Tarkan ve Karaoğlan maceraları

Başlatan drfuhrer, 24 Ekim, 2011, 16:06:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ustura Kemal

Yazımın Şükrü Erbaş gibi değerli bir edebiyatçıyı anımsatması benim için onurdur. Şairin bu şiirini,  " köylüleri niçin öldürmeliyiz " diye başlayıp bitirmesi pekçok kütük kafalıyı köylüler üzerinden ajitasyon yapmaya yönlendirmiş; Şükrü Erbaş'ı köylü düşmanlığıyla suçlamaya, linç etmeye başlamışlardır. Şükrü Erbaş, yanılmıyorsam bu şiiri nedeniyle yargılanmıştı da. Oysa ki kendisi de bir köy çocuğu, köylü çocuğu olan Şükrü Erbaş, bu şiirinde değil köylülere hakaret etmek, köylülerin geri kalma nedenleriyle eleştirerek onları tıpkı köy enstitüleri gibi, tıpkı Mahmut makal, Mehmet başaran gibi uyarmış  ve uyandırmaya çalışmıştır. Şiirinde " öldürmeliyiz " dediği köylüler değil, köylülerin düşünce yapıları, kurnazlıkları. dedikoduculukları, paraları olsa bile üst başlarının perişan olması, güçe tapmaları, her daim boyun eğmeye eğilimli  olmaları , sınır  komşularının arazilerini eşeleyerek kendi arazilerini büyütmeye çalışmaları ( bu ahlaki zayıflığı ben köyümde çok gördüm ) kıskanç olmaları , en küçük olayda bağırıp çağırarak konuşup, bol bol küfür etmeleri ve kavga döğüş etmeleri ( vallahi ben bu davranışları da  çok gördüm köyümde . Tabii 1960- 70- 80 - 90 lı yıllarda ) kitap okumamaları , kendilerini geliştirecek hiçbir kültürel etkinlikte bulunmadıkları gibi , bu etkinlikte bulunanlarla da alay etmeleri vs vs . İşte ,   şairin " öldürmeliyiz " dediği , üstte de belirttiğim , bugün nispeten azalmış ama hala yok edilememiş feodal gerçeklerdir ...

YERDENİZ

KARAOĞLAN Yayınlanmış Maceralar Listesi