Captain America: Civil War (2016) - Phase 3/13

Başlatan dean, 07 Nisan, 2014, 19:44:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Caped Crusader

Güzel fragmandı. Son sahnede Iron Man'i  tenhada kıstırıp ikiye bir dalmaları müthişti ;D Fragmanda dikkatimi çeken Iron Man'in takımının net bir şekilde görülmemesi. 2.Fragman gelirse daha çok Iron Man takımının üstünde durabilir. Bu film ile tek korkum, iki grubunda sadece Bucky yüzünden fikir ayrılıkları yaşaması. Yani Bucky'den başka fikir ayrılıklarını derin bir şekilde işlenmesi lazım. Bence Civil War filmi, Infinity War'dan sonra çıksa daha çok çizgi romana yaklaşabilirdi ve daha epik bir film izlememizi sağlardı. Benim için 2016 yılının en önemli iki filminden biri:)

battlehammer

1988'de çinçin'de bir dayak yemiştim, onu bir kenara koyarsak, ben böyle dayak görmedim arkadaş. RESMEN SERVET DÜŞMANLIĞI!

Animvader

Şimdi bu film Captain America filmi ama Age of Ultron hepsinin toplandığı ana film oluyor he  :) Tek bir şüphem umarım Tony Stark'ın karşı tarafa geçmesini aceleye getirmezler ve derinliği olur.Onun dışında Winter Soldier 2 tadında muhteşem bir film bizi bekliyor.

xmenac

Filmle ilgili haberler ilk geldiğinde, çizgi romandaki gibi, konuya her iki karakterin açısından da bakılabilecek bir film olup olmayacağını konuşuyordu serinin takipçileri. En nihayetinde bir Captain America filmi söz konusu olduğu için cap'in bakış açısının doğru olarak yansıtılacağını düşünmüştüm ben de bu sebeple. Fakat fragmandan gördüğüm kadarıyla sırf Bucky uğruna husumet çıkıyor. Bu kadar büyük bir event'in tek konusu bu değildir umarım. Baron Zemo'nun konuya ne şekilde dahil olacağını da epey merak ediyorum.

Pulluk

Demir Adam'ın sağlı sollu dayak yiyişi ile Tony'in ben de arkadaşındım repliği ile bile efsane olmaya aday görünüyor. Bu arada fragmandan sanki War Machine gidiciymiş gibi intiba oluşuyor ama bakalım ne olacak... ::)
Hayallerine giden yol kutuplardan bile geçse vazgeçme!

dean

Daha önce Batman v Superman: Dawn of Justice için yaptığım sahne sahne fragman incelemesini Captain America: Civil War içinde yapmak istiyorum.

- Fragmanın açılış sahnesi Ant-Man'in after credits sahnesini başka kareleri. Bağlantı açısından başarılı. Bucky'nin biraz kendisine gelmeye başladığını vurgulamak içinde doğru bir tercih.

- Ardından gelen patlama belli ki kayıt olayını için bardağı taşıran son damla olacak. Lakin patlamanın Winter Soldier'a kalması ve devletin Winter Soldier'ı bu derece bir şiddetle istemesine de neden olabilir. Hatta o toplantıda olası bir T'Chaka ölümü Black Panther'i de olaya dahil edecektir.

- Avengers tesisinde ise General Ross, devletin Avengers üzerindeki etkisini arttırmasından bahsediyor. Devamında Scarlet Witch'in ellerine Sokovia Accords diye bir şeyin teslim edildiğini görüyoruz. Ant-Man'in after credits sahnesinde de Falcon Accords'dan bahsediyordu. Russo'ların açıklamalarını da denkleme katarsak bu Accord çizgi romandaki kayıt yasasının yerini alabilir.

- Belli aralıklarla Winter Soldier'ın hep kaçtığını görüyoruz. Tünele motosikletle daldıktan sonra yine bariz bir şekilde belli ki Black Panther'de arkasından giriyor. Onu da Captain America kovalıyor. Burada şunu belirtmemiz lazım. Black Panther'in filmdeki ana motivasyonu kayıt yasası ya da yüksek ihtimal filmde kullanılacak adıyla Accord felan değil. Black Panther, Civil War'da kendi motivasyonuna sahip. Iron Man'in takımında yer almasının sebebi yüksek ihtimal düşmanımın düşmanı dostumdur mantığı olacak. Bi'de ben film boyunca T'Challa'nın kral kimliğini kullanacağını düşünmüyorum. Bence film boyunca babasının katilini arayan bir adam olacak. Filmin sonunda kim olduğu belli olacaktır diye düşünüyorum.

- Captain America'nın kalkanını ve kıyafetinin götürüldüğü sahnede ise Martin Freeman'ın oynadığı karakteri görüyoruz. Kimliği henüz belli değil ama devlet tarafından biri olduğu artık yüzde doksan dokuz gibi bir durum. Freeman'ın yanında Sharon Carter'ın olmasında önemli bir detay.

-  Falcon'un bina tepesinden dalışa geçmesi bana Winter Soldier takibi ile alakalı gibi göründü ama ardından gelen karede dövdüğü adamlar Afrika sahnelerinde gözüken kıyafetleri giyiyordu. Winter Soldier'ın takip sahnesinin Almanya'da geçtiğini düşünürsek o zaman ilk teori çürür. İkisi birbiri ile bağlantılı da olmayabilir. Hatta patlama da, Winter Soldier takibi de alakalı olabilir. Bu sahneyi ben zorlamayayım en iyisi :)

- Sonra filmde önemi yer tutacak havaalanı sahnesi geliyor. Burada takımları daha bir net görüyoruz. Bazı insanlar "ne yani koskoca Cİvil War havaalanında mı geçiyor" diye fragmanın kapalı kapılar ardındaki ilk gösteriminden beri şikayet ettiğini duydum. Lakin bu havaalanı sahnesi belli ki filmin final sahnesi değil. Yoksa Civil War finali için basit kaçar. Zaten Falcon'un "ne yapacağız" Captain America'nın da "savaşacağız" cevabı bence bunun kanıtı. Filmin finali olsa herhalde Falcon ne yapacağını sormayacaktı. Zaten o sahnede takımlarda eksiklikler olduğu da görülüyor. Bir nevi bu sahne sıcak çatışmanın başlangıcı. Üstelik War Machine'ın ağır yaralandığı sahnede bu sahnenin finali büyük ihtimalle. Tony, yaralı Rhodey'i tutarken arkadaki tesis bu havaalanına benziyordu. Zaten havaalanında patlama olduğu fragmanda görülüyor.

- Steve'ın kurtarmaya çalıştığı helikopter'ın fragmanın öncesinde Steve'ın helikopteri kurtarmasından sonra parçalandığı görülüyor. Burası ilginç. Russo'lar helikopter sahnesinin önemli olduğuna vurgu yaptı. Muhtelemelen helikopterin içerisinde Steve için çok önemli biri var.

- Gelelim fragmanın en vurucu anına. Cap'in "o benim arkadaşım" lafının ardından gelen Tony'nın "ben de arkadaşındım" söz. Diyalog ve bunun Robert Downey Jr. tarafından oynanışı o kadar harika ki bence MCU'nun en en duygusal anı olmuş. İşlerin bu derece kişisel olması da filmi çizgi romandan ayırıyor. Üstelik filmin sürecinde işler daha da kişiselleşecek. Cap'in "o benim arkadaşım" diyerek Tony'i resmen buruşturup atmasının üzerine Tony'nin en iyi arkadaşı Rhodey'in ölümcül derecede yaralanması ve belki de ölmesi ikili arasındaki hüsümetin kayıt yasasından çok arkadaşlık üzerinden girmesi anlamında gelecek. Bu da bence filmin duygusal yönünde muhteşem bir katkı yapacak.

- Captain America ve Winter Soldier'ın Iron Man'i dövmesine ise diyecek söz bulamıyorum. İlk kez izlerken resmen şok geçirdim. Ben bu filmlerde böyle bir şey hiç görmemiştim. Kahramanların birbirleri ile dövüştüğünü çok gördük ama bu dövüş değil. Resmen Steve ve Bucky, Allah ne verdiyse Tony'i dövüyor. Evire çevire dövüyorlar.

-  Fragmanda görünmeyen 4 önemli karakter var. Spider-Man, The Vision, Ant-Man ve Baron Zemo. Spider-Man'in zaten ilk fragmanda gözükmeyeceği kesindi. Daha önce gösterilen fragmanda Vision normal kıyafetlerle gözükmüştü. Lakin bu fragmanda kullanmamayı tercih etmişler. Ant-Man'in de Scott Lang olarak o fragmanda göründüğünü biliyoruz ama o sahnede burada kullanılmamış. Baron Zemo'nun ise çizgi romanlardakinden farklı olacağı bir kez daha Russo'lar tarafından açıklandı. Bu arada Crossbones son derece kısa bir şekilde gözüktü.

Ben genel itibari ile son derece başarılı buldum fragmanı. MCU içindeki Civil War konseptinde olması gereken her şey var gibi duruyor. İnsanların Civil War çizgi romanına pek benzemediği yönünde eleştirilerinin de olduğunu görüyorum internette. Lakin önceki 12 filme baktığımız zaman, hikayenin ilerleyişine baktığımız zaman zaten bu filmin çizgi romandakinden çok farklı olacağı son derece açık bir şekilde ortadaydı. Bence pek şok olacak bir durum yok. Kendi içinde değerlendirmek lazım. The Winter Soldier üzerinden işlerin kişiselleşmesi de bence filmde son derece işlevsel olacak. Rosso kardeşler bu konuda "filmin Third Act'i kişisel çatışmalar üzerine olacak" dediler.

Son olarak Black Panther'i muhteşem buldum. Çok az gördük ama beni son derece etkiledi. Bütün bunlara bi'de Spider-Man'i eklediğimiz zaman potansiyel olarak çok iyi bir film bekliyorum.

Nightrain

Bu filmde en az birinin öleceğini düşünüyorum. Sonuçta ortada ciddi bir "iç savaş" var ve birilerinin ölmesi kaçınılmaz. O isimde Rhodey olacak belli ki. Bence de ölsün, pek bir numarası yok MCU'da.

Kaptan ve Bucky vs. Tony sahnesi epik resmen. Dünden beri açıp açıp izliyorum. Filmde bu sahnenin daha uzun versiyonu göreceğimiz için çok mutluyum.

CapTeam Rulz ulan!!!

Edit: Falcon'un kanatlarıda çizgi romandaki haline daha bi yaklaşmış. Valla bu film bayağı bir yardıracak. BvS ile iyi rekabet edecekler.
"Bu yıldızı çok mu istiyorsun Heatie? Al ye o zaman!"

Agamotto

Bende kaptan ve falcon'un şapkalı ve gözlüklü kafede konuştuğu sahneyi çizgi romandaki kafedeki konuşma sahnesine benzettim. Tabi çizgi romanda falcon yerine daredevil, goliath ve herkül vardı.

dean

Bu filmde taraflarda birinde bir kayıp yaşanacaksa bu muhtemelen Rhodey olur. Üstelik kişisel çatışmaların arkadaşlık teması üzerinden gidecek bir Civil War'da Cap tarafının en iyi arkadaşı korumak için Tony'nin en iyi arkadaşını olası bir şekilde öldürmesi filmdeki çatışmayı son noktaya taşıyacaktır. Hakeza ağır yaralanan bir Rhodey'de bu etkiye yaklaşabilir.

MCU'daki konumu itibari ile Nightrain'in dediği gibi kadrodaki öldürülmeye en müsait karakter Rhodey. Rhodey'yi kimin bu hale getirdiği de önemli bir soru. Ben bahse girsem paramı Scarlet Witch'e yatırırım.

rumar80

Captain America ' nin kostüm ve kalkanini teslim etmesi bana klasik Thé Captain macerasını hatırlattı.
Orada olayların arkasında red Skull vardı.  Burada....

dean

Alıntı yapılan: rumar80 - 26 Kasım, 2015, 17:08:43
Captain America ' nin kostüm ve kalkanini teslim etmesi bana klasik Thé Captain macerasını hatırlattı.
Orada olayların arkasında red Skull vardı.  Burada....

Baron Zemo ?

rumar80

Herhalde.
Ama red Skull dönse ne olay olurdu.

dean

Alıntı yapılan: rumar80 - 26 Kasım, 2015, 17:20:33
Herhalde.
Ama red Skull dönse ne olay olurdu.

Keşke. O bi'yerde dönecek ama bakalım. Adam Space Gem ile aldı başını gitti.

rumar80

Captain macerasinda hükümette önemli yerde bulunan biri sayesinde Steve Rogers görevden ayrılmak zorunda kalmıştı.  Yerine Captain America imajını yerle bir etsin diye John Walker seçilmişti.
Yetkili de aslında Red Skull'in adamı idi. Red Skull ise öldü sanılıyordu. 
Bu filmde Martin Freeman klonlanmis red Skull olsa...

dean

Alıntı yapılan: rumar80 - 26 Kasım, 2015, 17:26:57
Captain macerasinda hükümette önemli yerde bulunan biri sayesinde Steve Rogers görevden ayrılmak zorunda kalmıştı.  Yerine Captain America imajını yerle bir etsin diye John Walker seçilmişti.
Yetkili de aslında Red Skull'in adamı idi. Red Skull ise öldü sanılıyordu. 
Bu filmde Martin Freeman klonlanmis red Skull olsa...

Teori ilgi çekici. Ama bu filmde Red Skull'ı döndürmek için zamanları olmadığını düşünüyorum. Kayıt yasası var. Winter Soldier olayı var. Black Panther'in solo bir hikayesi var. Spider-Man'in tanıtılışı var. Hawkeye-Black Widow ilişkisi var. Başlı başına önem teşkil eden Baron Zemo var. Daha fragmanlarda motivasyonlarının nasıl gelişeceğini bilmediğimiz Vision, Crossbones, Ant-Man vs. gibi karakterler var. Steve ve Tony arasındaki arkadaşlık ilişkisinin Steve ve Bucky zerinden sorgulanması var. Zaten sürenin yarısını aksiyona ayırırsak, bütün bunlar olurken Red Skull'a zaman ayırmak sıkıntı yaratabilir.