Horace and Pete

Başlatan lampard, 19 Eylül, 2016, 23:36:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lampard

Horace and Pete's, Broklyn New York'ta 100 yıllık tarihi bir bar. 100 yıldır kardeş veya kuzen olan bir Horace ve bir Pete tarafından işletilmiş. 2016 yılında da 100 yıldır olduğu gibi bir Horace (Louis CK) ve bir Pete (Steve Buscemi) tarafından işletiliyor.

Dizinin yaratıcısı, yazarı ve yönetmeni Louis CK. Hatta tüm bölümlere cebinden para harcamış. Kendisini tanıyanların tahmin edeceği üzere dizi bolca  sosyal, siyasî eleştiri içeriyor. Özellikle Amerika siyaseti ve Trump mevzusuna değiniyorlar. Dizi aslında aynı zamanda bir komedi dizisi, ama drama yönü bence ağır bastığı için drama dizilerinin altına açtım başlığı. Mizah türü kara mizah denebilir ama ben "acı mizah" gibi bir tabirin daha uygun olduğunu düşünüyorum.

Horace ve Pete'in dışındaki diğer ana karakterler: Önceki jenerasyonun Pete'i "Pete Amca". Kendisi izleyen çoğu kişinin favori karakteri aksi yaşlı ve geleneklere bağlı bir adam. Horace ve Pete'in kız kardeşi Sylvia. Sylvia yeri oldukça değerli olan barın satılmasını istiyor ve ailenin erkekleriyle bu konuda didişiyor, dizinin başlama noktası burası diyebiliriz. Bir kaç tane bar müdavimi ve Horace'ın kızı.

Horace and Pete's Louis CK'in önceki işlerine genel dünya görüşü ve felsefe olarak benziyor ama tarz olarak bayağı özel bir iş. Genelde uzun diyalog sekansları var ve diziden çok bi tiyatro sahnesini andırıyor. Ben de henüz bitirmedim, 8. bölümdeyim (dizi 10 bölümlük bir mini dizi) ama izleyecek dizi arayanlara kesinlikle öneririm.

V

Bir kaç ay önce hızlıca tükettiğim dizi yaz sıcaklarında çölde vaha bulmuşçasına sevindirmişti beni. Güçlü karakterleri ve dialoglarıyla aklımda kalmaya devam edecek

sıkı bir drama...
"İstemem,eksik olsun.."