Teks Klasik Seri - Çizgi Düşler

Başlatan hanac, 18 Haziran, 2014, 10:34:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

köstebek

Apaçi büyücüsü Nana'yı 186'lık seriden okumuştum. Yıllar yıllar önceydi; şimdi aklımda kaldığı kadarıyla yaptığı her şeyde Nana'yı haklı bulmuştum.

Karakoç'lar o zaman da pahalıydı, o güzelim sarı sırtlı ciltleriyle... Fasikül mü alayım cilt mi toplayayım derken bir türlü karar veremedim. sonuçta bir şey yapamadım. Yaklaşık bir 6 ay falan önce İlker'in depoda internet için ayırdığı koca bir yığın Karakoç fasikülüne el koydum (muhtelif bahanelerle). En son "netten satılırsa getiririm abi" cümlesiyle hemen iki büyük (battal boy kalın poşete doldurup eve atmıştım. Şimdi ara ara çıkarıp okuyorum. Baskısı çevirileri falan gerçekten de sonraki dönem Ceylanlara büyük fark atıyor.

caretta

Köstebek Bey Klasik veya Aylık Seri hızlanıyor mu?Siz bundan haber verin.Karakoç Teks'ler Büyücü Nana'dan bir macera sonra olan "Trapper"ile
yetişiliyor.Bildiğiniz gibi bu son Karakoç macerası da yarım kalmıştı.Siz iyi bilirsiniz.El Muerto,Büyücü Nana ve Trapper maceraları 186'lık Tekslerde
yayınlandı.Yani Çizgi Düşler daha Ceylan Yayınları'na bile yetişemedi.Gaza basalım dostum.Telif,bandrol şu bu halledin de hızlanalım abim.Klasik Seri'de
esas keyifli dönem Türkiye'de hiç yayınlanmamış sayıları yayınlamaya başlayınca olacak.Bunlar da 201-213 sayılar.Hangi maceralar olduklarını daha
önce yazmıştım.
       Büyücü Nana ile ilgili Villa kartı tesbit edemedim.Daha yayınlanmadığı için bu maceradan biraz bahsedeyim.Ayrıntılara girersem "spoiler"e toslayacağım.Oğlak Yayınları'nın yayınladığı Dev Albüm 7.sayı "Kayıp Pueblo" Nana macerasına çok benzer.12.sayı çıkınca her iki macerayı birlikte
irdeleriz.

caretta

Köstebek Bey "Büyücü Nana"macerası Karakoç Tekslerde 367-372 fasiküllerde bulunuyor.Gerçekten de Karakoç fasiküller ve sarı sırtlı ciltleri baskı ve
çeviri yönünden çok başarılıdırlar.Karakoç Tekslerin son macerası olan Trapper de 381-385 fasiküller.

köstebek

Hızlanacağız abi, orası kesin. Şu önümüzdeki ay artık her şey belli olur. Yan seriler, ıvır zıvırlar bitti. Asıl seriye yükleneceğiz, başka çaresi kalmadı.   

Mrtekin

They drew first blood...

köstebek

SPOILER'IN KRALI ....
O ünlü düello sahnesine bir aydan az kaldı.

Şimdiden bir göz atmak isteyen varsa... https://www.youtube.com/watch?v=0U9RWbDxEcA

s.b

İNANDIĞIN GİBİ YAŞAMAZSAN YAŞADIĞIN GİBİ İNANIRSIN

caretta

El Muerto bildiğiniz gibi en sevilen Teks maceralarından.Peki bu maceranın bu kadar sevilmesinin,tutulmasının hikmeti ne?Bir kere macera müthiş bir
gerilim ile başlıyor.Tiger,öldüresiye dövülür ve Teks'e El Muerto'nun mesajını götürür.Ardından Kit vurulur ve aynı davet.Teks sürekli kışkırtılmakta,sabrı sınanmakta.Sunsetville kasabasında şerifin vurulması.Burada Teks ilk defa El Muerto'yu da görür.Son hesaplaşma Pueblo Feliz'in boothillinde olur.Macerayı Galleppini çizmiş.Olgunluk döneminin en güzel çizimlerinden.Yanılmıyorsam da oğul Bonelli'nin ilk senaryosu.Teks'in gedikli düşmanlarından Proteus tam üç kez Teks'in karşısına çıkar.Ama üç macerası da bir tane El Muerto etmez.Efsanevi düello sahnesinde de Teks'in
omzundan vurulması ve Paco Ordonez'in de yeni kazdığı mezara kendisinin düşmesi çok çarpıcıdır.Ne diyelim ağabeyleri ile birlikte huzur içinde yatsın!

hennessy

Klasik seriyi almıyorum ama bunu merak ettim alıp okuyacağım.
Murat : Hasan abi Avengers dağılmış duydun mu?
Hasan: Duydum duydum toplanın Tellioğulları

köstebek

Atilla Abi, aslında en önemli bilgiyi laf arasında vermiş...
El Muerto, Teks'teki senaryo işinin bab adan oğula geçtiği ilk macera olmalı. Sergio Bey de (rahmetli) olaya çok sağlam girmiş...

caretta

Bonelli sitesinden kontrol ettim Köstebek Bey.Sergio Bonelli 'nin(Nolitta)yazdığı ilk senaryo "Hakim Maddoks"imiş."El Muerto"ikinci senaryosu.Hakim Maddoks da çok mükemmel bir maceraydı.

köstebek

Ha bir, ha iki, hiç önemli değil abi. Asıl önemli olan Nolitta kod adıyla bildiğimiz oğul Bonelli gerçekten Teks'e çağ atlatmış görünüyor...

Abi, zaten şeytan diyor, salla gitsin diğer bonellileri, tüm telif paralarını yatır Willer bey'e.. ayda iki klasik iki yeni... koç gibi yürü git. Kazasız belasız, satardı satmazdı derdi yok... Şu şeytan da ne acayip ne ikna edici bir şey aslında.

Mrtekin

Zaten o noktaya gidiyoruz, Abi.

Çok kısa bir süre içerisinde de o noktaya gelicez, bence.
They drew first blood...

caretta

Hadi şeytanımız bol olsun Köstebek Bey.Şimdi öncelikle Aylık Seriyi duble yaparak İtalya'yı yakalayalım.Bu seri zaten en çok satan seri.İtalya'yı yakalayınca ayda 1-2 sayıya düşsün.Sonra topumuzla tüfeğimizle Klasik Seriye yüklenelim.Yani tam bir oldubitti ve yıldırım harekatı ile İlker Bey'i abandone edelim.Hiç mırın kırın etmeden paraları bastırsın;telifleri alsın.

köstebek

İlker Bey, çoktan hazır abi; hatta onu iki klasik iki yeni fikrine alıştırmaya çalışıyoruz, böylece en kötü ayda üçe razı ederiz. Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek gibi... Dediğim gibi  şu birkaç ayı aşalım...