu maceraların adı Kara Gemi ve Ay Tanrıçası olarak çevrilmiş dilimize.

Trooper dostumuzun yazısı üzerine hemen Lal Aylık Zagor 41-42 sayılara baktım.
Sanırım Yahya Bey dostumuz bu "Vampir Maceraları" başlığında Baron Bela Rakosi'li olan maceraları sıralamış.
Trooper'in sözünü ettiği macera orijinal 429-430 sayılar. "La Nave Nera" ve "La Dea Della Luna". Birebir Türkçe'ye çevrilmiş başlıklar.
Ağustos Eylül 2005 tarihlerinde yayınlanmış. 42.sayıda Eren Paykal'ın vampirler hakkında güzel bir editoryal yazısı da var.

gevheri

Ferri Rakosi'yi çizerken en çok Christopher Lee'den ilham almış herhalde, benim de en sevdiğim Dracula yorumudur.

trooper

Alıntı yapılan: gevheri - 22 Aralık, 2024, 16:21:24Ferri Rakosi'yi çizerken en çok Christopher Lee'den ilham almış herhalde, benim de en sevdiğim Dracula yorumudur.

Christopher Lee üstadın Dracula yorumunu çok çok sevmekle birlikte ben Baron Rakosi'yi daha çok isim babası olan Bela Lugosi'ye benzetiyorum.

trooper

Bu arada aklıma gelmişken söyleyeyim aylık seri 201. sayı olan Adanın Efendisi isimli maceradaki karakterlerden Christopher Lee'nin Wicker Man filminde canlandırdığı Summerisle rolünden esinlenilmiş gibi. Henüz bu macerayı okumadığım için tasarım ve ada motifi dışında benzerlik var mı bilmiyorum ama kapağı görür görmez birbirlerine benzetmiştim.

gevheri

Alıntı yapılan: trooper - 24 Aralık, 2024, 17:25:24Bu arada aklıma gelmişken söyleyeyim aylık seri 201. sayı olan Adanın Efendisi isimli maceradaki karakterlerden Christopher Lee'nin Wicker Man filminde canlandırdığı Summerisle rolünden esinlenilmiş gibi. Henüz bu macerayı okumadığım için tasarım ve ada motifi dışında benzerlik var mı bilmiyorum ama kapağı görür görmez birbirlerine benzetmiştim.

Maalesef ne filmi izledim ne de 201.sayıyı okudum o yüzden benzerlik var mı bilmiyorum ama filme baktım çok ilginç duruyor, izleme listeme aldım. Sayenizde yeni bir film öğrendim teşekkürler.

trooper

Alıntı yapılan: gevheri - 24 Aralık, 2024, 19:33:56Malesef ne filmi izledim ne de 201.sayıyı okudum o yüzden benzerlik var mı bilmiyorum ama filme baktım çok ilginç duruyor, izleme listeme aldım. Sayenizde yeni bir film öğrendim teşekkürler.

Estağfurullah, 1973 yapımı Wicker Man folklorik korkunun en güzel örneklerinden biridir izlemeyen herkese tavsiye ederim. Ayrıca Christopher Lee bir röportajında filmdeki rolü olan Lord Summerisle karakterini Dracula, Saruman ya da Dooku'dan önde tutarak favori karakteri olarak belirtmişti diye hatırlıyorum.

trooper

Alıntı yapılan: trooper - 25 Aralık, 2024, 02:30:08Estağfurullah, 1973 yapımı Wicker Man folklorik korkunun en güzel örneklerinden biridir izlemeyen herkese tavsiye ederim. Ayrıca Christopher Lee bir röportajında filmdeki rolü olan Lord Summerisle karakterini Dracula, Saruman ya da Dooku'dan önde tutarak favori karakteri olarak belirtmişti diye hatırlıyorum.

Ek olarak filme ismini veren hasır adam totemi de Zagor maceralarında karşımıza çıktı. Kandrax'ın müritleri Tonka'nın kabilesindeki Mohawkları hasır adamın içine doldurup Druid tanrılarına kurban etmek için yakmaya çalışmışlardı.

hanac

Yahya dostuma çok teşekkürler, 85. sayı unutulmuş, onu da ben ekledim.

85. sayı da vampir gözükmese de maceramız orada başlar.

hanac

Alıntı yapılan: trooper - 22 Aralık, 2024, 14:28:02Çok güzel bir derleme olmuş, genç bir Zagor hayranı olarak  çok faydalı oluyor benim için. Haddim olmadan ekleme yapmak isterim, içinde doğrudan Rakosi olmasa da Kontes Ilenia Varga'nın yer aldığı Lal'den aylık seri 41-42 numaralı sayılarda geçen bir macera daha var. Orijinal adlarını bilmiyorum Karaiplerde geçen bu maceraların adı Kara Gemi ve Ay Tanrıçası olarak çevrilmiş dilimize.

Yahya dostumuz, Ilenia Varga'nın Orijinal sayılar 525 ve 526 yı listeye eklemiş.

Demek ki sadece Rakosi'ye özgü bir liste olmamış, zaten konu başlığı da "Vampir Sayıları"

Ilenia Varga'da vampir olduğuna göre ( ama iyi bir vampir :) ) listede olmalı.

Yahyanın itirazı olmaz ise orijinal 429 ve 430 sayıları (LAL 41 ve 42) listeye ekliyorum.

DAMPYR

Alıntı yapılan: hanac - 31 Aralık, 2024, 08:46:12Yahya dostumuz, Ilenia Varga'nın Orijinal sayılar 525 ve 526 yı listeye eklemiş.

Demek ki sadece Rakosi'ye özgü bir liste olmamış, zaten konu başlığı da "Vampir Sayıları"

Ilenia Varga'da vampir olduğuna göre ( ama iyi bir vampir :) ) listede olmalı.

Yahyanın itirazı olmaz ise orijinal 429 ve 430 sayıları (LAL 41 ve 42) listeye ekliyorum.

Tabiki Hasan benim unuttuğum sayıları eklemen güzel bir iş olmuş...

hanac

Listede orijinal sayı 675 ve 676 var idi.

Ama ana hikayeye giriş olarak orijinal sayı 672, 673 ve 674 de listeye eklendi.

hanac

Şimdi bir özet yaparsak;

85  Senaryo: Guido Nolitta, Çizim: Gallieno Ferri, Kapak: Gallieno Ferri   07/1972
86  Senaryo: Guido Nolitta, Çizim: Gallieno Ferri, Kapak: Gallieno Ferri   08/1972
87  Senaryo: Guido Nolitta, Çizim: Gallieno Ferri, Kapak: Gallieno Ferri   09/1972

186  Senaryo: Alfredo Castelli, Çizim: Gallieno Ferri, Kapak: Gallieno Ferri   01/1981
187  Senaryo: Alfredo Castelli, Çizim: Gallieno Ferri, Kapak: Gallieno Ferri   02/1981
188  Senaryo: Alfredo Castelli, Çizim: Gallieno Ferri, Kapak: Gallieno Ferri   03/1981
188  Senaryo: Alfredo Castelli, Çizim: Gallieno Ferri, Kapak: Gallieno Ferri   04/1981

397  Senaryo: Mauro Boselli, Çizim: Raffaele Della Monica, Kapak: Gallieno Ferri   08/1998
398  Senaryo: Mauro Boselli, Çizim: Raffaele Della Monica, Kapak: Gallieno Ferri   09/1998
399  Senaryo: Mauro Boselli, Çizim: Raffaele Della Monica, Kapak: Gallieno Ferri   10/1998

429  Senaryo: Mauro Boselli, Çizim: Raffaele Della Monica, Kapak: Gallieno Ferri   04/2001
430  Senaryo: Mauro Boselli, Çizim: Raffaele Della Monica, Kapak: Gallieno Ferri   05/2001

525  Senaryo: Jacopo Rauch, Çizim: Raffaele Della Monica, Kapak: Gallieno Ferri   04/2009
526  Senaryo: Jacopo Rauch, Çizim: Raffaele Della Monica, Kapak: Gallieno Ferri   05/2009

616  Senaryo: Jacopo Rauch, Çizim: Raffaele Della Monica, Kapak: Alessandro Piccinelli   11/2016
617  Senaryo: Jacopo Rauch, Çizim: Raffaele Della Monica, Kapak: Alessandro Piccinelli   12/2016
618  Senaryo: Jacopo Rauch, Çizim: Raffaele Della Monica, Kapak: Alessandro Piccinelli   01/2017

672  Senaryo: Jacopo Rauch, Çizim: Raffaele Della Monica, Kapak: Alessandro Piccinelli   07/2021
673  Senaryo: Jacopo Rauch, Çizim: Raffaele Della Monica, Kapak: Alessandro Piccinelli   08/2021
674  Senaryo: Jacopo Rauch, Çizim: Raffaele Della Monica, Kapak: Alessandro Piccinelli   09/2021
675  Senaryo: Jacopo Rauch, Çizim: Walter Venturi, Kapak: Alessandro Piccinelli   10/2021
676  Senaryo: Jacopo Rauch, Çizim: Walter Venturi, Kapak: Alessandro Piccinelli   11/2021