YKY 2025 Yayın Programı

Başlatan allan quatermain, 03 Ocak, 2025, 09:57:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

allan quatermain

YKY 2025 yayın programından seçmeler yayınlamış.
https://imgur.com/a/sNASaLi
Gözüme çarpanlar: Blacksad Cilt 6, Young Justice Cilt 2-3, Kayıp Zamanın İzinde - Toplu Albüm, DCEASED Cilt 2-5

Umarız geçen sene hiç yeni çr yayınlamayan YKY bu sene şeytanın bacağını kırar.

dean

DC adına bunları basacaksa basmasa da olur. Superman filminin geldiği sene bunlarsa basılacaklar kalsın.

rumar80

Ülkede yayıncılık yapanların çoğunun konu hakkındaki bilgisi...

Tuco Ramirez

Corto Maltese ve Red Kit olayını bitirdiler sanki. Son red kit sayı ve toplu albümü yayınlanalı 3-4 yıl oldu sanırım.

Animvader

Yahu Amerika'da herkes Bendis'in DC için yazdıklarını nefretle anarken bizim DC telifine sahip yayınevimiz gidip en dandik serisi olan Young Justice'i plana alıyor sadece. Direkt o dönemi pas geç Philip Kennedy Johnson Superman'ine başla ya da sal telifleri gitsin 🤨

darbove

Bu planın basılacağına inanan varsa elimde satılık köprü(!) var.  ;D  Şaka bi yana keşke basılabilse. Corto ve redkit toplu albümlerin listede olmaması oldukça üzücü. Umarım alfa bunlara da el atar.
The Bird of Hermes is my name, eating my wings to make me tame.

orhan şafak

Alfa Redkite devam edip bitirebilecek yegâne yayınevidir çok da yakışır ve mızmız yky ye de kapak olur inşallah.

afu

Kalan tek umudumuz, listenin altında seçmeler yazması.
Kim bilir, belki de tam listede beklentilerimiz vardır.  ???

trooper

Alıntı yapılan: orhan şafak - 04 Ocak, 2025, 01:17:18Alfa Redkite devam edip bitirebilecek yegâne yayınevidir çok da yakışır ve mızmız yky ye de kapak olur inşallah.

Son dönemde Asteriks, Red Kit ve Tenten okumaları yapıyorum azar azar. Çeviri ya da lokalizasyon konusunda bir derdim yok ama Alfa ciltleri YKY'ye kıyasla hem pahalı hem de kullanılan materyal olarak kalitesiz geliyor. Bana kalsa hepsini YKY bassın ama düzenli şekilde bassın.

Lucky_Luke

Ben Red Kit'in toplu albümlerini takip ediyordum. En son 16. Cilt çıkmıştı. Bu ciltin ilk baskısı Ocak 2021, tekrar baskısı Nisan 2023. O günden bugüne tek bir Red Kit albümü yayınlanmamış olması beni hüzüne boğuyor.

Tekli serilere bakarsak Paris'te bir Kovboy sayı 83 de kalınmış. Kasım 2022' den beri devamı gelmemiş. Devam etse idi  elimdeki toplu albümleri elden çıkarıp buna geçecektim ama nerede. O tarafta da işler kötü.

Sonra YKY'nin diğer yayınlarına bakıyorum. New 52, Justice League, Superman, Wonder Woman, Corto Maltese, grafik romanlar vs. Bir anda bıçak gibi kesilmişler. 2 seneye yakın zamandır hiç çizgiroman çıkarmamışlar. Sadece kitap ve diğer edebiyat yayınlarına devam etmişler. O da olmasa zaten tamamen yayıncılığı bıraktılar diyeceğiz.

Tek bir iyi gelişme var. O da Kadıköy'de kapanan YKY Dükkanı tekrar açılmış. Çizgiroman standı da var ama o kadar yani. Artık buna bile sevinir, teselli bulur hale getirdi bizi bu piyasa koşulları.

Koskoca bankanın desteği ile ilerleyen bir yayın kuruluşunun çizgiroman kategorisinde bu kadar çabuk havlu atmasını, günümüz yayıncılığı açısından da çok düşündürücü buluyorum. İlerisi için karamsar olmama neden oluyor bu durum  :'(
Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar; önce haysiyetlerini sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.

(Mustafa Kemal Atatürk)

Animvader

Yky gibi İthaki de çizgiroman işinde iyice frene bastı. Lucifer 2 senedir duyuruluyor ama basılmadı, tek tük manga basıyorlar. Sanırım yayınevlerimizde kurumsallıktan çok editör etkisi ön planda olduğu için böyle. YKY'de çizgiromanların basılmasını sağlayan kendisi de çizgiroman sever olan genel yayın yönetmeni Raşit Çavaş'tı muhtemelen. İthaki'nin de Alican Saygı Ortanca ayrıldıktan sonra fantastik, bilimkurgu,çizgiroman gibi türlerdeki bence gözle görülen düşüşü ortada.

Rossi

Raşit bey gitti YKY bitti. Doğan Kardeşi çıkardığında adama bir küfür etmedikleri kalmıştı.

Ustura Kemal

Raşit Çavaş bey ile 2002- 2003 yıllarında İlyas Erkul bey'in Kadıköy çarşısı alt kattaki dükkanında tanışmıştık.  Kinova üzerine ayak  üstü birkaç dakikalık sohbet etmiştik. Aksoy'un çıkardığı sert kapak kinovaları biriktirdiğini anlatmıştı.  Yıllar nehir gibi akıp gidiyor. 22 yıl geçmiş aradan . Raşit Çavaş bey de gitti ha . Desenize efsane bir Tex yayıncısı , bir Tex  dost'u daha gitti. Üzüldüm vallahi. Teker teker gidiyoruz Tex  tutkunları olarak. Toprağı bol olsun. Mekanı cennet olsun.

Sinan Başak

Alıntı yapılan: Ustura Kemal - 26 Ocak, 2025, 20:40:12Raşit Çavaş bey ile 2002- 2003 yıllarında İlyas Erkul bey'in Kadıköy çarşısı alt kattaki dükkanında tanışmıştık.  Kinova üzerine ayak  üstü birkaç dakikalık sohbet etmiştik. Aksoy'un çıkardığı sert kapak kinovaları biriktirdiğini anlatmıştı.  Yıllar nehir gibi akıp gidiyor. 22 yıl geçmiş aradan . Raşit Çavaş bey de gitti ha . Desenize efsane bir Tex yayıncısı , bir Tex  dost'u daha gitti. Üzüldüm vallahi. Teker teker gidiyoruz  Tex  tutkunları olarak. Toprağı bol olsun. Mekanı cennet olsun.

Vefat ettiğinden emin misiniz? Gitme olayını yanlış anladınız galiba

Ustura Kemal

Sayın Rossi, " Raşit bey gitti" dedi. Gitti demek, vefat etti demek değil mi. Yoksa ben mi yanlış anladım.