Teks Aylık Seri - Mylos Kitap

Başlatan Zeljko, 03 Aralık, 2022, 19:16:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

YzbVolkan

Alıntı yapılan: Dylandog - 01 Temmuz, 2023, 20:00:39Mylos kitapın ne kadar çok düşmanı varmış Mylos kitap tex yayınını durdursa  sevinçden Buradan şama kadar Halay çekecekler ben Mylos kitapın yerinde olsam sergio bonelli ile 10 senelik sözleşme imzalarım eğer Mylos kitap texi yayınlamakdan vazgeçerse hiç sevinmeyin yayın haklarını ben satın alacam vuracam kırbacı vuracam kırbacı yayınevininde  ismi hazır
Ben Mylos in edisyonunu begeniyorum. Kagıdı, baskısı,  özenli cevirisi, editor yazisì...
Yeter ki duzenli ciksin.
Cizgi romanlar gūnûnūzū aydınlatsın.

DAMPYR

Alıntı yapılan: Dylandog - 01 Temmuz, 2023, 20:00:39Mylos kitapın ne kadar çok düşmanı varmış Mylos kitap tex yayınını durdursa  sevinçden Buradan şama kadar Halay çekecekler ben Mylos kitapın yerinde olsam sergio bonelli ile 10 senelik sözleşme imzalarım eğer Mylos kitap texi yayınlamakdan vazgeçerse hiç sevinmeyin yayın haklarını ben satın alacam vuracam kırbacı vuracam kırbacı yayınevininde  ismi hazır
Ona Mylos kitap düşmanlığı demiyelim de bi nevi kamçılama diyelim Fumetti çıkaran her yayınevi gözmüz başımız üstüne ayrıca kamçılamada işe yarıyor. Yerdiğimiz gibi övmesinide biliriz biz, söylediklerimiz eleştiriler hem okur hemde yayınevi için önemli...

Kinowa59

Arkadaşlar, Mylos Tex aylık seride müthiş bir macera dehsetengiz ve aksiyon dolu sahneleriyle biz Tex tutkunlarını merak ve heyecana sürükleyerek devam ediyor. Klasik Tex No 5 de uçurumdan atladıktan sonra ölüp ölmediği konusunda okuyucuda soru işaretleri bırakan Satania bir şekilde tekrar karşımıza çıkmıştır. İlk kez 1949 _ 1950 yıllarında yayınlanan klasik Tex No 5 de okuyucuyla karşılaşan Satania' nın tam 73 yıl sonra tekrar karşımıza çıkması Tex'in yalnızca geçen binyılın değil içinde bulunduğumuz yeni binyılın da ölümsüz kovboyu olduğunu bizlere göstermektedir.

Rossi

Bu ay çıkacak, maceranın son sayısı olan (Satania'nın Kızı) daha da heyecanlı Bayram bey. Aksiyon sahneleri bayağı güzel
Çizimlere bayılacaksınız. ;)

Kinowa59

Merhaba Rossi dostumuz. Mylos Tex No 3 ve 4 'ü 5 sayıda macera bitince üçünü birden okurum diye düşünüyordum. Ancak bu 4 sayıyı alınca dayanamadım. Bugün 3 ve 4 sayıyı da okudum. Okudum amma maceranın tadı damağımda kaldı. 4 sayıdaki klasik seri No 5'e göndermeleri görünce hemen o sayıyı kitaplıktan çıkarıp tekrar baktım. Tex klasik maceraların tadı bir başka olsa da Mylos kitap aylık Tex serisi bir başka güzel. Ben dünya ya gelmeden ( 1959 ) 10  yıl önce, yani 1949 yılında, bundan tam 74 yıl önce yayınlanan bir klasik maceranın iyi veya kötü karakterlerini bugünün senaryo ve çizimleriyle görmek, okumak benim gibi anılara yolculuk yapmaktan keyif alan Tex tutkunlarını mutlu edecektir. Mylos kitap aylık Tex No 5 'i özlemle bekliyorum.

Zeljko

Bu hikaye, asıl değerinden çok nostalji etkisi için olsa bile, gerçekten tarihi bir macera, normal serinin efsanevi 5 numarası Satania'nın devamı niteliğinde.Şunu da söylemek isterim orjinal 5. sayı Satania o kadar da matah bir şey değil ama Mylos'un bastığı sayılar tam bir Boselli hikayesi çok leziz,çizimlerde hikayeye eşlik edince Arda Güler'i izliyormuşum hissiyatına kapıldım.Ne yapayim bana her şey O'nu hatırlatıyor ah ulan Real...
Şu Gotham'ın önü bir uzun alan
Bir tek seni sevdim Christopher Nolan

caretta

Mylos Aylık Teks 4 ve 5 sayıları okudum. Zeljko dostumuzun yazdığı gibi Klasik Seri'nin çok eski bir macerasının devamı olarak o macerayı kat be kat geçmiş bir macera bu 3 kitaplık serüven. Hele de son sayıdaki sürpriz final de çok ilginç. 5.sayıdaki Batuhan Bey'in editoryal yasısında Teks'in gedikli düşmanlarından "Kara Kaplan'dan bahsediliyor. Batuhan Bey acaba unuttu mu bilemiyorum ama Kara Kaplan'ın bir de 3.gelişi var. Oğlak Aylık Seri'de yayınlanmıştı ama sayıyı hatırlayamadım. Yaş kemale erdi artık eski hafızam yok. Maceranın finalinde kayalıklardan düşerek ölüyordu. Demek ki ölmemiş ki 2023'de geri dönecek.

İki geri dönüş daha var. Birisi bu ay İtalya'da yayınlanacak olan 752.sayıda "Wolfman Duncan Lang" geri dönüyor. Bu acımasız dağ adamı da aynı Kara Kaplan gibi uçurumdan düşüyordu. Duncan Lang ile Çizgi Düşler Aylık Seri 40-41 sayılar (orijinal684-685) sayılar. Font çizimi ilginç bir macera idi. Yine Font çizimi bir başka tanıdık yine onun çizimleri ile Mylos Kitap'ta geri dönecek. Melez Makua. Makua ile Çizgi Düşler Aylık Teks 9.sayıda (orijinal 621-622 sayılar )tanışmıştık. Kısmetse Ağustos ayında Mylos Kitap tarafından yayınlanacak (inşallah yalancı çıkmam!) 6.sayıda Makua geri dönüyor. Bu macera da Font çizimi. 2 kitap sürecek. İlk macerada Apaçi Domingo vardı. Bu macerada da Mescalero Apaçisi Mateo var. Fazla ayrıntı vermeyeyim diyorum ama bir sahne beni etkiledi. Apaçilerin baskını sonucu kaçan bir genç kız iki Apaçi tarafından ormanda kovalanırken, kız Kit Carson'a rastlar. Karşısına dikilen iki Apaçi "Sen kimsin beyaz adam diye sorarlar. Carson adını söyler ama doğal olarak Apaçiler onu tanımaz. Carson da "Kızılderililer beni başka bir adla çağırırlar der: "Capelli d'Argento". Yani "Gümüş Saç". Yerliler: Gümüş Saç! Gece Kartalının arkadaşı, çok büyük savaşçı" diye şapa oturduklarını anlarlar. Ne yapayım bu kadar da spoiler vermiş olayım.

Teks maceraları belli bir tema izlenerek mi çiziliyor hep merak ederim. Yani bir kızılderili macerası, arkasından bir büyük şehir, Meksikalı bir çete macerası, ardından bir Kanada macerası, peşinden eski bir düşmanın zuhuru. Sanırım böyle bir sıra yok. Aynı sıralama çizerler için de geçerli sanırım. Yani "bu ayki 2 kitaplık macera senin Font dostum" veya şu Kanada macerası 3 kitap sürecek bu da senin çizimin olacak Mastantuano" filan denmiyor sanırım. Eski maceralarda fantastik maceralar ve Washington maceraları genellikle Letteri çizimi olurdu. Kızılderili maceraları da çoğunlukla Ticci ve Civitelli çizimi olurdu. Şimdi çizerler çoğaldı ve her çizer çeşitli temalardaki maceraları çiziyorlar sanırım.

Rossi

Merhaba sevgili Caretta,

Kara Kaplan benim en sevdiğim Tex düşmanlarından. O macerayi unutmadim ancak yer darligindan dolayı bahsedemedim:)

Sizin de güzelce tespit ettiğiniz gibi Tex maceralarinda döngüsel bir tema değişikliği oluyor gerçekten.

Yeni yeni yetenekli genç çizerler de gelmeye başladı.

Konu açılmışken duyurmuş olayım. Ağustosta Tex yayınlanmayacak. Yayinevi tüm yayınlarına bir aylık yaz arası veriyor. Tex ve Julia Eylül ayında tekrar aramızda olacak :)
Saygı ve sevgilerimle

gargaris

Alıntı yapılan: Rossi - 09 Temmuz, 2023, 14:17:20Konu açılmışken duyurmuş olayım. Ağustosta Tex yayınlanmayacak. Yayinevi tüm yayınlarına bir aylık yaz arası veriyor. Tex ve Julia Eylül ayında tekrar aramızda olacak :)
Saygı ve sevgilerimle

Sevgili Rossi Tex ve Julia'nın Temmuz sayıları çıkacak ama değil mi?

Rossi

Tabi çıkacak. ;)  Tex baskıya hazır.

Julia da bu hafta içi baskıya hazır olur. Balonlamasını bekliyorum edit için.

caretta

"Satania'nın Kızı" macerasının sonu bu ay çıkacak demek.
Ben de Temmuz ve Ağustos aylarında Teks yayınlanmayacak sanmıştım.

DAMPYR

Orjinal Sayı : 707

Konu: Boselli Mauro Senaryo: Boselli MauroSanat: Benevento MicheleKapak: Villa Claudio

Konusu : Artık Tex ve Carson, maskenin arkasında Satania takma adıyla eski düşmanları Cora Gray ile bağlantılı bir kadın olduğuna dair hiçbir şüphe Kalmamıştır. Ancak kimliğini keşfetmeye ve onu yakalamaya giden yol, Los Angeles sokaklarındaki trajik sona kadar, tek bir nefes bile almadan, hala tuzaklar, silahlı çatışmalar ve ölümle doludur!

Rossi

Tex yeni sayı, 2 Ağustos günü dağıtıma verilecek. Matbaadan kaynaklı bir gecikme olmuş.
Sevgiler

Rossi

Sabır arkadaşlar Çarşamba çıkıyor.

YzbVolkan

Instagram sayfasinda Mylos kitap , Tex ve Julia nin ciktigini yazmis.
Cizgi romanlar gūnûnūzū aydınlatsın.