Bilim Kurgu Kitapları

Başlatan V, 18 Şubat, 2010, 23:39:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mrtekin

They drew first blood...

Mrtekin

Bakın bu haber çok ilginç;

https://newatlas.com/spinnaker-neuromorphic-supercomputer-mouse-brain-simulation/57101/

Yeni geliştirilen, 1 milyon çekirdekli süper
bilgisayar; 1 milyar sinire sahip; bir fare beynini simüle etmek için kullanılacakmış.? İnsan beyni ise, ortalama 100 milyar sinir hücresinden oluşmakta. Bu işin arkasında ilaç sektörü olduğu düşünülecek olursa; her türlü komplo teorisine açık bir durum var.

They drew first blood...

Mrtekin

Serinin 2. kitabı olan "Uzay Akımları" görücüye çıkmış.

https://www.babil.com/uzay-akimlari-kitabi-isaac-asimov

İthaki'den "Vakıf" serisinde de hızlanma bekliyorum.

They drew first blood...

memospinoz

Hugo Ödüllü yazar John Scalzi'nin yakın gelecekte geçen bilimkurgu – gizem türündeki Sendrom Serisi'nin ilk kitabı Sendrom'la heyecan başlıyor.

Bilinmeyen bir virüs tüm dünyada yayılmaya başlamıştır. Virüsü kapanların çoğu bu durumdan etkilenmezken, şanssız beş milyon insanda "Sendrom" ortaya çıkar. Hastalar tamamen bilinçli ve kendinde olsalar da hiçbir şekilde hareket edemezler. Her çeşit insanı etkileyen bu hastalık tüm dünyayı değiştirir.

Yirmi beş yıl sonra, "Haden sendromu" adı verilen hastalığın şekillendirdiği dünyada çaylak FBI ajanı Chris Shane, deneyimli bir ajan olan Leslie Vann ile ortak olur. İkili, Watergate Hotel'de işlenen ve Haden sendromuyla bağlantılı gibi duran bir cinayete atanırlar ve tek şüpheli de bir "entegreci" yani bedenini sendromlu birine bir süreliğine ödünç veren biridir. Bu yüzden asıl şüphelinin kim olduğunu bulmak oldukça zorlaşır.

Shane ve Vann cinayetin gizemlerini ortaya sermeye başladıkça suçun çok daha büyük bir şeyle alakası olduğu açığa çıkar. Bir cinayet vakası olarak başlayan soruşturma, ikiliyi büyük şirketlerin salonlarından sendromluların Agora denen sanal ortamlarına ve sürprizlerle dolu yeni bir toplumun derinliklerine götürür. Orada karşılaşacaklarıysa akla hayale sığmayacak kadar büyüktür.

"Zekice yazılmış, düşündürücü, eğlenceli ve ayrıca sağlam aksiyon barındıran bir roman."

-Patrick Rothfuss

"John Scalzi, yazdıklarını bambaşka bir seviyeye taşıyor. Sendrom, bugüne kadar yazdığı en iyi kitap."

-Cory Doctorow

Sayfa Sayısı: 328
Etiket Fiyatı: 32 TL

Çıkış Tarihi: 2 Şubat 2019

dean

memospinoz

Peter Parker karmakarışık bir ilişki ağının içerisindeydi. En ileri teknolojileri barındıran bir laboratuvarda çalışıp dünyayı değiştirmeye çalışan genç bir biliminsanıydı. Yine de ikinci işi olan suçla mücadelenin getirdiği sorumluluklarla baş etmekte zorlanıyordu...

Wilson Fisk, namıdiğer Kingpin, New York'a dönmüş ve kendisini halk arasında fedakâr bir girişimci ve hayırsever biri olarak gösterme çalışmalarına başlamıştı. Örümcek-Adam bunun böyle olmadığını bilse de gerçekleşmesi halinde "bir daha geri dönüşü olmayan" o kötü niyetli plana dair gerçekleri açığa çıkaramazdı.

Örümcek-Adam'ın kostümü ve özellikleriyle sokakları altüst etmeye başlayan yeni tehdit karşısında Ağ Kafa, yaşanan kötü olayların sorumlusu olmadığını gösterip masum olduğunu kanıtlayabilecek miydi? Zaman daralıyor ve insanların hayatı tehlikedeyken Örümcek-Adam, bu eli kanlı Örümcek'in cani saldırısını durdurabilecek miydi? Örümcek-Adam düşmanlarına ve korkularına boyun mu eğecekti yoksa ayağa kalkıp eskisinden de güçlü olduğunu mu gösterecekti?

Sayfa Sayısı: 340
Etiket Fiyatı: 32 TL

İdrava

İlk defa duydum. Bu bir vertigomu yoksa sıradan bir öykümü? Okuyan varsa bilgilendirebilirmi? Birde fiyatını görünce şok oldum. Babilde ön siparişe çıkmış. 304 sayfa ve fiyatı 20 tl. İthaki zararına satışa çıkarmıyordur herhalde. Bir yayınevi 304 sayfalık bir çizgi romanı 20 tlye satıp gelir elde ediyorsa diğer çizgi romanlardan kazık yediğimizi düşünmeye başladım.

memospinoz

Alıntı yapılan: İdrava - 06 Şubat, 2019, 20:43:35
İlk defa duydum. Bu bir vertigomu yoksa sıradan bir öykümü? Okuyan varsa bilgilendirebilirmi? Birde fiyatını görünce şok oldum. Babilde ön siparişe çıkmış. 304 sayfa ve fiyatı 20 tl. İthaki zararına satışa çıkarmıyordur herhalde. Bir yayınevi 304 sayfalık bir çizgi romanı 20 tlye satıp gelir elde ediyorsa diğer çizgi romanlardan kazık yediğimizi düşünmeye başladım.

Roman roman.  ;D

İdrava

memospinoz

https://www.playstation.com/tr-tr/games/marvels-spider-man-ps4/

Üstte linkini verdiğim oyunun öncesinde geçenleri anlatan bir roman. Çok tuttuğu için God of War'ın romanını da basmıştı İthaki.

dean

Black Panther. Wakanda'nın hükümdarı.
O bir Avenger. Bu onun kaderi.
Ama şu anda o sadece genç prens T'Challa.

İzole edilmiş, teknolojik olarak gelişmiş bir Afrika ülkesi olan Wakanda'daki evindeyken, on iki yaşındaki T'Challa için hayat çok kolay. Bir krallığı nasıl yöneteceğini, tahttaki kral babası Black Panther'den öğrenmeye bile henüz niyeti yok. Ancak Wakanda'nın yakınlarındaki bir çatışma büyüdükçe, T'Challa'nın babası şaşırtıcı bir duyuru yapıyor: T'Challa ile M'Baku'yu Amerika'daki bir okula gönderiyor. Bu prestijli bir özel akademi de değil üstelik, Chicago'nun göbeğindeki South Side Orta Okulu'na kayıt oluyorlar. T'Challa'ya sadece acil durumlarda kullanması için ileri teknolojiyle donatılmış bir kostüm ve bir Vibranium yüzüğü verilmesine rağmen, Amerika'da yaşamı düşündüğü kadar kolay üstesinden gelemeyebileceğinin farkında. Özellikle, güçlü bir ulusun prensi olarak gerçek kimliğini gizlerken yeni arkadaşlar edinmek ve kara büyüye karıştığı söylenen tehditkâr sınıf arkadaşı Gemini Jones'tan kaçınmak söz konusu olduğunda. Okulda garip şeyler olmaya başladığında, T'Challa neler olup bittiğini ortaya çıkarmak için kollarını sıvar. Fakat bu süreçte keşfettiği şey, hayal edebileceğinden çok daha kötüsüdür. Arkadaşlarını korumak ve kadim bir kötülüğe son vermek için, T'Challa bir süper kahraman gibi davranmalı ve Black Panther olma yolunda emin adımlarla ilerlemeli...

Sayfa Sayısı: 272
Etiket Fiyatı: 29.5 TL

dean

1950'li yılların başında, daha sonra en şöhretli serileri Vakıf ve Robot'a öncülük edecek Gelecek Tarihi öykülerini yazdıktan hemen sonra Isaac Asimov ilk romanlarını kaleme aldı. Artık hem okurlara hem de yayıncılık dünyasına kendini kabul ettirmiş büyük ustanın neredeyse tüm külliyatına egemen olan Galaktik İmparatorluk evreninin ilk uzun kurguları da böylece ortaya çıktı. Nükleer felaketin Dünya'yı yerle bir etmesinden binlerce yıl sonrasını anlatan Galaktik İmparatorluk Serisi insanlığın, galaktik medeniyet ve ilk Galaktik İmparatorluk'un doğuşuna uzanan yolculuğunun başlangıcı.

1949 yılında Joseph Schwartz, emekli, mutlu bir terziydi. Sonra bir anda kendini bambaşka bir zamanda buldu. Artık ilk Galaktik İmpartorluk'un en şaşaalı döneminde, Dünya'da çaresiz bir yabancıydı. Üstelik Dünya, galaksinin varoşu olarak görülüyordu, gökyüzünde bir çakıl taşıydı ve İmparatorluk'un 200 milyon gezegeni tarafından nefret edilen bir yerdi. Çünkü hiç kimse Dünya'nın, insanlığın doğduğu yer olduğuna inanmak istemiyordu. Joseph Schwartz, topraklarının çoğunun radyoaktiviteyle mahvolduğu, altmış yaşını aşan herkesin ötanazi yapmaya zorlandığı bu yoksul Dünya'da fena bir maceraya atılacaktı.
Bir de şu sorun vardı tabii: Joseph Schwartz altmış iki yaşındaydı

dean

Hugo, Nebula ve Locus En İyi Kısa Roman Ödülü Kazananı

Kalpsiz bir ölüm makinesi olarak tam bir başarısızlık abidesiydim.

Uzay araştırmalarının kurumsallaştığı bir gelecekte, araştırmalarda kullanılacak tüm malzemelerin Şirket'ten kiralanması gerekmektedir. Buna, araştırma yapacağınız gezegene gitmek için kullandığınız uzay gemisinden, sizi koruması için gönderilen GüvBirim androidi de dahil.
Uzak bir gezegende, yüzey testi yapan bir grup biliminsanına da kendine "Katilbot" diyen ve kendi idari modülünü hacklediği için bilinç kazanmış bir GüvBirim androidi kiralanmıştır. İnsanlardan çekinen ve dikkatleri üzerine çekmek istemeyen Katilbot'un tek yapmak istediği görevini başarıyla yerine getirip insanların onu rahat bırakmasıdır.
Ancak komşu bir araştırma ekibinden haber alınamadığında gerçeği ortaya çıkarmak Katilbot'a kalacaktır.

Katilbot Günlükleri, Tüm Sistemler Çöktü ile başlıyor...

"Bu kitabı ne kadar övsem az. Hem güldürdü hem de kalbimi kırdı."
–Patrick Rothfuss
"Katilbot'a bayılıyorum."
–Ann Leckie

pizagor

Okuyanlardan bu seri hakkında yorumlarını rica etsem... Vâkıf gerçekten beğenerek okuduğum bir seri ancak Galaktik İmparatorluk'a aşina değilim. Asimov ismi bile yeter diyebilirsiniz ama malum okunacak bir dolu şey varken aksine zaman olabildiğine kısıtlı. Dolayısıyla en büyük isimlerin bile sorgulanması doğal...
İlk Biriktirici... Vampir Dişçisi... Huysuz İhtiyar... KRONİK İTTAPAR!!!
Hayat sana sokak hayvanlarına davrandığın gibi davransın!