PROMETHEUS

Başlatan hanac, 24 Aralık, 2011, 12:53:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emre ozdamarlar

Cok buyuk beklentim vardi bu filmle ilgili ve maalesef beklentilerimi karsilayamadi Prometheus.
Evet görsellik sahane, aksiyon fena degil ama senaryo cok zayif kalmis. filmin acilisi ve ilk yarisi cok guzel seyler vaadediyor ama 2. yari bence hic olmamis.

kalidor

Extended DVD versiyonunu bekliyorum. Birçok sorunun cevabını orada bulabiliriz.
Crom! Ölüleri Say...

alan ford

Alıntı yapılan: emre ozdamarlar - 06 Haziran, 2012, 22:30:40
Cok buyuk beklentim vardi bu filmle ilgili ve maalesef beklentilerimi karsilayamadi Prometheus.
Evet görsellik sahane, aksiyon fena degil ama senaryo cok zayif kalmis. filmin acilisi ve ilk yarisi cok guzel seyler vaadediyor ama 2. yari bence hic olmamis.

Bugün seyrettim ve Emre'ye katılıyorum. Ridley Scott görselliğe fazla kaptırmış gibi. Şöyle özetleyebiliriz durumu. Gladyatör ve Kara şahin Düştü'nün yönetmeni Scott olarak işi bir değil bir kaç adım ileri taşımış. Filmin görselliğine şapka çıkarmamak elde değil. Ama Alien ve Blade Runner'ın yönetmeni Scott'ın peşindeyseniz biraz zayıf film ;)
kaçmayı denemek bir tutsağın görevidir

BAHADIR

İmdb puanını sadece sonunda ki final sahnesiyle bile hakeden, görsel açıdan zengin, beklentilerimin biraz altında da olsa seyir keyfi yüksek bir filmdi...

Herkes gibi Alien ile kıyaslamak ne kadar doğru olur bilmiyorum ama bir Alien değil tabi ki...

SPOİLER İÇERİR...

SPOİLER İÇERİR...

SON UYARI SPOİLER

Final sahnesini birisi bana açıklasın... Son sahne de insanları yarattığı söylenen garabetin içinden çıkan Alien, ilk alien'ın çıkışını mı simgeliyor...Yani bu film tarih ve kronolojik olarak alien filmlerinin öncesini mi anlatıyor...

Yada bir devam filmi olması durumunda gezegenden kaçan esas kadının (Elizabeth Shaw'dı sanırım) Alienlar ile dolu bir gezegene gitme ihtimali var mıdır?

ErenKoyunoglu

Film bildiğim kadarıyla Alien Prequel; yani evet sanırım alien'ın öncesini anlatıyor.

V

Alıntı yapılan: BAHADIR - 15 Eylül, 2012, 20:58:38

İmdb puanını sadece sonunda ki final sahnesiyle bile hakeden, görsel açıdan zengin, beklentilerimin biraz altında da olsa seyir keyfi yüksek bir filmdi...

Herkes gibi Alien ile kıyaslamak ne kadar doğru olur bilmiyorum ama bir Alien değil tabi ki...

SPOİLER İÇERİR...

SPOİLER İÇERİR...

SON UYARI SPOİLER

Final sahnesini birisi bana açıklasın... Son sahne de insanları yarattığı söylenen garabetin içinden çıkan Alien, ilk alien'ın çıkışını mı simgeliyor...Yani bu film tarih ve kronolojik olarak alien filmlerinin öncesini mi anlatıyor...

Yada bir devam filmi olması durumunda gezegenden kaçan esas kadının (Elizabeth Shaw'dı sanırım) Alienlar ile dolu bir gezegene gitme ihtimali var mıdır?

SPOİLER İÇERİR...

SPOİLER İÇERİR...

Bir aksiyon filmi olmadığı kesin ama ben konu ve tema itibarıyla beğendim.Sonuçta hepimizin az-çok bir şeylere inandığı ama emin olamadığı bir konuda;Yaradılış konusunda bir yorum var ortada ve konu Scott olunca Alien'li bir yorum olması doğal. :)
Finalde karşılaştığımız Alien,Ripley'in 2. filmde başına bela olan Kraliçe Alien sanırım.Ve aynı zamanda ilk Alien'de o.
Shaw,Alien'lerle dolu bir gezegene gider mi ?Devam filmi gelirse göreceğiz ama şöyle bağlamaları muhtemel.Yarattıkları
biyolojik silah'ın Alien'ların oluşmasına neden olduğunu gören yaratıcılar insan ırkını yokederek? sorunu çözmeyi denediklerine göre kendi ırkları Alienlarca yokedilmiş olabilir.Shaw'dan yeni bir Ripley olur mu?Soru işareti.. ???  :(  :P
"İstemem,eksik olsun.."

kalidor

Bence Alienlarla değil de yaratıcıların olduğu gezegene doğru yola çıktılar.
Crom! Ölüleri Say...

alan ford

teğmen Ripley ve ekibi ilk filmde Shaw'ın gemisini bulmuyorlar mı?. Ben mi yanlış anlamışım ???
kaçmayı denemek bir tutsağın görevidir

BAHADIR

Alıntı yapılan: kalidor - 16 Eylül, 2012, 00:29:13
Bence Alienlarla değil de yaratıcıların olduğu gezegene doğru yola çıktılar.

Evet yaratıcıların olduğu gezegene yola çıktılar ama V'nin dediği gibi biyolojik silahın yaratıcıların vucudunu kullanması sonrası  Alien çıkartması aynı şeyin  gezegenlerinin bütününde olabileceği ihtimalini yükseltiyor...

Birde bu filmde tarih olarak 2090'lar verilmiş...Alien filmlerinde verilen bir tarih varmıydı?
...ki sanırım Aliens vs Predotor serileri günümüzde geçiyorlardı...

hanac

Çok güzel bir film, notum 8.5 / 10.

Görsellik zaten 10 numara, senaryoda 1-2 eksik var ama bu filminde bir devamı olacağı belli gibi, çoğu orada cevaplanır.

İlk Alien filmine epey bir gönderme var, ama rahatsız edici şekilde değil.

Yeni Ripley'imiz de belli, yüzü sanki Sigourney'i andırıyor.

kadri kerem

Alıntı yapılan: emre ozdamarlar - 06 Haziran, 2012, 22:30:40

+1

hanac

Alıntı yapılan: hanac - 01 Ekim, 2012, 13:57:57
Görsellik zaten 10 numara, senaryoda 1-2 eksik var ama bu filminde bir devamı olacağı belli gibi, çoğu orada cevaplanır.

Evet filmin devamı geliyor.

4 Mart 2016 da vizyonda, yönetmenin kim olacağı henüz netleşmemiş.

dean

Ridley Scott, Exodus: Gods and Kings sonrası 2015 için The Martian isimli uzayda geçen bir film çekiyor. The Martian'ın vizyon tarihi ve filmin çekim takvimine baktığımızda Prometheus 2 ertelenmediği takdirde Prometheus 2, Ridley Scott tarafından yönetilemeyecek. Hadi diyelim ertelendi bu seferde Blade Runner 2 ile çatışacak. Bu durumda en mantıklısı Ridley Sott'ın bu filmlerden birini seçecek olması 2016 için. Açıkçası ben Ridley Scott'ın tercihinin Blade Runner 2 olması gerektiğini düşünüyorum. (aslında Blade Runner 2 diye bir filmin olmamasını gerektiğini düşünüyorum o da ayrı konuya) Netice de Alien evreni filmleri bir çok yönetmen tarafından çekildi. Ama Blade Runner daha hassas bir konu.

ferzan

Bence de '' Blade Runner 2 '' diye bir film olmamalı...Martian nasıl birşey olacak bilmiyorum ama gönlüm Prometheus 2'den yana...Hadi o da olmasın ama Blade Runner hiç olmasın...Kadim filmler, efsanelerdeki halleriyle kalsın... :(

Öte yandan, bir film hangi yönetmenle parladıysa onunla devam etmeli...Prometheus 2'yi başkası yönetirse bozulurum açıkçası...Zira Ridley Scott adı bile benim o filmi algılayışımda mükemmel derecede tamamlayıcı bir unsurdu...Bu arada sonuna 2 gelen filmlerden tiksinti geldi bana...Prometheus 2 nedir arkadaş ?.. >:(  Adı başka birşey olsun ama Prometheus'un devamı olduğu cümle alem bilsin...Böyle iyice ucuzlaşıyor, ilk filmlerin başlık kalitesini de düşürüyor...

Bakın Enki Bilal'in Nikopol üçlemesine...Ölümsüzler Panayırı, Tehlikeli Kadın ve Soğuk Ekvator...3 kitabın da adı faklı ama birbirinin devamı olduğunu biliyoruz...Ne kadar da havalı...Oysa Ölümsüzler Panayırı 1, Ölümsüzler Panayırı 2 olsaydı ne kadar bayağı kaçacaktı...İsimlendirme adına benzer filmler az da olsa mevcut ama ne sevildi şu 2, 3 olayı...Çok sinirleniyorum, çok üzülüyorum böyle olunca... ???

Acaba Martian, Prometheus 2 mi?..Yoksa Keke sen mi geldin?...
Bağnaz okur, memnuniyetsiz beşer, işkilli büzük, sıfır tolerans iksmen, taş kalpli ahkam efendi...

https://ucuztefrika.blogspot.com

dean

Alıntı yapılan: ferzan - 07 Aralık, 2014, 14:05:39
    Bence de '' Blade Runner 2 '' diye bir film olmamalı...Martian nasıl birşey olacak bilmiyorum ama gönlüm Prometheus 2'den yana...Hadi o da olmasın ama Blade Runner hiç olmasın...Kadim filmler, efsanelerdeki halleriyle kalsın... :(

Öte yandan, bir film hangi yönetmenle parladıysa onunla devam etmeli...Prometheus 2'yi başkası yönetirse bozulurum açıkçası...Zira Ridley Scott adı bile benim o filmi algılayışımda mükemmel derecede tamamlayıcı bir unsurdu...Bu arada sonuna 2 gelen filmlerden tiksinti geldi bana...Prometheus 2 nedir arkadaş ?.. >:(  Adı başka birşey olsun ama Prometheus'un devamı olduğu cümle alem bilsin...Böyle iyice ucuzlaşıyor, ilk filmlerin başlık kalitesini de düşürüyor...

Bakın Enki Bilal'in Nikopol üçlemesine...Ölümsüzler Panayırı, Tehlikeli Kadın ve Soğuk Ekvator...3 kitabın da adı faklı ama birbirinin devamı olduğunu biliyoruz...Ne kadar da havalı...Oysa Ölümsüzler Panayırı 1, Ölümsüzler Panayırı 2 olsaydı ne kadar bayağı kaçacaktı...İsimlendirme adına benzer filmler az da olsa mevcut ama ne sevildi şu 2, 3 olayı...Çok sinirleniyorum, çok üzülüyorum böyle olunca... ???

Acaba Martian, Prometheus 2 mi?..Yoksa Keke sen mi geldin?...

The Martian aşağıdaki kitaptan uyarlanıyor. Yani Prometheus 2'nin kod adı değil ;D

Bende 2-3 felan gibi ekleri sevmiyorum. Zaten artık devam filmlerinde 2-3-4 gibi isimlerin kullanımı azalmaya başladı. En güzeli uzantı ismi olması Avengers: Age of Ultron ya da Avengers Infinity War gibi.