Watchmen - İthaki

Başlatan Nightrain, 01 Kasım, 2016, 13:55:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İnancomic

Bugün bir video da gördüm gerekli şeylerin baskısından biraz daha kalın geldı değişik bir kağit mı kullandılar acaba

xmenac

Comics'in tepe noktasıdır bence bu eser. Şimdiye kadar daha iyisini okumadım.

DSD

İthaki'nin nasıl oluyorda elli sayfa daha fazla oluyor?

Nightrain

Alıntı yapılan: DSD - 13 Kasım, 2016, 15:08:32
İthaki'nin nasıl oluyorda elli sayfa daha fazla oluyor?

Çizim taslaklari varmış.
"Bu yıldızı çok mu istiyorsun Heatie? Al ye o zaman!"

Barmen Minik

henüz almadım sadece inceleme fırsatım oldu ama bahsetmek istediğim bir konu var o da kağıt kalitesi. boyut yeterli ve güzel cilt sağlam ancak kağıt kalitesi ince tutulduğu için kitabın sırt kısmı çok kalın kendisi ince bir şey ortaya çıkmış fazlasıyla esnek. evet kitap hafif, evet yurtdışı çizgiromanlar hep ince kağıt, ama onlarda böyle bir sırt kalınlığı- kitap kalınlığı farkı yok. kitap resmen düzgün durmuyor. HC olsa dışı sorun değildi ama o da olmayınca bence hoş olmamış ilerde HC çıkar mı onu mu beklesem diye düşünmeye başladım zaten elimde bir baskısı var. yurtdışındaki kitaplarda neden böyle olmuyor ağır olması pahasına keşke kalın olsaydı diye düşündüm kağıt için

Nightrain

Şahane iş çıkartmışlar. Çeviri, balonlamalar, yazı fontlari önceki baskıdan cok iyi. Hardcover yapsalar 10/10 diyebilirdim. Ansiklopedi gibi. Okurken kollarim ağrıdı. Şu sıralar 33 TL'ye bulunuyorken alın arkadaşlar. Umarım böyle şahane çizgi romanlar cikartmaya devam ederler.
"Bu yıldızı çok mu istiyorsun Heatie? Al ye o zaman!"

hasanmahmut

Alıntı yapılan: Nightrain - 07 Aralık, 2016, 21:22:29
Şahane iş çıkartmışlar. Çeviri, balonlamalar, yazı fontlari önceki baskıdan cok iyi. Hardcover yapsalar 10/10 diyebilirdim. Ansiklopedi gibi. Okurken kollarim ağrıdı. Şu sıralar 33 TL'ye bulunuyorken alın arkadaşlar. Umarım böyle şahane çizgi romanlar cikartmaya devam ederler.

İşin garibi künyeye bakınca grafiker ve font uygulama Gerekli Şeyler'in ekibi gözüküyor 😀

Sırt durumu hariç gerçekten iyi iş çıkarmışlar ama.

Nightrain

Alıntı yapılan: hasanmahmut - 07 Aralık, 2016, 21:28:27
İşin garibi künyeye bakınca grafiker ve font uygulama Gerekli Şeyler'in ekibi gözüküyor 😀

Sırt durumu hariç gerçekten iyi iş çıkarmışlar ama.

Ben ona dikkat etmedim ama Gerekli Şeyler versiyonundaki balonlamalar ve yazi fontu bariz kötüydü.
"Bu yıldızı çok mu istiyorsun Heatie? Al ye o zaman!"

hasanmahmut

Alıntı yapılan: Nightrain - 07 Aralık, 2016, 21:34:43
Ben ona dikkat etmedim ama Gerekli Şeyler versiyonundaki balonlamalar ve yazi fontu bariz kötüydü.

E o zaman ile şu anki piyasa bir değil. Evet bence de balonlama ve font çok kötüydü ama hatırladığım kadarıyla ilk yayınları. 2009 yılı olmalı ve o zaman ki tecrübeler ile bazı eksiklerin olmasına da çok kızamıyorum mesela. Şu an olsa çok daha büyük problem.

peder clemente

Şüphesiz ki, 10/10 puanlık dev bir grafik roman Watchmen.Dokuzuncu sanat tanımının tam karşılığı:Edebiyat ile çizgilerin eşsiz harmonisi.Yazar Alan Moore'un, diyalogları ve alt metinleriyle mükemmel bir iş çıkardığı görülüyor.Dave Gibbons da, bu zor işin altından başarıyla kalkarak, çizgileriyle Watchmen evrenini yaratıyor.Bir cinayetle açılan eser, sonuna kadar gizemini ve gerilimini sürdürüyor.Asıl adı Edward Blake olan "Komedyen" dairesine giren birisi tarafından öldürülmüştür.Hükümete yakın çalışan biridir.Çok kirli işler yapmıştır.Geçmişte süper kahramanlar grubundayken, grubun dağılmasıyla o da kendi yoluna gitmiştir.Süper kahramanlığa devam eden sadece Rorschach kimliğine bürünen Walter Kovacs kalmıştır.Bir yandan soruşturma sürerken eski süper kahramanları da tanımaya başlarız.Ozymandias yani Adrian Veidt:Dünyanın en zeki adamı.Normal bir insan olmasına rağmen azimle kendini bir gerçek süper kahraman haline getirmiştir.Eski Mısırlılar asıl adı Ozymandias olan firavuna II.Ramses derlermiş.Farklı bir tarih oluşmuş, Amerika Vietnam'da kazanmıştır.Nixon hâlâ Amerika başkanıdır.Soğuk savaş iyice tırmanmış, nükleer savaş yani kıyamet kapıdadır...
   Eserde dikkatimi çekenler.Dağınık olabilir ve spoiler içerebilir.
   *Eser 12 sayıdan oluşuyor.Kıyamet saati gibi bir mahşer günün saat 12:00'de yaşanacak.Her sayıda bir dakika ilerliyor.
   *Her fasikülün sonunda, konuyla bağlantılı güzel alıntılar var.Örneğin:Nietzsche'den, Bob Dylan'dan.Bir dü 3-5 sayfalık düzyazı bölümleri var ki, resimlerle süslenmiş ve en az grafik romanın ana'sı kadar güzel.
   *Grafik romanın içinde ilerleyen bir çizgi roman var.Yani Ç.R içinde Ç.R.Bazı filmlerde vardır hani, film içinde film.O hesap.Bu kurmaca çizgi roman ile ana çizgi roman arasında yer yer benzerlikler ve konuların karşılıklı birbirini beslemesi, zenginleştirmesi durumu var.
   *Yazar Alan Moore, DC Comics'in satın aldığı Charlton Comics'ten gelen bazı süper kahramanların isimlerini değiştirerek eserini yaratmış.Örneğin:Captain Atom, Dr. Manhattan olmuş.Süpermenin karşılığı.Tanrısal özellikleri var.Blue Bettle, Gece Kuşu(Nite Owl) olmuş.Bu kahraman da Baykuş'tan esinlenme.Batman'e benzer bazı özellikleri var.Baykuşlar Divanı'na ve Scott Snyder'e selam.Bu eserde bir yerde geçen "Tanrılar Aramızda" sözü de daha sonra ayrı bir seri olmuş.Esinlenme bitmez.
   *İnce İngiliz mizahı da var.Gece Kuşunun, kostümlü olarak tuvaleti gelince yaşadığı zorluk gibi.Süper kahraman altına kaçırıyor.
   *Amerikan sisteminden ve toplumundan hareketle Dünya dengelerine çok güçlü eleştiriler barındırıyor.Komedyen, zaten işlerin kara mizah gibi ilerlemesinden dolayı sistemi kabul etmiştir.Herkesin kozunu masaya koymasından hoşlandığını söyleyince, Gece Kuşu:"Ama Ülke param parça oluyor.Amerika ne hale geldi?Amerikan rüyası ne hale geldi?" diye sorar.Komedyen cevaplar:"Rüya gerçek oldu.Tam karşında işte." Her ülkenin alacağı dersler var.
   *Yalnızlık teması vurgulanmış.Çok konuşan gazete satıcısı Bernard:"Bu Dünyada kimseden yardım beklemeyeceksin.Nihayetine, insan dediğin yalnızdır yapayalnız."der.Yalnızlıktan gazete satıcısı olduğunu itiraf eder.
   *Süper kahramanların yapısı, yetenekleri ve psikolojisi esaslı şekilde ele alınmış.Sonuna kadar giden, kıyamet kopsa bile ve o anda tek başına kalsa bile ödün vermeyen Rorschach (Bu ad, mürekkep lekelerinin yorumlandığı bir psikolojik testten geliyor.):"Biliyorsun, süper kahramanlar bitti" der.
   *Alan Moore, insanlara zor zamanlarında yol gösterecek ve ümit verecek çok güzel diyaloglar yazmış.İnsanın; olduğu kişi olmasının bir olasılıksızlıklar mucizesi olduğu, sıradan insan olmadığı, insanın ilahi izler taşıdığı ve herkesin süper kahraman olabileceği gibi.
   *Çizgi roman ve süper kahraman temel bazında:Felsefe-suç-psikoloji ve bilimkurgu ile bezenmiş bir eser var.
   -Eserde Türkiye de var.Büyük İskender'in yolculuğuna başladığı Sinop'tan yola çıkar Ozymandias.Büyük İskender'in Gordion'daki çözülemez düğümü kılıcının bir darbesiyle çözmesi örnek olmuştur ona.Büyük sorunlar alışılageldik  yöntemlerle çözülemez.
   *Kültürel ve siyasal izleri ile 1920'lerden 1980'lerin sonuna ilerleyen Alan Moore, yarattığı "Nostalji" duygusunu şöyle taçlandırıyor.İpek Hayalet sorar:"Nedir bu Dan? Ne kokuyorsun böyle sen?" Gece Kuşu yanıtlar:"Nostalji" (Ozymandias'ın ürettiği Nostalji adlı parfüm).
    İnsanın geçmişindeki zaafları bile yıllar sonra yarattığı nostalji hissi ile gözyaşına dönüşebilir.

yunusmeyra

kitap hakkındaki notlarınız için teşekkürler, peder clemente... şuradan http://altinmadalyon.com/altin/index.php/topic,1302.60.html da kitap ve içerik konusundaki "farklı görüşlere,okuma deneyimlerine" göz atılabilir
HULK DEĞERLİ BİR KAHRAMANDIR!
HSD YENİ ÜYELERİNİ BEKLİYOR

peder clemente

Watchmen, çizgiromandan daha fazla birşey.Değerli yunusmeyra, verdiğiniz linklerdeki yazılardan; "ümitkr" ve "devrimk"nın yazıları şahane.Aslında tüm yazıları Watchmen başlığında birleştirmek iyi olabilir.Bu başyapıtı beğenmeyen ve sıkıcı bulan arkadaşlar, Watchmen hakkında biraz araştırma yaparlarsa ne tür bir eserle karşıkarşıya olduklarını görebilirler. Watchmen, hakkında ön araştırma yapılarak, her gün bir bölüm hesabıyla, notlar alınarak okunacak ve daha sonra tekrar tekrar okunacak bir eser.Bu arada İthaki'ye de; mükemmel çeviri,ekleriyle ve çizim eskizleriyle, sağlam ve kaliteli baskı için sonsuz teşekkürler.Bence yılın yayınevi.

Mguney

Herşeyi ile özensiz bir kitap.

Çevirmen sıkılmış, grafiker arka fonlardan işine geleni yapmış gerisini koyvermiş, editör şöyle bir bakayım demiş okumadan bırakmış.

Watchmen de arka fonlar önemlidir, neredeyse her yerde bir easter egg vardır. Zaten kitabın bütün eğlencesi budur.

1- Enola Gay ve Little Boy
2- Allout Helter yazılarının üzerine duman gelerek All Hel yazması.
3- Veidt Metodu
4- Superman göndermesi

daha pek çoğu arka planda tabelalarla işlenir. Ama bunların neredeyse hepsi yok sayılmış.

Size kitap boyunca alttan alta nükleer paranoyanın gücünü ve kötü adamı gösteren herşeyi yok etmişler.

Bizim 3 kuruşluk eğlencemizi de elimizden almışlar.

Belki ilerde başka bir yayıncı tarafından tekrar basılır da çizgi roman seven yayıncılar tarafından özenerek yapılan bir Watchmen okumuş oluruz.

Yazık olmuş bir kitap hemde çok yazık.

Nightrain

Yeni baskı yapmışlar. Fiyatı da 63 TL. Ben de ilk baskı var. Bazı yerlerde grafikler çevirilmeden bırakılmış. Bu yeni baskıda hataların hepsi giderilmiştir umarım.
"Bu yıldızı çok mu istiyorsun Heatie? Al ye o zaman!"

darkwood

Watchmen yeni baskısını, Tüyap fuarında İthaki standında satıyorlardı.
Etiket fiyatı fuarda 76 tl. di. Fiyatında indirim mi yapmışlar?
Darkwood Sakinleri..