2025 Şubat - Yeni çıkan çizgi romanlar

Başlatan afu, 01 Şubat, 2025, 22:51:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ustura Kemal

Merhaba Atilla bey. Iletinizi bugün gördüğüm için şimdi cevaplandırıyorum. Lal aylık yayınlar basılmış. ( Klasik Zagor cilt 140 ve Tex özel No 3 dahil ) Kar yağışı gibi engeller olmazsa yarın dağıtımda olacakmış. Tex ve Zagor tutkunu , HAKIKI çizgi roman sever dostlara duyurular.

Ustura Kemal

Tex özel seri No: 3  Özel seri olmanın dışında farklı bir özelliğiyle daha özel bir değeri hak etmektedir.  İtalya'da 1989 yılından beri yılda bir, bazı yıllar ise yılda iki sayı yayınlanan bu seri, 35 sayı da dahil olmak üzere toplam 240 sayfa olarak yayınlanmıştır. Bu hafta lal kitap etiketiyle raflarda yerini alacak Tex özel seri NO:3  ( orijinal sayı No: 36  ) ilk kez 264 sayfa olarak yayınlanacaktır. İtalya' da yayınlanan sonraki sayılara baktığımız da o sayıların da 240 sayfa olduğunu görüyoruz. Onun içindir ki , bu sayının , " özel seri " sıfatını özellikle hak ettiğine inanıyorum. Çizimler ise beş numara on yıldız.  Bir kez daha ,  biz  Tex tutkunlarının gözleri aydın olsun diyorum.

Ustura Kemal

Lal kitap aylık ve yılda bir çıkan yayınlarıyla , ve de efendime söyleyeyim nurtopu gibi yeniyıl zamlarıyla emrimize amadedir efendim . Cüzdanlarımıza geçmiş olsun der,  ( pek umudum olmasa da  )  zamsız ve ucuz çizgi romanlara kavuşmanızı can-ı gönlümle  diliyorum efendim...

gargaris

Yeni yıl zamları sağlam olmuş, Bayram bey... Zagor Klasik seri 600 lira. Bunlar siyah beyaz baskı için çok yüksek rakamlar. Bu fiyatlandırmayla okuyucu kaybederler.

trooper

Lal son güncellemeyle Nadir'deki karaborsa fiyatlarını yakalamış😀 Zagor benim canım, ciğerim ama bu fiyatlar fazla

labirent

Zagor Klasik 'e 500 TL verilmez. Buraya kadarmış.

Zeljko

139. Sayı 400 tl iken 140. sayı 600 tl olmuş belki içindeki renkli sayinin da etkisi vardır ama şu aşamada Lal kendi bacağına sıkmış gibi görünüyor.
Şu Gotham'ın önü bir uzun alan
Bir tek seni sevdim Christopher Nolan

Ustura Kemal

Zagor klasik cilt 140 Fiyatının bu kadar yüksek olmasında renkli sayınında etkisi vardır. Ama ne kadar. 50 tl renkli farkı olsa bile bundan sonraki sayılar 550 tl oluyor. Tek lüksüm çizgi romanlarım . Ben devam diyorum.

Ustura Kemal

Lal kitap' zam oranları şu şekilde olmuş. Klasik Zagor 400 tl den 600 tl'ye'  aylık Zagor , martin mystere, Dylan dog 135 tl'ye , Aylık Tex 150 tl' ye, Tex Willer 90 tl'ye , yılda bir çıkan Tex özel seri no: 3 ,  350 tl ' ye çıkmış bulunuyor.  SEKA satılıp kapatıldığında,  " kağıtta da dışarıya bağımlı olduk , dur bakalım bu satmaların sonu nereye varacak ." diye düşünmüştüm. Sonu buraya varacakmış .  1,75 tl' ye aldığımız aylık Zagor'u 135 tl' alır olduk. Kıskanan Avrupa çatlasın, patlasın !..

Ustura Kemal

Ha unuttum yazmayı. PTT kargo ücretlerine de zam gelmiş. Bakın aklıma ne geldi. 1968 - 69 yıllarında  rahmetli dedemle birlikte ilçeye her inişimizde , (  8 km lik köy yolu yürüyerek inilip çıkılıyor.)  Gaz , un , şeker gibi temel ihtiyaçlarımızı almak için tüccara uğradığımızda herşeye sürekli zam geldiğini görünce hem söver hemde mecburen satın alırdı. Sonra da 8 kilometrelik dağ yolunu, sırtında küfe , dilinde Doğu Karadeniz'in en meşhur küfürleri söve söve köye çıkardı. Ben de bu dedenin torunuyum işte ...

Ustura Kemal

Günaydın değerli dostlar.  Dün gece, üstteki iletimde de belirttiğim gibi rahmetli dedemin meşhur sövmelerini düşünerek yattığım için müthiş bir rüya gördüm. Sabahtan beri düşünüyorum yazsammı , yazmasam mı. Sonra , en iyisi yazayım, belki forumda rüya  yorumcusu bir arkadaş vardır , yorumlar da ben de öğrenirim , diye düşündüm... Rüya da gördüklerimi hiçbir yayıncı üstüne alınmasın lütfen. İsimler ve benzetmeler tamamen tesadüftür ?..  Rüyamda bir yayınevine uğradım, aylık çizgi romanlarımı almak için... Camdan bahçeye baktım. Müthiş bir ızgara et kokusu. Ateş'in başında , tıpatıp, ikiz kardeşi gibi Lapsekili Tayfur 'a , biraz da Yadigar Ejder 'e benzeyen ( Lapsekili Tayfur . Lütfen YouTube'dan bakınız ) ve sonradan isminin Semiz Bahadır Paşa olduğunu öğrendiğim bir zat-ı muhterem , 5 yaşındaki 325 kiloluk bir dana yı kesmiş, güzelce postunu yüzmüş; ateş'in  üstünde şiş'e geçirmiş kan ter içinde dana yı bütün olarak çevirme yapıyordu... Izgara dana'dan iştah açıcı nefis bir koku bütün mahalleyi sarmış , yarımşar halk ekmeğini kapan forum üyesi değerli dostlarım duvarın üstüne pineklemiş ekmeklerini ızgara dana'dan tarafa tutarak nefis et kokusunu ekmeklerine sindiriyorlar dı. Bir ara , yayıncı Semiz Bahadır Paşa ile göz göze geldik. Benim de diğer forum üyesi dostlarla ( sayın Zeljko ve Sayın Rossi dostumuzu tanıdım. Diğer arkadaşların yüzü flu haldeydi, tanıyamadım... ) iştahla izgara dana çevirmeye baktığımızı ve yutkunduğumuzu gören Semiz Bahadır Paşa, " gel, sen de gel. Bedava dana ızgara kokusuna sen de ekmeğini bandır.  Doya doya yiyin , afiyet  olsun ."  diyerek beni de çağırdı. Ve sözlerini şöyle sürdürdü. " Bu ay  çizgi romanlara yaptığım okkalı zammı kutluyorum. 325 kiloluk bu dana yı siz okuyuculardan lüplettiğim kazıkla , pardon fiyat güncellemesiyle aldım. Bana,  dana'yı yiyerek, siz okuyuculara da dana ızgara'nın kokusuna ekmek bandırarak afiyet olsun !.. Dedi. İşte değerli forum dostlarım, dün gece bu rüyayı gördüm. Varmı bir rüya yorumcusu...