ZAGOR BIS SAYILARI

Başlatan Kuzgun, 29 Haziran, 2024, 09:00:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kuzgun

Sergio Bonelli Editore, 2021 yılından beri yaz aylarında kimi temel kahramanların, BIS adı altında ek sayılarını yayımlıyor. Ana aylık diziden yayımlanan bu sayıların sayı numarası, o ayki sayıyla aynı, yalnızca sayı numarasının yanında BIS ibaresi var. Zagor'un BIS sayıları Temmuz aylarında yayımlanmış (öteki kahramanları incelemedim, sanırım onlar da Temmuz ayında yayımlanmakta). Bu BIS sayılarında 94 sayfalık tam serüven bulunmakta; serüvenler eski öykülerin yinelenmesi değil, yeni öyküler.

İtalya'da çıkan ilk BIS sayısı (672), bizde Lâl Kitap'ın 284. sayısı olarak 2026 Şubat'ta yayımlanacak. Tabi Lâl Kitap'ın yayımcılığı sürdürdüğünü, Aylık Zagor'un aksamadan, düzenli olarak çıkarıldığını ve gezegende halâ tüketilebilecek oksijen olduğunu varsayarsak.

Soru şu: Lâl Kitap, bu BIS sayılarını yayımlayacak mı?

Aşağıda Zagor'un bugüne değin çıkan BIS sayılarının listesi ve kapakları yer alıyor:

ZAGOR BIS SAYILARI

1
Sayı:  672 BIS # 2021 Temmuz
Başlık:  Un uomo in fuga  =  Kaçak Bir Adam
Yazar ▪ Çizer:  Moreno Burattini ▪ Marcello Mangiantini
Kapak:  Alessandro Piccinelli

2
Sayı:  684 BIS # 2022 Temmuz
Başlık:  La vendicatrice  =  İntikamcı
Yazar ▪ Çizer:  Moreno Burattini ▪ Massimo Pesce

3
Sayı:  696 BIS # 2023 Temmuz
Başlık:  Braccati!  =  Avlanan!
Yazar ▪ Çizer:  Raffaele Della Monica ▪ Raffaele Della Monica

4
Sayı:  708 BIS # 2024 Temmuz
Başlık:  Il giudizio degli dei  =  Tanrıların Yargısı
Yazar ▪ Çizer:  Giuliano Piccininno ▪ Giuliano Piccininno

Zeljko

Zagor'un Ferri sonrası kapak çizeri seçiminin Tex-Villa etkisi yaratamadığını düşünüyorum.Halbuki ellerinde bu etkiyi yaratacak Rubini gibi Zagor'un ruhuna daha uygun bir çizer varken Piccinelli tercihi Going-Going'in kulağına konmuş kelebek gibi olmuş.
Şu Gotham'ın önü bir uzun alan
Bir tek seni sevdim Christopher Nolan

DAMPYR

Lal Kitap genelde BİS olan bu tür sayıları yayınlamayıp atlıyor, hepsi olmasa bile bazılarını özel sayılar altında başka bir seride yayınlıyor Martinde öyle yapmışlardı Zagorda da öylemi yaparlar bilemem...

Kuzgun

Alıntı yapılan: DAMPYR - 30 Haziran, 2024, 02:06:34Lal Kitap genelde BİS olan bu tür sayıları yayınlamayıp atlıyor, hepsi olmasa bile bazılarını özel sayılar altında başka bir seride yayınlıyor Martinde öyle yapmışlardı Zagorda da öylemi yaparlar bilemem...

Demek Martin'de İtalya'ya yetişmişler (takip etmediğim için bilmiyorum). Madem yayımlıyorlar, neden normal sırada, aynı edisyonla çıkarmazlar ki?

Vassago007

Çıkış sırasına göre bu sayılara henüz gelinmedi.