Teks Klasik Seri - Çizgi Düşler

Başlatan hanac, 18 Haziran, 2014, 10:34:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sulkesen

Teks'in bu sene telifleri alındı mı ? Yanlış hatırlamıyorsam bu sene teks basılmadı.
Aylık ve klasik serilerinden bahsediyorum.

afu

bu ay sonuna doğru birer tane gelebilir  :)

BAHADIR

Allah'tan uzun aralıklarla çıkıyor... Birde her ay çıksa ne yapardık...

memospinoz

İntikama Susayanlar (No 259; Yazar: Gianluigi Bonelli; Çizer: Erio Nicolò)

Çetesini mahvettiği için Tex Willer'dan intikam almak isteyen Rocky Durbin, aradığı fırsat eline geçince bunu kaçırmayacak ve oğlunu öldürterek Teks Willer'a büyük bir darbe indirmek için harekete geçecekti.

Ölüm Tuzağı (No 259; Yazar: Gianluigi Bonelli; Çizer: Giovanni Ticci)

Gördüğü berbat bir rüyanın etkisinden bir türlü kurtulamayan Teks'in huzursuzluğu, rüyayı yorumlayan Kırmızı Bulut'un sözleriyle daha da artar.

Duman İşaretleri (No 260; Yazar: Gianluigi Bonelli; Çizer: Giovanni Ticci)

Sadece para peşindeki insanların yarattığı berbat bir katliamın tüm bölgeyi etkileyecek bir Apaçi isyanına ve ordunun işe karışarak yeni katliamlara yol açmasını engelleyebilecek tek kişi Teks Willer ve dostlarıydı.

224 sayfa

memospinoz

Teks Willer ve kadim dostu Kit Carson'a yine çok tehlikeli ve berbat bir görev verilmiştir. Yaklaşık bir yıl önce, kuzeydeki garnizonlarda görev yapan askerlerin maaşlarını götüren bir müfreze ile Siyular arasında trajik bir çatışma yaşanmıştı. Teks ve Carson'un göreviyse bu çatışmanın ardından Kızılderililer için kutsal sayılan bölgeye girip orada öldürülen Yüzbaşı Latimer'in cesedini alıp çıkmaktır. Ama hiç de söylendiği kadar basit ve rahat geçmeyecek bir yolculuk dostlarımızı beklemekte...

224 sayfa

memospinoz

caretta

Memosspinoz arkadaşımız 3 farklı ciltten kapaklar paylaştı.Karıştıran arkadaşlar varsa ben açıklığa
kavuşturayım:İntikama Susayanlar/Duman İşaretleri Teks Klasik 46 cilt.Yayın tarihi Haziran 2019.
Kırık Ok/Korku Tepeleri  Teks Klasik 47 cilt.Yayın tarihi Eylül 2019
Sıcak Topraklar/Tehlikeli Soruşturma  Teks Klasik 48 cilt.Yayın tarihi Haziran 2020.
Orijinal 259-264 sayılar bu 3 ciltte toplanmış oldu.

rumar80

Sıcak topraklar/Tehlikeli soruşturma sayılarını içeren kitabı bitirdim. Macera bir önceki kitapta başlamış, burada da bitmedi. Bir Tex macerasında olan tüm öğeler mevcut. Ne ararsanız var. İlginç bir şekilde daha önce okumadığım bir macera imiş. Bu sefer kısmet oldu ve hiç te pişman değilim. Baba Bonelli, Tex maceralarında olan her şeyi çok güzel yedirmiş ve dolu dolu bir aksiyon sunmuş. Daha önce okumadıysanız bu sefer deneyin bence.

memospinoz

Tex'in baş düşmanlarından olan Mefisto'nun cehennemden çıkma oğlu Yama bir süredir ortalıkta yoktu. Teks ve dostları onun bir yeraltı nehrinde boğulduğuna emindiler, ama söz konusu bu lanetlenmiş baba oğul ise hiçbir şeye emin olmamak gerekeceğini elbette zor yoldan öğreneceklerdi. Kahramanlarımızın başı bir kez daha cehennemlik belalarla doluyor.

caretta

Orijinal 265-268 sayılar olan "Mefisto'nun Gölgesinde" adlı bu macera 186'lık Ceylan Teks Serisi 153-158 sayılarda
tam 36 yıl önce yayınlanmıştı. Çizgi Düşler bu sayıda 265-266 sayıları yayınladı. 50.sayıda 267-268 sayılar yayınlanınca 186'lık seriden 6 kitap eksilmiş olacak.

Yama, bu maceradan sonra Oğlak Aylık Seri 101-104 (orijinal 501-504) sayılar olan Mefisto macerasında 1-2 karede görülür. Yılgın, ümitsiz vaziyette annesi Myriam'ın yanına dönmüştür. Yama'nın bu durumdan tekrar sahneye çıkması ise Çizgi Düşler Aylık Teks 35-36 sayılarda.

Klasik Teks Serisi bu Yama macerasını yayınlamakla eksik halkayı tamamladı. Malum,Klasik Seri 400.sayıya gelemediği için bu "istimin arkadan gelme" durumu sözkonusu. Aylık Seri'de yayınlanan yeni bir macera,eski sayılarda ortaya çıkan bir olay veya düşmana atıf yapıyorsa okurlar biraz şaşırabilirler. Mefisto ve Yama çizimlerini de ölene kadar Galleppini kimselere bırakmadı.

bayram1944

Eveet değerli dostlar. Bugün çizgi roman sepetinden klasik tex 48 ve 49 ile klasik Zagor 114 cilt ve Zagor kökler2 almış bulunuyorum. Klasik tex 49 ile bütün mefistolu maceralara sahip olmuş oluyorum. Benim için asıl önemi budur. İtalya'da 1983 yılında çıkan sayılara gelmiş bulunuyoruz. Oğlak tex külliyatı zaten mevcut. Tex külliyatını tamamlamak için kaldı 132 sayı. Yaşım 61. İnşallah tamamını görebilirim.

caretta

Teks Klasik Seri'den bugün çıkan 50.sayı orijinal 267-268 sayıları içeriyor ve Yama macerası sona eriyor. Ceylan Yayınları'nın en uzun serilerinden olan 186'lık serinin tamamlanmasına 7 orijinal sayı kaldı. 186'lık seride en son orijinal 275.sayı yayınlanmıştı. Kalan bu 7 kitapta 5 macera var.

1. 269-270 "Sierra Madrenin Esrarı". Letteri çizimi
2. 270-271 "Kanlı Yollar". Monti çizimi
3. 271-273 "Kayıp Devriye" Ticci çizimi
4. 273-274 "Sel Felaketi " Nicolo çizimi.
5. 274-275 "Little Rock Soygunu" Fusco çizimi.

Çizgi Düşler'in yayın formatına göre 54.ciltte yayınlanacak olan 275-276 sayılar ile 186'lık serinin sonunu göreceğiz.
Bu yılın sonuna kadar 51.sayı çıkar mı? 2021'de herhalde 52-53-54 sayılar çıkar. 2020 yılında bugüne kadar 48-49-50 sayılar çıktı.
2020 Covid 19, döviz krizi ile çok olağanüstü bir yıl oldu (daha da bitmedi). Bir Teks tutkunu olarak ben bu 3 cildin çıkabildiğine şükrediyorum. 66 yaşındayım. 400.sayıyı görebilme mutluluğuna erişirim inşallah...

bayram1944

Merhaba caretta bey. 27.10.2020 tarihli yazınızın sonunu - 66 yaşındayım, 400 sayıyı görebilme mutluluğunu yaşama - Dilek'leriyle diye bitirmeniz, birazda hüzünlenerek okumama neden oldu. Aynı neslin orta yaşlı ( yoksa gençlerin nazarıyla yaşlımı demeliyim) iki bireyi olarak klasik tex serisiyle ilgili duygu birliği yaşamamız bizim neslimize özgü bakış olsa gerek. Kötülüklerle yoğrulmuş bu topraklarda , çizgi romanlarımızla oluşturduğumuz küçücük cennetimizden , mümkün olduğunca geç ayrılmamız Dilek'lerimle bütün çizgi roman sever dostlara selamlarımı iletiyorum.

dean

Tex Yama'ya Karşı

Tampa sahiline demirlemiş olan kumar gemisi Kara Kraliçe, Yama'yı destekleyen Voodoo taraftarlarının elindedir, ama gü nleri artık sayılı. Çü nkü kahramanımız eline aldığ ı 45'liğ i ve dinamitleriyle harekete geçmeye karar vermişti. Ardından da arkadaşlarıyla birlikte baş dü şmanlarından olan Mefisto'nun oğ lunun peşine dü şmesi elbette kaçınılmazdı.

Güneşin Çocukları

El Morisco'nun verdiğ i bü yü lü yü zü klerle kendilerini donatan kahramanlarımız, Cehennem iblislerinin karşısına çıkmakta bir an bile tereddü t etmediler. Girişilen korkunç mü cadelenin ardından Aztek imparatorluğ unun son mirasçıları sırtlarını o berbat ve karanlık gü çlere dayadıkları için gerçekten pişman olacaklardı.

Sayfa Sayısı: 224
  Etiket Fiyatı: 45 TL

dean

Tex Klasik Serisi 51 - Siearra Madre'nıin Sırrı

Sayfa Sayısı: 224
  Etiket Fiyatı: 45 TL