WELLS FARGO

Başlatan s.b, 16 Ekim, 2011, 17:37:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

s.b

İşte Demirbaş'tan yepyeni bir seri. İlk sayıda üç ayrı kahraman ve üç ayrı macera.

                         
İNANDIĞIN GİBİ YAŞAMAZSAN YAŞADIĞIN GİBİ İNANIRSIN

s.b

İNANDIĞIN GİBİ YAŞAMAZSAN YAŞADIĞIN GİBİ İNANIRSIN

s.b


Stormy Red daha önce Demirbaş tarafından tek sayılık büyük boy dergi olarak yayınlanmıştı.

İNANDIĞIN GİBİ YAŞAMAZSAN YAŞADIĞIN GİBİ İNANIRSIN

s.b

Kitabın ilk macerası Ölümüne Takip. 46 sayfalık bir macera.
Bu maceradaki kahramanımız, Kızılderililerin Beyaz Şef diye saygı duyduğu Red Hair. Burton adlı bir adam Kızılderili kamplarını dolaşarak kaybolan kızını aramaktadır. Red Hair'de kendisine yardımcı olmak ister...


İkinci maceramız İntikam Saati. 42 sayfalık bir macera.
Kahramanımızın adı Willis.
İki gün boyunca sadece geceleri mola vererek Arizona Çölünde at sürmektedir. En sonunda bir kanyonun içinden geçerken karşısına bir nehir çıkar.
Atına "git su iç sen... Ben de güzel bir banyo yapacağım..." demesiyle birden karanlığa gömülür. Sonra ne mi olur?


Üçüncü maceramızın adı Güneyli Cephesi. 70 sayfalık bir macera.
Kahramanımızın adı Flash.
Kahramanımız, adını bilmediği bir kasabaya doğru atını sürmektedir.

--Aşagıdaki kasabada tam şenlik havası var... İyisimi gidip bir göz atayım. Biraz gevezelik yapıp yorgunluk atmak bana da iyi gelir.

Kasabaya girer ve ardından olaylar başlar.


Kitabın 162. sayfasında ise Stormy Red başlıyor ve son sayfaya kadar devam ediyor.


Maceraların nasıl başladığını ben anlattım. Siz sonunu merak ediyorsanız bir Wells Fargo alarak öğrenebilirsiniz.
İNANDIĞIN GİBİ YAŞAMAZSAN YAŞADIĞIN GİBİ İNANIRSIN

yalcinerol345

İlk kahramanın macerasını okudum.Güzeldi.Kahramanın kıyafeti Zagor'un kıyafetinden esintiler taşıyordu.Acaba Sayın cem Demirbaş'ın sözünü ettiği Ferri'nin esinlendiği bu kahraman mıydı?
Demirbaşı'ın son yayınları gerçekten kaliteliydi.Bir eksiklik kaldı.Çizgiromanın hangi yıl yayınlandığı ve yazar çizer adları.Bu da tamamlandığında Demirbaş benim ideal yayınevlerimden biri olacak.

HacıGeraltEmmi

"Çizgi romanlardan çok fazla şey mi bekliyorum?" sorusunu bana sorduran kitaplardan biri daha. Öyküler oldukça basit ve yavan... İlk macerayı okudum, ikinci macerayı zorlayarak bitirmeye çalıştım olmadı, pek sarmadı beni Wells Fargo...  :-X

pearl jam

Alıntı yapılan: designer73 - 23 Ekim, 2011, 20:05:29
"Çizgi romanlardan çok fazla şey mi bekliyorum?" sorusunu bana sorduran kitaplardan biri daha. Öyküler oldukça basit ve yavan... İlk macerayı okudum, ikinci macerayı zorlayarak bitirmeye çalıştım olmadı, pek sarmadı beni Wells Fargo...  :-X

Bence çizgi romandan çok fazla şey beklemek değil de western den çok fazla bir şey beklememek lazım artık. Yıllardır içimiz dışımız western oldu, her türlüsünü okuduk. Kızılderililer, kovboy çeteleri vs. vs.. konular belli. Hele bu westernler 1970 lerde çizilmişse konuya yenilik getirmek gibi bir amaçları da olmadığı için hiçbir şey beklememek lazım kanaatimce. Daha önce başka bir başlıkta daha sormuştum; gerçekçi western olan  Tex'in de mesela 400 sayıdır ne anlattığını çok merak ediyorum.

Ya da Kit Taylor yayımlansın diyenlere de gördüğüm kadarıyla yıllardır okuduğumuz Tom Miks benzeri bir kahramanın hemen hemen aynı konular üzerine yazılmış benzer maceralarını tekrar tekrar okumaktan nasıl bıkmadıklarını da merak ediyorum. hem de dile kolay 240 sayı!!

Bu tür şeyler yazmaktan imtina ediyorum aslında bu türü sevenleri kırmamak, tartışma yaratmamak için, bu mesajı da tartışma yaratmak için yazmadım zaten sadece gerçekten  merak ettiğim için soruyorum : Western de anlatılacak, bilmediğimiz ne kaldı?

Kendisiyle çelişen adam notu : Son okuduğum ( ve gayet de beğendiğim ) iki çizgi roman : Ken Parker ve Jim Cutlass  ;D ;D ;D


DAMPYR

Westernler beni sarmadığı için bu kitabı hiç almadım.ama yapılan yorumlardan anladığıma göre aynı tas aynı hamam western gibi gözüküyor... :( Westernlerin kralı bence Lary Yuma idi oda nedense 2 sayı yayınlanıp yarıda kaldı üstelikte renkliydi siz nedersiniz?..... :D

rumar80

   Sevgili Java Larry Yuma benim de çocukluk gözdemdi ve 3 cilt yayınlandı. Git üçüncüyü bul.  ;)

   Sevgili pearljam, Kit Taylor'ın farkı fantastik öğelerin de sık kullanılmasıdır. Kuşlara hükmedip soygun yaptıran adam, düşmüş uçan dairenin içnden kurşun geçirmez elbise bulan kötü adam vs. Daha çocuksudur doğru ama biraz da farklıdır. Bunu fikrin değişsin diye yazmadım. Aslında ben de westernin kendini tıkadığına inanlardanım. Zamanında tek geçtiğim Tex'i artık okumuyorum örneğin.

alan ford

  Western'in hatta çizgi romanın kralı Ken Parker'dır benim için. Jim Cutlass'da hala içimde yaradır. Toplam 7 sayı süren bir kitap , hemde Remzi gibi kurumsal bir yayınevinden, nasıl yarım kalır? İnsan ayıp olmasın diye tamamlar yahu :P

  Westernle anlatılacaklar konusuna gelince.  Derdiniz anlatmaksa bunu Western'le, Bilim kurguyla, fantastikle, korkuyla,kısacası istediğiniz türle anlatırsınız. Yeterki anlatacak bir derdiniz olsun.  Teks benim de uzun süre uzak durduğum bir çizgi romandı. Ne  yalan söyleyeyim babam sayesinde bulaştım biraz.  Annem : "oğlum yeter artık alma şunları" derken, babam : " Teks iyidir, biraz da Teks alsana diyordu" :D Şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim, gerçekten insanı şaşırtan , neden şimdiye kadar okumamışım detirten maceraları var.  Meraklısı için Levent Cantek'in derlediği Çizgili Hayat Kılavuzu'nda  Raşit Çavaş'ın  kaleminden çok güzel bir Teks yazısı var.
kaçmayı denemek bir tutsağın görevidir

rumar80

  Adamlar tepeleme patates ve et yemekten, Carson'un şapkası delinmekten, açık havada ateş yakamamaktan ya da Carson'un kahve yapmasından. Bir gece rahat uyuyamamalarından (en rahat gecede Carson horlar) vs klişelerden insan yoruluyor be Doğa.
  Maceraperestin araştırma kitabı olan Gece Kartalı Tex Viller bu konuda acayip detay veriyor. Nasıl kendini tekrarladığının örneğidir. Okumayan arkadaşlara tavsiyemdir.

kalidor

Alıntı yapılan: alan ford - 23 Ekim, 2011, 23:06:17
  Western'in hatta çizgi romanın kralı Ken Parker'dır benim için. Jim Cutlass'da hala içimde yaradır. Toplam 7 sayı süren bir kitap , hemde Remzi gibi kurumsal bir yayınevinden, nasıl yarım kalır? İnsan ayıp olmasın diye tamamlar yahu :P

Remzi Kitabevi Thorgal'i de 5 sayı yayınlayıp yarım bırakmıştı. Çokta kurumsal bir yayınevi değil demek ki. Veya bir yayınevinin olması gerekenden çok daha kurumsal olduğu için zarar edince hemen yayını sonlandırıyor. Bu iş için biraz da amatör ruh gerekiyor galiba. Koskoca yayınevinin çıkaramadığını Özer Sahaf yıllardır çıkartıyor. Özer Sahaf'ı bu konuda saygıyla selamlıyorum.
Crom! Ölüleri Say...

HacıGeraltEmmi

Teks öykülerindeki sertlik ve karakterlerin iyisiyle - kötüsüyle iyi kurgulanmış olması, macara ne kadar klişe olursa olsun farklı keyif almamı sağlıyor. İkilinin atışmaları (onlara bazen oğul Kit ve Tiger'da katılır) öykülerdeki sertlik dozajına denge getirdiği için severek okuyorum. :)

darkwood

Ne kadar çok beğenilen bir karakterde olsa, her kitap fazla okuyunca sıkıcı oluyor. Bu yüzden sürekli değişik kitaplar okuyorum ve macera ve çizimler çok yavan değilse hiç birinden sıkılmıyorum.
Darkwood Sakinleri..

Mister NO

Wells Fargo'yu bitirdim.3 farklı kahraman ve 3 farklı macera var.Bir de yarıda kalan  Stormy Red.

3 Macerada da çizimleri beğenmedim.Basit çizimler.Tiplemeler derinliksiz, basit çizim dışında farklı karelerde nerdeyse birbirine benzemeyen yüzler.Senaryolar ise klişe demek bile yeterli değil.Çok basit ve sıkıcı geldi.İlk 2 macera vasatın altında 3.macera vasat diyebilirim.3.Maceranın ortasında kurguyu bozan bir boşluk var ki hiç anlamlı değil.Orijinali mi böyle yoksa baskıda mı eksiklik var anlayamadım.(Zor durumda kalan kahramanımız düşmanlarını öldürmüş ve kasabaya dönmüş olarak çıkıyor karşımıza)O arada neler oldu bizim hayal gücümüze kalıyor.   ???

İstanbul trafiğinde okunabilir belki. :P