Batman & Catwoman - Çizgi Düşler

Başlatan Forsythe, 16 Ocak, 2025, 17:46:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Forsythe

Batman & Catwoman

Batman & Catwoman - Sert Kapak

https://cizgiromansepeti.com
Basım Tarihi: Ön Sipariş

Boyut: 16x24
Kağıt Kalitesi: 115 gr. Kuşe

Yumuşak Kapak Sayfa Sayısı: 392
Sert Kapak Sayfa Sayısı: 424

Yumuşak Kapak Etiket Fiyatı: 650₺
Sert Kapak Etiket Fiyatı: 1800₺ (Ön Sipariş Fiyatı: 1350₺)

Kauss

Ya çok pardon ama dalga mı geçiyorlar.
Sert kapak etiket fiyatı 1800 TL, ön sipariş fiyatı 1350 TL. Limitli baskı filan ibaresi de yok ki limitli baskı olsa da benim için önemi yok.
Amazon'da sert kapak baskısı orijinal boyutlarda şuan 1238 TL'e satılıyor.

Çizgi Düşler DC'den daha iyi edisyonla mu çıkarıyor ? Neye göre fiyatlandırma yapıyorlar.

Orijinal dilinde yayınlandığı dönem aboneliğim vardı yanlış hatırlamıyorsam da 12 fasikülden oluşuyordu.
O dönem Tom King'in Batman ana serisinden ayrılması ve hikayeyi tamamlamaması sebebiyle büyük bir hype olduğunu hatırlıyorum ki bende bu sebepten seriye abone olmuştum. Okudum bitirdim hala fasikülleri elimde mevcut ve hiç bir şeyde hatırlamıyorum  ;D

Nightrain

Orijinali 272 sayfa. Biz de sayfa sayısı daha fazla. Yanlışlık yoksa ekstradan bir şeyler koymuşlar galiba.
"Bu yıldızı çok mu istiyorsun Heatie? Al ye o zaman!"

Animvader

Alıntı yapılan: Nightrain - 16 Ocak, 2025, 22:21:37Orijinali 272 sayfa. Biz de sayfa sayısı daha fazla. Yanlışlık yoksa ekstradan bir şeyler koymuşlar galiba.

272 değil, orjinali de 424 sayfa.

Nightrain

Alıntı yapılan: Animvader - 17 Ocak, 2025, 09:01:43272 değil, orjinali de 424 sayfa.

Amazon yanlış girmiş o zaman. 272 sayfa gözüküyor.

xmenac

Siz muhtemelen Batman/Catwoman: The Gotham War isimli maceraya bakıyorsunuz, 272 sayfa olan o.

Kauss

Amazon yanlış girmiş olması lazım. Amazon'da 12 fasikül ve Batman/Catwoman Special'da dahil bilgisi var. Normal fasiküller DC'nin sitesinde 32 sayfa. 384 sayfa zaten bu 12 fasikül ediyor düz hesap. Special'de bir 32 sayfa olsa zaten 400 sayfayı geçiyor. Kapak resimleri vb. aynı rakama gelir Çizgidüşler ile.

Nightrain

Orijinali Amazon'da 1.238 TL. Orijinalini mi alsam yoksa Türkçe HC mı karar veremedim.

connyapku

ninjagamer

Alıntı yapılan: Kauss - 16 Ocak, 2025, 19:01:15Ya çok pardon ama dalga mı geçiyorlar.
Sert kapak etiket fiyatı 1800 TL, ön sipariş fiyatı 1350 TL. Limitli baskı filan ibaresi de yok ki limitli baskı olsa da benim için önemi yok.
Amazon'da sert kapak baskısı orijinal boyutlarda şuan 1238 TL'e satılıyor.

Çizgi Düşler DC'den daha iyi edisyonla mu çıkarıyor ? Neye göre fiyatlandırma yapıyorlar.

Orijinal dilinde yayınlandığı dönem aboneliğim vardı yanlış hatırlamıyorsam da 12 fasikülden oluşuyordu.
O dönem Tom King'in Batman ana serisinden ayrılması ve hikayeyi tamamlamaması sebebiyle büyük bir hype olduğunu hatırlıyorum ki bende bu sebepten seriye abone olmuştum. Okudum bitirdim hala fasikülleri elimde mevcut ve hiç bir şeyde hatırlamıyorum  ;D

Kitap son bir yıldır çıkan benzerleri içinde en uygun fiyatlardan birine sahip. 424 sayfa, kuşeye baskı ve 150 adet basılmış hangi HC bu fiyata satılıyor piyasada? Ürünün değerli bir alt marka olan "Batman" barındırmasını da geçtim.

Bir kitabın basıldığı tarih fiyatını çok etkiliyor. Bu kitap 2 ay sonra çıksa mecburen daha pahalı olacaktı. Baskı adedi de çok önemli. DC bu kitabın sert kapağını mesela 10.000 adet yapmıştır. Ama Çizgi Düşler 3 kapaktan yüzer adet basmıştır. Bu da fiyatı etkiler.
Bir de neye göre fiyatlandırma yapıyor demişsiniz. Bence kendi maliyetine göre yapıyordur. Bu kitap Çin'de 100 liraya satılıyor da olabilir. Ama maalesef burası Türkiye.

Kauss

Alıntı yapılan: ninjagamer - 18 Ocak, 2025, 13:47:30Kitap son bir yıldır çıkan benzerleri içinde en uygun fiyatlardan birine sahip. 424 sayfa, kuşeye baskı ve 150 adet basılmış hangi HC bu fiyata satılıyor piyasada? Ürünün değerli bir alt marka olan "Batman" barındırmasını da geçtim.

Bir kitabın basıldığı tarih fiyatını çok etkiliyor. Bu kitap 2 ay sonra çıksa mecburen daha pahalı olacaktı. Baskı adedi de çok önemli. DC bu kitabın sert kapağını mesela 10.000 adet yapmıştır. Ama Çizgi Düşler 3 kapaktan yüzer adet basmıştır. Bu da fiyatı etkiler.
Bir de neye göre fiyatlandırma yapıyor demişsiniz. Bence kendi maliyetine göre yapıyordur. Bu kitap Çin'de 100 liraya satılıyor da olabilir. Ama maalesef burası Türkiye.

Ayrı düştüğümüz nokta da bu zaten; ülkemizde bana göre saçma sapan bir limitli adı altında fahiş fiyatlara çizgi roman satışı mevcut. Globalde karşılığı olmayan çizgi romanları x adet bastık diye fahiş fiyata satıyorlar. Elimde yabancı limitli HC ciltlerde var. Türkiye'de kilerle kıyaslayınca kalite ve tasarım olarak buradakiler komik geliyor.

Bir cilt kuşe ve hardcover olduğu için limitli ibaresine de bastığımızda bu fiyatlara çıkmasını doğal karşılamak bana doğru gelmiyor. Ama bu benim fikrim. Bu arada ilgili yayınevinin zamanında bastığı sert kapaklı limitli ciltleri de elimde mevcut. O zaman fiyatlar bu kadar tuhaf seviyelerde değildi. Yani kalitelerini biliyorum.

Bu konuda mesela Prestiji takdir ediyorum; yayınevi limitli de basıyor, sert kapakta, kuşede veya enzoda yani seçenek veriyor. Eskiden her çıkan Türk yayınını, yayınevine destek olsun diye alan biri olarak bu örnekteki gibi; "limitli" ibaresiyle tek formatta çıkılan ürünler bana samimi gelmiyor. Şunu diyebilirsiniz; ticari işletme tabi ki kârını düşünecek, o konuda haklısınız. Ama orijinali, daha iyi basım kalitesine ve orijinal boyuta sahipken bunun gibi ürünlerin fiyatını görünce şahsen hem sinirleniyorum hem gülüyorum.

Ve evet burası Çin değil. Başka yerlerde daha uyguna satılabilir. Zaten ülkemizin bu duruma gelmesinin bir sebebi de bazı şeylere ses çıkarmadığımız için olduğunu düşünüyorum. Ve bu örnekte de bu bana doğru gelmiyor ve ses çıkarıyorum. Yayınevi bunu umursar yada umursamaz bu da onların bileceği iş.