Şirinler - GNR - ALFA

Başlatan hennessy, 25 Eylül, 2011, 15:44:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hanac

Şirinler 12 - Bebek Şirin

Uzun uzun yıllar önce, ormanın derinliklerinde küçük yaratıkların yaşadığı gizli bir köy vardı. Onlar kendilerine şirin derdi; mavi renkleri, beyaz şapkaları, her biri kendine has karakteriyle ormanın derinliklerinde Şirin Baba'nın gözetimi altında mutlu mesut yaşarlardı. Tabii üzerlerindeki gölgeyi saymazsak... Kötü kalpli büyücü Gargamel ve acımasız kedisi Azman köşe bucak şirinleri arardı. Ama endişelenmeyin, şirinler şirin oldukları kadar gizlenmekte de ustalardı! Ormana gezmeye gittiğinizde etrafı dikkatli dinlerseniz Gargamel'in çığlıklarını duyabilirsiniz. Ve iyi bir okur olursanız belki şirinleri bile görebilirsiniz!

Yayın Tarihi: Aralık 2024
Sayfa Sayısı: 48
Fiyat: 225 ₺

Şirinler 11 - Şirin Olimpiyatları

Yayın Tarihi: Aralık 2024

Nightrain

Hoşgeldin ebu sıddık şirin bebek
"Bu yıldızı çok mu istiyorsun Heatie? Al ye o zaman!"

trooper

İlk üç cildi alıp okuma fırsatım oldu. Çocukken en sevdiğim çizgi filmlerden biriydi şimdi 30'a altı ay kalmışken okuduğum albümler de çok hoşuma gitti. Seriyi takip etme kararı aldım. Umarım Alfa bütün albümleri basarak Şirinler külliyatının tamamını dilimize kazandırır.

hanac

Küçük Şirinler ve Robot Şirin

Uzun uzun yıllar önce, ormanın derinliklerinde küçük yaratıkların yaşadığı gizli bir köy vardı. Onlar kendilerine şirin derdi; mavi renkleri, beyaz şapkaları, her biri kendine has karakteriyle ormanın derinliklerinde Şirin Baba'nın gözetimi altında mutlu mesut yaşarlardı. Tabii üzerlerindeki gölgeyi saymazsak... Kötü kalpli büyücü Gargamel ve acımasız kedisi Azman köşe bucak şirinleri arardı. Ama endişelenmeyin, şirinler şirin oldukları kadar gizlenmekte de ustalardı! Ormana gezmeye gittiğinizde etrafı dikkatli dinlerseniz Gargamel'in çığlıklarını duyabilirsiniz. Ve iyi bir okur olursanız belki şirinleri bile görebilirsiniz!

Yayın Tarihi: Şubat 2025

Lucky_Luke

Önceki GNR' den çıkan 9 sayıyı almıştım. Sonrasında yeğenlerime hediye etmiştim. Fakat yıllarca devamı gelmeyince hep beraber üzülmüştük. İyi ki de Alfa tekrardan yayınlıyor da seriyi kendi dilimizde devamlı takip edebileceğiz. Umarım kesintisiz bir şekilde yayınlanmaya devam eder.

connyapku

Her yeni bir sayi  yayinlandikca inanılmaz mutlu oluyorum. Umarım  Peo nun çizdiği Kucuk Prens (Johan et Pirlouit) bir gun yayınlanır.

Lucky_Luke

Alıntı yapılan: connyapku - 24 Şubat, 2025, 03:16:36Her yeni bir sayi  yayinlandikca inanılmaz mutlu oluyorum. Umarım  Peo nun çizdiği Kucuk Prens (Johan et Pirlouit) bir gun yayınlanır.

Benim için böyle bir temenniye katılmamak mümkün değil Sayın Connyapku. Türkiye'de çok eskiden beri yayınlanan bir seri olmasına rağmen bir türlü dikiş tutturamadı. Kronolojik sıralı olarak aynı Tenten, Asteriks ve Cedric gibi düzgün bir edisyon ile basılsa ne iyi olurdu.

İlginçtir ki bu seri Şirinlere oranla dünya genelinde o popülerliğe yükselemedi. Oysa ki bu seri içerisinde yaratılan yan karakterler Şirinler olmasına rağmen, o dönem kendi spin-off serisine kavuştuktan sonra bu seviyede hayran kitlesi yaratabileceği kimin aklına gelirdi.

Benzer durum Sipru ile Marsupilami ilişkisinde de görülebilir. En son orjinal ismi Siprou ve Fantasio olarak Desen'den 7 sayı çıkmış ve yarım bırakılmıştı. Uzun kuyruk Marsupilami de ise YKY'den 10 sayı çıkmasına rağmen devamı gelmedi. Marsupilami, bizim Sipru'ya göre daha popüler olmasına rağmen yurdum topraklarında o bile devamını getiremedi.

Yine onun diğer adaşı " Küçük Prens " ( Le Petit Prince) Antoine de Saint-Exupery öyküsünden uyarlama, her sayısı farklı çizerler tarafından yaratılan toplamda 24 sayılık seri, YKY tarafından tamamlanamadan, 10 Sayısı yayınlanabildi. Tüm dünya da ve dolayısı ile Türkiye'de de hepsinden yüksek seviyede bilinirliğe ve popülerliğe sahip olmasına rağmen bitirilemedi.

Bütün saydıklarımın hepsini alıp, okuyup, yeğenlerime de birer takım hediye etmeme rağmen hiçbirinin devamının gelmemesi, içimde ukte olarak kaldı.

Umarım Alfa Yayınları frankafon dalında şu ana kadarki en iyi,  en istikrarlı yayınevi olarak bu serilere de el atar da, diğer yayıncılara da göstere göstere, örnek olucak şekilde ders vererek çıkarır da, dünya gözü ile gerçekleştiğini görürüz de, biz de içimizdeki bu uktelerden kurtuluruz.