Mister No Revolution - Lal Kitap

Başlatan NIC, 26 Aralık, 2017, 13:08:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

darkwood

Mister No yu özlemişiz, keyifle okudum.
Darkwood Sakinleri..

ZGeralt

Pek fazla Mister No okumamış biri olarak ben sevdim bu yeni başlangıcı. Mister No severler ne der bilemiyorum ama güzel bir modernleştirme hamlesi gibi geldi bana.
Audace etiketi de biraz "adult" içerik tarzında olacak anladığım kadarıyla.
Ben devam edeceğim :)

rumar80

Kitabı sonunda okudum. Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim: BEĞENDİM. Detaylara inersek:

Kitabın baskısı ve renkleri bence güzel. Konuya gelince; iki ayrı öykü iç içe sürüyor. Bir yanda Vietnam savaşında, öte yanda savaş öncesi New York'ta Jerry'nin yaşadıkları. New York döneminde karşımızda gene inatçı, burnunun dikine giden bir Jerry var. Yaşadığı "sorunlu" aşk ve askerlik celbi, bu celbe ne cevap vereceği ana konu gözüküyor. Vietnam savaşı döneminde ise Jerry ve arkadaşlarının hayatta kalma öyküsünü okuyoruz.
  Klasik bir Mr No hikayesi değil bu. Öncelikle Vietnam hikayesi yıllardır izlediğimiz Vietnam filmlerinden farksız. Bir Mr No Katkısı yok. Belki New York öyküsü biraz toparlıyor ama eski öykülere benzemiyor. Kötü mü? Değil. Hatta akıcı bir tempo ile kendini okutuyor. Sadece beklentilerinizi gözden geçirin derim. Ama uzun süre aradan sonra farklı bir Mr No okumak ta keyifliydi. Haberiniz olsun.

memospinoz

Jerry, Vietkonglularla isteksiz mücadelesine devam ederken, Maryann ile olan ilişkisini ve diğer olayları flash-backlerle öğreniyoruz.

s.b

İNANDIĞIN GİBİ YAŞAMAZSAN YAŞADIĞIN GİBİ İNANIRSIN

s.b

MİSTER NO'NUN 2. SAYISINDA PEK ALIŞIK OLMADIĞIMIZ "SERT" KARELER VAR.

İNANDIĞIN GİBİ YAŞAMAZSAN YAŞADIĞIN GİBİ İNANIRSIN

pizagor

İlk iki sayısı itibariyle, karakterin ruhunu yansıtmaya çalışan ancak çok daha yetişkin, çok daha sert içerikli bir kurgu var bu kısa seride. İki farklı zaman diliminden ilerleyen hikaye buhran ve şiddet dolu, arada da kısa mutluluklar. Klasik maceralara göre daha neşesiz bir Jerry var şimdilik. Hikayenin nereye ve nasıl evrileceğini, kahramanımızı o aşina olduğumuz haline taşıyıp taşıyamayacağını merakla bekliyorum. Bu Jerry bizim tanıdığımız olana dönüşmese de kesinlikle pişmanlık vermeyecek bana kalırsa.
İlk Biriktirici... Vampir Dişçisi... Huysuz İhtiyar... KRONİK İTTAPAR!!!
Hayat sana sokak hayvanlarına davrandığın gibi davransın!

kırkambar

Bana kalırsa Revolution serisinde, cinsellik kıvamında bırakılmamış. Sezdirilip geçilebilecek yerler, uzatıldıkça uzatılmış. Ben ilk iki cildi bendeki klasik Mister No'ların yanına yakıştıramadığımdan iade ettim.

pizagor

Alıntı yapılan: kırkambar - 19 Eylül, 2020, 18:03:21
Bana kalırsa Revolution serisinde, cinsellik kıvamında bırakılmamış. Sezdirilip geçilebilecek yerler, uzatıldıkça uzatılmış. Ben ilk iki cildi bendeki klasik Mister No'ların yanına yakıştıramadığımdan iade ettim.

Benim rahatsızlık duyduğum ayrıntı ise Vietkonglulara yapılan ağır itham oldu. Yazar kurgusuna böyle bir durumu dahil ediyorsa bunun arkasındaki gerçekleri de bir dipnot olarak vermek zorunda bana kalırsa, aksi takdirde iğrenç bir toplum mühendisliğine ve rezil bir ırkçılığa dönüşüyor o paneller. Yazarın tahayyülüdür deyip geçiştirilemeyecek bir konu bu.
İlk Biriktirici... Vampir Dişçisi... Huysuz İhtiyar... KRONİK İTTAPAR!!!
Hayat sana sokak hayvanlarına davrandığın gibi davransın!

Gabby

Alıntı yapılan: pizagor - 23 Eylül, 2020, 10:11:53
Benim rahatsızlık duyduğum ayrıntı ise Vietkonglulara yapılan ağır itham oldu. Yazar kurgusuna böyle bir durumu dahil ediyorsa bunun arkasındaki gerçekleri de bir dipnot olarak vermek zorunda bana kalırsa, aksi takdirde iğrenç bir toplum mühendisliğine ve rezil bir ırkçılığa dönüşüyor o paneller. Yazarın tahayyülüdür deyip geçiştirilemeyecek bir konu bu.

Aralarında azımsanmayacak kadın katılımcının da olduğu, dertleri topraklarını savunmak olan ve Sam Amca'nın karizmasını çok kötü çizen bu deliyürek örgüte Hollywood sineması bile bunu reva görmemişken senarist nereden bulduysa takmış-takıştırmış fena bel altı vurmuş, çizer de bi' güzel cilalamış... Bildiğin, sahilde derin derin nefes alıp "sabahları napalm kokusuna bayılıyorum" diyen albay Bill Kilgore kafasının İtalyan versiyonu...

Bonelli bir dönem Kubert'in Tex'i ile Amerikan piyasasına açılma adına çeşitli şirinlikler yapmıştı. Western üzerinden aradığını bulamayınca bu kez de Mister No'ya zaman sıçraması oluşturup kendi çapında paralel bir evren kurarak piyasa yapmaya mı çalışıyor diye düşünmeden edemiyorum. :)

Neyse, zaten yeterince ahlaksız ve kirli bir savaştı daha da kirletmeye gerek yok deyip paneller arasında rastladığım 60'lı yılların güzelliklerinden birkaç paneli örneklemek istiyorum... Şubat 1963'te karlı bir kış sabahında fotoğrafçı Don Hunstein'in Bob Dylan ve kız arkadaşını Manhattan sokaklarında fotoğrafladığı kare daha sonra Dylan'ın Columbia'dan çıkan 33'lük uzunçalar albüm kapağında kullanılmıştı. Bu harika ikonik kapağa, henüz Mister No'luğa terfi etmemiş Jerry Drake'in idealist ve tatlı kız arkadaşı Maryann ikilisine adapte edilerek hoş bir saygı duruşu gerçekleştirilmiş.

Alttaki karede de Maryann ve Drake plakçı dükkanında... Maryann'ın elindeki albüm Andy Warholl tasarımı muz ve muz sapının yanında "yavaşça soy ve gör" yazan The Velvet Underground grubunun plak kapağı. Sağlı-sollu raflar arasında da çok önemli iki plak kapağı daha seçebildim: Biri Jimi Hendrix'ten "Bold as Love", diğeri Beatles'dan "Sgt.Pepper's Lonely Hearts Club Band".

nocardia

peder clemente

Şubat 1963'te karlı bir kış sabahında fotoğrafçı Don Hunstein'in Bob Dylan ve kız arkadaşını Manhattan sokaklarında fotoğrafladığı kare daha sonra Dylan'ın Columbia'dan çıkan 33'lük uzunçalar albüm kapağında kullanılmıştı. Bu harika ikonik kapağa, henüz Mister No'luğa terfi etmemiş Jerry Drake'in idealist ve tatlı kız arkadaşı Maryann ikilisine adapte edilerek hoş bir saygı duruşu gerçekleştirilmiş.
Gabby Üstâd,
"Daredevil:Born Again=Yeniden Doğuş" eserinin sonunda, David Mazzucchelli de bu fotoğraftan esinlenerek son paneli çizmişti (fotoğrafta 68'lerin ruhu var): Matt Murdock ile Karen Page elele, Hell's Kitchen caddelerinde dertleri geride bırakarak yürürler...

ferzan

Mister No Revolution Sayı: 3

Serinin 3. sayısında Jerry'nin Vietnam'dan döndükten sonraki zamanlarına tanık oluyoruz. Yine bu sayıda flash-backlerle Jerry'nin uçma sevdasına nasıl yakalandığını öğrenmeye başlıyoruz.

Basım Tarihi   :   Ekim 2020
    Boyutlar   :   17,00 x 23,00 cm
    Kağıt Tipi   :   Kuşe
    Sayfa Sayısı   :   64
    Etiket Fiyatı   :   22 TL
Bağnaz okur, memnuniyetsiz beşer, işkilli büzük, sıfır tolerans iksmen, taş kalpli ahkam efendi...

https://ucuztefrika.blogspot.com

seastar1000

Alıntı yapılan: Gabby - 29 Eylül, 2020, 15:07:32
Aralarında azımsanmayacak kadın katılımcının da olduğu, dertleri topraklarını savunmak olan ve Sam Amca'nın karizmasını çok kötü çizen bu deliyürek örgüte Hollywood sineması bile bunu reva görmemişken senarist nereden bulduysa takmış-takıştırmış fena bel altı vurmuş, çizer de bi' güzel cilalamış... Bildiğin, sahilde derin derin nefes alıp "sabahları napalm kokusuna bayılıyorum" diyen albay Bill Kilgore kafasının İtalyan versiyonu...

Bonelli bir dönem Kubert'in Tex'i ile Amerikan piyasasına açılma adına çeşitli şirinlikler yapmıştı. Western üzerinden aradığını bulamayınca bu kez de Mister No'ya zaman sıçraması oluşturup kendi çapında paralel bir evren kurarak piyasa yapmaya mı çalışıyor diye düşünmeden edemiyorum. :)

Neyse, zaten yeterince ahlaksız ve kirli bir savaştı daha da kirletmeye gerek yok deyip paneller arasında rastladığım 60'lı yılların güzelliklerinden birkaç paneli örneklemek istiyorum... Şubat 1963'te karlı bir kış sabahında fotoğrafçı Don Hunstein'in Bob Dylan ve kız arkadaşını Manhattan sokaklarında fotoğrafladığı kare daha sonra Dylan'ın Columbia'dan çıkan 33'lük uzunçalar albüm kapağında kullanılmıştı. Bu harika ikonik kapağa, henüz Mister No'luğa terfi etmemiş Jerry Drake'in idealist ve tatlı kız arkadaşı Maryann ikilisine adapte edilerek hoş bir saygı duruşu gerçekleştirilmiş.

Alttaki karede de Maryann ve Drake plakçı dükkanında... Maryann'ın elindeki albüm Andy Warholl tasarımı muz ve muz sapının yanında "yavaşça soy ve gör" yazan The Velvet Underground grubunun plak kapağı. Sağlı-sollu raflar arasında da çok önemli iki plak kapağı daha seçebildim: Biri Jimi Hendrix'ten "Bold as Love", diğeri Beatles'dan "Sgt.Pepper's Lonely Hearts Club Band".

Ben ilk okuduğumda yazınız için bravo size dikkatinize bilginize bravo valla kıskandım diye yazdım sanıyordum atlamışım biraz geç oldu ama alkışlanacak bir inceleme olmuş

seastar1000

Hem bu seriyi hemde yeni maceraları alıyorum yanlız itiraf etmek gerekirse daha okumaya başlayamadım
Seveceğimi biliyorum
Teşekkürler Lal kitap