ZAGOR SPECİALE - LAL KİTAP

Başlatan DarkwoodÇizgiRomanEvi, 01 Ağustos, 2024, 21:55:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

DarkwoodÇizgiRomanEvi

Zagor Özel Sayı artık LAL KİTAPTA!

Çizgi düşler yayınladığında Özel Sayı Zagor 17-34 arası sayıları içeriyordu. Bu kapaktaki gördüğünüz ise normalde Cilt 10 ama Lal kitaba geçtiği için Sayı 1 olarak gözükmekte. 9 Cildi 2 macera olarak 320 sayfa olarak Çizgi Düşler yayınladı. Lal Kitap ise sayfa sayısını 160'a düşürdüğü için hafif ince görünecek ama yine de devamını getiriyor!

Orjinal sayısı 35 olan artık raflarda Zagor Özel Albüm 1 - Gizemli Gemi olarak geçecektir..
Italya'da en son 38. Sayı çıkmış. 30/03/2024 tarihinde.. devamı var mıdır göreceğiz!

Fazla uzatmadan fiyatından bahsedebiliriz.

Etiket fiyatı: 180₺

hanac

Alıntı yapılan: DarkwoodÇizgiRomanEvi - 01 Ağustos, 2024, 21:55:38Zagor Özel Sayı artık LAL KİTAPTA!

Orjinal sayısı 35 olan artık raflarda Zagor Özel Albüm 1 - Gizemli Gemi olarak geçecektir..

Çok fazla çizer görev yapmış bu sayıda;
Gianni Sedioli, Marco Verni, Walter Venturi, Francesco Bonanno, Marcello Mangiantini
Domenico ve Stefano Di Vitto, Raffaele Della Monica, Gallieno Ferri, Yannis Ginosatis

Kinowa59

Şu Sedioli'yi hiç beğenmiyordum. Zagor'un suratını Amerikan futbolu topuna  ( Ragbi ) benzetiyordu.  Çiko' nun yüzü ise, Sedioli  çizimleriyle aynı deve kuşu yumurtasına benziyordu . Daha sonra Marco Verni ile beraber çizmeye başlayınca çizgiler bayağı bir düzeldi. Verni'nin çizimleri Ferri'yi andırdığı için Sedioli' de , eh işte idare eder hale geldi.

ferzan

Almış olan, eline ulaşan ve de inceleyen oldu mu?

Normalde Lal'in bütün yayınlarının basım netliği jilet gibi keskin olur ama bu sayı sanki düşük çözünürlüklü dosyadan basılmış gibi hafif puslu ve netlik sorununa sahip. Alanların hepsinde de durum aynı mı? Yoksa sadece bana mı öyle denk geldi? Umarım bana öyle denk gelmiştir, çünkü böyle netlik sorunu olan basımlar söz konusu olduğundan ne kadar istesem de okuyamıyorum, okumayı reddediyorum. Belki çoğu okur için sorun görülmeyebilir ama çocukluğundan beri uzağı görme problemi olan, gözlük takmış ve de şu anda göz numarası büyük ihtimalle 5'i geçmiş biri olarak halihazırda dünyayı keskin görmek için taktığım gözlüğe rağmen önüme bulanık bir şey geldi mi delirebiliyorum. Daha önce başka yayınevlerinin başka işlerinde de başıma geldi ve hepsinde de okumadan geçtim. Maalesef Lal'de ilk kez deneyimliyorum bu durumu.

Bu albümün tüm basımlarında durum aynıysa Lal'e yakıştıramadığımı ve hayal kırıklığına uğradığımı belirtmek isterim. Sadece bana denk gelen çok az bir yüzdede durum böyleyse sorunsuz olan basımı bulmaya çalışırım artık.
Bağnaz okur, memnuniyetsiz beşer, işkilli büzük, sıfır tolerans iksmen, taş kalpli ahkam efendi...

https://ucuztefrika.blogspot.com

Kinowa59

Merhaba değerli Ferzan . Lal kitap , Zagor özel sayı 1 ( orijinal sayı NO: 35  ) dün akşam inceledim , okudum. Kitapla ilgili düşüncelerimi dün akşam forumda paylaşmak istiyordum, ancak , değerli forum dostumuz Batuhan Cantürk bey'e - KIRK YILLIK DOSTLARIM - diye düşündüğü insanlar tarafından yapılan haksızlık Zagor özel sayı NO:1 ile ilgili yapacağım paylaşımı erteletti. Ben, son birkaç aydır Tex  ve Zagor başta olmak üzere bütün çizgi romanlarımı Bursa'da faaliyet gösteren Darkwood çizgi roman evinden  ( Umut Savcı ) kargo yoluyla temin ediyorum. Bunu belirtmemin nedeni şu :  Daha önce Çizgi romanlarımı  İstanbul'daki  başka bir çizgi roman evinden temin ediyordum, ancak, ( lütfen hiçbir çizgi roman satış evini yerdiğim düşünülmesin ) gerek kitapların kargolanmasındaki özensizlik, gerekse gelen kitapların sık sık ( tam da sizin karşılaştığınız gibi ) arızalı, ezik, hatta bazen köşeleri yırtık, bazen kitabın birçok sayfasının boş olarak , bazende  çift basılmış olması üzerine  bu satış noktasından kitap alışımı kestim. Sonra , iletişime geçtiğim Bursa'da faaliyet gösteren darkwood çizgi roman evi sahibi Umut bey ile konuşup anlaştım. Sağ olsun , her ay mükemmel kolileme ve hiçbir hatası olmayan kitaplara kavuştum. Ben, dün akşam Zagor özel sayı NO:1 inceleyip okuduğumda , sizin şikayet ettiğiniz hiçbir eksikliğe rastlamadım. Hani çizgi roman aleminde satıcı veya alıcı sık sık şu cümleyi kullanırya ,  " cillop gibi, pırıl pırıl " vallahi  bana gelen Özel sayı Zagor NO:1 tam da öyle . Kitabın içeriğine gelirsek : Daha önce oğlak kitap ve çizgi düşlerin yayınladığı ilk 34 özel sayıdan içerik olarak ta çok farklı. Kitap, ilk macera - gizemli gemi - 123 sayfa . Daha önce  İtalya' da strip formatta beş sayı olarak yayınlanan ama ülkemizde ilk kez yayınlanan sürükleyici bir hikaye. Ben beğendim. Marco Verni ve Sedioli' nin çizgileriyle hayat bulmuş, yağmur, gökgürültüsü, şimşeklerle renklenmiş , kaçma kovalamaca ve esrarengiz birtakım olaylar. Diğer 5 hikaye ise, sayfa adedi, senaryo ve çizerleriyle benim gibi 53 yıllık bir Zagor sevdalısını bile şaşırtmış durumda. ( tabii ki olumlu olarak) Arkadaşlar hikayelerle ilgili kopya vermeden , beni şaşırtan ve gülümseten bir iki örnek vereyim. Hikaye beş yaprak yani topu topu on sayfa. Amma bu on sayfalık hikayenin her sayfasını farklı çizerler çizmiş. Yani hikaye on sayfa , çizerler ise on farklı çizer, nasıl ama. Bir başka beş yaprak , on sayfalık güzel bir hikayenin çizeri ise, Zagor'un efsanevi çizeri G. Ferri. Rahmetli Ferri bu hikayeyi 1997 yılında demiryolları için çizmiş . Gene başka bir on sayfalık hikayede ise Yunanistanlı efsanevi çizer Genosotis'i görüyoruz. Daha önce aylık Tex'de çizgilerini hayata geçiren ve benim çok beğendiği Genosotis , güzel çizgileriyle hikayeyi daha da beğenilir kılmış. Bu ay çıkan Zagor klasik seri NO: 137 son cildinde tekrar karşımıza çıkan Kazma kürek bill' i Genosotis'in çizdiği bu güzel hikayede de görüyoruz .

gargaris

Ferzan bey, Kinowa59 beyin açıklamasıyla bütün baskıların bulanık olmadığı anlaşıldı... Siz nereden aldınız? Ben de sizin gibi kötü baskılı kitapları asla okuyamam, henüz sipariş vermediğim için aldığınız yeri söylerseniz farklı yerden alayım...

Kuzgun

Aynı sayının aynı baskısı arasında farklar (kimi baskılarda sayfaların soluk çıkması, boş sayfalar, yeri değişen sayfalar vb) olabiliyor. Benim gibi internetten alıyorsanız işiniz biraz bıktırıcı olabiliyor (kitabı geri gönder, yeniden gönderilmesini bekle). Ama bir dükkandan alıyorsanız kolayca kontrol edebiliyorsunuz.

ferzan

Alıntı yapılan: gargaris - 08 Ağustos, 2024, 17:08:38Ferzan bey, Kinowa59 beyin açıklamasıyla bütün baskıların bulanık olmadığı anlaşıldı... Siz nereden aldınız? Ben de sizin gibi kötü baskılı kitapları asla okuyamam, henüz sipariş vermediğim için aldığınız yeri söylerseniz farklı yerden alayım...

Çok değerli bir abim, her ay özenle seçip en mükemmel kondisyonda olanları kaliteli ve korunaklı bir paketleme ile bana gönderiyor. Neredeyse on yıldır aylık alımlarımda kendisi aracı oluyor. Hususi zaman ayırıp Kadıköy'den alıyor, haberim olmayan detaylardan da haberdar edip işinin gücünün arasında izin alıp kargoya veriyor. Yıllardır kitap işinde, sektörün mutfağından bir abim. Aldığı her kitaba tek tek bakma şansı olmuyor. Aldığı yere, yani Kadıköy'deki çizgi roman ve sahaf dükkanlarıyla olan hatır gönül bağına güveniyor. Çok nadiren de olsa böyle ya da benzer başka sürprizler çıkabiliyor ama telafi ediyoruz sonrasında. O sebeple tam olarak şuradan almayın diyebileceğim bir durum söz konusu değil. Aynı hataya sahip bir sayı atıyorum Darkwood Kitabevi'nin stoklarına da girebilir, Presstij'in de, İzmir'de Pınar Kitap'ın da... Tamamen şans.

Bir de benimki ilk bakışta hemen fark edilen bir şey değil. Okumaya başlayınca sorun çıkaran ve göze batan bir detay. Geçmişte benzer sorunları yaşadığımda bazı abilerim farka çok takılmamıştı mesela. Bu da netlik kavramının ve anlayışının göreceli olmasından ötürü beni korkutan bir detay.

Lal'in bu ayki yayınlarının hiçbirinde başka netlik sorunu yaşamadım. İlgili albümün kapağındaki çizgi ve renkler de jilet gibi ama içerisi öyle değil. Baskıda sorun olsa balon yazılarda da netlik sorunu olurdu sanırım ama balonlar net iken çizimler %15 oranında puslu benim gözümle. Ve bu da okumama çok büyük sorun. Galiba gelen dijitalde problem var diyeceğim ama Bayram Bey sorun yaşamamış. Acaba ben mi çok ince eleyip sık dokuyorum diyeceğim ama bu ayın diğer Lal Kitap ürünleri her zamanki netlik ve kalitede.

Fotoğrafını çekmeye kalkışsam gerçekten anlaşılmayacak. Geçmişte başka yayıncıların başka örneklerini başka kişilere göstermeye çalışırken öyle olmuştu ama şansımı bir denerim yarın. Bu tarz çok ince sorunlar ha deyince fotoğrafta gözükemeyebiliyor. En çok da şahıs baskısı bir ürünün filanca sahafın paylaştığı fotoğrafta ya da yakın plan çekim ile kayda aldığı videoda net gözüküp elime geçince gayet düşük çözünürlükte kötü bir görsel malzemeden basılmış olması gibi. Ama dediğim gibi, yarın denerim fotoğraflamayı.
Bağnaz okur, memnuniyetsiz beşer, işkilli büzük, sıfır tolerans iksmen, taş kalpli ahkam efendi...

https://ucuztefrika.blogspot.com

Kinowa59

Ferzan bey'in üstteki iletisini dikkatli bir şekilde okuyunca,  "  acaba ben mi kitaptaki , gözleri yoran görüntülere dikkat etmedim "  diye düşünerek , özel seri Zagor 1 sayıyı yeniden , bütün sayfaları tek tek inceledim. Dünkü iletimde de belirttiğim gibi kitap'ta  okuyucuyu rahatsız edecek en ufak bir bulanıklık, dalgalanma , karanlık vs gibi basım ve yayın hataları yok. Benim kişisel tahminim, daha önce kitap alışı yaptığım yerde sık sık karşılaştığım hatalı baskı olayına denk gelmişsiniz . Darkwood çizgi roman eviyle anlaştım derken de bunu kastetmiştim. Sağolsun, Umut bey , sipariş verdiğim kitapları tek tek inceliyor ve balonlu korunakla güzelce paketleyerek PTT kargo ile bana ulaştırıyor. Önceden alışveriş yaptığım arkadaş sık sık hatalı kitapları gönderdiği gibi, birde koliden tasarruf etmek için kitapları gazetelere sararak gönderiyordu. Pinti herif, bir de övünüyor, " ben çizgi roman dünyasının Everest dağıyım " diye. Şimdi kendi kendine övünsün , dursun bakalım. Onun yüzünden bir sürü Zagor ve Tex'imin üzerinde gazete boyaları duruyor. Seni gidi Mollier'in cimrisi seni ...

YzbVolkan

Bendeki baskı da kötüydü. Matbaada bir sıkıntı oldu herhalde.
Cizgi romanlar gūnûnūzū aydınlatsın.