Tex Aylık Seri - LAL

Başlatan Zeljko, 18 Mayıs, 2024, 18:52:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ustura Kemal

Günaydın değerli Mrtekin. Üstteki kadın görseline Tex benzetmesi yapmanız, kusura bakmayın amma Tex evreninde ne kadar cahal ( cahil değil ) kaldığınızı gösteriyor. Tabii ki yalnızca sizin değil, bu olaya sizin gibi bakan başta Zeljko olmak üzere diğer forum dostlarımızında. Şahsen ben, bir Tex uzmanı olarak bu görseli görür görmez, Annie Oakley olduğunu anladım. Tabii ki Annie Oakley 'in Kim olduğunu Tex evreninde cahal kalmış arkadaşlarımızın bilmesi beklenemez. Annie Oakley, wahsi batıda gerçekten yaşamış, Buffalo Bill panayırın da attığını vuran keskin nişancı olarak gösterilere katılmış ve Tex'in birkaç macerasında da arz ı endam etmiş bir fanidir. Yanılmıyorsam ( tarih konusunda yapılabilirim, doğrusunu bilen yazsın lütfen ) 1903 tarihinde attan düşerek terk i dünya eyliyor. Şimdiii ( tam burada Lal kitap dağıtım sorumlusu aradı. Rahatsızlığı nedeniyle kitapların dağıtımı yarına kalmış, değerli Caretta dostumuza duyurular. ) Evet değerli dostlar nerede kalmıştık. Annie Oakley, benim gibi büyük bir Tex hayranı olduğu için, Tex'in kıyafetlerini giyerek bu resmi çektirmiş, değerli çizer F.Civitelli ise müthiş çizgileriyle ölümsüzleştirmiş. Olay bu. Lütfen buzağının üstünde öküz aramayınız. Önemle duyurulur...

Mrtekin

Bayram Abicim,

Ben resme baktığımda baya alımlı ve şuh bir Meksika dilberi görüyorum. Ohio köylüsü Bıyıklı Anne Oakley'den bize ne Abi?

Yani küvete Anne Oakley ile gireyim; yetmez bi de üstüne dağ, bayır, çayırda Oakley Bacı ile romans yaşayım istiyorsunuz bence.

Çılgın Türk emeklisi sizi...
They drew first blood...

Ustura Kemal

Güzel yakıştırmalar için teşekkür ediyorum değerli Mrtekin. Ancak, Annie Oakley ile ilgili benzetmeleriniz Tex dünyasından bi haber olduğunuz gerçeğini bir kez daha gösteriyor. Annie Oakley' in bıyıklı bir Ohio'lu olduğunu iddia etmek, 2024 Türkiye güzeline " bıyıklı " demek kadar komik ve eğlencelidir. Buradan forumdaki bütün Tex tutkunlarına sesleniyorum, lütfen sizlerde söyleyiniz Kit Carson bıyıklı bir kadına kur yaparmı! Zannediyorum ki siz Annie Oakley ile Doç Holidey 'in sevgilisi koca burun Kate'i karıştırıyorsunuz. Bu da benim Tex evreni akademik tezlerimin ne demek isabetli olduğunu göstermektedir. Görmeyen gözlere ifşa olunur. NOT: Annie Oakley, 1860 yılında doğmuş, 1926 yılında trafik kazasında terk i dünya eylemiştir. Doğru bilgi buymuş.

Ustura Kemal

" Netdahe " ne anlama geliyor acaba , diye düşünüyordum ki; Lal kitap aylık Tex 6 sayıyı okuyunca anlamını öğrendim. Netdahe :  Soyguncu, yağmacı bir apaçi çetesinin adıymış . Herhalde , 76 yıllık Tex evreninde en uzun isme sahip olan , isminin sonu Seijas ile biten çizer tarafından yaratılan  aksiyon dolu hikaye yanılmıyorsam çizerin resmettiği son hikaye oluyor. ( yanılıyorsam lütfen düzeltiniz )  Macera Netdahe adı verilen kızılderili çetesinin küçük bir Meksika köyünü basıp, yaşlıları , erkekleri katledip , kadın erkek ayırt etmeden gençleri kaçırıp köle olarak satmak üzere dağa kaldırmalarını anlatıyor. Dehşet, vahşet, kan , gözyaşı ne ararsanız var macera da ...

caretta

716-719 sayılar arası sürecek olan bu macera Seijas'ın son çizdiği
macera değil.İtalya'da Eylül Ekim 2024'de yayınlanan 767-768 sayılar
Seijas çizimi.Sizden 5 yaş büyüğüm Bayram Bey.İtalya Teks yayını 771
-715=56 sayı gerideyiz.Yaklşık 6 yıl.Tanrı'dan bize ömür bahşetmesini
diliyorum ki bu yayınların ülkemizde yayınlandığını görebilelim.

Rossi

Çizgi diyarinda korsanı yok mu. Hepsini çevirip koyuyorlardı siteye.