Şubat 2011 Yayınları Satış Rakamları

Başlatan pearl jam, 10 Haziran, 2011, 22:17:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rumar80

Mr No kendini tekrarladığı için İtalya'da bile yayından kalktı. Zagor'da da çok değişiklik yok ama ne de olsa bir klasik.
   Tamam büyülü rüzgarın yayınına da son verildi ama ülkemizde yarattığı o güzel ve yeni tat dolayısı ile iyi satılıyordur. Zagor ve Mr No ülkemizde rölatif olarak iyi satıyordur bu kesin. Ne de olsa kemikleşmiş bir okuyucusu var, ama inanıyorum ki o kuyucuların büyük bir çoğunluğu büyülü rüzgar da alıyordur.

HacıGeraltEmmi

Büyülü Rüzgar ve Mister No 60. sayılarına kadar aldım. Eksikleri tamamlama konusunda en geriye bıraktıklarım lal'in yayınları. Bunda lal yayınlarının baskı kalitesi de etkilidir. Şimdilik bir tek Zagor yeni serisini düzenli alıyorum. Lal'in en düzenli yayın yapan yayınevlerimizden birisi olduğunu düşündüğüm zamanlar da birazcık haksızlık yapıyormuşum hissine kapılıyorum, çelişkiler içerisindeyim vesselam. Neyse en kısa sürede bu eksiklerimi tamamlayacağım deyip nokta koyuyorum.  8)

pearl jam

Tex ci arkadaşlar aranızda bir hain var, biri altın tex 99 u almamış  ;D

pearl jam

usta ile margarita ve savaşçılar 1-2 kitaplarına küçük emrah'tan geliyor : boynu bükükleeerr

hanac

Ocak ayı anletinde oy kullananlar 57 kişi.

Şubat ayı anketinde oy kullananlar 36 kişi.

Şubat ayına anketlerde de pek ilgi yok.  :)

tommikser

Bence ondan kaynaklanmayabilir abi.Şubatta alım düşük olabilir 1001 romanın satışlarının etkisinden kaynaklandığı analizi de yapılabilir belki.1001 romanın diğer sayılarında bunu daha net analiz edebiliriz.

hanac

Alıntı yapılan: gunessemerci - 14 Haziran, 2011, 11:51:15
Bence ondan kaynaklanmayabilir abi.Şubatta alım düşük olabilir 1001 romanın satışlarının etkisinden kaynaklandığı analizi de yapılabilir belki.1001 romanın diğer sayılarında bunu daha net analiz edebiliriz.

Ne demek istediğini anlayamadım, biraz daha açar mısın ?

tommikser

Şimdi abi Greystorm 38,Volto Nascosto 32,yürüyen ölüler 33 oy almış.Kemik okuyucusu olan Zagor 107 ve 106 arasında 11 oy fark var.Buda şu şekilde düşünülebilir şubat ayında Zagor alınması yerine 1001 romanın yayınları ve marmara nın yayınarı tercih olarak öne alınmış demektir.Ama zagor ve Tex okuyucuları dışında 1001 roman yayınlarını extra 20 kişi tercih etmiş denilebilir.

Marmara Yürüyen Ölüler 33 kişi ve Bone 22 kişi tarafından alınmış.Zagor KM alımındaki düşüş bu yayınlara kaymış olabilir.Sadece 15 kişiye yakın kişi bu yayınlardan yana tercihini kullanmış olabilir.

Bir diğer çarpıcı yayın Heavy Metal.25 kişi aldığına göre özel bir okuyucu kitlesinin takibinde olabilir.10 kişi sadece bu yayını takip ediyor diye düşünebiliriz.

Bu bakış açısıyla sipesifik okuyucuların olduğu sonucu çıkabilir ortaya.Buda çizgi roman okurunun özelleştiği ve koleksiyonerler dışında ayrı bir kitlenin olduğu sonucunu ortaya çıkarır.

V

Abbas konuya açıklık getirmiş aslında.Yayın bolluğunda,alım gücü değişmeyen müşteri tercihini yeni yayınlardan yana yapıyor.Eski,köklü,devam etme ihtimali kuvvetli(Lal,Oğlak vb. )yayınevlerinin  yayınlarını sonra da alabilirim,maddi durumum müsait olunca alırım düşünceleri ile öteliyor.
"İstemem,eksik olsun.."

rumar80

Bence de Engin ve Abbas haklı.
   Okuyucuların çoğu yeni bir esere ihtiyaç duyduklarından hemen yeni eseri satın alıyor. Böylece yeni yayına ve yayınevine de destek vermiş oluyorlar.
   Yayınları artık düzenli olan çizgi romanlar bu nedenle okuyucunun çoğu tarafından daha sonra alınmak üzere geri plana atılıyor. Zamanla toplu bir şekilde alıyorlar. Sadık okuyucular ise aynı ay almaya çalışıyor. YAni olay 1001 roman, marmara ile ilgili değil kanaatimce

pearl jam

Peki bu kitapların alıcı kitlesinin zaten bu kadar olduğu ihtimali neden kimsenin aklına gelmiyor? ( Güneşsemerci buna benzer şeyler söylemiş gerçi, onu tenzih ederim :) )Yani tamam  dediğiniz nedenden ötürü bu kitapları almayı erteleyen vardır mutlaka, ama çok da fazla olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Mesela ben Zagor, Tex veya Mister No almıyorum, almayı da düşünmüyorum.  Ya da Kızılmske, Mandrake, Tom Braks..Bilmediğim, okumadığım kahramanlar da değil hiçbiri ( zamanında 900 lü hatlarda zagorla maceradan maceraya koşup gelen fatura yüzünden evde infial yaratmışlığım da vardır :) ) ama zamanla benzer maceraları okumaktan sıkıldım ve beğenilerim de değişti. Benim gibi bu kahramanlardan vazgeçenlerle birlikte bir de hiç tanımayan yeni nesili de katarsak bu gruba, eski dostların satışlarının bu seviyede olması normal bence ( kötü bir seviyede de değiller ayrıca ) Bir de bu kitapları seven gerçekten fanatik oluyor ben pek erteleyeceklerini zannetmiyorum. Tex seven adam zaten çıkan bütün Texleri almış, ya da grupta bir sürü profil fotosu zagor olan insan var, bunların da erteleyeceklerini zannetmiyorum.

Yanlış anlaşılmasın bu kitapları kötülüyor değilim kesinlikle tam tersine hepsini de çok severim ama doğal bir süreç bu, bundan 10 sene sonra daha da düşecek bu satışlar. Bildiğim kadarıyla Tex hariç diğerlerinin İtalya' daki satışları da oldukça düşmüş durumda ( Mister No bitti )  O yüzden bu piyasanın devamı ve gelişmesi için yeni yayınların önemini belirtiyorum her seferinde. 

Bu arada kendimle çelişicem ama mister no ları ben de erteliyorum 3 senedir. ama erteleye erteleye biriken kitaplar içinden çıkılmaz bir duruma geldi, ertelemeye yeni başlayanları buradan uyarıyorum, fazla ertelemeyin :)

tommikser

Benim en çok merak ettiğim Heavy Metal'in durumu.Nasıl gidiyor acaba satışları Kadıköy oldukça memnundu satışlarından.

HacıGeraltEmmi

Benim kitapları ertleme nedenlerim:
1- Kağıt seçimleri, baskı kaliteleri vs. (kağıtlar incelte incelte yakında 50 grama kadar düşürürler herhalde  >:( Özen gösterilmemiş yayınları almaya gönlüm elvermiyor. Piyasada yeni bir şeyler kalmayınca mecburiyetten alıyorum açıkçası)
2- Düzensiz fiyat politikaları  >:( (neredeyse her yeni sayıda fiyat artıran yayınevleri var. Fiyatın pahalı olmasını kastetmiyorum, ki zaten öyle, aynı yayının 3 farklı sayısını 3 ayrı fiyattan alınca otomatikman kafamda soru işaretleri oluşuyor ve yayınevinin yeni yayınlarına başlarken tereddüt yaşıyorum)
3- Yayınevinin yeni hiçbir yayına şans tanımaması  >:( >:( (satışı kısmende olsa garanti gözüyle bakılıp eski yayınlarla piyasayı dolduran, bunun yanında risk alırım diyerek yeni bir tek yayını basmayan yayınevinin okuyacağım yayını varsa bile almıyorum. Bunların yerine cesur davranan yayınevlerinin kitaplarından gerekirse 2 tane alıp arkadaşlara hediye ediyorum)
4- Kitapların kalın ciltlerini daha çok tercih ediyorum  ::) (aylık ince ciltler hem takip etmesi zor olduğundan, hemde okurken yarıda kalan maceraları beklemek zor geldiğinden ciltleri alıyorum.)

kalidor

Ben de Zagor, Tex, Mister No, Kızılmaske, Mandrake, Tom Braks vb  almıyorum, almayı da düşünmüyorum. Hatta dün elimde kalan son AD yayıncılık Mister No'ları da takasa verdim.
Crom! Ölüleri Say...

rumar80

Daha önce de belirttiğim gibi yeni çıkan her yayını desteklemek amacı ile alıyor ve okuyorum. Bu kuralı bir tek yürüyen ölülerde yapmamıştım. Zombi fikri hoşuma gitmediğinden. Acısını tüm seriyi alarak çektim.
   Benim için bir yayını alma ya da devam ettirme kriteri temel olarak konunun ve çizimlerin güzel olmasıdır. Kendini tekrarladığı için Martin ve Mr No listeden bu nedenle düşmüştür. İlk sayıyı okuduğum halde bana sıcak gelmeyen Naruto da bu kategoriye girmiştir.
   Comicslerde ayrıca orjinalleri bende olsa da ya da aha önce okumuş olsam da destek amacı ile yine de alıyorum. Yani herkesin kendi kriterleri var.