Hawkeye - Marmara Çizgi

Başlatan hanac, 30 Haziran, 2012, 22:21:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hanac

Marvel ağustos da Hawkeye serisine başlıyor.

Daha bugün House of M'i okurken bu adama rastladım, cildin sonunda ölümden geri döndüğünü ima ediyorlardı.

Yazar: Matt Fraction   Çizer: David Aja


dorukgs

Peki bu Hawkeye Avengers disassembled da ölmüyor muydu? Sonra da Ronin olarak nasil geri donuyor?

pukay

david  ajan nın çizimlerine baktımda gayet şık gözüküyor.

hanac

Alıntı yapılan: dorukgs - 01 Temmuz, 2012, 00:20:36
Peki bu Hawkeye Avengers disassembled da ölmüyor muydu? Sonra da Ronin olarak nasil geri donuyor?

House of M'i okumanı tavsiye ediyorum.

Gambit

En iyi hawkeye karizmasi icin bakiniz ultimates -2. Volume - full seri

Resmen sov yapmislardir ultimates 2 de hawkeye ile

hanac


mrex

Sefil bekar hayatı yaşayan ve sırtından sopa eksik olmayan bir kahramanın serisi.

Muhteşem bir seri. Çizgi romanın anlatım imkanları kullanan bir çizerlere ve konseptin pek değinilmeyen yönlerine odaklanan bir yazara sahip. Sorunlu hayata sahip süper kahraman klişesini alıp derinden ve yetişkinlere yönelik bir şekilde işlemişler ve çizerlerin de katkısıyla çok eğlenceli bir şey çıkmış ortaya.

rumar80

  İlk cildi büyük bir keyifle okuduğum ikincisini beklediğim bir seri.

drfuhrer

olmamış bu...şu tarihi değer taşıyan karakterleri böyle modernize(!) halde piyasaya sürmenin anlamı yok.ben biraz gelenekçiyim..çocukluğumun hawkeye tasarımını istiyorum.şu meşhur maskeli halini..bu halde çıkarsa almam şahsen...

berkuralcan

Saygısızlık etmek istemiyorum ama, on dört sayısı çıkmış, harika ve sonuna kadar "olmuş" bir seriyi almama kararı vermek için bir "varyant kapak" görselini kıstas olarak almanız müthiş bir önyargı örneği.

David Aja ve Matt Fraction'un Hawkeye serisi sanatsallık sınırlarında gezen bir süper kahraman çizgi romanı - anlatılan şeyler, yaşanan hikayeler karakterlerin giydiği kostümlerin, sahip oldukları güçlerin, yani Marvel ve DC çizgi romanlarında görmeye alıştığımız şeylerin çok ötesinde.


omega red

Berk'e katılıyorum. geçtiğimiz yılın en başarılı süper kahraman serisini okumadan sadece bir görsele dayanarak yorumlamak yanlış.

rumar80

   Hawkeye benim en sevdiğim karakterlerden biridir. Asi ruhu, Cap ile atışmaları daima hoşuma gitmiştir. Goliath olduğu dönem benim için itici bir dönemdir. Clint Barton hep atletik, özel okları ile olaya müdahil olan, burnunun dikine biridir.
   Hawkeye uğruna West Coast Avengers almış, Steve Englehart dönemi maceralarını da çok sevmişimdir. Zamanla karakteri geri plana atmaya çalışsalar da benim hep gözdelerimdendir.
   Film sonrası kıyafetinde yapılan bu oynamalar benim de çok hoşuma gitmiyor açıkçası. Aynısını X-men'de de yaşamıştık. Birinci film sonrası herkes filmdeki gibi giyinmeye başlamıştı. Bu kadar zorlama benim de hoşuma gitmiyor. Ama Hawkeye serisi gerçekten güzel yazılmış. Düşünülmüş bir seri. Umarım bu çizgide devam eder ve ben de okumaya devam ederim.
   Sayın meslektaşım, kıyafeti boşver bulursan ilk cildi oku. Seveceksin.

drfuhrer

doktorum;senin yorumun gibi yorumlara her zaman açığım ama diğer arkadaşların ''böyle yorumlar yanlış,önyargı örneği'' gibi açıklamaları beni rahatsız etti.
bu,benim görüşümdür.yılların çizgi roman okurları da eminim benim duygularımı paylaşıyordur.tıpkı sevgili doktor arkadaşımın belirttiği gibi;tekrar söylüyorum:yeni imaj beni rahatsız etti...

berkuralcan

Benim  yorumumla ilgili bir sorununuz varsa dolaylı olarak belirtmenize gerek yok, doğrudan söyleyebilirsiniz - bizim yorumlarımız anladığım kadarıyla umrunuzda değil ama, yine de daha hoş olur öyle yapmanız :)

Dediğim gibi, ilk mesajımda da saygısızlık yapmaya niyetim yoktu, hala da yok - ama şunu açıklamak zorunda hissediyorum kendimi: Bu konuda bahsedilen seriyi okumamışsınız, hakkında çıkan yorumları okumamışsınız, tasarıma verdiğiniz tepkiden anladığım kadarıyla daha önce seriyi başka bir mecrada görmemişsiniz,  - ve sadece bir kapağa bakarak (ki, bu seri aslında kapakları şahane olan bir seri, bu yönde de son derece pozitif yorumlar alıyor, yukarıda gözüken kapak ilk mesajda da dediğim gibi varyant kapak, neyse) bu serinin "olmamış, anlamı olmayan" ve almayacağınız" bir seri olduğunu söylüyorsunuz.

Her şeyden ayrı olarak, kostüm tasarımını beğenmemeniz elbette bir görüştür, fakat seriyi "anlamsız" olarak tanımlamak? Sadece bu yüzden almayacağınızı söylemek? Benim buna önyargı demem sizi rahatsız edebilir, ama kusura bakmayın, bu sonuna kadar önyargıdır. İngilizce'de "önyargılı olma" anlamına gelen bir deyim vardır, "Don't judge a book by its cover" diye -  yaptığınız şey kelimesi kelimesine bu - sanırım demek istediğimi de daha iyi anlatamam.

Eğer gerçekten, objektif olarak düşünüp, "Benim, hakkında gördüğüm bir kapak görseli dışında hiçbir fikrim olmayan bir seriyi, (ikincil) kapaktaki Hawkeye tasarımını beğenmediğim için anlamsız olarak nitelendirmem ve almamaya karar vermem, önyargı değil, meşru bir görüştür" diyorsanız tartışmayı uzatmayacağım.

Ama şunu da belirtmiş olayım, yukarıda da açıklamaya çalıştığım gibi, bu çizgi roman serisi klasik bir süper kahraman çizgi romanı olmanın çok ötesinde. Normal bir süper kahraman serisinin en önemli unsurlarından biri olabilecek kostüm tasarımları, bu seride - süper kahramanlarda görmeye alıştığımız pek çok şey gibi - neredeyse hiç rol oynamıyor. Bu karakterin tasarımından tolere edemeyecek kadar nefret etseniz bile, "Hawkeye'ın kostümü olmamış," diye bu seriyi almamak, "Karakterlerin isimleri çok uzun oluyor" diye Dostoyevski okumamak gibi bir şey: Çok önemsiz ve küçük bir detay için, ciddi anlamda kaliteli olan bir sanat eserini görmezden gelmekle eşdeğer.

Kostüm tasarımı sizin için hiçbir koşulda görmezden gelinemeyecek kadar önemli bir konuysa, ve ne olursa olsun yukarıdaki kostümü giyen bir Hawkeye'ın serisini okumak istemiyorsanız, şunu da ekleyebilirim, bu seri büyük ölçüde Hawkeye'ın kişisel hayatına yoğunlaşıyor. Yukarıdaki kostümün giyildiği sahneler çok nadir olarak görülüyor, Clint Barton büyük ölçüde günlük kıyafetleriyle çıkıyor karşımıza.

gamlıbaykuş

Çizgi roman konusu öyle geniş bir yelpazeye sahip ki bu sebeple derinlemesine ele almak  lazım bence. Konular muhteşem derecede güzel ve okunabilirken çizgilerin vasatlığı , renk uyumları falan sorun yaratabiliyor.  Böyle bir sürü örnekle karşılaştık. Ve bu durum sevdiğimiz bir karakter ya da sürekli takip ettiğimiz bir yayın ise sineye çekebiliyoruz. En azından benim için böyle. Örneğin Marmara Çizgi tarafından yayınlanan Örümcek Adam' ın 6. sayısında çok sevdiğim bir karakter olan Punisher da vardı ve daha önce de yazmıştım hayatımda bu kadar kötü bir Punisher çizimi görmedim. Hatta herif kapakta da arz-ı endam ediyordu. Şimdi kapak kötü daha doğrusu Punisher' ın çizimi kötü diye almamazlık edemem bütün sayıları almışım ve devamını da almayı düşünüyorum. Bahsettiğim bütünlük olayı bu zaten.

Bir de Saguoro konusunda Mister No arkadaşımızın paylaştığı bir ileti var ki buradaki duruma açıklık getirir nitelikte. İlk 6 sayıda 6 farklı çizer olduğunu ve çizimleri vasat bulduğunu ifade etmiş ama konularını sevmesi ve karakteri de beğendiği için bu yayına devam edeceğini de dile getirmiş. Bu konu ile ilgili güzel bir örnek teşkil ediyor bence.

İnsanoğlunun zevk olayı ve seçimleri çok çok farklıdır, herkes kendi gözünden değerlendirir ve yaşar hayatı. Bu sebepten ötürü birbirimizi anlamak ve kırmamaya çalışmak en güzeli olur bence :) Tekrardan herkese hayırlı bauramlar dilerim. Dostluk ve muhabbetle kalalım...
Hayat ne kadar güzel, hoş,
Haydi durma sevgiline koş...