2011 En İyiler Seçimi

Başlatan hanac, 17 Ocak, 2012, 20:23:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hanac

Alıntı yapılan: Gambit - 02 Şubat, 2012, 14:27:04
Yahu zaten forumda aktif yazan 50 kisi var

Yok Süleyman daha fazla.

100'ün üzerinde aktif olarak yazan var.

Ara değerlendirmeye sıcak bakmıyorum.

Yönlendirme gibi olur, sürpriz unsuru da ortadan kalkar.

Biraz sabır 1 Mart da açıklayacağız.  :)

darkwood

2011 Yılının en iyileri için, oylarınızı bekliyoruz arkadaşlar.
Oynuzu kullanın, istediğiniz 2012 yılının çizgiromanları için siz yol gösterin...
Darkwood Sakinleri..

yunusmeyra

1- Fumetti En İyi Seri

1-Dampyr  (büyülü rüzgar okudum uzun süre ve farklı fumettilerin iyi bir örneği olarak görüyorum)
2- Lilith (julia'dan farklı bir kadın tiplemesi,yeni örnekler için yol açıcı olacaktır,kadın kahramanlar ve okuyucular artmalı)
3- Zagor KM (bu serinin bitmesi için destek önemli, zagor birkaç kuşağın efsanesi ve bir dönem fumettilerin iyi örneklerinden..)

2- Comics En İyi Seri

1-Amazing Spiderman (hem comics hem degenel olarak çizgi roman anlamında genç okuyucuyu yakalama potansiyelinden dolayı..)
2-Eerie (kardeşi creepy'de dahil ülkemizde bir dönem belli bir okur kitlesi edinmiş bu serinin yayınlanması önemli)
3-Sandman (bu tarzında bizim dışımızda da farklı okur kitlelerine ulaşmada rol oynayacağını ve bu türünde kökleşmesine öncülük edeceğini düşünüyorum)

3- Frankofon En İyi Seri

1-Thorgal (tam bir destan..her anlamda varolmalı..hem okuyucular için iyi bir seri hem de türe yazar ve çizer olarak bakacaklar için incelenmeli..keşke şimdiki yayıncımız eksiksiz bitirdikten sonra eski yayıncı büyük boy orijinal formatta yayını tekrar tamamlayabilse..bu arada kendi özel görüşüm,sanatçı ve editörlerin üzerinde hassas olarak anlaşıp  karar kıldığı şekilde yayınlansa.. grafiklerin azami estetik kalite ve anlaşılabilirliğini muhafaza edecek yayınların dışına çıkılmasa..aynı görüşüm büyük bir yayınevi olsada red kit toplu albümleri ve frankofonların bazı ciltlerini ufak yayınlayan büyük yayınevleri içinde geçerli..)
2-Asterix.. nerden bakarsak bakalım olağanüstü bir serial..çizgi roman okuru ve gelecekteki yaratıcı kuşaklar için her daim "standart" belirleyici..orjinal formatı bozmadan her daim raflarda gözükmel..(red kit ve özellikle ten ten içinde bu görüşüm geçerli..)
3- Durango (içerik bana tamamen sıcak gelmese,geçmiş 30 yıllık okuyuculuk ve birazda film izleme birikimime yeni bir şeyler katmasa da, öncelikle "yayın" ve "baskı" ciddiyeti açısından mükemmel bir örnek..bir frankofon ve bir okuyucu böyle ödüllendirilir..)

4- Manga En İyi Seri

1-Death Note (yayıncı ları ciddiyetini ödüllendirmek için verili mangalardan bunu seçtim..çünkü bu tür içerikli mangalar okuyucuyu tutma ve heyecanlandırma potansiyeline sahip..gerçi manga tarzı olarak tamamen beğendiğim ve çizgilerini sıcak bulduğum türe girmiyor..ve mangalarda ülkemizde yayınlanan içerik ve çizgi estetiğiyle sınırlı değil..

5- Türk ÇR En İyi Seri

1- Tarkan ( bu da benim takıntım..ten ten gibi..döne döne yayınlanmalı..sezgi burak'ın ölümsüz hayalgücü ve yaratıcı ufku her nesle örnek olmalı..)
2-En Kahraman Rıdvan (mizahçılarda çizgi roman yapar ve buna çizgi roman" denir,ersin karabulut ve tübitaktan önce bu seri göz önüne getirilmeli..)
3- Ersin Karabulut: Sandıkiçi (bu türün bir çizgi roman olduğı artık tartışılmamalı..)

6- En İyi Tek Sayilik Macera (One Shot)

1- Tex Dev Albüm 22:Seminoller (fumetti ve çizgi roman yayıncılığı açısından yüzağartıcı bir yayın..altına düşülmeyecek çizgiyi ve yayınlanan hacim ve boyut açısından çizgi romanı raflarda prestijli hale getiriyor,görünür ve okunur kılıyor)
2-Uçma Sanatı (bu topraklarda da örneklerin yakın zamanda göreceğimiz edecek 2 çift ciddi lafı olan farklı örneklerden)
3-Superman & Spiderman (çizgi roman ve özellikle bilinen comcslerin seriler dışındada okunabileceği özel sayıları olduğu bir gerçek..yayıncılık ve okuma türleri açısından tercih ufuklarını genişletecek bir örnek..kendi tipinde yüzlerce yayını potansiyel olarak hatırda tutuyor..)

7- En İyi Mini Seri

1-Greystorm,
2-Volto Nascosto
3-Caravan,(3 çizgi romanda iyiki yayınlandılar..yerli üretimiz olacakasa bu kalitede ve format olarak düşünülecek önemli yayınlar..)

8- En İyi Limited Comics Seri

1- Kick Ass, (benim için çizgi roman hediye edeceğim zaman özelliklede genç arkadaşlarımıza ilk aklıma gelen seri..)
2-Wolverine..
3- Hulk .. (2. Ve 3. seçenek kitaplar tavlada düşeş gelmesi gibi..)

9- En İyi ÇR Dergisi

1- Hipnoz (bu format haftalık olsa,içeriği sonra konuşuruz..)
2- Heavy Metal, (keşke biraz daha iyi ve aceleye gelmeyen yerli yapımlarla yayını sürebilseydi..hiç acelemiz yok ..bu formatıda yalnız ve güzel ülkem hak ediyor..)
3-..Doğan Kardeş ..(bu kadar imkanı bu derece soğuk ve mesafeli yayın anlayışıyla harcayanları bir kez daha kutluyorum)

10- En İyi Çocuk ÇR Serisi

1- Şirinler (kızım ve tüm çocuklar okumalı..)
2- Yakari (atları çok seven bizim kız ile ponylerden sonra geçeceğimiz ilk seri olabilir..)
3-Winx (bizim kız okuyor ..aslında şimdilik sadece bakıyor..pony dergilerimizle buradan farklı çizgi romanlara geçiş yaparız diye düşünüyorum..),

11- En iyi Klasik Uyarlamasi Çizgiroman klasikler uyarlanmaz ancak klasiklerden konusunu alan farklı türlerde çizgi romanlar yapılır diye düşünüyorum..bu da yazar ve çizerlerin seçimidir,en doğal hakkıdır ..ama benim değerlendirmem çizgi roman açısından bir değerlendirme olacaktır..milliyet çocuk zamanında okuduğum tüm ekleri bugün biliyorum ki öncelikle çizgi roman oldukları için sevmiştim..veya sevememiştim..jules Verne Jules Verne olarak çizgi roman için bir metin yazmamışsa benim için onu okumak hikaye-romanlarını okumaktır..on küçük zenci adında bir çizgi roman çizilmiş ve yayınlanmışsa bu ne kadar ve ne yoğunlukta asıl eserden esinlenirse esinlensin çizgi roman olarak iyi veya kötüdür..agatha christie okumak ve beğenmek veya beğenmemek ise bambaşka bir şeydir..ve çizgi roman başlı başına bir anlatım türü ve sanatıdır..en iyi çizgi romanı okuma ile en iyi başka türlere (edebi türler,,roman,hikaye..)yatay geçiş olanağı sağlayan zaaflı ve eksikli bir tür değildir..onun için bu bahsi kapatıyorum..bu seneki yayınlardan adayım yok maalesef..

12- En iyi Çizgiroman Uyarlamasi Film
1- Tenten'in Maceraları (herge'ye saygı duruşu..)
2- X-Men: First Class (iyi bir "super hero" filmi..ancak iyi bir çizgi roman uyarlaması mı..)

13- Yayınlanmasını İstediğiniz Çizgiroman

forumumuz aracılığıyla kimi zaman epey ayrıntılı tartışmalarla beğenilerimizi belli ediyoruz..yatırımcı ve editör kendi seçimlerini yapıp bize sunsunlar..ama ne her basılanı alma garantimiz var ,ne de zor bir alanda meşakkatli bir girişim yapıyorlar diye kayıtsız şartsız desteklemek.. ancak bir çizgi roman piyasası ve kitlesi oluşacaksa bu bazen bizide karşıya alacak,ayrıştıracak,hatta yerinde "yok sayacak" yayın seçimleri ve beğenilerle,yani kısaca cesur adımlarla şekillenecektir..ama belli kotalar dahilinde yerli yapımlara yöneldiklerini ve sadece yerli üretimler yayınlayan yayınevleri görmek en büyük arzum..
                                                                                             Teşekkür ederim..
HULK DEĞERLİ BİR KAHRAMANDIR!
HSD YENİ ÜYELERİNİ BEKLİYOR

hanac

Sevgili Yunusmeyra biz teşekkür ederiz.

sefik

Fumetti:
1-Tex Seri
2-Tek Altin Seri
3-Mr.No KM

Comics:
1-Conan'in Vahsi Kilici
2-Star Wars Klon Savaslari

Frankofon:
1-Redkit Toplu Albumler
2-Asteriks
3-Thorgal

Manga:
1-Death Note

Turk CR:
1-Tarkan
2-Abdulcanbaz

One Shot:
1-Zagor Dev Albüm 1: Gökyüzündeki Şato
2-Tex Dev Albüm 22:Seminoller
3-MM & NN-2

Mini Seri:
1-Greystorm
2-Volto Nascosto
3-Caravan

Limited Comics:
1-Conan Kimmerya

Dergi:
???

Cocuk:
???

Klasik Uyarlama:
???

Cizgi Roman uyarlamasi Film:
1-X-Men: First Class
2-Tenten'in Maceraları
3-Thor

Yayinlanmasini istedigimiz CR:
Blueberry
Nick Raider
Shanghai devil

hanac

Şefik çok teşekkürler.

Evet arkadaşlar, sizlerin de oylarını bekliyoruz.

Oyunu kullanmayı unutma, unutturma  :)

İlhan Yılmaz

1- Fumetti En İyi Seri
Brendon
2- Comics En İyi Seri
Yürüyen Ölüler
3- Frankofon En İyi Seri
Durango tabii ki :)
4- Manga En İyi Seri
Pas geçiyorum.
5- Türk ÇR En İyi Seri
Hızır Bey
Superman & Spiderman
7- En İyi Mini Seri
Greystorm
Kick Ass
9- En İyi ÇR Dergisi
Hipnoz
Yakari
11- En iyi Klasik Uyarlamasi Çizgiroman
Pas geçiyorum
Tenten
Zembla

hanac

ercoktay

1- Fumetti En İyi Seri

1-Büyülü Rüzgar
2-Ken Parker
3-Dampyr

2- Comics En İyi Seri

1-Star Wars Klon Savaşları
2-Amazing Spiderman
3-Cennetteki Yabancılar

3- Frankofon En İyi Seri

1-Thorgal,
2-Blacksad
3-Tetikçi

4- Manga En İyi Seri – 5 aday

1-Death Note
2-Naruto
3-One Piece

5- Türk ÇR En İyi Seri

1-Galip Tekin: Tuhaf Öyküler
2-Tübitak
3-En Kahraman Rıdvan

1-Siperlerdeydik
2-Uçma Sanatı
3-MM & NN-2

7- En İyi Mini Seri

1-Volto Nascosto
2-Greystorm
3-Üçüncü Ahit

1-Planet Hulk
2-Conan Kimerya
3-Wolverine Weapon X

9- En İyi ÇR Dergisi

1-Doğan Kardeş
2-Heavy Metal
3-Hipnoz

1-Şirinler
2-Yakari
3-Red Kit Yeni Maceralarıyla

11- En iyi Klasik Uyarlamasi Çizgiroman

1-Sherlock Holmes
2-Beş Küçük Domuz
3-On Küçük Zenci

1-X-Men: First Class
2-Captain America
3-Tenten'in Maceraları

Bütün fumettiler bitinceye kadar yeni hiçbirşey yayınlanmasın. 2 seneye kadar nerdeyse bütün fumettiler (klasik falan) bitmiş olacak. Ondan sonra mümkünse Frankofon yayınlansın.

hanac

Teşekkürler ercoktay.

Evet, bugün iyi gidiyoruz.

Yok mu oy vermek isteyen ?  :)

tommikser

Ben oy vermeyenleri teşhir edelim diyorum.Buradan nasıl olur ama?

İlhan abiden geldi cevap.Şimdi sırada Altan,İlyas ve Mişel abide.Daha da oy verilmezse telefonları bende var.Çalıp çalıp kapatacam demedi demeyin ;D

ErenKoyunoglu

Herkesin zevkleri ne çeşitli. Zaten güzeli de bu. Çok keyifli oluyor okumak. Kendi beğenimle karşılaştırmak. Bakalım sonuç ne olacak, merakla bekliyorum. Katılmayan arkadaşlar, haydi siz de neleri beğeniyorsunuz görelim de bilmediklerimize itkilenelim.
Sevgi ve selamlar,
Eren

drfuhrer

1)TEX SERİ,M.MYSTERE KLASİK SERİ,KEN PARKER(fumetti)
2)KIZILMASKE KLASİK,THE AMAZİNG SPİDERMAN,CONAN'IN VAHŞİ KILICI(comics)
3)REDKİT TOPLU ALBÜMLER,ASTERİX,DURANGO(frankofon)
4)DEATH NOTE(manga)
5)TARKAN,ABDÜLCANBAZ(türk çr)
6)MOHİCAN(one shot)
7)GREYSTORM(mini seri)
8)CONAN-KİMMERYA(limited comics)
9)DOĞAN KARDEŞ(dergi)
10)ŞİRİNLER(çocuk çr)
11)DEFİNE ADASI(klasik uyarlaması)
12)KAPTAN AMERİKA(çr uyarlaması film)
13)DİABOLİK(yayınlanmasını istediğim çr)

hanac

Teşekkürler ArAmAS.

Evet arkadaşlar oy vermeye devam ...

V

Teşekkürler Aramas.
Harbi bereketli gün oldu bugün.
"İstemem,eksik olsun.."