Ödüllü frankofon konusu

Başlatan rumar80, 15 Ocak, 2011, 18:07:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tunaorhun

Beni en çok etkileyen frankofon Red Kit, belki Milliyet Çocuk dergisini okurken çocukluk yıllarında tanıştığım için, belki de ilk olarak bu frankofon çizgi romanla tanıştığım için. Ancak geçen yıl farkına vardığım Blueberry'i de çok beğendim. Devamının çıkmasını dilerim.

pearl jam

Hmm sanırım benim de cevabım Red Kit olacak...

Bana Özal ı bile sevdiren karakterdir red kit. Turgut özal red kit okuduğunu açıklamış ve çocukken büyük sempatimi kazanmıştı. Milliyet gazetesine de teşekkür etmem lazım o dönemde neredeyse bütün sayılarını yayımlamıştı red kit in... Bir çok çocuğa çizgi romanı sevdiren bir hareket olmuştur...

Red Kit in dışında çocukluğumuz ve ilk gençliğimiz klasik fumettileri okumakla geçti... Türkiye de frankafon vardı da biz mi okumadık demek istiyorum bu aşamada :)

Son yıllarda YKY nin yayımladığı frankafonlara bayıldım. Tetikçi, Blaksad, okko hepsini de çok sevdim... YKY ye de buradan teşekkürlerimi sunuyorum.

Ve Enki Bilal tabii ki... Nikopol üçlemesini okuduğumda çizgi romana bakış açım değişti, klasik fumettilerin artık tatmin etmediği bir ortamda ( mister no yu tenzih ederim :) çizgi roman sevdamın yeniden alevlenmesini sağladı.   

Son olarak Türkiye de frankafon satmaz anlayışının değişmesini ve insanların yeni şeylere daha açık olmasını diliyorum...

rumar80

  Sevgili pearljam. Yaşınızı bilmiyorum, ama bir dönem frankofon vardı ve biz okuduk. Tamam orjinal boyutunda değildi, ama çocuk dergileri içinde değişik frankofonlar bize sunuldu. Hemen aklıma gelenler:
  Bruno Brazil ve korkusuz beşler
  Uzay ajanı Luk
  Orman kralı (Buddy longaway)
  Sinyor Spagetti
  Thorgal
  Tunga
  Um pah pa (Bulvar gazetesinde sevgili Hasan)
  Demir yumruklu adam Bernard Prince
  Bob Morane
  Danny Futuro

Gördüğünüz gibi frankofon vardı ve biz okuduk

tommikser

Aman abi biz bir süre okumayalım.Cüzdanımızın sağlığı bozuldu.Bir grip ilacı almam gerekecek ona göre.

pearl jam

sevgili rıza bey, ben de biliyorum zamanında çocuk dergilerinde yayınlandığını ama biraz mübalağa yapmıştım orada. gerçi yazdığınız isimleri üşenmedim tek tek google da arattım ve sadece um pa pah ı hatırlayabildim. ;D 1980 liyim yaşım itibariyle diğerlerini hatırlamıyor olabilirim.  frankafon türkiyede en az yayımlanan tür ona dikkat çekmek istemiştim biraz. gerçi red kit asterix tenten türkiyede senelerdir yayımlanıyor ama çeşit çok az.

Bu arada görünce hatırladım, um pa pah ı ben de çok sevmiştim. bir çocuk dergisi, dergiden ayrı olarak tam macera bir sayısını vermişti, tanışıklığım o kadar ama dediğim gibi çok sevmiştim.

Bir de şu demir yumruk, istediği zaman demir yumruğu dışında görünmez olan ve demir yumruğuyla herkesi döven arkadaşsa onu da tanıyorum. saçma ama eğlenceli bulurdum  :) 

rumar80

   Sevgili pearl jam,
   Sizi  çok iyi anlıyorum. Ben de yazınızı temel alarak bir zamanlar ne kadar değişik çizgi romanlar okuduğumuzu dile getirmeye çalışmıştım. Ben 71'liyim bu sayede biraz daha fazla yayın okuyabildim diye düşünüyorum.
  Demir yumruklu adam ise Milliyet çocukta yayınlanan bir çizgi romandı. Bernard Prince adında bir gemizi Corcoran adlı yatı ve iki tayfası ile denizlerde ticaret ve taşımacılık yapar maceralar yaşardı.
  Katılımın için teşekkürler

ferzan

    Benim frankofonla tanışmam çoğu kişi gibi Red Kit'le oldu...Milliyet gazetesi ilavesi olan 8 sayılık (sanıyorum 8 sayıydı ama emin değilim) küçük fasiküllerdendi...Sonrasında Milliyet Kardeş dergisinde okuduğum Can ile Afacan (Bill e Boule - Roba) ve şu an tam hatırlayamadığım bazı çizgiromanlar oldu ama yavaş yavaş bilinçli bir koleksiyoner olmaya başladığımda Corto Maltese,Jim Cutlass,Valerian,Thorgal,tek albümlük de olsa İncal,Enki Bilal ve Blueberry'lerle frankofona girip pekiştirdim...Kimilerini çok geç edinebildim,başkalarndan okudum hep,kimilerini de edindim ama tamamlayamadım...Hiç satın almayıp da yine dışarıdan okuduklarım arasında Tenten ve Asterix de vardır ama çok değil...Unutmadan,yeni Doğan Kardeş dergileriyle ve yine dışarıdan incelediğim Cin serisinin de hakkını yemeyeyim...Yine de bende iz bırakan Blueberry,Jim Cutlass,Corto ve Thorgal olmuştur...Bir de Bran diye bir albüm geçmişti elime,bir arkadaşım getirmişti Fransa'dan...Barbar zamanlarla ilgiliydi ve epey enteresandı...Şimdilik aklıma gelenler bunlar...Muhtemelen çok daha fazlasını incelemiş olabilirim...
Bağnaz okur, memnuniyetsiz beşer, işkilli büzük, sıfır tolerans iksmen, taş kalpli ahkam efendi...

https://ucuztefrika.blogspot.com

johnyfreak

REDKİT...   Nedenmi ?  Gölgesinden hızlı silah çeken yalnız kovboy olduğu için :D  Jolly jumper, rin tin tin, Dalton kardeşler özellikle Averel,  Kalamiti Jane, Billy Kid, Yargıç Roy Bean, Jesse James, Akbaba ve daha fazlası

peyami

Sevdiğim epey BD olduğundan hiçbirisine haksızlık etmemek için en doğrusu son günlerde okuduğum ve beğendiklerimden birinin adını vermek olur bence:

"Long John Silver" serisi

rumar80

   Bugün katılım için son gün. Katılımlarınızı bekliyoruz.

rumar80

Sevgili arkadaşlar,
   Ocak ayı ödüllü frankofon konusu için yazdığınız değerli yazılar için teşekkür ederiz. Beyoğlu 24. noter vekili Nihat Beyhan huzurunda çekilen kura ile  ;) :D ödül olarak verilecek olan çizgi romanları kazanan arkadaşımız:
   Pizagor adlı üyemizdir.
   Kendisini kutluyor, iyi okumalar diliyoruz.

tommikser

Kutlarım kardeşim kıskanmadım desem yalan olur ama ;D

Lami Tiryaki

Güle güle oku kardeşim. Kitaplara Altın Madalyon damgasını vurmayı da unutma :)

Selamlar
Lami

Tarkan Kurt

Kardeş hayırlı olsun, güle güle oku.

pizagor

Makus kaderimde bir dönüm noktasıdır bu :)

Teşekkürler Altın Madalyon
İlk Biriktirici... Vampir Dişçisi... Huysuz İhtiyar... KRONİK İTTAPAR!!!
Hayat sana sokak hayvanlarına davrandığın gibi davransın!