Hangi Yayınları Takip Ediyorsunuz?

Başlatan trooper, 09 Nisan, 2025, 00:10:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

trooper

Ekonominin iyice dar boğaza girip çizgi roman fiyatlarının fırladığı şu günlerde forum ahalisi olarak hangi yayınları düzenli olarak takip ediyoruz bunu merak ediyorum.

İlk olarak ben başlayayım güncel yayınlarda Lal Kitap'tan Zagor aylık seri, Zagor+, Zagor Özel Seri ve Dylan Dog aylık seriyi; Alfa'dan çıkan Asteriks ve Şirinler'i düzenli olarak takip ediyorum. Bunlara ek olarak Athica'dan çıkan Berserk'i takip etmekteyim. Kurukafa'dan çıkan Sakamoto Days'i kız arkadaşım animesini izlediği için ona hediye etmek için alıyorum. Saydıklarımın yanına ek olarak Tex Willer serilerini eklemeyi planlıyorum, sürpriz olmazsa yayını tamamlanmış bir kaç mini seri dışında almayı düşündüğüm farklı bir çizgi roman bulunmuyor şu an.


Sizin düzenli olarak satın aldığınız seriler hangileri?

Spider-Man

Hemen hemen çıkan her şeyi alıyorum.  ;D

pizagor

- Comics'in bağımsızını ve ana akımının baba kahramanlarını, bazen de yazarın adının büyüklüğüyle kıyıda köşede kalmış karakterlerini
- Frankofonun neredeyse tamamını
- Tex Willer'i de herhangi bir sayısının son karesinde 'macera sonu' ibaresini görene kadar

alıyorum.

İlk sayılarını temin edip deneyimledikten sonra düzenli takibe geçebileceğim yabancı yayınlar da; TPB formatında Ultimate Spider-man, Absolute Batman, Absolute Superman, Absolute Wonder Woman, DC Absolute vs.
İlk Biriktirici... Vampir Dişçisi... Huysuz İhtiyar... KRONİK İTTAPAR!!!
Hayat sana sokak hayvanlarına davrandığın gibi davransın!


pizagor

Alıntı yapılan: pizagor - 09 Nisan, 2025, 08:28:21- Comics'in bağımsızını ve ana akımının baba kahramanlarını, bazen de yazarın adının büyüklüğüyle kıyıda köşede kalmış karakterlerini
- Frankofonun neredeyse tamamını
- Tex Willer'i de herhangi bir sayısının son karesinde 'macera sonu' ibaresini görene kadar

alıyorum.

İlk sayılarını temin edip deneyimledikten sonra düzenli takibe geçebileceğim yabancı yayınlar da; TPB formatında Ultimate Spider-man, Absolute Batman, Absolute Superman, Absolute Wonder Woman, DC Absolute vs.


Manga'ya o kadar uzağım ki aklıma bile gelmemiş bir önceki mesajımda. Ama bu manga çılgınlığında takip ettiğim birkaç seri var: Berserk, Frieren ve Dışarıdaki Kız.
İlk Biriktirici... Vampir Dişçisi... Huysuz İhtiyar... KRONİK İTTAPAR!!!
Hayat sana sokak hayvanlarına davrandığın gibi davransın!


Animvader

Türkçe olarak sadece koleksiyon değeri olan sert kapak yayınları alıyorum. Onlardan da tercihim devamını beklemek zorunda olmadığım mini seri, omnibus gibi kendi içinde okunabilecek kitaplar oluyor.

İngilizce olarak Marvel tarafında Epic Collection, DC'de ise yeni başlayan DC Finest serisini topluyorum. Yine Superman'in çıkan bütün omnibus, deluxe edition, absolute formatındaki kitaplarını alıyorum.

Fasikül ve ince cilt toplama işini bıraktım. Eskiden mycomicshop sitesinden eksik fasikülleri, ciltleri yok paraya sipariş verirdim son gümrük limitleriyle tamamen yerli dükkanların eline kaldık.

ferzan

- Fumetti adına ne çıkarsa hepsini...

- Ana akım ve bağımsız comicslerin hemen hepsini (ana akımda daha alt yaş gruplarına yönelik bazı mini seri ve teklileri atlıyorum)...

- Frankofon konusunda artık çekinceliyim. Alfa alımlarım edisyon konusundaki memnuniyetsizliğimden ötürü epey azaldı ama yıllar önceki hevesim de kalmadı açıkçası frankofon konusunda. Tabi Karakarga ve Baobab'ın kütür kütür bağımsız frankofonları baş tacımdır.

- Manga olarak güncel 8-10 seri alıyorum. Arada sırada bazı istisnai İngilizce manga edisyonları topladığım oluyor Vagabond Vizbig edition gibi ya da Drawn&Quarterly'nin grafik romanvari HC manga seçkileri gibi veyahut da başka istisna edisyonlar gibi. Geçmişte aldığım tamamlananlar da var. Çoğu seinen, çok azı shounen. Tek tek saymaya üşendim. Ama mangada bir süzgecim var ve çok az istisnai absürt örnek harici o süzgeci asla yabana atmıyorum. Bunca seçiciliğime rağmen korkunç bir manga arşivim oldu. Onlarda da yer sorunu yaşıyorum.

- Tam bağımsız ya da grafik romanlara eskisi kadar atlamıyorum. On tane çıkıyorsa sekizine atlardım eskiden, şimdi o sayı altıya, beşe düştü. Gene de yabana atmıyorum ama eskisi kadar da yoğunlaşamıyorum.

- Limitli edisyon, hc kapak ve saire ekstra merakım yok. Yalnız bazı yayınların farklı edisyonu olmayıp sadece özel ve sınırlı edisyon çıkartılması durumunda ilgimi çekip çekmemesine göre alabiliyorum. Türkçe omnibus, deluxe ve saireler buna girebiliyor ama alternatifli çıkanlarda kesinlikle karton kapaklı düz edisyon tercih ediyorum. Yalnız comicslerde bu düz edisyonlarda kuşe seçeneği de varsa kuşeden gidiyorum.

- Yerli yapımlara sırf yerli diye ayrıcalık göstermem. 2000'lerden beri yaklaşımım böyle olmakla birlikte artık 2025 yılındayız, bir zahmet belli bir çıta üzeri olsun. Görselde sorunumuz yok evvelallah, lakin yazın ve konsept kısmında halen yetersiz örnekler devam ediyor yeniler özelinde. O sebeple senede atıyorum on adet yeni yerli üretim çıkıyorsa beşini alıyorumdur, en fazla ikisi idare edebiliyordur. Çok kaliteli istisnalar çıktığında ise elbette öve öve bitiremeyip alkıştan ellerimi şişirmek en sevdiğim aktivitedir. Eski üretimlerin gün yüzüne çıkmasında ise meşrebince ele alıyorum. Nostalji, dönem faktörü ve dinamikleri beraberinde romantik bir yaklaşım sergiliyorum. Ama bugüne kıyasla değerlendirmiyorum.

- Yabancı piyasayı, bilhassa ABD piyasasını haftalık olarak takip ediyorum internet haberleri ve bilinen yabancı dijital gösterim sitelerinden. Son bir senedir eskisi kadar takip edemesem ve son haftalarda eski formuma dönmeye çalışsam da her çarşamba ABD bayilerine, comic store'larına neler gelmiş, hangi yayınevi o hafta hangi serilerin yeni sayılarını çıkarmış, hangi yayınevi taze kurulmuş, hangi yayınevi uzun süreli ölü toprağını üzerinden atmış, ana akım ikilisi neler çıkarmış, bağımsızlar neler çıkarmış, hangi yeni seri, mini seri ya da tekli o ay satışa sunulmuş inceliyorum rutin internet gezintilerim esnasında. İlgimi çekeni dijital olarak markaja alıyorum. Az biraz tadına baktıktan ve arşivime katmaya karar verdikten sonra da Paralel Evren'e sipariş geçiyorum getirmeleri için. Fasikül aboneliğine Titan Conan ana seri harici girmiyorum ama cilt olarak ilerleyen serilerin siparişlerini veriyorum. Güncel takip ettiğim yarım düzine kadar serim ya da üretici odaklı bağımsız teklim var. Bunlar harici stoklarda keşfettiğim başka comics olsun, frankofon olsun, manga olsun, İngilizce olmak kaydıyla alıp arşivime katabiliyorum. O sebeple bazı malum yabancı dijital paylaşım ortamları, bu pahalılıkta seçici olmak için epey işimi görüyor. Beğenip de dijital okuduğum pek çok şeyin de siparişini verip arşivime katıyorum.

- Bir de gerek Nadirkitap üzerinden, gerekse Mizahcini Emre Bey vesilesiyle aldığım çokça yerli ve yabancı eski yayın oluyor. Dijital mecralar aracılığıyla pek çok yasal ya da gayriresmi sahaftan eski gazete tefrikaları, eski gazeteler, eski ucuz romanlar, eski hafiyelik ya da gençlik mecmuaları, çocuk dergileri, çizgi roman sayfa orijinalleri ve saire bir yığın şey topluyorum.

- Tüm bunlar harici bir de hem kişisel meraklarım, hem çalışmalarım, hem de zevkim için aldığım araştırma, inceleme ya da edebi türlerde yerli yabancı yığınla kitap ve dergi almaya çalışıyorum sırası geldikçe. Arpam fazla gelmişse de Osmanlıca gazete, mizah dergisi, cep mecmuaları, dönemin bazı Türkçe çeviri romanlarının Osmanlıca ilk edisyonlarını falan da toplamaya gayret ediyorum.

    Tabi bunlar en iyi zamanlarım için geçerli. Doğru düzgün yapılmayan zam, maaş aksaması, işin epey fazla gündeme gelen kapanma ihtimali tehlikesi gibi durumlarda her bir şey kesintiye uğruyor. Ama iyi zamanlarımda durum bu şekilde. Dolayısıyla birikim yapamıyorum. Sadece düzenli beslemem gereken şahsi arşivim ve iyi bakmaya çalıştığım kedim (ve işyerimin bahçesindeki diğer kedilerim) için birikimsiz, günü birlik yaşıyorum. Yaşam kalitem de bu iki unsur merkezinde şekillenip iyileşecekse iyileşiyor. Mesela yıllarca çok küçük ve kötü bir evde yaşayıp kendim için değil, sığmayan arşivim ve o zamanlar yeni sahiplenmiş olduğum kedim için daha büyük ve ferah bir eve taşınıp masrafımı ikiye katlamıştım. Pek çok insan gibi hakettiğinden daha düşük ücretlerle hayatta kalmaya çalışan 40'ına merdiven dayamış biri olarak hayata tutunduğum başka şey yok. Başka da bir merakım, isteğim ya da hevesim yok. Gittiği yere kadar bu rutine böyle düşe kalka devam.
Bağnaz okur, memnuniyetsiz beşer, işkilli büzük, sıfır tolerans iksmen, taş kalpli ahkam efendi...

https://ucuztefrika.blogspot.com

Kauss

Yabancı olarak aboneliklerim;

X-men
Uncanny x-men
Zatanna
Killer kobra hunt begins
Wolverine and kitty pryde
Gwenpool
I was a fashion school serial killer
Amazing Spider-man
Vision & Scarlet Witch

Türkçelerde;

Daredevil
Fantastik Four
Amazing Spider-Man
The boys

Manga

Bleach
Spy x family
Naruto
Demon Slayer
Dragon ball
Eşsiz beşizler
Tuvalet hayaleti hanako-kun
Gantz

Bir kaç tane daha var ama aklıma şimdilik bunlar geldi

rumar80

 Mutant aleminden neredeyse her şeye aboneyim. Yanında Avengers, Hulk, Daredevil ve GI Joe
 Cilt olarak Marvel ağırlıklı seçicilik sürmekte. Fantastic Four nerdeyse külliyatın tamamını topluyorum. Ek olarak DC Absolute serilerini cilt olarak almaya başlayacağım. Superman omnibuslarında da seçerek alıyorum.
 Manga olarak One Piece, Monster, Tokyo Revengers Gannibal ve Vinland Saga
 Fumetti benim için biteli yıllar oldu. Bir tek çıkarsa Nathan ve Dampyr alırım.
 Frankofon ne bulursam alırım.

kedidiro

   Baobab ve Desen'den çıkan her çizgi romanı alıyorum. Devam eden serilerde Mister No KM ve ayda yılda bir çıkan Ken Parker dışında fumetti almıyorum. Monster ve Punpun tamamlandı çok şükür. Bunlar dışında Gannibal takip ettiğim tek manga. Taytlı kahramanlarla pek işim olmaz. Çoğu orjinalden, kimi korsandan Türkiye'de çıkmış tüm Karaoğlan serilerini tamamladım. Çizgi roman araştırma, inceleme kitaplarını da mutlaka alırım. Altın Madalyon'daki dostların çoğuna göre light çizgi romancı olsam da topluluğa 2010'da üye olduğumda kitaplığımda sadece bir iki çizgi roman varken şimdi ayrı bir çizgi roman kitaplığına ve yüzlerce çizgi romana sahibim. İnternette veya gezdiğim kitapçılarda, sahaflarda uygun fiyatlı bulduğum her tür çizgi romanı da alırım.

dean

Türkçe çıkan bütün mangaları alıyorum.
Sınırlı sayıda çıkan ve abartı fiyatları olan amerikanlar dışında bütün comics'leri alıyorum.
Frankofon hiç almıyorum.
Fumetti her ne kadar almak istesem de yıllardır aynı sorun var. Yerim ve zamanım yok.

trooper

Gözlemlediğim kadarıyla forum üyeleri çizgi roman sever oldukları kadar edebiyatın diğer türlerine de ilgililer. Bu başlıktaki yanıtların yanına diğer edebi türleri ekleyince hobimize hatrı sayılır bir miktar harcadığımız gözüküyor. Kitap almayı hep çok sevdim, bakınca kendim için yaptığım en büyük harcama kalemi de aldığım kitaplar ama işler biraz zorladığında ilk vazgeçeceğim de yine kitaplar. Örneğin Martin Mystere ve Mister No klasik maceralarını ya da Amazon'dan No Man's Land gibi klasik Batman dönemlerini toplamayı düşünüyordum uzun zamandır ama son dönemde yaşanan olaylardan sonra vazgeçtim. Sadece çizgi roman değil örneğin Terry Pratchett'ın Diskdünya'sı ya da Witcher kitaplarını uzun zamandır almayı istiyorum ama son dönemde vazgeçtim.

Sevgili Ferzan'a benzer olarak 2 köpeğim ve kadrolu 8-9 tane kedim var. Kazandığım paranın bir kısmını her an işimi kaybedip uzunca bir süre işsiz kalabileceğim gerçeğini göze alarak biriktiriyorum. Ondan kalan hayatta kalmaya ve kütüphanemi büyütmeye gidiyor.

Ahmet Oktay

Frankofon: Red Kit (uzun zamandır çıkmıyor gerçi maalesef), Asterix, Cedric, Blacksad, Şirinler
Manga: One Punch Man, Kedim Oyunlarım ve Ben, Berserk
Fumetti: Corto Maltese (Yine YKY'nin uzun zamandır yayınlamadığı bir seri maalesef)
Comics: Daredevil, Amazing Spider-Man Almanak, Invincible, Leydi Mechanika
Yerli: Galip Tekin - Tuhaf Öyküler, En Kahraman Rıdvan

Bunlar dışında her ekolden one shot ya da limitli serilerden gözüme kestirdiklerimi alıyorum genelde. Bir de geriye dönük olarak listeme eklediğim ama zamanında alamadığım bitmiş ya da ilerlemiş serileri de takım olarak ya da parça parça topluyorum denk geldikçe.

hanac

Fümetti olarak aldıklarım;
Zagor, Martin Mystere, Julia

Manga olarak aldıklarım;
Monster (yeni bitti), Vinland Saga, Gannibal
ve arada bitmiş seriler alıyorum (Planetes aldım en son)

Comics almıyorum artık.

Yeni çıkan Asterikleri, Şirinleri de alıyorum frankofon olarak.

Grafik Roman alıyorum seçmece; Quentin by Tarantino ve Lucas'ın Savaşları aldım en son.

Lucky_Luke

 Türkiye'de yayınlananlar;

- Fumetti, Frankofon, Comics, Bağımsız Grafik Roman, Latin ekolü, Yerli üretimler -Fumetti'den Teks Hariç- hepsini alıp, takip edip, okuyorum.

- Manga, Manhwa, Manhua...vs (Asya Ekolü); Akira, Berserk, Junji Ito'nun tüm eserleri, Ada, Frieren, Happiness, Parazit, Gannibal, Vinland Saga, Roji, Beastars,  Dorohedoro, Solo Leveling, Noblesse, The Girl from The Other Side, Banana Fish, Şifacı Günceleri, Varoluş, P*ç Kurusu, Seninle İçtiğim Sigara, Nana, Dark Souls, Nier Automata, Watch Dogs, Oldman, Köpeğimle başka dünyalara yolculuk, Gerçeğin Peşinde, Wonderland, Denizin Çocukları, Made in Abyss, Kitap Kurdunun Yükselişi, Great Trailers, Batman - Adalet Savaşçısı, Joker - Tek Kişilik Oyun, Gantz ve dikkatimi çeken One-Shotları alıp, takip edip, okuyorum.

- Bitenlerden okuduklarımdan isim olarak aklıma gelenler Death Note, Monster, İyi geceler Pun Pun, Cadı Şapkası Atölyesi, Senin Adın, Walking Cat, Satürn Evleri, Planetes, Leviathan, Old Boy, Hellsing, Lone Wolf and Club, Battle Angel Alita (yurtdışında devam ediyor, sadece ilk kısmı yayınlandı)...vs.

 Yurt dışında yayınlananlar;

- Comics; DC Absolute serileri Superman, Wonder Woman, Batman'i takip edip, alıp, okuyorum. Aynı Event içerisinde yer alan ve yeni yayınlanmaya başlayan, Flash, Martian Manhunter, Green Lantern'i de alıp okumayı düşünüyordum ki sektördeki yapay zeka kullanımının artması sonucu bu serilere karşı kafamda soru işaretleri belirdi. Eğer ilerde bu konuda - DC sürekli inkar ediyor olsa da - bir iyileşme görmediğim takdirde, tüm ilgimi kesip, elimdekileri elden çıkarma seçeneğini de değerlendireceğim. Ancak şimdilik devam ediyorum. Yine DC karakteri olan Jonah Hex ilgi alanıma giriyor. Şu aralar yeni bir serisi olmasa da eski sayılarını tekrar okumayı seviyorum. Bir türlü popülaritesi artmadı. Türkiye'de de hiç yayınlanma fırsatı bulamadı. Kıymeti bilinmemiş önemli bir karakter bence.

- Yerli lejyonlarımızın katkı sağladığı Image Comics'den Bugwars, Spawn ve Old Dog serilerini de takip edip, alıp okuyorum. Ancak güncel olarak Yıldıray Çınar ve Mahmud Asrar Marvel ile ilişkilerini kestikten sonra serileri takip etmeyi bıraktım. X-Men, Spider-Man, Thor, Daredevil, Punisher, Iron Man, Fantastic Four...vs önceden tek tek son sayılarını alıp, okurdum. Ancak dediğim gibi yapay zekanın sektörde kötü amaçlarla kullanıldığını öğrendiğimde ilgimi kestim ve sadece elimdeki eski serilerin tekrar okumaları ile yetinmeye karar verdim. Ayrıca yeni çıkan Eventler, Retconlar, sürekli değişen orjin hikayelerin Comics tarafında eskisi kadar bana zevk vermemesi de tuz biber olmuş durumda. Sadece Türkiye'de yayınlanmadan pas geçilen önemli bulduğum Crossover ve ya Sidekick'li Team Up sayılar olursa toplu olarak alıp, okuyorum. Genelde fasikül olarak takip ediyorum. İstisnai durumlarda, bulunamadığın da...vs cilt alıyorum. Joe Fixit serisini bu şekilde TPB olarak aldım. Gerçi bu seri sonlandı. Devamının gelip gelmeyeceği belli değil.

- Yine Robert Kirkman'ın Oblivion Song serisinin ilk cildini sipariş verdim. Bakalım nasıl çıkacak. Yine M.Kutlukhan Perker' in Haziran' da çıkacak Super Science'ını beklemedeyim. Muhtemelen onu da alır, okurum. Başka şeylerde alıyorum, ilgimi çeken Frankofon, Grafik roman ve Mangaların ingilizce edisyonları burada yayınlanma ihtimalinin çok düşük bulduklarımı seçip, alıyorum. Buraya tek tek isim yazamayacağım, kusura bakmayın lütfen. Aynı tarz şeyleri okumak bana göre değil. Devamlı değişik, farklı şeyler araştırıp, farklı okumalar yapmayı seviyorum. Manga' yı, Grafik Romanları, Comics' i, Frankofonları ve çok daha fazlasını bu şekilde kendime kazandırdığım için de çok mutluyum. :)

- Bizim kuşağın en büyük sıkıntısı hardcopy olarak elimize alıp, fiziksel olarak dokunup, koklamazsak, okuduğumuzdan da pek bir şey anlayamıyoruz. Demek istediğim online okumalar, e-kitap...vs hiç bana göre değil. O yüzden o seçeneği bütünüyle pas geçiyorum. Sadece ve sadece elime alıp, dokunabildiğim, kokusunu alıp, hissedebildiğim fiziki formata ilgim var. En kötü yayın bile bana o şekilde sunulduğunda tat verebiliyor. Ama en iyi başyapıt, klasik, kült...vs eser bile olsa PDF, jpeg, online formatlar...vs okuyamıyorum, okusam da zevk alamıyorum. Her türlü korsan yayından - buna fiziki baskılı olanlarda dahil - uzak duruyorum. Şimdilik bu konularda kendi adıma söyleyebileceklerim bu kadar. Herkese çizgi roman, kitap dolu, bol okumalı günler dilerim. 8)
Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar; önce haysiyetlerini sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.
[ Mustafa Kemal Atatürk ]