Korsan , korsan, korsan!!!

Başlatan ostrakismos, 29 Mayıs, 2025, 15:19:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Animvader

Tex Willer serisi de malum artık Lal tarafından basılıyor ama Ç.D. daha önce bastığı sayıları deri ciltli olarak da basmıştı. Maalesef nadirkitap üzerinde Lal'in bastığı kısımların da aynı formatta deri cilt olarak basıldığını gördüm. Basan Ç.D. midir yoksa başka birisi tarafından korsan baskı mıdır bilmiyorum ama yukarıdaki örneklerle de bunlar zaten kısıtlı okuyucu bulunan fumettileri basmak için riske giren yayınevlerine hakaret gibi hareketler. İş böyle giderse telifli basan kimse kalmaz, Kadıköy'den el altından belli kişilerin okuduğu adeta yasaklı maddeye döner.

gargaris

Belli ki uyanık bir yayıncı klasik Tex'lerin eksik sayılarını korsan basıp el altından satıyor... Almayın arkadaşlar... Bunlara para verip aldıktan sonra Çizgi Diyarı'na laf etme hakkımız var mı? Kaldı ki oradaki paylaşımcılar bu işten para da kazanmıyor...

ostrakismos

Hayatım boyunca korsan Baskı hiç bir kitabı almadım. Korsan Baskının hiç bir değeri ve kıymeti yoktur. Kolleksiyonluk  değildir.İlerde hiç bir işe yaramaz. Ben kolleksiyonlarımı arkadadaşlarıma gösterirken araya korsan baskı mı koyacağım.Tüm kolleksiyonun Maddi ve Manevi değerini 0'a indirir. Facebooktan bir kitap almıştım.Baktım Bursa Halk Kütüphanesinden çalıntı kitap, Kitabı kütüphaneye gönderdim

ferzan

Korsan ile ilgili iletiler bu başlıkta toplanmış. Artık bahsi geçeceği zaman bu başlık altından devam edilir, daha düzenli ve kolay ulaşılabilir olur. Moderasyona çok teşekkürler.
Bağnaz okur, memnuniyetsiz beşer, işkilli büzük, sıfır tolerans iksmen, taş kalpli ahkam efendi...

https://ucuztefrika.blogspot.com

aitor03

Kâr amacı gütmeyen, gönüllü girişilen korsanı destekliyorum (bu haliyle dijital korsanlıktan bahsediyorum elbette). Piyasayı hareketlendirdiğini düşünüyorum. Arada çok kaliteli çeviriler, temiz pak balonlamalar, aslına uygun kaligrafiler çıkabiliyor. Sektörde köşe başını tutmuş; kendine yayıncı, çevirmen, editör, dizgici diyenlerden çok daha iyi işler çıkaranlar var. Yayınevi sahipleri az biraz uyanık olsa bu insanlarla bağlantıya geçip kaliteyi yükseltebilirler ama yok hayır, üç otuz paralara liyakatsiz köle çalıştıracaklar veya telif alıp seriyi p*ç edecekler, numunelik basıp çizgi roman severi köpekbalıklarına atacaklar falan filan... Oysa caanım korsanlık öyle mi? Bulunmayan hint kumaşlarını önünüze önünüze seriyor, seç beğen oku.
Böyleyken böyle.

Animvader

Alıntı yapılan: aitor03 - 07 Haziran, 2025, 16:26:52Kâr amacı gütmeyen, gönüllü girişilen korsanı destekliyorum (bu haliyle dijital korsanlıktan bahsediyorum elbette). Piyasayı hareketlendirdiğini düşünüyorum. Arada çok kaliteli çeviriler, temiz pak balonlamalar, aslına uygun kaligrafiler çıkabiliyor. Sektörde köşe başını tutmuş; kendine yayıncı, çevirmen, editör, dizgici diyenlerden çok daha iyi işler çıkaranlar var. Yayınevi sahipleri az biraz uyanık olsa bu insanlarla bağlantıya geçip kaliteyi yükseltebilirler ama yok hayır, üç otuz paralara liyakatsiz köle çalıştıracaklar veya telif alıp seriyi p*ç edecekler, numunelik basıp çizgi roman severi köpekbalıklarına atacaklar falan filan... Oysa caanım korsanlık öyle mi? Bulunmayan hint kumaşlarını önünüze önünüze seriyor, seç beğen oku.
Böyleyken böyle.

Birisi kendi yazdığı, çizdiği çizgiromanı internetten bedava paylaşırsa saygı duyarım ama telif hakkı diye bir şeyin olduğu dünyada bu hakkı çiğneyen kimseye saygı duymam.

Ben yazar, çizer olarak emeğimi, zamanımı harcayıp eser ortaya koyacağım, yayıncım maddi risk alıp bunu basacak birisi de gelip bedavaya benim emeğimden kar edecek.

aitor03

Biraz argüman koyayım ortaya:

Jim Cutlass. Çizgi roman severlerin vakti zamanında bağrına bastığı renkli resimli Frankofon western. Zaten mini seriydi. Yayıncı bitiremedi. Yazara çizere saygımız sonsuz, "maddi risk" alıp basan ama son cildi basıp seriyi tamamlamayan yayıncıya saygı falan duymam bu saatten sonra. Korsanından okurum, ne Charlier kızar, ne de rahmetli Giraud.

Blueberry. 50 yıldır western basılan bir memlekette taşın altına elini sokan İlyas'ı neredeyse batıran seri. Yazara, çizere, riske giren yayıncıya saygım sonsuz. Neden western çizgi roman basılmıyor ya diye homurdanan çizgi roman severlere saygı falan duymam. Korsanından okurum. Giraud zaten öldü gitti, İlyas da ses çıkarmaz.

XIII. 3 cilt 10 sayı çıkabildi. Marmara'nın depolarında hala koli koli durduğuna eminim ama ispatlayamam. Korsanını okurum. Ne Vance ve Van Hamme laf eder, ne de Marmara.

Thorgal. İflahımız kesildi arkadaş seri bitsin diye beklerken. Olabilecek en ehven noktada lütfen sonlandırıldı. Naptık, seriyi aldık tabii (saygı), serinin kalanı? Korsaaaaan.

Bunlar ilk düşünüşte (yaş/demografik durum vs) aklıma gelenler. Kesin satar denilenler, dediklerimiz, bir avuç çizgi roman sevdalısının gönül verdiği, vereceği seriler. E şimdi bunların korsanı olsa ne, olmasa ne? Korsanı olunca en azından hikayeyi tamamlıyoruz. Ve bunlar yarıda kalanlar. Buzdağındaki birkaç kartopu, suyun üstünde kalan kısmı bile değil. Nice yayınlanmmamış ve yayınlanmayacak seriler var. Elin Endonezyalısı taramış, Fransız asıllısı çevirmiş, bir Türk de oradan çevirmiş. Neden okumayayım? Yabancı dilim var, beğenir alırım Amazondan bir yerden basılı halini kütüphanemde durması için ekonomik durumum el verirse.

(argümanlar dijital korsanlar içindir)

+ DC yazarı Mark Waid'in, korsan yayınların çizgi roman endüstrisini kötü etkilemeyip aksine beslediğini söylediğinden beri düşüncelerim değişiyor. Bir sürü irili ufaklı çizgi roman yayıncısı (ağırlıklı manga, manhwa) yeni çıkan yayınlarını tanıtmak ve satışlarını artırmak için korsan sitelere yayıyor.

Günün sonunda bir de şöyle bir gerçek var. "Çizgi roman sever" kişi, dijitalin koleksiyonunu yapmıyor, kitaplığında basılı olmasını istiyor. Ben de onlardan biriyim. Dijital arşivime koleksiyon gözüyle değil, bir nevi dijital indeks gözüyle bakıyorum.

Ustura Kemal

Değerli aitor03. İyi güzel söylüyorsunuz da, lütfen, lal kitap tarafından aylık yayınlanan bir western'i okuyunuz ; birde aynı western 'in aynı sayısının korsan baskısını veya dijital baskısını okuyunuz. Korsan yayıncılar , yoldan geçen baca temizlemecisi Mehmet ağa ya iki paket sigara vererek çeviri yaptırmışlar. Cümlelerdeki harf eksiklikleri gırla gidiyor. 19 yüzyıl kahramanına 20 yüzyılda icad edilmiş beyaz eşyadan bahsettiriyorlar. 75 yıllık yayın hayatında duymadığımız, okumadığımız ( ve Kahraman'ımıza hiç yakışmayan ) küfürlü sözcükler kullandırıyorlar. ( herhalde , kendi günlük kullandıkları hitap biçimleri olsa gerek !.. ) Yaptıkları bu rezilce yayıncılık anlayışları sanki çok matah bir işmiş gibi birde bunu para kazanma yolu olarak kullanıyorlar. Bu yasa, hukuk tanımayan emek hırsızlarının gözünde hırsızlık yüz kızartıcı bir eylem olmayabilir, amma benim kültürümde ve inancımda hırsızlık ister kamuya karşı, isterse bireylere karşı olsun yüz kızartıcı, rezilce bir davranıştır .

Sinan Başak

Ya allah aşkına, işiniz gücünüz mü yok? Keşke kitaptaki korsanlıkla uğraştığınız , konuştuğunuz kadar ülkenin çivisi çıkmış, tomarla soyuluyor. Buna biraz olsun gıkınız çıksa. Mastürbasyon yapmak yerine, bırak milletin tercihini, saygı göster. Sen istemiyorsan alma, okuma, ne halt edersen et. Ama yeter artık, ona beddua, buna beddua.... Biraz destur ya....

Animvader

Alıntı yapılan: Sinan Başak - 07 Haziran, 2025, 22:49:21Ya allah aşkına, işiniz gücünüz mü yok? Keşke kitaptaki korsanlıkla uğraştığınız , konuştuğunuz kadar ülkenin çivisi çıkmış, tomarla soyuluyor. Buna biraz olsun gıkınız çıksa. Mastürbasyon yapmak yerine, bırak milletin tercihini, saygı göster. Sen istemiyorsan alma, okuma, ne halt edersen et. Ama yeter artık, ona beddua, buna beddua.... Biraz destur ya....

Bu forumda okuduğum en saçma mesaj bu galiba. Burası çizgiroman forumu, sizin dedikleriniz için x(eski twitter), ekşisözlük gibi platformlar mevcut.

Ustura Kemal

O gün bu gün. En nihayet beklenen gün geldi . Bu günün adı, kozları paylaşma günü. Cenk'e girişmeden önce her iki tarafa da  hayırlı Bayram'lar diliyorum... On binlerce Altın madalyon forumu üyesi taraftarın müthiş tezahüratları eşliğinde yüzyılın derbisi başlıyor. Deniz yönü kalede - kahrolsun korsan kitap - spor kalecisi ve teknik direktörü ustura Kemal . Dağ yönü kalede - umudumuz korsan kitap - spor kalecisi ve teknik direktörü Sayın Sinan Başak. Umudumuz korsan kitap spor taraftarları gözle sayılacak kadar az. 10- 15 taraftar arasında , Altan Günday , Cem demirbaş , İlker Özer ve İlyas Erkul gibi tescillenmiş korsan yayıncılar , " haydi bastır korsan kitap spor diye " bağırmakta ; ancak, onbinlerce " kahrolsun korsan kitap " taraftarının müthiş tezahüratları  karşısında , sesleri tavuk gıdaklaması gibi kalmaktadır... - Umudumuz korsan kitap - teknik direktörü ve kalecisi Sayın Sinan Başak verdiği yanlış teknik kararlarla ve kalecilikten bi haber oluşuyla, takımının ilk 45 dakikada yediği 12 golle , ilk yarıyı , kahrolsun korsan kitap spor karşısında 12- 0 mağlup olarak , "  yuuuh, kova kaleci " tezahüratları arasında , boynu bükük biçimde soyunma odasın koşar adım uzaklaşmıştır. - Kahrolsun korsan kitap spor - kaleci ve teknik direktörü " uçan kaleci " lakabıyla tanınan ustura Kemal nam yiğit ise on binlerce altın madalyon forumu üyesi tezahüratlarıyla, futbolcularının omzunda soyunma odalarını şereflendirmiştir.  Yüzyılın derbisinin ikinci yarısında görüşmek üzere Sayın seyirciler...

Nemo

Sinan abinin de, Bayram abinin de mesajlarını hatalı buluyorum.

Bayram ağabey, Teks'in renkli korsan sayılarını alırken, korsan olduğunu biliyor muydunuz diye soru sormak
istiyorum   ::)

Eskiden korsana karşıydım. Sonradan fikrim değişti. Kendi dilimizde okuyamayacağımız maceraları bir şekilde okumak, seriyi tamamlamak beni mutlu ediyor artık. Hani bilsem ki yayınlanacak...o zaman tamam. Korsan olmasın.
Ama mesela Dampyr gibi, Teks'in Çizgi Düşler ile AD yayıncılık arasındaki sayıları gibi bir daha yayınlanma şansı olmayan sayılar ise, o zaman varım.
Özel Alfa Ajanı

Ustura Kemal

Merhaba değerli Nemo. Sorduğunuz soruya hemen cevap vermek istiyorum. Daha evvelden korsan kitap yayınladığına şahit olmadığım yayıncı, bana, kişiye özel , çizgi düşlerin bıraktığı yerden , yani 286. sayıdan başlayarak 400. sayıya kadar olan bölümü, çizgi düşler formatıyla birebir aynısı ikili cilt halinde hem de renkli olarak basacağını söyledi. Ben de anında sipariş verdim. Az sayıda basılacağı içinde toplu fiyatının yarısını peşin, diğer yarısını da daha kitaplar elime geçmeden gönderdim . Buraya kadar hiçbir sorun yok. " çizgi düşlerin kaldığı yerden devam ediyor " dediği için de korsan olduğu aklımın köşesinden bile geçmedi. Korsan olduğunu bilsem konuşma gereği bile duymazdım. Ne zamanki kitaplar geldi. Ne zamanki okumaya başladım, " eyvah, Tokatçılığa geldim " diye düşündüm . Çizgi düşlerin çıkardığı yayınla arasında yalnızca isim benzerliği var . Be çeviri bilmez baca temizlikçisi ( ek iş olarak ta iki paket ucuz sigaraya , salla gitsin şekilde çeviri yapıyor !.. )  Hayatında bir sayı olsun Tex okumayan , değil İtalyancayı , Türkçeden bile habersiz ( çünkü Türkçeye çeviride , hem de baştan sona bütün ciltlerde kullanılan sözcükler de harf eksiklikleri var ) Değerli Nemo. Bir de ne zoruma gitti biliyor musunuz . Bu yayıncı Kargo parasını bile bana ödetti. 

Kauss

Korsana karşı katı biriyim fakat son bir iki aydır bu konu da kendi nefsim ile sınanıyorum. Türkiye'de asla basılmayacak bir kaç manga satın almışlığım var. Bu mangalar İngilizce ve Türkiye'de ki çizgi roman satış noktalarından aldım. Fakat zaman içerisinde bu mangaların devamlarını çizgi roman satış noktaları getirmedi. İsme özel sipariş oluşturmak istediğimde de stokta yok vb. diyerek devam edemedim. Amazon, pandora vb.'de de maalesef yok. 2-3 senedir dönem dönem Türkiye stoklarına girmiş mi diye kontrol ettiğim oluyor fakat maalesef Türkiye'ye bu ürünler gelmedi. İnternette ise İngilizce versiyonları bedava olarak bulunabiliyor. Şu ana dek okumadım ama böyle giderse okuyacağım.

Ustura Kemal

Benim dediğim şu : Haçan ki korsan kitap yayınlıyorsunuz; bari adam gibi çeviri yapın. Sayın Sinan Başak korsan yayınlara atıp tuttuğum için bana kızıyor, amma gereksiz yere kızıyor. Ya hu, hiç olmazsa Aksoy, AD ve Doğan egmont' un yayınladığı Tex'lere  bakarak yapın çevirileri . Onu da yapmamışlar . Sallamışlar işkembelerinden . Nasıl olsa yayınladığınız korsan çöpleri kakalayacağınız Ustura Kemal gibi enayiler var ...