Tek Ruh - KaraKarga Yayınları

Başlatan memospinoz, 22 Ağustos, 2020, 22:06:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

memospinoz



Eisner Ödülü - En İyi Grafik Albüm Adayı (2012)

"Tek Ruh'u okumak, bir mozaiğin parçalarını birleştirip on sekiz karakterin hayatları arasında geçiş yapmak gibi. Her seferinde tek bir anı görerek. Tutkulu ve akla kazınan bir yapısı var... Çok başarılı!"
Jeff Lemire - Essex County ve Sweet Tooth'un yazarı

"Hayat, çizgiroman ve herkesi birbirine bağlayan her şey hakkında söylenmiş cesur bir şarkı. Tek Ruh, bana yaşayacağımız sadece tek bir hikâye olduğunu hatırlattı."
Kierron Gillen - Phonogram, Uncanny X-Men ve Generation Hope'un yazarı

"...dikkat çekici ve çokdoğrusal bir okuma deneyimi. Çizgiroman dünyasında yeni bir tarz daha keşfedildi." Ian Chapman, Booklist
"Çizgiromanın anlatım dilini deneysel bir şekilde kullanıp yeni yöntemler bulmak, bu mecrayı hep ileriye taşımıştır. Ray Fawkes'ın Tek Ruh kitabı da bu örneklerden biri. Tutkulu ve okuyucuya bu türün karşılığını çok iyi veren bir kitap."
Brian Wood - DMZ, Local, Northlanders ve Demo'nun yazarı

"Çizgiromanın dokuz panelden oluşan en basit şablonun alıp, gözlerimizin önünde başka bir şeye dönüştüren harika bir deneyim. Bunun sonucunda ortaya çıkan kitap ise son derece zeki ve eşsiz. Bu eseri herkesin okuması gerekiyor."
J.H. Williams III - Batwoman ve Promethea'nın yazarı/çizeri

16.5x24 cm, 176 sayfa

darkwood

Karakarga'dan Eisner Ödüllü  güzel bir çizgi roman daha, dağıtımını merakla bekliyorum.
Darkwood Sakinleri..

KenParker

Çizgi romanın tanımı için en basit tabiriyle birbirini takip eden paneller tanımı yapılır. Ve biliriz ki çoğu zaman bu paneller birbirini takip eden zaman akışı içindedir. Bu zaman akışının içine Bam GÜM pat ÇaTT içeren olay'ı eklediğinizde ortaya çizgi roman çıkar. Bu çizgi romanda yine çoğu zaman Bam GÜM pat ÇaTT'tan sürekli sağ çıkan kahramanın adıyla anılır.

Bildiğin bütün çizgi roman yöntemlerini unut. Tek Ruh çizgi romanlar içinde deneysel yapısıyla bambaşka bir yere sahip. Şimdiye kadar yapılmamış bambaşka bir grafik roman deneyimi. Farklı zamanlardan farklı coğrafyalardan bahseden bir olay örgüsü var. Toplam 18 tane. Ana rahminden dünyaya 18 çocuk iner. Her çocuğun hayatı bir kare olacak şekilde 18 karede bu yaşamları izlemeye başlarız.

İlk başta odaklanma sorunu yaşatsa da zamanla alışmaya başlıyorsun. Kişiler yerine oturmaya başlıyor. Kim kimdi, kim ne yapıyordu bir yandan hikaye bütünleşirken, diğer yandan akılda kalmayınca dağılma yaşanıyor. Hatta işlenen temalar o kadar derinlikli ki bazen mola verme ihtiyacı hissediyorsun.

Tek Ruh bana yaşanan 18 değil, 18.000.000 hayat olsa da yaşanacak tek bir hikaye olduğunu hatırlattı. Okuma deneyimi zorluydu evet. Fakat zorlu geçen bu yolculuk harikaydı.

alan ford

  Tam anlamıyla devrimci bir çizgi roman olmuş Tek Ruh. farklı zamanlarda, farklı hayatlar yaşayan 18 kişinin hikayesini okuyoruz. Her sayfada her birinin tek bir anına denk geliyoruz ve sayfalar boyunca bu böyle devam ediyor. Ta ki ölüm hepsini tek karanlık bir panelde birleştirene kadar. Okuması zor ama keyifli bir kitap. Evet paneller birbirini takip etmiyor ama yine de bir devamlılık hissi veriyor. Karakterler farklı zamanlardan, farklı cinsiyetlerden farklı kişiliklerde. Kralından cariyesine, rahibinden şovalyesine, punkçısından askerine tek ortak yönleri yaşamı sevmek olan 18 kişinin hikayesi.
kaçmayı denemek bir tutsağın görevidir