Yapayalnız - İletişim Yayınları (Chabouté)

Başlatan memospinoz, 12 Eylül, 2019, 19:22:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

V

Alıntı yapılan: hanac - 18 Eylül, 2019, 22:32:23

Hadisene, gidelim buradan hemen!

Bu cümle doğru mu sizce ?

Hadisene, hemen buradan gidelim!

daha mı iyi olurdu ?
O da olmaz..
"Haydi ,hemen gidelim buradan!"
"İstemem,eksik olsun.."

Tuco Ramirez

Hadisene,  gidelim buradan... Hemen!
Olabilirdi. Sonuçta bir denizcinin ağzından dökülen kelimeler. Çok da düzgün cümleler kurması beklenmez...

guneseral

Almayın sakın almayın... devam edin  zagor  zembla 2 de  taytlı kahraman neyimize yetmez...
Aslan Şükür razı edelim  Batman kapağı da çizsin...

ferzan

Alıntı yapılan: guneseral - 19 Eylül, 2019, 00:48:08
Almayın sakın almayın... devam edin  zagor  zembla 2 de  taytlı kahraman neyimize yetmez...

Mesele, sandığınız gibi Zagor, Zembla ve taytlı hak etme meselesi değil sayın Guneseral...Ana akımdan zilyon tane çizgi romanın haricinde bu tarz frankofonlar ya da bağımsızların Türkçe edisyonlarına o kadar değer veriyoruz, bu eserlerin basılmasından o kadar memnun oluyoruz ki, en ufak bir hata bizim açımızdan affedilmez oluyor...

Ben kendi adıma font olayına Bahadır Abi kadar takık değilim ama daha önce çeşitli başlıklarda belirttiğim gibi, Kara Karga 'nın ve bu son işçiliği ile İletişim 'in fontlara yönelik tutumu beni rahatsız ediyor. Size "Oğulların Diyarı" orijinal görselleriyle karşılaştırın diyebilirim aklıma gelen ilk örnek olarak, o zaman görürsünüz sinemada acemi dublaj hatasının çizgi romanda neye tekabül ettiğini...

Bu eserde fontu da geçtik, başlıktaki soytarılık yenilir yutulur cinsten değil...Okur olarak basılmasını çok istediğimiz ama layığıyla basıldığına kanaat getirmediğimiz her eser için tepkimiz devam edecektir...Bunlar ana akım dışı ezber bozan işler olduğu için, bu tarz kitapların da malum blogların çeviri ve balonlama paylaşımları tadında bir görsel işçiliğe sahip olmaması gerekir...Hele ki kapaktan...

Şükretmek iyidir ama ilerleme ve estetik ancak eleştiri sayesinde ihya olabilir...Biz şımarıklıktan çamur atmıyoruz...Şu ana kadar almayacağım ya da almadığım hiçbir kitabı sorun etmedim...Kendi adıma bu kadar üzerinde durmam da kitabı her türlü alıp da bu işçilikle arşivleyecek olma memnuniyetsizliğimden ötürüdür...
Bağnaz okur, memnuniyetsiz beşer, işkilli büzük, sıfır tolerans iksmen, taş kalpli ahkam efendi...

https://ucuztefrika.blogspot.com

memospinoz

Alıntı yapılan: guneseral - 19 Eylül, 2019, 00:48:08

seastar1000

Alıntı yapılan: V - 18 Eylül, 2019, 23:20:30
O da olmaz..
"Haydi ,hemen gidelim buradan!"

Şimdi aranızda 36 yıllık bır denızcı olarak oraya ne yazılması gerektığını en ıyı benım bılmem lazım dıyorum fakat o durumda kı yanlızca sayfayı okudum galıba yenı bır tayfa var ve reıs ona bağırıyor
Oyle ıse
Haydı çabuk ve eskı çızgı romanlardakı gıbı yıldırım yumruk ates duman efektı koymak lazım dıyorum😂😂😂😂😂

guneseral

Bu kitabi alan nereden aldi  yavv  dun D&R da yoktu..Bu sabah Kadıköy kitapcilarinda da yok ..

gizmoo

Alıntı yapılan: guneseral - 19 Eylül, 2019, 17:11:55
Bu kitabi alan nereden aldi  yavv  dun D&R da yoktu..Bu sabah Kadıköy kitapcilarinda da yok ..

Yayınevinin kendi adresinden. Sultanahmet'te yerleri.😊
Geçen hafta aradım ve ne zaman geleceğini öğrendim. Geldiği gün gittim aldım. Nasıl bir çizgiroman aşkıysa bu 😊

guneseral

Sayın Ferzan

Bazı yanlış anlamaları düzeltmek isterim ... Eleştiri en doğal hakkımız hakkınız  lâf eden yok
Iyi  bir çeviri gözü yormayan bir font uygulaması vb vb ....her tüketicinin talep edeceği unsurlar...
Yazınızda  yazilarda değinilen teknik hususlara benim de bir itirazım yok olsa yaparım..Henuz kitap
Elime gelmedi....

Maximalist olmadigimdan olana lafım olmaz ama ben kurtarılmış bölge mahalle kitap geleneğine
Yakın hisseden biri olarak  :D   Maximalist  olmama hakkımı kullandım ve her kim bu frankofon dergahina bir odun taşırsa  desteklemek hissiyatı ile bu  Chabuate  gavurunun
kitabini alacağımı beyan ettim .. bulsam alacağım hala yok ...

.Font evet önemli
ama 300 sayfa da 5 sayfalık yazı olan bir kitabı Font veya Kapak secimi nedeni ile  almayan arkadaşlara baki selam ...
PARK BENCH de hiç yazı yok bakalım o basıldığında ne olacak Bu arada inşallah basılır yaratılan olumsuz havadan etkilenen  milyonlar  almaz  ve  kitap kendini kurtarmaz   ise hain editor  bu millete Chabuate  fazla  der mi bütün korkum bu
yayınevini eleştiren arkadaşlara lafımiz veya kizginligimiz kirginligimiz olamaz ..Elestiri hakkı baki
Arzı yaratan taleptir ..her arz kendi talebini yaratmaz ...o yüzden eleştirin ama kitabı da alın ...
Tatava  yapma al geç  tarzı bir kampanya yapalım gerekirse  Chabuateistler olarak

ferzan

Alıntı yapılan: guneseral - 19 Eylül, 2019, 17:59:23
Sayın Ferzan

Bazı yanlış anlamaları düzeltmek isterim ... Eleştiri en doğal hakkımız hakkınız  lâf eden yok
Iyi  bir çeviri gözü yormayan bir font uygulaması vb vb ....her tüketicinin talep edeceği unsurlar...
Yazınızda  yazilarda değinilen teknik hususlara benim de bir itirazım yok olsa yaparım..Henuz kitap
Elime gelmedi....

Maximalist olmadigimdan olana lafım olmaz ama ben kurtarılmış bölge mahalle kitap geleneğine
Yakın hisseden biri olarak  :D   Maximalist  olmama hakkımı kullandım ve her kim bu frankofon dergahina bir odun taşırsa  desteklemek hissiyatı ile bu  Chabuate  gavurunun
kitabini alacağımı beyan ettim .. bulsam alacağım hala yok ...

.Font evet önemli
ama 300 sayfa da 5 sayfalık yazı olan bir kitabı Font veya Kapak secimi nedeni ile  almayan arkadaşlara baki selam ...
PARK BENCH de hiç yazı yok bakalım o basıldığında ne olacak Bu arada inşallah basılır yaratılan olumsuz havadan etkilenen  milyonlar  almaz  ve  kitap kendini kurtarmaz   ise hain editor  bu millete Chabuate  fazla  der mi bütün korkum bu
yayınevini eleştiren arkadaşlara lafımiz veya kizginligimiz kirginligimiz olamaz ..Elestiri hakkı baki
Arzı yaratan taleptir ..her arz kendi talebini yaratmaz ...o yüzden eleştirin ama kitabı da alın ...
Tatava  yapma al geç  tarzı bir kampanya yapalım gerekirse  Chabuateistler olarak

Zaten bugüne kadar almayacağım kitaplar için şikayette bulunmadım...Aldığım, alacağım ya da almak istediklerim için serzenişte bulundum...Tıpkı bunda olduğu gibi...Yalnız esas sorun biraz geri planda kaldı, o da kapaktaki "Yapayalnız" başlığının yazı tipi...İç sayfaları çocuğa bile yazdırsalar kabulümdü ama ilk kez kapak başlığıyla dumura uğradığımdan pek kolay hazmedemiyorum anlayacağınız üzere...Dilime Chaboute kazandırılmış ama dönem ödevi kapağı yazı karakteriyle kapağı taçlanmış, ne denir ki şimdi?..Ben işsiz halimle almaya çabalıyorsam, bütçemde yer açıyorsam grafik departmanındaki şahıs da öyle "Yaptım oldu" kafasında geçiştirmeyecek kapak işçiliğini...
Bağnaz okur, memnuniyetsiz beşer, işkilli büzük, sıfır tolerans iksmen, taş kalpli ahkam efendi...

ferzan

Bu arada kitap, internet satış sitelerinde stoklara yarın giriyor...Hafta sonu da kitap evlerinde ya da çizgi romancılarda olur sanıyorum...

Nightrain

Yayınevide:

-Abi bu kitabın orijinalindeki yazı fontu uğraştırır.
-Çak oradan bir düz yazı fontu, olsun bitsin.
"Bu yıldızı çok mu istiyorsun Heatie? Al ye o zaman!"

guneseral

YKY nın Baldissere....kitabi vardı Font yüzünden okuyamadım...hala yatıyor....
Başka kimse de basmaz ....

GIPI oğulların diyarı orjinal edisyonu görmedim Karakarga ile kıyaslayamam  hakli olma ihtimaliniz
Çok yüksek yalnız Notes for war  story ve Garage Band orjinal ingilizce edisyonlari bende mevcut
Font her iki kitapta da rahatsız edici ..Gipi nın bilinçli tercihi belki .....belki de yayınevinin secimi   ikisi de aynı yayınevinden çıkmıştı

memospinoz

Not: Vallahi memegenerator ile yaptım ve sığmadı balona yazılar, sığınca da okunmuyor bu sefer. Benim bir suçum yok.  :P

ferzan

Alıntı yapılan: memospinoz - 19 Eylül, 2019, 18:48:21

Not: Vallahi memegenerator ile yaptım ve sığmadı balona yazılar, sığınca da okunmuyor bu sefer. Benim bir suçum yok.  :P

:) :) :)