Avengers by Rumar80

Başlatan rumar80, 02 Kasım, 2010, 15:48:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hanac

Alıntı yapılan: rumar80 - 14 Ocak, 2012, 19:23:44
Avengers Annual 1 - Eylül 1967

Umar kapak resmi doğru mu ?

King-Size Special 01 olarak buldum, Annual 1 yoktu.

rumar80

Kapak doğru yüce insan. O zamanlar bu adla yayınlanıyordu. Sonra yılda bir tekrarladıkları için Annual adını verdiler diye hatırlıyorum. Ben de bu nedenle bu adı kullandım. Klavyen dert görmesin

rumar80

AVENGERS 46 - Kasım 1967

Agony and The Anthill (Acı ve karınca yuvası)
Roy Thomas/John Buscema

Avengers üyeleri kendi içlerinde sorunlar yaşamaktadır. Captain America dünyaya gizli kimliğini açıklamış, artık normal bir yaşam sürmek istemektedir. Quicksilver'ın insan ırkına karşı karmaşık duygular yaşamaktadır.
   Ancak en büyük sorunu Henry Pym yaşamaktadır. Herkül'ün takıma katılması ile kendisinin güçlerinin yetersiz olduğuna inanmakta, yeni çözümler aramaktadır. Bu arada elde ettiği mirası harcamayı sürdüren Wasp kendine yeni bir şoför tutmuştur. Ancak Wasp'ın bilmediği tuttuğu şoförün Henry Pym ve kendisinin eski düşmanı Whirlwind olmasıdır.
   Whirlwind sadece Goliath ve Wasp'ın kaldığı bir anda malikâneye saldırır. Kahramanlarımızı küçültücü ışının altına tutar ve kontrolsüz küçülmelerine sebep olarak ikisini kırmızı karıncaların yaşadığı bir kavanoza atar.
   Goliath ve Wasp karıncalardan kurtulmaya çalışırken, Captain America ve Quicksilver gelir. Whirlwind ile çarpışmaya başlarlar. Goliath'ın uyarısı ile malikâneye Whirlwind'in bıraktığı bombayı bulurlar. Quicksilver bomba patlamadan uzaklaştırır ve zararsız bir yerde patlamasını sağlar. Ama insanlar bu patlamaya onun yani bir mutantın sebep olduğuna inanırlar. Bu da Quicksilver'ı daha da sinirlendirir.
   Karınca kolonisinden kurtulan Goliath ve Wasp'ın da katılması ile kavga yön değiştirir ve bunu fark eden Whirlwind kaçar.....
   Böylece Essential Avengers 2'yi de bitirmiş olduk. 46 sayı ve bir annual'ı sizinle paylaştım. Şimdi yazılarıma kısa bir ara vereceğim. Elimde daha okunmadık o kadar çok materyal var ki.... Biraz onlara yöneleceğim. Ancak en kısa zamanda Avengers geri dönecek.
    Sevgiler

rumar80

Ümit sorunun ilk kısmına, ikinci kısmının da birazına cevap verdiği ve hediye de kardeşlerimize gittiği için ikinci kısma cevap veren olmadı.
   Ne oldu Bilka örümcek adam okuyanlar? Erik Josten'i hatılamadınız mı?

rumar80

Tekrar merhaba,
   Önce kimsenin cevap vermediği sorumuza cevap verelim:
   Erik Josten Power Man olarak Luke Cage'e yenildikten sonra adını Kaçakçıya çevirmiştir. Bu arada yolu Örümcek adam ile kesişmiş ve onun sayesinde tutuklanmıştır. Ancak polise bilgi vermeyi kabul edine Japon mafyası tarafından kaçırılıp limanda demirli bir gemide tutsak tutulmuştur. Lokanta süsü verilmiş gemiye gien örümcek adam tarafınan kurtarılmış ancak kaçarken vurulmuştur. Tüm bu maceralar Bilka Örümcek adamlarda yayınlanmıştır.
   Bir sonraki yazıda Avengers'ın yeni bölümüne görüşmek üzere......

rumar80

AVENGERS 47 - Aralık 1967

Magneto Walks The Earth (Magneto dünyamızda)
Roy Thomas/John Buscema

X-men'in baş düşmanı Magneto X-men ile yaptığı bir mücadele sırasında Stranger adlı uzaylı tarafından kaçırılıp uzak bir gezegende yardmcısı Toad ile birlikte tutsaktır. Kurtulma çabaları umutsuz görünmektedir. Bir gün dünyadan gelen manyetik dalgaları hisseder. Bu dalgalar akrabası Nathan Garret'ın (Black Knight) karaladığı aile adını temizlemek isteyen Dane Whitman adlı bilimadamınca uzaydaki canlılar ile irtibat kurmak için yollanmaktadır. Dalgaları yönlendiren Magneto kendini ve Toad'u dünyaya döndürür. Whitman'ı esir eder ve şatosuna el koyar.
  Bu arada malikânede kahramanlarımızı acı bir sürpriz beklemektedir. Kişisel hayatına daha fazla zaman ayırmak isteyen Captain America takımdan ayrılır. Bu kararın şoku ile Black Widow'a giden Hakeye onunla kavga eder. Goliath ve Wasp ise tatile çıkarlar. Herkül de tüm yasaklara rağmen Olimpus'a dönmeye karar verir. Ancak Olimpus'ta kendini bir sürpriz beklemektedir. Dağ boştur ve ortalıkta hiçbir tanrı yoktur.
  Geride kalan Wanda ve Pietro kendilerine gelen bir mesajı araştırmak üzere Whitman'ın şatosuna giderler. Mesaj doğal olarak Magneto'dan gelmiştir. Yıllar önce kardeşleri onları öldürmek isteyenlerin elinden kurtaran ve Kötü mutant kardeşliğine  (Brotherhood of evil mutants) katan Magneto, tekrar kendisine katılmalarını istemektedir. Ancak kardeşler bunu reddedince kavga başlar. Tecrübeli ve güçlü Magneto kardeşleri yener ve onları esir alır.

rumar80

AVENGERS 48 - Ocak 1968

The Black Knight Lives Again (Black Knight yaşıyor)
Roy Thomas/George Tuska

Garret şatosunu (sahibi Nathan Garret'ın [ilk kara şövalye] adını taşıyor) ele geçirmiş olan Magneto elinde tutsak olan Quicksilver ve Scarlett witch'e kendisine katılmaları için baskı yapmaktadır. Pietro düşünmek için zaman ister. Mgneto'nun verdiği zamandan faydalanarak bir elini kurtarır ve gilice arkadaşlarından yardım ister. Ancak kısa süre sonra Magneto durumu farkeder ve onu bayıltır. Toad ve esirlerini alarak şatoyu terk eder.
   Garret'ın yeğeni ve Magneto'nun elinde esir olan Dane Whitman gizli dehlizlerden geçerek kaçar. Amacının adını temizlemenin yolunun onun adını alarak süper kahraman olmak olduğuna karar verir ve İkinci Black Knight doğar. İlk iş olarak ta arkadaşlarının esir olduğunu (Magneto'nun gittiğini fark etmemiştir) Avengers'a haber vermek üzere yola çıkar.
   Malikâneye yaklaştığında onu ilk Black Knight sanan kahramanlarımız ona saldırır. Dikkatlerini çekmek isterken yanlışlıkla dev bir bacanın düşmesine sebep olur. Golaith iyice devleşerek bacanın sivilleri ezmesini önler ancak dengesini kaybederek düşmeye başlar. Goliath'ı kurtaran Black Knight olur.
   Black Knight'ın eski düşmanları olmadığını fark eden kahramanlarımız onunla birlikte Garret şatosuna varırlar. Ancak geç kaldıklarını görürler. Whitman yardım etmek istese de ilk baştaki şüpheler kolay silinemez ve Black Knight öfkeyle kahramanlarımızın yanından ayrılır....

hennessy

Magneto olunca hikayeler güzelleşiyor.İlk defa Magneto'nun yardımcısı olduğunu öğreniyorum.
Murat : Hasan abi Avengers dağılmış duydun mu?
Hasan: Duydum duydum toplanın Tellioğulları

rumar80

Toad aslında yardımcıdan çok kralın soytarısı veya şamar oğlanı olarak işlev görmektedir.
   Kötü mutant kardeşliğine katıldığında gücünün yetersizliğinden çekinerek Magneto'ya yapışmıştır.
   Şimdilerde Wolverine'in okulunun hademeliğini yapmaktadır

rumar80

AVENGERS 49 - Şubat 1968

Mine Is The Power (Güç bende)
Roy Thomas/John Buscema

Olimpus'ta kaybolan tanrıları arayan Herkül sonunda buna sebep olan kişiyi bulur. Zamanında Zeus'un Olimpus'tan sürdüğü devlerden Typhon'dur. Typhon gizlice dağa gelmiş ve Prometheus'un ateşinin olduğu tapınağı yok etmiştir. Bunun sonucu olarak ta Olimpus'taki Tanrılar başka bir evrene sürülmüştür. Babası ve akrabalarını kurtarmak isteyen Herkül hemen dövüşe başlar.
   Magneto tutsakları ile birlikte kendi yarattığı bir adaya gider. Quicksilver'ın insan ırkı hakkındaki şüphelerini fark ederek yeni bir plan uygular. Hep birlikte Birleşmiş Milletler binasına giderler. Magneto adasının mutantlara ait bir yer olarak kabul edilmesi, birleşmiş milletlerce tanınıp güvenlik konseyine alınmasını ister. Bu isteklerinin kabul edilmeyeceğini bilen Magneto'ya Avengers müdahale eder.
   Bu arada Magneto kimseye fark ettirmeden muhafızların silahlarının ateşlenmesine sebep olur ve Scarlett witch vurulur. İnsanların kardeşini vurmasına sinirlenen Pietro arkadaşlarına saldırır ve Magneto'ya katılmaya karar verir. Amacına ulaşan Magneto arkadaşlarını da alarak uzaklaşır.
  Olimpus'ta Herkül ile çarpışan Typhon baltasını kullanarak Herkül'ü de aynı boyuta yollar. Zafer sarhoşu Typhon Zeus'un tahtına oturur.....

rumar80

AVENGERS 50 - Mart 1968

To Tame A Titan (Bir Titanı ehlileştirmek)
Roy Thomas/John Buscema

Takımdan birer birer üyelerin bozulması kalanların sinirlerini bozmuştu. Aralarında sık sık tartışmalar çıkarken sonunda kayıp üyelerinden Herkül'ü bulmaya karar verirler. Herkül'ü taşıyan araçtaki izleme sinyalini takip ederek Akdeniz'e doğru yola çıkarlar.
   Typhon tarafından gönderildiği gölgeler diyarında Herkül babası Zeus ve diğer tanrılarla karşılaşır. Zeus Herkül'ün onları kurtarabilecek tek kişi olduğunu söyler. Yarı insan olduğu için diğer tanrıların geçemediği engeli aşıp dünyaya dönebilecektir.
   Bu sırada Typhon dünyayı ele geçirme planını harekete geçirir. İlk olarak Akdeniz'de dolaşan Altıncı filoya saldırır (60'lı yıllarda hemen herkes altıncı filoya saldırırdı  :D) Bu arada oradan geçmekte olan kahramanlarımız duruma müdahale ederler.
   Avengers ile Typhon kapışırken Herkül ortaya çıkar ve arkadaşlarının çekilmesini ister. Bu sefer kavga farklı geçer ve Herkül Typhon'u yener. Kahramanlarımız geride bir üyelerini bırakarak ABD'ne dönerler. Herkül Typhon'un baltasını Prometheus'un alevlerine atar be balta yok olunca tanrıları tutan engel de yok olur ve tanrılar Olimpus'a döner. Herkül de akrabalarının yanında kalır.
   Malikânelerine dönen kahramanlarımız sayıları ne olursa olsun Avengers ismini yaşatmaya karar verir. Bu arada da en kısa zamanda Magneto'yu bulmak ve onun tarafına geçen arkadaşlarını geri kazanmak için söz verirler.

yunusmeyra

HULK DEĞERLİ BİR KAHRAMANDIR!
HSD YENİ ÜYELERİNİ BEKLİYOR

rumar80

Sevgili Yunus Hasan'dan önce davranmış.... ;)

yunusmeyra

rumar,yazı serin için teşekkürler..bir koca "john" kapağını da ben ekleyeyim dedim..
HULK DEĞERLİ BİR KAHRAMANDIR!
HSD YENİ ÜYELERİNİ BEKLİYOR

hennessy

hakketten son üç sayıdır hikaye güzel gitmeye başladı demekki seri buradan sonra bence oturmaya başlamış.
Murat : Hasan abi Avengers dağılmış duydun mu?
Hasan: Duydum duydum toplanın Tellioğulları