Şu anda hangi çizgi romanları okuyorsunuz?

Başlatan hanac, 01 Kasım, 2009, 18:36:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ferzan

Sarı liste sonrası mavi liste tabir ettiğim (üstteki görsel harici bir tane daha okuma listesi var sadece Infinity kısmına odaklanan, onun renginden ötürü mavi liste diyorum) okuma listesini de tamamladım. Sarı liste ve yaptığım eklemeler beraberinde şimdiye dek 70 küsur cildin tekrar okuması bitti. Çoğu üçüncü okumaydı, azı da ikinci okumaydı. Ama bu sefer kahverengi listeye gelene kadar (All New-All Different Avengers ile başlayan ve çok daha fazla paralel seriyi içine alan diğer uzun liste) kesintisiz olmasını amaçladığım Marvel okumalarımda Now dönemi henüz bitmedi.

Çok sevdiğim All-New X-Men (Marmara Çizgi) listesini tekrar okumak için ta en başından başladım şu da olsun, bu da olsun diye diye. Şimdi X-Men / GotG paralel serileri ve eventleri öncesi Now döneminin tekil serilerini tekrar okumak istiyorum. Old Man Logan serisi ile 4+1 Marmara Thor serisi de aradan çıksa fena olmayacak sanki. Zira Now dönemi mavi liste boyunca bol bol Thor ve Logan ile ilgili malum detayları gördük. Hatta hatırlamak için Wolverine'in ölümü ve dönüşüyle ilgili ciltleri de aradan çıkarmak istiyorum. Arka Bahçe'nin Ms Marvel serisi bile (Hintli kız Kamala'nın olduğu) mavi listede olanlarla paralelmiş aslında zaman olarak. Artık diğer serileri zamanla okuruz okumadıklarımızla ama şimdi X-Men öncesi Thor ve Logan ile olan açıkları kapatıp okuduklarımı tekrar edip okumadıklarımı okuma zamanı.

Nihai bir Marvel okuma sürecindeyim eldeki klasikler ve bizde yayınlanmayan başka yan seriler beraberinde. Yaz aylarına kadar 2010-2018 arası Marvel defterini elimden geldiğince kapayabilmek için hunharca okumaya devam ediyorum. Aralarda da mola niyetine Klasik X-Men'e falan devam ediyorum okumadığım kısımlara geldiğimden.

All New X-Men öncesi becerebilirsem Schisim sonrası Regenesis ve başka paralel serilerden tadımlıklar beraberinde Wolverine and The X-Men serisi ile (ki bu serinin sonu da Old Man Logan serisi ile kesişiyor) açık kapatmak da istiyorum. Zira sarı listenin sonu ile All New X-Men arası Cyclops'un malum sebepten ötürü hapsedilme, kurtulma ve tekrar başa geçme süreçlerini merak ediyorum. Mavi listenin (Now dönemi) Secret Wars ayağında da, Uncanny Avengers ayağında da All New X-Men okuma listesine paralel detaylar yer aldı karakter bazlı. Uncanny Avengers serisi başlangıcında hapis olan Scott Summers'ın Axis eventi öncesi tekrar özgür ve yetki elinde ortaya çıkması da arada geçen bilmediğimiz ve bizde yayınlanmamış kısımlar konusunda epey soru işareti bıraktı. Amacım o soru işaretlerini de ortadan kaldırmak. Zaten sırf X-Men hatırına tüm o Marvel listelerine baştan başladım, House of M ve Mesih Üçlemesi tekrar okumaları havada kalmasın, sonrasında da All New X-Men dönemi havada kalmasın diye.

Cebelleşmeye devam. Ne de olsa bunca yıl tek tek hepsini tamamlayıp okuma sırasına göre yerleştirip bir de paralellikleri konusunda notlarımı aldım, halen almaya devam ediyorum. Dönem olarak topyekün aradan çıkarmak için daha uygun bir fırsat bulamam. Hele ki koparsam en az 4-5 sene dönemem, dönsem de gene baştan almak durumunda kalırım. O yüzden hızla devam, sona erdirmecesine ve bir daha geri dönmemecesine devam.
Bağnaz okur, memnuniyetsiz beşer, işkilli büzük, sıfır tolerans iksmen, taş kalpli ahkam efendi...

https://ucuztefrika.blogspot.com

Kauss

JSA: The Golden Age - Açıkçası yarıda bırakıp bırakmama konusunda gidip gelmekteyim. Sıkıcı ve çok alakasız ilerliyor bence.
Hack/Slash Deluxe: The Crossovers - Günlük bir veya iki fasikül okuyorum. Çerezlik
Newburn, Volume 1 - Daha yeni başladım bakalım nasıl ilerleyecek. İki cilt şuana dek fakat ikinci cildi TR'de satan bulamadım :/

Spider-Man

Alıntı yapılan: Kauss - 02 Mart, 2025, 19:23:32JSA: The Golden Age - Açıkçası yarıda bırakıp bırakmama konusunda gidip gelmekteyim. Sıkıcı ve çok alakasız ilerliyor bence.
Hack/Slash Deluxe: The Crossovers - Günlük bir veya iki fasikül okuyorum. Çerezlik
Newburn, Volume 1 - Daha yeni başladım bakalım nasıl ilerleyecek. İki cilt şuana dek fakat ikinci cildi TR'de satan bulamadım :/

https://www.arkabahce.com.tr/urun/newburn-volume-2-9781534397187

ferzan

Avengers mavi liste sonrası Now dönemi Thor'a dönerek ara yola girdim, ana yoldan sapıp. Zira kozmik Avengers maceralarında da kolsuz ve çekilsiz bir Thor görünüyordu. Jason Aaron dönemini eni konu tekrar hatırlayıp okumadıklarımı da okuyayım dedim.

Marmara'nın bastığı 4+1 ciltleri bitirdim hafta sonu. Tanrı Kasabı ve Tanrı Bombası ciltlerini üçüncü defa okudum ama devamındaki iki cildi ilk kez okudum. Aslında üçüncü cildi zamanında orijinalinden devam ederken (daha Marmara basmadan çok önce) okumaya çalışmış ama ilk iki cildin aksine bir türlü sevememiş ve yarım bırakmıştım. Bu kez de epey zorlandım. Ama bir şekilde ilk dörtlü bitti ve dişi Thor'un yer aldığı tekli kalın cildi (8 sayılık ilk mini seri) okuduktan sonra madem bu kadar gelmişim, bizde yayınlanmayan 30 sayılık devam serisini de okuyayım dedim. Onda da ilk 7 sayı bitti. Akşam 8'den devam edeceğim.

Genel olarak, ben bu Malekith, Roxxon ve alemler arası iç savaş olaylarını, Odin'in dengesizliklerini ve saireyi pek sürükleyici bulamadım. Zannedersem pandemi öncesi ya da esnası yayınlanan ve tüm Marvel evrenini kapsayan War of the Realms (hiç de merak ettiğim ve bana çekici gelen bir event değil) eventine giden yolun taşları da bu seride döşeniyor. Ama bence Aaron, Tanrı Kasabı ve Tanrı Bombası ile yükselttiği çıtayı aşağılara çekti. Sıkılıyor muyum, hayır ama ayıla bayıla da okumuyorum. Gene de devam ediyorum.

Dişi Thor, başlangıçtaki feminizm esprileri ve feminist fan service detaylar beklediğimin aksine beni irrite etmedi. Keyif verdi. Bağıra bağıra kafaya kakılmayıp insan gibi ve zekice anlatılınca nasıl da keyifli geldi. Bunun haricinde şu an için başka bir ekstrası olmadı.

Akşama devam bakalım.
Bağnaz okur, memnuniyetsiz beşer, işkilli büzük, sıfır tolerans iksmen, taş kalpli ahkam efendi...

ferzan

An itibariyle mavi liste ile kahverengi liste arasında, sarı listenin sonundan beri paralel bir köprü misali uzanan Now dönemi Türkçe X-Men okuma listesinin tekrar okumasını bitirdim. Yaklaşık 10 gün önce başladığım bu listenin Marmara Çizgi'den çıkmış tam hali aşağıdaki gibiydi;

All-New X-Men cilt 1 "Geçmişteki X-Men"
    All New X-Men cilt 2 "Geri Dönmek Yok"
    All New X-Men cilt 3 "Boyu Aşan İşler"
    Guardians of the Galaxy cilt 1 "Kozmik Avengers"
    Uncanny X-Men cilt 1 "Devrim"
    Uncanny X-Men cilt 2 "Bozuk"
    Guardians of the Galaxy cilt 2 "Angela"
    X-Men: ATOM SAVAŞI
    All New X-Men cilt 4 "Bambaşka"
    Uncanny X-Men cilt 3 "İyi, Kötü, Inhuman"
    Guardians of the Galaxy & All New X-Men "Jean Grey'in Mahkemesi"
    Guardians of the Galaxy cilt 3 "Guardians Dağıldı"
    All New X-Men cilt 5 "Eksi Bir"
    Uncanny X-Men cilt 4 "S.H.I.E.L.D'a Karşı"
    Guardians of the Galaxy cilt 4 "İlk Günah / Aynanın İçinden"
    All New X-Men cilt 6 "Büyük Macera & Utopialılar"
    Uncanny X-Men cilt 5 "Omega Mutant"
    Guardians Team Up (fasikül)
    Guardians of the Galaxy & All New X-Men; KARA GİRDAP
    Uncanny X-Men cilt 6 "Hikayeler Kuşağı"

Not: Kara Girdap öncesi Guardians of the Galaxy cilt 4 ile All New X-Men cilt 6 tamamen okunmayacak, ciltlerin arasına koymuş olduğum notlar ile bir kez daha hatırladım. Bu ciltlerin ikişer başlıklı olma sebepleri, son ikişer fasiküllerinin Kara Girdap cildinden sonra okunması gerektiğinden. Zaten söz konusu ciltlerin arkasındaki sayı bilgilerine bakarsanız, bu ciltlerde atlanan sayıların Kara Girdap cildine dahil edildiğini görürsünüz. Okuma keyfi adına hayati önem taşıyan bir detay. Tabi bunlar eş zamanlı fasikül yayınına göre ayarlandığından, cilt haline gelirken böyle bölünmüş okumalar elzem oluyor.

Kendi ilavelerimle 43 cilt ile güncellediğim sarı listenin sonunda, yani Avengers VS X-Men ciltlerinin finalinde olan malum olaydan sonra, mavi listedeki Infinity, Secret Wars, Original Sin ve Uncanny Avengers mevzularının paralelinde X evreninde ve kaçınılmaz olarak yollarının kesişeceği Guardians of the Galaxy evreninde olanları gani gani gördüğümüz bu listenin Türkçe'deki esas nihayete erişi de kahverengi liste dediğim upuzun All-New All-Different Avengers ile başlayan listenin ilk çeyreğindeki X'in Ölümü + Inhumans VS X-Men ciltleri ile kapanışı yapacağız ama yukarıdaki haliyle de Marmara Çizgi'nin X listesi tatmin edici bir sona ulaştı. Neden X-Men konseptini bu kadar sevdiğimi bana bir kez daha hatırlatmış oldu. Bu tekrar okuma sayesinde unuttuklarım da artık unutulmaz hale geldi. Yukarıdaki listenin başları da, ortaları da, sonları da ayrı ayrı vurdu geçti beni. Bir tek ciltte dahi sıkıldığımı hatırlamıyorum ki GotG konseptinden nefret eden biri olarak bunu gönül rahatlığıyla söylüyorum. GotG bile canavar gibi okuttu kendini.

Hickman'ın 2019'da başlattığı 6'şar sayılık iki paralel X evreni başlangıç mini serileri House of X / Power of X'ler de dahil olmak üzere okuduğum bazı unutulmaz X evreni olaylarına (House of M, Mesih üçlemesi vs.) yukarıdaki listede yer alan "Omega Mutant" cildi de eklenmiş oldu. Ayrıca All New serisinin de sonunu içeren Uncanny X-Men "Hikayeler Kuşağı" da gönlüme apayrı taht kurdu. Brian Michel Bendis'in harika yazarlığına bir kez daha şapkam uçtu. Diğer yandan, 2000'lerde başlayan Ultimate evreninin bile halen bu listede etkisini göstermesi ve çoklu evrenler aracılığıyla kendini göstermesi, durup dururken Ultimate X-Men ve Ultimate Spider Man için yarım kalmış okumalarıma geri dönme ihtiyacı hissettirdi.

Bu X listesi esnasında arka fonda Jane Foster'lı 30 sayılık Mighty Thor serisini ve 5 sayılık Unworthy Thor serisini de bitirdim. Kahverengi listeye geçmeden önce Wolverine'in Ölümü ile Old Man Logan ciltlerinin hatırını sormayı düşünüyorum ama net karar vermiş değilim.

Son Not: Arka Bahçe'nin Iron Man serisi de bu X ve GotG listeleri paralelinde geçiyor. "Beş Kabus"'un mevzusu dönüyor satır arasında. Iron Man serisinde de bir yerde Tony Stark'ın uzayda oloduğu bilgisi geçiyormuş. İşte o kısımlar da yukarıdaki listenin GotG ayağının ilk ciltlerinde. Ayrıca vakti zamanında Neil Gaiman'ın Spawn konsepti için yarattığı ve sonradan Marvel'a devrettiği Angela karakteri de GotG ilk ciltlerde bolca gözüküyor.

rumar80

İlk sayıdan Dampyr okumalarına başladım. Altıncı cilde geldim.
 Yanında da one piece okumaları devam ediyor. Water seven öyküsü bitmek üzere. Merry'ye veda ettik.