Şu anda hangi çizgi romanları okuyorsunuz?

Başlatan hanac, 01 Kasım, 2009, 18:36:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hanac

Ben biraz acgozluyum.  :)

Ayni anda 3-4 cr serisi hazir duruyor okumam icin.

Su anda okuduklarim,

1. Nathan Never / AD Yayincilik - ilk 10 sayi

2. Conan / Aksoy Yayincilik - ilk 14 sayi

3. Kaptan Amerika ve Falcon / Alfa Yayincilik - ilk 11 sayi

4. Suc ve Ceza / NTV Yayinlari

Lami Tiryaki

.Jeriko 21-Ölüm Vadisi
.Sandman 3-Düs Ülkesi
.Martin Mystere 88-Kaos'un Efendileri
.Milliyet Çocuk 7(1978)-Orhan Boran'la Yuki'nin Maceralari

Selamlar
Lami

Alperen

Bu haftasonu Buyulu Ruzgar 28-44 arasini okudum. 2 tane super seri Tex cildi okudum. 10 tane One Piece cizgifilmi izledim. Bundan sonra  biraz amerikan cizgiromani ve manga okumaya karar verdim. Vagabond, Gantz ve biraz da Orumcek Adam ve Walking Dead okuyacagim. Hosca kalin.

V

Nedendir bilmem(belki de bu bir çogumuzun ortak özelligidir) ben de ayni anda bir çok ÇR ve kitabi biraz ondan biraz bundan tarziyla okuyorum...Su anda okuduklarim:
-Sandman 7
-Blueberry 11-Kayip Almanin Madeni(Bu arada Blueberry'in tamamlanmasi ne iyi olurdu..)
-Corto-Kayip kita Mu
-Anime-Susan J.Napier
-Charles Bukowski-Böyle Sever Ölüler
           Bu arada forumdaki arkadaslar ÇR disinda neler okur,ne tür müzikler dinlerler merak ediyorum.ÇR disinda ortak paydalarimiz neler acaba?
"İstemem,eksik olsun.."

Lami Tiryaki

Kanaatimce bütün ÇR okurlari ayni zamanda siki bilim kurgucudurlar. Ben de istisna degilim ve koleksiyonumun önemli bir bölümü de bilim kurgu eserlerinden olusur. Vakti zamaninda Darkwood Sakinleri çizgi roman kültür dergisinin yanisira ayni grup Atilgan isminde bir de müthis bilim kurgu kültür dergisi çikarirdi. Grubun çalismalarina ve toplantilarina katilmak bana da nasip oldu ve derginin muhtelif sayilarinda 2 makalem ve bir öyküm yayinlandi. Her ayin ilk Pazar günü ÇR, son Pazar günü de bilim kurgu toplantilari(ya da tam tersi) yapilirdi Moda Çay Bahçesinde. Enfes, lezzetli, güzel günlerdi, kalmadi simdi. Bunun disinda iyi bir new age ve hard rock dinleyicisiyimdir. Bazan çocuklugumun seslerini duyarim etrafta, Ferdi Tayfur'lar, Orhan Gencebay'lar filan. Içim bir hos olur. Nostalji, çocuklugumdan bu yana içimde olan bir özelligim, yasimla ilgisi yoktur. 80 öncesi döneme ait yerli filmleri toplayip biriktiriyorum mesela. Zeki Metin filmleri, Zeki Müren filmleri, Tarik Akan-Gülsen Bubikoglu filmleri... Buldummu alip atiyorum koleksiyona. Çocuklugumda da hastasiydim hala hastasiyim onlarin. Sporu severim ayrica, düzenli olarak 7 yildir fitness hayatimin bir parçasi olmustur. Ölçülerim fena degildir ama isten güçten body'ye dönüstüremedik bir türlü. Idare edip gidiyoruz. Simdi Subat'tan itibaren hayatimin yeni tutkusu geliyor. Bakalim hayat kizimla nasil olacak...

Sizlerde ne var ne yok neler yaparsiniz özel zamanlarinizda?..

Selamlar
Lami     

V

          2 kiz çocugum var.Birisi 5 yasina giriyor,digeri henüz 5 aylik.Çocukla birlikte hayatinin büyük ölçüde degisecegine emin ol.Kiz çocuklari çok sevimli oluyorlar.Allah sana da kizini sag,saglikli nasip  eder insallah...
          Ben Sivas'ta ikamet ediyorum.Dogma ,büyüme buraliyim.Çocuklugumu ve gençligimi paylastigim,Çr alisverisi,muhabbeti yaptigim dostlarimin hemen hepsi kendilerine büyük sehirlere(istanbul,Ankara) atmak zorunda kaldilar.Is,evlilik derken herkes kendi kabuguna çekildi.ÇR,sinema,müzik muhabbeti yapacak dostlar bulmak çok zor buralarda...
          Bilim kurgu benimde vazgeçilmezim.H.G.Wells,Jules Verne,Philip K.Dick,Arthur C.Clarke,Isaac Asimov,Stanislaw Rem kült yazarlar benim için.Bilim kurguya baglanmamda çocuklugumda izledigim Star Trek Orjinal serisinin etkisi büyüktür(Bir yerlerden buldum,tekrar izliyorum bu aralar).Bir de Baskan Yayinlarinin(Ali Riza Baskan) 1983-84 yillarinda yayinladigi bilim kurgu serisi bana bilim kurguyu sevdirdi.Gordon 'lu yillari da unutmayalim...
          Müzik konusunda senfonik rock,hard rock dinleyicisiyim..Trash ve death metal de dinlerim.Türkçe müzik pek dinlemiyorum.Zamaninda çok sesli müzigin,koronun  halkimizin önüne konulmasini komik buluyorum.Ki kabul görmemisler zaten.Türkçe olarak halk müzigi dinlemeyi severim.Mahsuni Serif,Seyfettin Sucu giibi Büyük ustalari severek dinliyorum..
        Sinema konusuna gelince,ÇR ile sinema bende es degerde tutkulardir.Tam bir arsivciyim bu konuda.Western,korku,kara film,bilim kurgu,drama ayirt etmeden izler,arsivlerim.Genis bir anime ve animasyon arsivim de var.Foruma sinema  ve edebiyat konularinda daha fazla katkida bulunmak istiyorum.En büyük sorunum zaman darligi...Kitaplarima da ÇR ve sinema kadar zaman ayirmak istiyorum.Biraz üvey evlat gibi kaliyorlar..Dostoyevski,Faulkner,Kafka,Boris Vian,Sarter,Camus.Poe,Nietzsche,William Blake,Jack London,Hemigway,Proust,Charles Bukowski,P.K.Dick,w.Shakespeare,T.Man,Jules Verne,A.Schopenhauer,Baudelaire,j.Fante,J.L.Borges,H.P.Lovecraft,Nihat Genç, Metin Üstündag ve adini su an hatirlayamadigim zaman içerisin de okudugum ve okumayi umdugum,kütüphanemin bir kösesinde bekleyen dostlarim..Yasanmamis ve paylasilmamis zamanlarim..
        Yasamak ve paylasmak dilegiyle...Selamlar..
          ,
"İstemem,eksik olsun.."

hanac

Alıntı yapılan: judas2099 - 02 Kasım, 2009, 16:04:38
Sinema konusuna gelince,ÇR ile sinema bende es degerde tutkulardir.

Sanirim bu hepimiz için geçerli.

Sinema ve ÇR ayrilmaz ikilidir benim için.

Ben de her türlü filmi izlerim, hiç ayirim yapmam.

Hepinizi son seyrettiginiz filmleri tanitmak için TV-Sinema bölümümüze davet ediyorum.

http://www.altinmadalyon.com/smf/index.php/topic,1085.0.html

Lami Tiryaki

Tesadüf degil galiba, dikkatimi çekti bütün ÇR okurlari-ben dahil-hard rock, heavy metal tarzi müziklere bayiliyoruz. Bilim kurgunun disinda en belirgin ortak özelligimiz de bu olsa gerek. Metallica'yi ben de severim. En sevdigim parçalari ise Nothing Else Matters, Astronomy ve tabiiki One. Iron Maiden'da vazgeçemedigim tatlardandir ama vokalde Bruce varsa tabii. Nomad, Moonchild, Seventh Son of The Seventh Son, Two Minutes to Midnight favorilerimdendir. Kitap okurken ise kesinlikle New Age bir numaramdir. Çok iyi gidiyor. Hele Jean Michel Jarre'in bir Waiting For Cousteau'su vardirki 47 dakika boyunca enfes denizalti seslerini elektronik enstürmanlarla birlesmis halde dinliyorsunuz. Yaninda da bir adet Martin Mystere koyuyorsunuz, tadindan yiyemiyorsunuz...

Bu arada dün aksam itibariyle Conan'in krallik(imparatorluk) maceralarini Alfa'nin son dönem sayilarindan sil bastan basladim. Ali Recan SSOC 26'dan alip konuyla ilgili maceralara müthis kronoloji olusturmus. Kara Kiyliarin Kraliçesi'nden sonra bu daha iyi gidecek.

Selamlar
Lami

ahmi

çizgi roman okumaya yillar önce ara vermistim
fakat eski dostum hasan böyle bir forumun üyesi oldugunu, hala meraklilarinin varligindan bahsedince ilgimi çekti bulundugum sehirde kitap bulamadim fakat idefix den bir koli texas siparis ettim. bu gidisle yakinda bir koli daha siparis verecem galiba


pizagor

Son Teks - Mefisto kapismasi (Ancak ayni sayinin ayni sayfadan ayni sekilde iki kere yirtik çikmasi sebebiyle var bir ugursuzluk deyip yarida biraktim)

Yürüyen Ölüler - Miller Sonra (Yer yer tempo düsüyor gibi gözükse de çok keyifli. Bir de kitap belli ki aceleye gelmis. Künye sayfasinda "Buraya Matbaa Bilgileri Yazilacak" diye bir ifadeyle basilmis  :) )

Thorgal - Daglarin Efendisi (Söyle böyle derken 13., 14. ve 15. albümü de okumus oldum. Özellikle 14. albüm olan Aaricia'yi begendim. 4 hikayeden olusan bu kitap Thorgal - Aaricia'nin çocukluguna dönerek geçmiste neler olduguna dair ipuçlari veriyor. En güzeli de daha bacak kadar kizken Aaricia'nin Thorgal'a "Büyüyünce seninle evlenecegim" diye diye çocukcagizin bilinçaltina islemesiydi  :) 15. albüm Daglarin Efendisi'ni de keyifle okudum. Henüz kuantum fizigini çözememis biri olarak zaman ve görecelilik beni yoran konular. Okurken bol bol Kelebek Etkisi'ni hatirladim )

Arada Papatya Kasabasi'nin da bir üzerinden geçtim unutmadan.
İlk Biriktirici... Vampir Dişçisi... Huysuz İhtiyar... KRONİK İTTAPAR!!!
Hayat sana sokak hayvanlarına davrandığın gibi davransın!


AzAzEL

Alıntı yapılan: ahmi - 02 Kasım, 2009, 22:01:47
çizgi roman okumaya yillar önce ara vermistim
fakat eski dostum hasan böyle bir forumun üyesi oldugunu, hala meraklilarinin varligindan bahsedince ilgimi çekti bulundugum sehirde kitap bulamadim fakat idefix den bir koli texas siparis ettim. bu gidisle yakinda bir koli daha siparis verecem galiba



Sevgili Ahmi, sizin adiniza bende mutlu oldum sanki kendim kesfetmiscesine bir anda bu kadar kitabi alip okumak güzel birsey olsa gerek :) bol çizgi romanli güzel günler dilerim.

Bu arada çizgi roman konusunda fazlasiyla oburum. Bu ay çikan tüm ÇR leri aldim, sirayla okuyorum. Yalniz arkadasim Tilsim isimli çizgi romani önerdi 2 cilt çikmis manga desem manga degil comics desem comics degil ilginç degisik geldi. Desen yayinlarindan çikmis bilginize :)

can amca

Herhalde bu hepimizin genel durumu, yani paralel okumalar.

Su anda yatagimin basucunda en son Thorgal duruyor. Aaricia'ya basladim. Ben 1985-1994 yillari arasinda Almanya'da yasadim (ögrenim amaçli). Frankofon hasataligim orada Almanca yayinlananlari takiple basladi. Daha önce çocukken Tercüman Çocuk politik nedenlerle evimize alinmazdi (düsünüyorum da bu millet ne mantiksiz seyler yüzünden nelerden mahrum kalmis, toplumu hem kutuplastirmislar sol-sag, dinci-laik, türk-kürt, FB'li-GS'li diye), o nedenle Thorgal'i çocukken taniyamadim. Almanya'da tanidim. Simdi büyük bir zevkle okuyorum.

Salondaki gazeteligin içinde ise Dogan Kardes duruyor. Arada gazete okurken bir hikaye de oradan okuyorum.

Basucumda yine Isac Asimov Vakif serisinin kitaplari (ithakinin çikardigi) sirayla yerini aliyor. Yillar önce Altin Kitaplar'da çikan seriyi bu yeni edisyonda tekrara okumak büyük zevk. Lami'nin dedigi dogru. Tüm ÇR'cilar siki Bilim Kurgu'cu oluyor galiba. Star Trek evreni "hasta"siyim. Trekkie olacak kadar her otu çöpü biriktirmiyorum ama ÇR, kitap, DVD toplamaya çalisiyorum. Ben de küçüklügümde Baskan yayinlarinin Bilim-Kurgu serisi ile ve uzay Yolu ve Uzay 1999 ile bu hasataliga yakalandim.

Müzik konusunda ise biraz farkliyim. Heavy Metal ve Hard Rock dinlerim ama tutucuyum.  Tutucuyum dedigim Led Zeppelin, Deep Purple, Rainbow, Scorpion ve Metallica'dan öteye gidemedim, sevemedim. Senfonik Rock ve düz Rock en sevdigim tarz. Hala eski Pink Floyd, Queen, Dire Straits, Genesis, Guns and Roses plaklarimi zevkle dinliyorum (evet plak, CD degil!).

Lami Tiryaki

Plaklar benim için de degerlidir. Ilk maasimla aldigim YUMATU müzik setimi kimselere vermiyorum pikabi oldugu için... Ancak plak aliminda çok öteye giedemedim. Mali gücümün hemen tamamini ÇR'lara ayiriyorum çünkü. Simdilerde esim plak alacagim filan diyor, bende onu gözlüyorum:))

Ben de aynen iflah olmaz bir trekker'im. Bende ilk 10 filmin DVD'leri, ilk 10 film ve Turist Ömer Uzay Yolunda'nin VCD'leri ve ünlü ilk serinin üç sezonluk DVD'leri mevcut. 70'li yillarda yayinlanan Uzay Yolu öykü kitaplarindan 3-5 tane 2000'li yillarin Next Generation kitaplarinin da 4-5 tanesi mevcut. Bir de Alfa'nin çikardigi eski ve yeni dönem ÇR'lari var tabii. Bir ara Almanya'da Stutgart'da bir magazada Star Trek aksesuarlarina bakinirken el kadar maketlerin 100Euro'lardan satildigini görünce onlara kadar uzamamaya karar verdim. Bence de DVD, kitap ve ÇR'lari yeterli.

can amca biliyorsun dizi DVD'leri yurt disinda 20-25 dilde karisik dublaj yapilip dünya piyasasina sunuluyor. Sanirim ilk serinin DVD'leri de böyle yapilmis ve türkçe alt yazi da içeriyordu. Getirten firmayi arayip diger serilerin de gelmesi olasiligi olup olmadigini sordum, Star Trek DVD setini getirdigini bile hatirlamadi vatandas. Listeye bakip "biz ne zaman yapmisiz bu isi ya..." filan dedi.

Dizinin Next Generation, Voyager, Enterprise ve Animasyon serilerinin de türkçe alt yazili DVD setleri var midir, getirtmek mümkün müdür bilen var mi?

Selamlar
Lami

can amca

Lami STNG 20. yil anisina ekte resmini koydugum set çikmisti ama

a) Türkçe altyazi yok
b) Fiyati 100 Euro'yu geçtigi için gümrüge takilacagindan posta ile getiremiyorsun

Diger diziler de (DS9, Voyager, Enterprise) boz setler halinde çikti aama bildigim hiçbirinde Türkçe yok.

AzAzEL

Valla okunan kitaplari, seyredilen filmleri dizileri, dinlenen gruplari okudukça imrenmemek elde degil  ;D (nazarim degmez) Ama kendini ödülendirdim dün (pazar) Milliyet Çoçuk aldim 96 adet onlari okuyacagim sirasiyla içindeki çizgi roman ilaveleride eksiksiz :) Onun disinda basa dönüp efsanevi Zagor lari okuyorum tekrar.