Tex Klasik Seri Devam Etsin Kampanyası

Başlatan hanac, 17 Temmuz, 2023, 10:21:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kndzali

50 seneyi aşkın Tex okurum, döner döner okurum. O nedenle forumda Tex gördüm mü hemen tıklarım. Tex muhabbetinde okuduğum her üyenin benden kat kat fazla bilgi dolu olduğunu gördüm. Bonelli'den Boselli'ye, Letter'dan Ticci'ye, macera adından macera konusuna ve kahramanlarına kadar
bilgiyle donanmışlar.
Hepsi de Tex'i seven okurlar.
şimdi rica ile bu dostların adını vererek listeye katılmalarını istesem de, maalesef korkuyorum, yine faşizm rüzgarları esmeye başladı denecek diye.Sevgili dostlar , lütfen listeye katılın, anında liste alev alev olacaktır.
Sağolun varolun.

Kndzali

Julia ve Tex 'i yayınlayan Mylos Kitap ayrıca 3 ayda bir yayınlanan "221B" isimli bir polisiye dergisi yayınlıyor. Bu derginin son sayısında (39.sayı) 6 sayfa Tex için ayrılmış.
Çizgi roman incelemesi başlığı altında sayın Batuhan Cantürk'ün imzasıyla çok güzel bir Tex tanıtımına imza atılmış. Hem polisiye tutkunları hem genç yeni okurlar böylece Tex'le tanışıyorlar.
Ben kendi adıma çok sevindim, sizlerle paylaşmak istedim.

YzbVolkan

Yaziyi ben de okudum. Gercekten cok guzel. İnsallah satislara faydasi olur.
Cizgi romanlar gūnûnūzū aydınlatsın.

hanac

Alıntı yapılan: oldman_logan - 19 Ağustos, 2023, 18:08:13alfa zamanı yayınlanan teksleri okuyordum. aksoydan sonra devam etmedim pahalıydı çünkü. o yüzden teks uzun süredir takip etmiyorum. baştan numaralandırılıp devam ederse alırımm. bir ucundan başladım yine derim.

39 numara olarak sizi kaydettim.

http://altinmadalyon.com/altin/index.php?topic=17859.msg242876#msg242876

caretta

Mylos Aylık Teks başlığında bir ara Galleppini'nin adı geçti. Tıpkı Letteri gibi Galleppini'nin çizgilerini
sevmeyenler var. Olabilir ama 200.sayıya kadar Galleppini Mefisto'nun gelişleri, Proteus, Uğursuz Kehanet, Gümüş Çan, İki Bayrak Arasında, Yama, Ejderin Dönüşü, Defiance Kalesi ve daha da sayabileceğim maceraları çizdi.
En azından senaryonun yüzü hürmetine Galleppini'ye tahammül ederek okumuşsunuzdur. Benim o konuda Galleppini takıntım yok. İlk 100 sayıda bazı maceraların senaryoları sıkıcı olabilir.
Büyük Kral, Ölüm Totemi, Korku Vadisi, Onüçünçü Mumya ilk 100 sayıda yeralan çok güzel maceralardır. Çizgiler de çok iyidir.

Çizgi Düşler'in tamamlayamadığı Klasik Seri'de son yayınlanan Galleppini çizimi macera 55-56 sayılarda
yayınlanan "Korkunç Katliam" adlı macera idi. Orijinal 276-277 sayılar. Bu seriye birileri devam edecekse
Galleppini çizimi sadece 6 macera var.
287-289 "Yüzsüz Killer",
300 Ateş Mızrağı,
312-314 Boğaz Sıkıcılar,
338-340 Küçük Kurt ve 400 Yanık Mektup.
338-340 ve 400 sayı daha önce Türkiye'de hiçbir yayınevi tarafından yayınlanmadı. Ötekiler muhtelif yayınevleri tarafından yayınlandı. Merak eden varsa referans veririm.

Saki

Aynen öyle caretta abi, Teks sadece Amerika'nın güneybatısında adaleti koruyan ranger olamaz, biraz horror, biraz da fantastik unsurlar mutlaka olacak.

caretta

Klasik Seri (285.sayıdan sonra) 400.sayıya kadar Civitelli çizimi maceralar:
293-295 "İki Katil". Civitelli'nin çizdiği ilk Teks macerası. Ceylan 69'luk Teks 46-49 sayılarda yayınlandı.
304-307 "Corpus Christi Cinayeti". Ceylan 69'luk Seri'nin 66-69 sayılarında maalesef yarım kalan macera.
Diplomatik ilişkiler, suikastler içeren ilginç bir maceradır. Montales de var.
319-321 "Ölüm Pisti". 32'lik Alfa Serisi 10-12 sayılar. Macerayı pek hatırlayamadım. Yaşıma verin!
323 "Dağınık Şehir". 32'lik Alfa 14.sayı.
346-349 "Zhenda" 10 sayılık Galaksi Teks Serisi'in 1-6 sayıları.
Yayınevi, maceranın ilk 20 küsur sayfasını yayınlamadı. Benim en sevdiğim maceralardan. Teks'in kayınçosu Sagua'nın ve uğursuz anasının geri döndüğü macera.
367-369 "Madende Pusu". 26 sayılık Doğan Egmont Serisi 14-16 sayılar.
Kitaplar elimde ama kalkıp bakmak pek içime gelmedi!
Son macera da 393-395 sayılar olan "Santa Fe'de Entrika"
ABD Başkanı Rutherford Hayes'e düzenlenen bir suikastı konu alıyor ve ülkemizde yayınlanmadı.
Toplam 7 Civitelli macerası. Pek hayranı olduğum bir çizer değil ama çizdiği maceraları okuyorum ve ayrıntılara takılmıyorum. 600'lü sayılarda Yama ve Mefisto maceraları çizdi. Gri tonları çok güzel kullanan bir çizer. Kirli sakallı haydut tiplerini de çokça kullanıyor.

caretta

Hadi yazmaya başlamışken bana göre en iyi Teks çizerlerinden Ticci ile devam edeyim.
Devamı gelsin sancısı çektiğimiz Klasik Seri'de 5 Ticci çizimi macera var. 297-299 "Savaş Alevleri"
Defalarca okuduğum bir başyapıt. Biri Kuzeyli (John) diğeri Güneyli ordularda rakip olmuş (Leslie) iki kuzenin nefes kesen macerası. Geri dönüşlerle Amerikan İç Savaşı'nın bu ilginç kesitini anlatan bir macera.
Ceylan 69'luk Seri'nin 53-57 sayılarında yayınlandı.
317-319 "Kurt Tuzağı". Kurtlar tarafından büyütülmüş bir vahşi gencin ilginç macerası. Tam Ticci'ye göre kar, kış, kıyamet bir macera. 32'lik Alfa Teks Serisi'nin 8-10 sayılarında yayınlandı.
335-335 "Desperadoslar "32'lik Alfa Teks Serisi'nin 25-28 sayıları. Bu macerayı da pek anımsayamadım.
358-362 "Tuhaf Bir Rastlantı" Doğan&Egmont Serisi 9-10 sayılar.
Ve bir başka başyapıt 384-387 "Gururlu Navajo". Tiger Jack ve sevgilisi Taniah'ın hüzünlü macerasının anlatıldığı eşşiz macera. Bu macera da Aksoy Teks Serisi'nin 5-8 sayılarında yayınlandı.

Diyeceğim o ki bu Klasik Seri'nin birçok macerası uzun yılar önce muhtelif yayınevleri tarafından ayınlandı. Benim gibi yaşını almış Teks okurlarının arşivlerine vardırlar. Ama düzgün bir çeviri, baskı ile yeniden yayınlanırsalar çok iyi olur. Nasip, kısmet diyelim...

Rossi

Ticci nin varlığı Teks için ayrı bir şans oldu. Teksi çizim tekniği ve estetik açıdan bambaşka yerlere getirdi.

Dylandog

Kesinlikle destekliyorum tex klasik yayınlanmalı

hanac

Kndzali

Şu LAL'lerin arasına Klasik Tex ne kadar da yakışırdı be...

Sayın Kinowa59, benden önce davranmışsınız, ama kalpler bir, sağolun.

Kndzali

Bu başlık altında yapılan katılım listesi belli. Unutulmasını istemiyorum. Sevgili üye dostlar, zannederim forumun en yaşlı üyesi benim (70+). Şimdi, kimse ne kadar vaktinin kaldığını bilemez. Eğer benim vaktim varsa bu zaman içinde Klasik Teks'in tamamlanmasını ve okunmasını hasretle bekliyorum. Ayhan Sicimoğlu'nun devamlı söylediği gibi; "Hastasıyım."

Listeye katılmayan ama başka Teks başlıkları altında Teks okuduklarını, çok sevdiklerini söyleyen kardeşlerime rica ediyorum, artık listeye katılın. Ondan sonra da matbaayla görüşelim. Biraz duygu sömürüsü (Fr. Agitation) oldu. Lütfen görmezden gelin.

Hepinize sevgi ve saygılarımla

YzbVolkan

Lal kitap a mail atıp cevap gelen arkadaş oldu mu aramızda?
Cizgi romanlar gūnûnūzū aydınlatsın.