Captain America: The Winter Soldier (2014) - Phase 2/9

Başlatan dean, 08 Nisan, 2013, 19:28:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rumar80

Ilk filmden açık ara çok iyi bir filmdi. Iyice düşününülüp yazılmış bir hikaye ve karakterler. Keyifle izledim. Marvel sinematik evrenin en iyilerinden.

hennessy

Oldum olası Captan Amerikadan hoşlanmam hatta ilk filmi hiç beğenmemiştim ama bu film için 10/10

Not: Gerekli çizgi romanınıda basıyormuş dijitali daha gelmemiş buda sevindirici haber
Murat : Hasan abi Avengers dağılmış duydun mu?
Hasan: Duydum duydum toplanın Tellioğulları

dean

Alıntı yapılan: hennessy - 13 Nisan, 2014, 19:30:02
Not: Gerekli çizgi romanınıda basıyormuş dijitali daha gelmemiş buda sevindirici haber

İşte bu güzel oldu.

Caped Crusader

Bugün keşke biri bassa da Türkçe okusak diyordum. Çok iyi haber oldu benim için :)

gamlıbaykuş

Gerekli Şeyler, Captain America'yı düzgün bir şekilde bassın onlara yıldızlı pekiyi vericem :)
Hayat ne kadar güzel, hoş,
Haydi durma sevgiline koş...

rumar80

Seriyi değil filmin çizgi romanını basacak anladığım kadarıyla....

yunusmeyra

Alıntı yapılan: hennessy - 13 Nisan, 2014, 19:30:02
Oldum olası Captan Amerikadan hoşlanmam hatta ilk filmi hiç beğenmemiştim ama bu film için 10/10

Hennessy satır aralarında saklı bir tüyo verdi  ;) iyi filmi olursa "hulk"u da sevebilirim  ;D  ;D
HULK DEĞERLİ BİR KAHRAMANDIR!
HSD YENİ ÜYELERİNİ BEKLİYOR

berkuralcan

Bence de çok güzel olmuş film. Marvel sinemada da artık belli bir standardı tutturdu - Marvel filmine gidince en azından ortalama üstü bir aksiyon filmi göreceğini biliyorsun, ki henüz hiçbir filmde hayal kırıklığına uğratmadılar beni. Bu da izlediğim en iyi iki - üç Marvel filminden biri.

Çizgi romandan çok farklı tabi ama, "çizgi romana sadık kalmama" artık bir not kırma kriteri olmamalı bence. Marvel 2008'den beri kendi filmlerini yapıyor, altı senedir hiçbir film çizgi romanlara sadık olmadı. Daha önceki Spider-Man, X-Men gibi başka stüdyo filmleri de çizgi romanlardan tamamen bağımsızdı, yeni vizyona girecek (ve tıpkı bunun gibi, isimleri doğrudan spesifik çizgi romanlardan alınmış) X-Men: Days of Future Past ve Avengers: Age of Ultron da aynı şekilde çizgi romanlardan tamamen farklı olacak.

Bu sektörün kabullenilmesi gereken gerçeklerinden biri "uyarlama" yapılmadığı durumu bana kalırsa.

Caped Crusader

Filmi izledim gerçekten en iyi Marvel filmleri arasında ilk üçe girer.Aksiyon hiç durmadı.Tek eksi bence Winter Soldier'ın çok görünmemesiydi.Puanım 8.5/10

Gambit

Alıntı yapılan: berkuralcan - 15 Nisan, 2014, 00:39:12
Bu sektörün kabullenilmesi gereken gerçeklerinden biri "uyarlama" yapılmadığı durumu bana kalırsa.

yok cizgi roman in birebir aynisin yapsinlar demiyorum, bu versiyon da Cizgi roman a gore ustun seyler de var ama
atiyorum bir Rusya da karlar altinda egitim sahnesi falan konulabilirdi ne bileyim

sonundaki Turk filmi tadindaki acikli zorlama olmasa daha iyi puan verirdim

emre ozdamarlar

En sonunda izledim, söyleyecek laf yok. Bu film olmus.

Mrtekin

Çok iyi değildi, çok kötü de değildi, ortalarda.

Kaptanı, daha oturtamadılar, kitabın havası çok yoktu...
They drew first blood...

Ras Al Ghul

Carnage

Filmi sinemada izlerken birkaç ufak detayı kaçırmıştım, o yüzden bu mesajı yazmak için bekledim. Beklentilerimin çok üzerinde çıkan, MCU' nun geleceği hakkında umutlanmamı sağlayan bir başyapıtla karşılaştım. The Avengers' tan katbekat daha iyi olduğunu rahatlıkla iddia edebilirim.

Ancak hemen dikkatimi çeken büyük bir paradokstan bahsetmesem olmaz. Bildiğiniz gibi film Agents of SHIELD' da anlatılan olaylarla yakından alakalı. Hatta dizi bu film çıkana kadar ana konuya tam girememiş, bir sürü filler bölümüyle izleyiciyi kendinden soğutmuştu. Dizinin The Beginning of the End isimli bölümüne bakarsak Ward'un Thomas Nash'i vurmasının hemen ardından Coulson' ın Fury'den bir çağrı aldığını görüyoruz. O güne Gün 0 diyelim. Aynı gece ise Fury'e giderken uçağının Victoria Hand tarafından kontrol altına alınması, John Garrett'ın pisliğin teki çıkması vs. gibi olaylar yaşanıyor ve bölümün sonunda Hand'in arkasındaki ekranda hellicarrierların Triskelion' a düşüşünü görüyoruz. Tüm olayların sabaha karşı sona erdiğini düşünürsek Gün 1'de SHIELD tamamen yıkılmış, Captain ortadan kaybolmuş olduğu ortaya çıkıyor. Ve Gün 0'ın başında Fury yaşıyor. Filme dönersek Fury'nin suikaste uğradığı güne Gün A, Cap'in SHIELD'dan kaçmaya başladığı güne Gün B, Sam Wilson'ın oyuna dahil olduğu güne Gün C, Triskelion'daki finalin olduğu güne de Gün D diyelim. Gün D'de HYDRA açığa çıktıktan sonra SHIELD Akademisine saldırıyor, Anne Weawer Jemma'yı uyarıyor en sonunda da The Clairvoyant'ın kim olduğu ortaya çıkıyor. CA:TWS'e göre Fury'nin ölümüyle olayların finali arasında 3 gün fark varken dizide bu fark 24 saatten az. Benzer çelişkiler her ay tek bir evreni konu alan onlarca derginin çıktığı çizgi romanlarda görülmesi affedilebilir bir durumken, çelişmemek zorunda olduğu az sayıda film ve tek bir dizi olan koskoca bütçeli bir yapımda yaşanması eleştirilmesi gereken bir nokta. Ama X-men filmleri sağ olsun sinemada da bu tarz şeylere alıştık.

Onun haricinde diğer eksilere gelirsek bu kadar kaliteli bir filmde kahramanın gene son saniyede günü kurtarması gibi klişeler, bazı efektlerin kalitesizliği, ufak tefek senaryo boşlukları göze batmıyor değil. Bu kadar kaliteli bir hikâyenin daha iyi anlatılması gerektiğini de es geçmemek gerek.

Bu kadar kusur kadı kızında da olur deyip filmde neleri beğendiğimden bahsetmem gerekirse:

1/Öncelikle kurgu mükemmel. HYDRA'nın SHIELD'ı nasıl ele geçirdiğinin detayları ise muhtemelen Agents of SHIELD'da bu sezon anlatılacaktır, o yüzden HYDRA' nın sızma operasyonu ile ilgili senaryo boşluklarının doldurulmasını beklemek gerekir. Ve bu büyük komplodan çok feci malzeme de çıkartılması olası. Ancak film bunu yapmıyor ve tüm planı Zola'nın ağzından özetliyor. Bu alkışlanacak bir yön. HYDRA Ten Rings ile de, Roxxon ile de (dün rüyamda Aldrich Killian'ın HYDRA ajanı çıktığını gördüm,), İran Devrimi, SSCB'nin dağılması, Kennedy suikasti, Kuzey Kore ile Güney Kore'nin çatışması gibi yakın tarihteki her türlü olayla ilişkilendirilebilir. Seyirciyi heyecanlandırmak için ucuza kaçabilirler, sinema salonundakileri "Ooooo Michael Jackson'ın doktoru da HYDRA'danmış" dedirtebilirlerdi. Yapmadılar. Helal olsun diyorum.

2/Dövüş sahneleri hakkında bir şey dememe gerek var mı?

3/Winter Soldier'ın az görülmesi, çıktığı sahnelerde gerilimin yükselmesi, Cap-Bucky ilişkisine daha fazla değinmeyi bir sonraki filme bırakması başarılı.

4/Nick Fury ve Cap arasındaki görüş ayrılıkları, izleyiciye "Cap mi haklı Fury mi?" dedirtmesi ve "güvenlik mi daha önemli özgürlük mü?" sorusunu sordurtması çok güzel olmuş.

5/Zola'nın Captain ve Natasha ile konuştuğu sahneyi defalarca izliyor ve tuhaf bir zevk alıyorum. Neden bu kadar hoşuma gittiğini tam olarak anlayamadım.

6/Zola ve Alexandar Pierce'in davasına gayet inanmış "kötü adamlar" olması (Pierce'ın en önemli kurmaylarından John Garrett' ın "başlarım HYDRA'ya da dünya düzenine de ben menfaatimi düşünürüm arkadaş" tavrıyla hoş bir tezat oluşturmuş), Sitwell ve Pierce gibi özünde(yani Marvel 616 evreninde) iyi olan karakterlerin filmde HYDRA ajanı çıkmaları, seyiriciyi yanlış yönlendirecek ufak detaylar, Nick Fury'nin gene her türlü senaryoya hazırlıklı taktiksel deha olarak lanse edilmesi ve Pierce' a "You need to keep both eyes open" şeklinde taşı gediğine koyuşu (HYDRA tehditlini son anda anlaması çelişki olarak gözüküyor elbette.) gibi küçük ve hoşuma giden detaylardan da sürüyle var.

Sonuç olarak Marvel Cinematic Universe'deki en kaliteli ve en heyecan verici film oldu benim için. Film hakkında ne yazsam yetersiz kalacak. Artık MCU'nun geleceğine daha fazla umutla bakıyorum. Ve yıllardır dile getirdiğim "Avengers 3 bence Civil War'ı konu alacak" şeklindeki iddiamı destekleyen bir film olması da kişisel sempatimi arttırmıyor değil. Tahminlerime göre Avengers: Age of Ultron sonrası yaptığı hatadan dolayı o ana kadar milyonların sevgilisi olan Tony Stark bir anda halkın en nefret ettiği adam olacak ve Civil War'a doğru giden süreçte bir adım daha atılacak. Filme fazla kalmadı, bekleyip göreceğiz.

Son bir tahmin daha: Captain Fury'e "bırak artık bu SHIELD işlerini" dediği anda Fury'nin SHIELD'dan vazgeçmeyeceğini biliyordu. Fury'e SHIELD'ın operasyonlarını yer altına indirmesi için fırsat verdi. Cap gibi sorumluluk sahibi bir adamın aklına "SHIELD olmazsa dünyayı kim koruyacak kahramanlar olarak yeterli olabilecek miyiz?" sorusunun gelmemesi bana göre imkansız. İleriki filmlerden birinde bu durum Rogers'ın ağzından esprili bir şekilde dile getirilirse çok şık olur.

(http://carnage86.wordpress.com/2014/10/18/captain-america-the-winter-soldier/)

dean

Bu güzel inceleme için teşekkürler. Zaten Captain America 3'ün Civil War hikayesine sahip olacağı konuşuluyor. Robert Downey Jr.da katılıyor filme. Civil War geliyor.