Fırsat Reyonu...

Başlatan pizagor, 02 Ocak, 2012, 17:02:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Animvader

Alıntı yapılan: noir - 17 Aralık, 2024, 12:55:1830 euro'luk üst sınır yok mu, gümrükten geçer mi

Kitaplarda sınır 1500 euro olarak devam ediyor. Ben aylardır alıyorum sıkıntı çıkmadı.

noir

Bunu bilmiyordum, öğrendiğim çok iyi oldu  ;D  teşekkür ederim bu değerli bilgi için

TKnKT

Alıntı yapılan: Animvader - 17 Aralık, 2024, 16:49:46Kitaplarda sınır 1500 euro olarak devam ediyor. Ben aylardır alıyorum sıkıntı çıkmadı.

Kırk yılın başı bir kitap söyledim yurt dışından 23€ (kargo dahil 35€), biricik ülkem peşi sıra kısıtlamalar getirdi iki tane. Hop oturup hop kalktım astarı yüzünden pahalıya gelecek diye. Bir aydır derdine yandığım sorumun cevabı varmış burada. Forumdan neden uzak kalmamanız gerektiğinin güzel bir ilamıdır bu. Şükranlarımı sunuyorum.
"The man who opens topics faster than his shadow"

pizagor

Kitapyurdu'nda Kara Karga Yayınları %50 indirimli, değerlendirilebilir.
İlk Biriktirici... Vampir Dişçisi... Huysuz İhtiyar... KRONİK İTTAPAR!!!
Hayat sana sokak hayvanlarına davrandığın gibi davransın!

Ahmet Oktay

Amazon'da bayağı bir kitap ve çizgiromanda 4 al 3 öde ve 5 al 4 öde kampanyası var klasik prime üyelerine 500 TL ve üzeri alışverişte %10 indirim haricinde. Adele Blanc Sec'in ülkemizde yayınlanan 3 albümünü 4 al 3 öde kampanyasıyla sipariş ettim ve albüm başı 100 liradan ucuza geldi.

Lucky_Luke

Paylaşıp, paylaşmamak da tereddüt ettiğim bir indirim haberi var. Malumunuz D&R markası boykot listesinde en üst sırada ve bu boykot o kadar sert uygulanıyor ki tekrar müşterisini geri kazanmak için kampanya üstüne, kampanya yapılıyor. Ben buradan kesinlikle alış veriş yapmıyorum ancak yapılan kampanya indirimlerini görünce ben bile hayret ettim.

Normalde dükkandan alırken %10-20 civarında, Amazon'dan %20-30 bazen denk gelirse daha fazla indirimle bile alınabiliyor. Fakat D&R web mağazasında indirim oranı % 60-70-80 oranında zararına satış yapılıyormuş gibi fiyatlar mevcut. Bu arada bu fiyatları internet mağazası hariç, hiç bir D&R fiziki dükkanında bulamazsınız. Oralarda indirimsiz satış fiyatları geçerli.

Dolayısıyla işin siyasi boyutunu bir kenara bırakıp, etik gibi esnek olmayan kuralları da en azından bu seferlik görmezden gelmeye çalışırsak, bence ihtiyacı olan için kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğu belli. Tabiki stoklarda sınırlı ve hasarlı, teşhir ürünlerini de elden çıkarıyor olabilirler ama onda da tüketici cayma hakkı ve ya ürün değiştirme hakkınızı kullanabilirsiniz.

Durumu müsait olmayan ya da fiyatlardan memnun olmayan kitap, çizgi romanı temel ihtiyaç maddesi olarak gören forum sakinlerinin bence bir göz gezdirmesin de fayda var.

Özellikle Karakarga, Athica, Yabancı, İthaki yayınlarının fiyatları bundan 3-4 sene öncenin fiyatlarına döndürmüşler dersem, demek istediğimi daha net anlarsınız eminim. Yayınevleri kendi satış sitelerinde bile bu kadar indirim yapamıyor.
Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar; önce haysiyetlerini sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.
[ Mustafa Kemal Atatürk ]

trooper

Alıntı yapılan: Lucky_Luke - 12 Haziran, 2025, 00:26:14Paylaşıp, paylaşmamak da tereddüt ettiğim bir indirim haberi var. Malumunuz D&R markası boykot listesinde en üst sırada ve bu boykot o kadar sert uygulanıyor ki tekrar müşterisini geri kazanmak için kampanya üstüne, kampanya yapılıyor. Ben buradan kesinlikle alış veriş yapmıyorum ancak yapılan kampanya indirimlerini görünce ben bile hayret ettim.

Normalde dükkandan alırken %10-20 civarında, Amazon'dan %20-30 bazen denk gelirse daha fazla indirimle bile alınabiliyor. Fakat D&R web mağazasında indirim oranı % 60-70-80 oranında zararına satış yapılıyormuş gibi fiyatlar mevcut. Bu arada bu fiyatları internet mağazası hariç, hiç bir D&R fiziki dükkanında bulamazsınız. Oralarda indirimsiz satış fiyatları geçerli.

Dolayısıyla işin siyasi boyutunu bir kenara bırakıp, etik gibi esnek olmayan kuralları da en azından bu seferlik görmezden gelmeye çalışırsak, bence ihtiyacı olan için kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğu belli. Tabiki stoklarda sınırlı ve hasarlı, teşhir ürünlerini de elden çıkarıyor olabilirler ama onda da tüketici cayma hakkı ve ya ürün değiştirme hakkınızı kullanabilirsiniz.

Durumu müsait olmayan ya da fiyatlardan memnun olmayan kitap, çizgi romanı temel ihtiyaç maddesi olarak gören forum sakinlerinin bence bir göz gezdirmesin de fayda var.

Özellikle Karakarga, Athica, Yabancı, İthaki yayınlarının fiyatları bundan 3-4 sene öncenin fiyatlarına döndürmüşler dersem, demek istediğimi daha net anlarsınız eminim. Yayınevleri kendi satış sitelerinde bile bu kadar indirim yapamıyor.

Çizgi Diyarı'na gidip bedavaya okurum ama yine bunlara bir kuruş kazandırmam 😀

tommikser

Tavsiyelerinze uydum ve aldım. Kazanan sadede DR değil yayıncı diye düşünerek aldım. İyi de oldu sağolun.

pizagor

tommikserin bu entrisinden sonra aklıma espressolab boykotu başlar başlamaz ak gençliğin ellerinde boş dr poşetleriyle ve yine boş kahve kutularıyla çektikleri destek videosu geldi :)

Lucky_Luke

Alıntı yapılan: trooper - 12 Haziran, 2025, 10:38:07Çizgi Diyarı'na gidip bedavaya okurum ama yine bunlara bir kuruş kazandırmam 😀

Alsanız da bir şey kazandıramazsınız ki zaten :D  D&R, yayıncı ile antlaşmasında yüzde 60-80 indirimle alıyor. Fiyatlara dikkat ederseniz kendi payını sıfırlayarak indirim yapmış. Yayıncıyla yaptığı kontrata bağlı kalmak zorunda olduğu bazı şartlar var. Buradan yayıncı aleyhine kesinti yapamaz. Yaparsa mahkemelik olur ve yüksek ihtimalle tazminat ödemek zorunda kalır. Bu yüzden indirimi kendi alacağı paydan kestiği besbelli. Hatta o paydan tamamen vazgeçtiği anlaşılıyor. Verilen fiyatlar bunun kanıtı. Bu fiyatlarla D&R' ın cebine bir kuruş bile girmediğine eminim. Bu konuları dükkan sahipleri, yayıncılar çok iyi bilirler. Yayıncılar bu olayların öncesinde D&R' la çalışmayı zaten hiç sevmiyorlardı. Çünkü satıştan aldıkları ücret düşük oluyordu ama mağazaların geniş ağı ve satış adetinin diğer dükkanlara nazaran çok daha fazla olması sebebi ile mecbur kalıyorlardı. Şimdi işler değişti tabi. Bozulan imajlarını bir şekilde tamir etmeye çalışıyorlar ama tabi ne fayda. İş işten geçti artık...

Alıntı yapılan: pizagor - 12 Haziran, 2025, 15:36:54tommikserin bu entrisinden sonra aklıma espressolab boykotu başlar başlamaz ak gençliğin ellerinde boş dr poşetleriyle ve yine boş kahve kutularıyla çektikleri destek videosu geldi :)

Bence yanlış bir intibaya kapılmışsınız :)  Sayın tommikser kendisine göre bir karar vererek alışveriş yapıyorsa bu onu malum partili mi yapıyor. Boykotu destekliyoruz, tamam ama bunu akıllıca bir şekilde yapmak, mantık süzgecinden geçirerek eyleme geçmek daha iyi olmaz mı Sayın Pizagor.

Bu başlıkta 49. Sayfada sizin yazdığınız bir yazı dikkati mi çekti. Aynen aşağıya alıntılıyorum. Boykot konusunda fikirleriniz ne ara bu kadar değişti acaba, merak ettim doğrusu ;D

Alıntı yapılan: pizagor - 04 Mart, 2023, 12:06:45Uygulamaya şimdiye dek o kadar fazla yayıncıda denk geldim ki artık bunu sorgulamayı bıraktım. Yine bu platformun tozlu sayfalarında, bazen de blogda sert tonla yazdığım bir sürü mesaj bulunuyor. Sonra 2012'de 'Enayilik Manifestosu'nu kaleme aldım ve bakış açımı değiştirdim.

https://pizagorgunlukleri.blogspot.com/2012/11/enayilik-manifestosu.html?m=1

Hayat insana çok şey öğretiyor. Doğrucu Davut olmak kişisel tatminden başka bir fayda sağlamıyor. Haklısın denerek sırtını sıvazlayanlar bir yandan da fayda sağlayan, çıkar sağlayan aynı kişiler oluyor. O yüzden Don Kişot olmaya gerek yokmuş, siz de almak niyetindeyseniz faydalanın. Örgütlü davranmak bizim kültürümüzde yok, faydacı ve çıkarcıyız. Sadece son 24 saatin gündemi dahi bunun net kanıtı. O yüzden baştan fire verileceği belli herhangi bir konuda boykot falan hiç düşünmeyin :)
Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar; önce haysiyetlerini sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.
[ Mustafa Kemal Atatürk ]

pizagor

Açıkçası ben ilintiyi kuramadım sayın Lucky_Luke ama siz öyle diyorsanız öyle olsun :)

Bu arada sayın tommikser'in ismi neden tommikser, bunu forumun eskileri gayet iyi bilir. Kendilerinin sırf ortalığı karıştırmak için 'herhangi bir alışveriş yapmadan' bunu yazmış olma olasılığını çok yüksek görmekteyim, göstermelik boş poşet ve boş bardak göndermesi de bunadır :) Siyasi görüşleri beni zerre ilgilendirmez, malum her koyun kendi bacağından asılır.

aitor03

Kasaba minnet edeceğime (kasasına beş kuruş girmese bile) ... keser yerken batışını zevkle seyrederim.