Iron Man 3 (2013) - Phase 2/7

Başlatan dean, 30 Mayıs, 2012, 23:58:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

pukay

mandarinin sesi çok genç geldi bana yahu?
size de öyle gelmedi mi?

Nightrain

Arkadaşlar, 3D'de altyazılar düzgün okunuyor mu? Dublajlı izlemek istemiyorum. 2D-altyazılıda yok burada.
"Bu yıldızı çok mu istiyorsun Heatie? Al ye o zaman!"

V

İşten erken çıkıp giderim ben bugün sıcağı,sıcağına.
"İstemem,eksik olsun.."

Spider-Sense

Film müthiş  ama sonunda 2 büyük süpriz var.

V

Alıntı yapılan: V - 03 Mayıs, 2013, 15:49:28
İşten erken çıkıp giderim ben bugün sıcağı,sıcağına.

İşten kaçıp,telefonu kapattıktan sonra koltuğa gömülüp filmi keyifle izledim. ;D

Bundan sonrası Spoiler içerir:

Film herşeyden önce hayli keyifliydi.Robert Downey J. ,Tony Stark gibi itici bir karakteri bize sevdirecek tek aktördür

herhalde.Oyunculuğunu saatlerce izlesem sıkılmam.Filmin en büyük artısı o zaten..

Zırhların hepsini çok sevdim.Özellikle 42'yi.Kostümler,setler,gayet iyi.Oyunculuklar zaten oturmuş.

Espiriler yerinde.Aksayan sadece öykü ve senaryo."Stark'ı milyarder bir deha kimliği haricinde sıradan bir insan gibi gösterme çabası" filmin tamamına damgasını vurmuş.

Ha kötü değil ama Robert Abimiz zaten her hali ve tavrıyla çizgi romandan farklı bir Stark karakteri çiziyor zaten.

Mandarin sürprizi var ki hayal kırıklığı da yaratabilir,gülüp geçebilirsiniz de.Ben Kingsley rolün hakkını vermiş.Guy Pearce

vasattı.Paltrov bacımız final sürpriziyle(benim için sürpriz değildi) göz dolduruyor.

Zayıf öykü ve senaryo saçmalıklarına takılmazsanız hayli keyifli bir 2 saat geçirmeniz mümkün..

"İstemem,eksik olsun.."

Spider-Sense

Alıntı yapılan: V - 03 Mayıs, 2013, 22:48:33
İşten kaçıp,telefonu kapattıktan sonra koltuğa gömülüp filmi keyifle izledim. ;D

Bundan sonrası Spoiler içerir:

Film herşeyden önce hayli keyifliydi.Robert Downey J. ,Tony Stark gibi itici bir karakteri bize sevdirecek tek aktördür

herhalde.Oyunculuğunu saatlerce izlesem sıkılmam.Filmin en büyük artısı o zaten..

Zırhların hepsini çok sevdim.Özellikle 42'yi.Kostümler,setler,gayet iyi.Oyunculuklar zaten oturmuş.

Espiriler yerinde.Aksayan sadece öykü ve senaryo."Stark'ı  sıradan insanlar gibi gösterme çabası" filmin tamamına damgasını vurmuş.

Ha kötü değil ama Robert Abimiz zaten her hali ve tavrıyla çizgi romandan farklı bir Stark karakteri çiziyor zaten.

Mandarin sürprizi var ki hayal kırıklığı da yaratabilir,gülüp geçebilirsiniz de.Ben Kingsley rolün hakkını vermiş.Guy Pearce

vasattı.Paltrov bacımız final sürpriziyle(benim için sürpriz değildi) göz dolduruyor.

Zayıf öykü ve senaryo saçmalıklarına takılmazsanız hayli keyifli bir 2 saat geçirmeniz mümkün..

Hocam sizce seri bitti mi?

dean

İnanılmaz bir hayal kırıklığı içerisindeyim, inanamıyorum extremis hikayesinden çıkardığınız sonuç bu mudur ? Drew Pearce, Shane Black ikilisi. Mandarin size bunu mu ifade ediyor. İnanılmaz gerçekten,bu filmi büyük çizgi roman uyarlaması filmler rezaletleri listesinin onur üyesi yapıyorum. Benim için Ghost Riderdan Daredevildan hatta ve hatta Catwomandan zerre farkı yok duman Galactusu yada Mortal Kombat'taki Baraka bozması Deadpool'u Mandarin'e tercih ederim nefret ediyorum senden Shane Black hayallerimi yıktın hayallerimi ayıptır, al Extremis oku al mandarin oku biraz ne nasıl olur gör yetti artık bu saçmalıklar. Acım büyük bu acıyı yalnız yaşamak karanlıklarda ağlamak istiyorum.Sana da ayrı sözüm var Marvel böyle senaryoya onay verdiğin için sana da yazıklar olsun.

V

Alıntı yapılan: Spider-Sense - 03 Mayıs, 2013, 22:55:29
Hocam sizce seri bitti mi?
Akıllarında ne var bilemiyorum.Favreau yönetmen koltuğu bıraksa da seriyi bırakmadı.Bu filmin her karesinde görünüyor

zaten.Ben bu kadro ile devamının gelmesini isterim.(Senaristler hariç)Tabi kalite öykü ve senaryo ile..

Mandarin konusunda muhtemel  devam fillmlerinde farklı bir Mandarin görmemiz de  mümkün. ::)
"İstemem,eksik olsun.."

Spider-Sense

Alıntı yapılan: V - 03 Mayıs, 2013, 23:14:16
Akıllarında ne var bilemiyorum.Favreau yönetmen koltuğu bıraksa da seriyi bırakmadı.Bu filmin her karesinde görünüyor

zaten.Ben bu kadro ile devamının gelmesini isterim.(Senaristler hariç)Tabi kalite öykü ve senaryo ile..

Mandarin konusunda muhtemel  devam fillmlerinde farklı bir Mandarin görmemiz de  mümkün. ::)

O falso nasıl düzeltecekler ki?

V

Alıntı yapılan: Spider-Sense - 03 Mayıs, 2013, 23:27:59
O falso nasıl düzeltecekler ki?

Konu çizgi roman olunca defalarca ölüp-dönen kahramanları bile gördük.Bu filmde Mandarin karakteri ters köşe yapmak için

çizgi romanın aksine harcanmış.Demir Adam'ı ve Mandarini sevenler için şok ama benim gibi sevmediğiniz karakterleri iyi

oyuncularla sadece perdede izlemekten keyif alan birisi için gülüp-geçilecek bir mevzu sadece..
"İstemem,eksik olsun.."

Pulluk

Serinin açık ara en iyi filmi olmuş. Aksiyonu da, mizahı da oldukça lezzetli. Ayrıca ABD politikalarına da sağlam laf sokmayı başarıyor. Yazar/yönetmen Shane Black, Cehennem Silahı tadında diyaloglarla filmi oldukça renklendirmiş. Mandarin'in, çizgi romanda ki ile hiçbir alakası yok ama çizgi romandan bağımsız düşüldüğü takdirde oldukça eğlenceli bir karakter. Aksi durumda ise nefret edebilirsiniz. Neyse ki ben beğenenlerdenim. (8,5/10)
Hayallerine giden yol kutuplardan bile geçse vazgeçme!

dean

BÜTÜN YAZI SPOİLER

Filmi 3. kez izledikten ve artık Mandarin olayını hazmetmeye başladıktan sonra (eh artık yapıcak bir şey yok olan oldu) daha ılımlı bir yazı yazmak istedim.

İlk olarak karşımızda bir iron man filmi yok hatta ve hatta süper kahraman filmi bile yok.Hatırlarsanız The Avengers filminde Captain America Tony'ye "zırhın içindeki koca bir adam, çıkarınca o zırhı geriye ne kalıyor" demişti. İşte bu film bu sorunun cevabı.Zırhı olmayan Tony her şeyini yok etmek isteyen hayatının en büyük düşmanına karşı ne yapar. Filmde Tony ve rhodes film boyu zırhlarından özellikle uzak tutulmuş. Black'in Lethal Weapon'da ki kanka polisler tarzı ön planda.

Peki bu iyi bir şey mi ? bu sorunun iki cevabı var

Kötü bir şey dersek muhtemelen çizgi roman açısından bakıyoruzdur ve uçak sahnesinde Tony'nin zırhın içinde olmadığını da var sayarsak Tony'nin zırhın içinde film boyunca 9-10 dakika rhodes'un da 1 dakika kalması oldukça büyük bir hayal kırıklığı.Bununla birlikte Mandarin olayı tam bir fiyasko, normal şartlar altında çizgi roman okuyucusuna hakarettir. Joker'e böyle yapılsa kimin hoşuna giderdi The Dark Knight'ta.Hazır extremis hikayesi varken çizgi romandaki gibi Tony'ye extremis'in yapılması (pepper'a değil) ve bu gözlerin o extremis zırhını(birazda Bleeding Edge) canlı canlı perdede görmesi varken uyduruk koluna taktığı iki vida ile işi atlatmaları çizgi roman okuyucusa dokunuyor tabi.Filmin sonunda da çizgi roman da 3 sayfa bile çıkmamış killian'ın göğsüne iki dövme yapıp esas Mandarin benim demesi de tamamen fanları susturmak için yapılmış bir hareket.

Şimdi soruya evet iyi bir şey dersek ilk önce çizgi romanı unutmamız gerekiyor, işte filmin kuralıda bu zaten çizgi romanı 130 dakikalığına unutmak.Bu açıdan bakarsak bir kere karşımızda gerçekten iyi bir senaryo var. Tony'nin her ne kadar sevsekte o burnu havada tavırları bu sefer yok ilk defa korkuyo hemde en sevdiğini kaybetmekten.Bütün dünyası gözleri önünde yıkıldı hem de kendi yarattı kişiler tarafından.Mağaradan sonra ilk defa bu kadar güçsüz film boyu çalışmayan prototip zırhı dışında bütün zırhlarını kaybetti bu sefer hem kendini hem sevdiklerini hem ülkesini korumak zorunda.Kanka polis havası film boyunca güzel işliyor, Killian şu ana kadar ki en sağlam düşman, Mandarin olayı sağlam ters köşe.Oyunculuklar kusursuza yakın.

Zaten yukarda da dediğim gibi bu film Tony Stark filmi en iyi örnek şudur. filmde bir hayranı ile karşılaşıyor adam koluna tony stark dövmesi yaptırmış dikkat edin iron man değil tony stark. işte filmin de olayı bu.

Ama insan şunu da söylemeden duramıyor bari Mandarin'i hiç çıkarmasaydınız.

Neyse işin özünde karşımızdaki film bu. Fanların uzun süre unutamayacağı bir ters köşe ve her zaman tartışacağı bir film bu. çizgi roman hayranı tarafım filme 10 üzerinden 3 ; sinema hayranı tarafım 10 üzerinden 8 verir.

hennessy

Iron Man'i herkes bilir çok severim bu film ile o sevgim nirvanaya yükseldi. Bu kadar saçma bu kadar kötü bu kadar çalıntı bir film daha izlemedim. Biraz terminatörden çalalım abi biraz air force one dan çalalım abi Türk sineması kaçmaz severler bizi ordanda leyla ile mecnundan çalalım abi aha işte oldu size bir film. DC Batman'i izleyin koçlarım bu ne ya. Tony fazla koşmasın iron man kostümler iş yapar o neydi ya bu gün noel pat küt. Başkanım zırh içinde iyi gözüküyorsunuz. Ah ah muhahhaha çok güldüm. Bu kadar kötü bir seneryo ile Iron Man'e olan sevgim dahada nirvana oldu. Hele o düşman abi yapacak bişi yok be biraz uyuşturucu parası :) saçma sapan espiriler. Yapmayın abiler film yapmak aksiyon çekmek için yapmayın oturun biraz düşünün.
Murat : Hasan abi Avengers dağılmış duydun mu?
Hasan: Duydum duydum toplanın Tellioğulları

dean

Artık filmi heryerde bulabilirsiniz. Bende 2D Blu-ray aldım.

Carnage

Çok ciddi spoiler içerir

Filmde Jarvis ve Mark 42'nin Stark'ın her dediğini harfiyen yerine getirememesi/getirmemesi dikkat çekici. Yoksa...

Umarım yanılıyorumdur. Ama Jarvis'in en başından kanlı canlı bir insan yerine yapay zeka olarak lanse edilmesi çok kişinin tuhafına gitmişti.