2025 Mart - Yeni çıkan çizgi romanlar

Başlatan afu, 04 Mart, 2025, 19:00:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Lucky_Luke

Alıntı yapılan: ostrakismos - 11 Mart, 2025, 12:36:36Brodeck  raporu, Destek Dükkanda ön siparişte, Karakarga yayınlarından ciltli olarak basılmış

https://destekdukkan.com/magaza/urun/brodeck-raporu-ciltli/352187

Alıntı yapılan: KenParker - 11 Mart, 2025, 23:42:09Brodeck Raporu bende olmasaydı kaçırmazdım. Ciltli ve uygun fiyatlı.

Bu yayın daha önce kutulu olarak yayınlanmıştı. Şimdi de sert kapaklı tek cilt halinde yayınlanıyorsa, incelemekte fayda var. Baskısı hoşuma giderse alabilirim.
Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar; önce haysiyetlerini sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.

(Mustafa Kemal Atatürk)

ostrakismos

Life story bu gün geldi, 111 tane basıldığı söylenen özel ediyondan aldım, yanında spider-man posteri, ayraç ve kartları geldi.

pizagor

İlk Biriktirici... Vampir Dişçisi... Huysuz İhtiyar... KRONİK İTTAPAR!!!
Hayat sana sokak hayvanlarına davrandığın gibi davransın!

DAMPYR

Döviz çıldırdı bundan sonra çizgi romanları vitrinlerin arkasından seyrederiz artık...

caretta

Lal Kitap yayınları hakkında bilginiz var mı?Aylık Zagor 271.sayının
künye sayfasında Ocak 2025 yazıyor.Sanırım Şubat ayında çıktı.272.sayı
bu ay mı çıkıyor?Mart sonu Ramazan Bayramı.Belki de bayram ertesi Nisan
ayına sarkacak.Valla çıksın da nereye sarkarsa sarksın.Bayram Bey bir
sondaj yaparsa memnun olurum.

Ustura Kemal

Merhaba Atilla bey. Lal kitap aylık yayınlar matbaadaymış. Bayram'dan önce satış noktalarında olacakmış.

Lucky_Luke

Yeni yayınlarda paylaşılan " Yojimbot " Manga olarak belirtilmiş ama Manfra olması gerekiyor sanırım. Renkli ve kuşe kağıda basılmış. Boyut olarak da büyük; BAOBAB'dan çıkan Kurt, Everest'ten çıkan Benim Olağanüstü Arkadaşım ve Sırtlan'dan çıkan Starman: David Bowie ile aynı boyutta.
Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar; önce haysiyetlerini sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.

(Mustafa Kemal Atatürk)

karayel2018

twisted wonderland daha önce basılmıştı sanırım.

Spider-Man

Yojimbot çizgi romanı forumda frankofon (bd) olarak adlandırılan tür. Manfra değil çünkü manga değil, manfra örneği olarak ülkemizde basılan ama şimdilik yarım bırakılmış gibi görünen Radiant serisini sayabiliriz.

Twisted Wonderland, daha önce basılan seri Heartslabyul 4 ciltti ve bitti. Bu farklı bir seri (Savanaclaw).

Bu arada Desen'den bir serinin devamı çıktı:
https://www.kitapyurdu.com/kitap/dunyadan-yansimalar-2-calismak-ve-yasamak/713868.html

Lucky_Luke

Alıntı yapılan: Spider-Man - 26 Mart, 2025, 11:01:04Yojimbot çizgi romanı forumda frankofon (bd) olarak adlandırılan tür. Manfra değil çünkü manga değil, manfra örneği olarak ülkemizde basılan ama şimdilik yarım bırakılmış gibi görünen Radiant serisini sayabiliriz.

Hmm... Olabilir. Manfra'lara bakışım daha çok mangalardan çok etkilenmiş Fransa-Belçika çıkışlı yayınlar şeklinde. Yojimbot'ta robot çizimlerini, renklendirmesini...vs bir kenara bırakırsak insan çizimleri ve yüz figürleri mangalardaki gibi. Buna benzer olarak aklıma YKY'den çıkan Okko serisi geldi. Orda da yüz-insan anatomileri mangalardakine benzetmiştim ama o da Frankofon olarak geçiyor tabi. Byou yayınlarından çıkan Jizo ve Ningyo'da Manfra olarak biliyorum ama emin değilim.

(Mustafa Kemal Atatürk)

Animvader

Forumda daha önce de konuşulmuştu. Biz fumetti, manga, manhwa, frankofon (gerçi onlar aslında bande dessinee franco-belge diyorlar),comics vs. diye kategorize etmeye alışmışız ama aslında böyle kategoriler yok. Bunların hepsi kendi dillerinde çizgiroman, resimli roman demek. O yüzden bence çok takılmaya gerek yok.

pizagor

Klasifiye etme insanoğlunun akıl yürütme yöntemi, sanki biraz da böl-parçala-yönet pratiğinin bir parçası. Bir de pazarlama parlatma sevdası var; kerameti kendinden menkul kurallarla deger yaratma pesinde. Misal Tılsım manga olarak kabul edilmemişti sanki, çizeri Japon asıllı bir Amerikalı diye olmuştu diye kalmış aklımda. Kural olarak manga olmasi gercek bir Japon pasaportunu gerektiriyordu. Çok zaman oldu, yanlış hatırlıyor da olabilirim. Ekol çeşitlendirmelerinde manfra gibi alt dal merakını ben sevmiyorum. Yazarın ve çizerin o an etkilendiği ana akıma göre ortaya koyduğu bir ürün için illaki bir analgam yaratmaya gerek var mı, hiç sanmıyorum. Gırgır'ın Gırgır olduğu dönemi düşünün mesela, o zamanın Türk çizgiromanı diyeceğimiz baskınlıkta ve yoğunlukta yapılan üretim için Frankotürk falan mı demeliydik? Bence bir yazar ya da çizer hangi pazar için üretim yapıyorsa o ana ekolle adlandırılmalı. Yıldıray Çınar Amerikan pazarı için üretim yapıyorsa comics çizeri iken, aynı çizgiyle atıyorum Asteriks çizerse o albüm özelinde Frankofon çizeri olarak adlandırılmalı. Yapılanın okur nezdinde kabul görüp görmemesi ise yayıncısının aldığı risk.

Spider-Man

Doğru, Jizo ve Ningyo da manfra sayılır.
Manfrada şu şöyle olur diye genelgeçer bir kural yok ama Fransızca yayın olması ve manga tarzından esinlenilerek üretilmesi belki de tek ortak yanları olabilir.

Daha ayrıntılı bilgi için:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Manfra

https://www.apolline.art/en/content/global-mangas

Ustura Kemal

Milattan önce,  ben henüz neantantel bir mahlukat olduğum dönemden beri sabırsızlıkla beklediğim Tex willer No 3,  Tex ve Zagor karşılaşması bugün itibarıyla, Lal kitap aylık yayınlarla beraber dağıtıma başlamıştır. Yaşayan Tex ve Zagor sevdalısı dostlarıma müjdeler olsun. ( Ölmeyin ulan dediğim halde ) Terk-i dünya eylemiş ve şu anda manitu'nun bozkırlarında bizon avlayan Tex ve Zagor tutkunu dostlarım ise bu müthiş şölene katılamadıkları için dövünsün dursun.

pizagor

Alıntı yapılan: Ustura Kemal - 27 Mart, 2025, 13:40:23Milattan önce,  ben henüz neantantel bir mahlukat olduğum dönemden beri sabırsızlıkla beklediğim Tex willer No 3,  Tex ve Zagor karşılaşması bugün itibarıyla, Lal kitap aylık yayınlarla beraber dağıtıma başlamıştır.

Tex ve Zagor karşılaşmasına özel birden fazla kapak seçeneği olmuş mu, bilgi var mı bu konuda? Orijinallerinde farklı edisyonlar için birbirinden farklı kapak seçenekleri söz konusuyken acaba dedim...