Flaneur Comics

Başlatan hanac, 30 Temmuz, 2012, 09:26:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

omega red

çizimler galip tekin'i anımsattı.

hennessy



Harika bir kapak 251 sınırlı baskı 251. benim :)
Murat : Hasan abi Avengers dağılmış duydun mu?
Hasan: Duydum duydum toplanın Tellioğulları

Nightrain

Hobaaa! Ne zaman çıkacak bunlar?
"Bu yıldızı çok mu istiyorsun Heatie? Al ye o zaman!"

Nightrain

Keşke daha çok Reinhard Kleist çizgi romanı bassalar.

Castro, Berlinoir, The Boxer, Lovecraft ve Das Grauen im Gemäuer, çizgi romanlarını çok merak ediyorum.
"Bu yıldızı çok mu istiyorsun Heatie? Al ye o zaman!"

hanac

Servet Bey twitter'da duyurmuş.

Eisner ödüllü ,Anti militaristik hikayeler... Blazing Combat grafik roman. @flaneurcomics ten yayına hazırlanıyor...


yalcinerol345

Çok güzel bir çizgiromana benziyor.Biraz bilgi verilebilir mi?

hanac

Alıntı yapılan: yalcinerol345 - 20 Mart, 2014, 18:46:58
Çok güzel bir çizgiromana benziyor.Biraz bilgi verilebilir mi?

1965-66 yıllarında 64'er sayfalık 4 sayı olarak yayınlanmış

1. sayının kapağını yukarıda verdim.

2. sayının kapağı



3. sayının kapağı



4. sayının kapağı


hanac

Biraz da iç sayfa resimleri ekleyeyim









hennessy

Son zamanlarda iş güçten gidip daha kitabımı alamadım ama Servet'im kaliteli işler yapmaya devam ediyor çıkınca alacağız.
Murat : Hasan abi Avengers dağılmış duydun mu?
Hasan: Duydum duydum toplanın Tellioğulları

haysat

Çok güzel bir çizgi roman olduğu belli.

Alınacaklar listesine eklendi...
HİÇBİRİNİZ ANLAMAMIŞSINIZ
BENİ SİZİN YANINIZA HAPSETMEDİLER
SİZİ BENİM YANIMA HAPSETTİLER !

emre ozdamarlar

Cizimlerdeki klasik tad inanilmaz guzel. Hastasi oldum direk.

yunusmeyra

  eerie,creepy gibi dergilerini de "comics code authority" logosuna kurban vermeden çıkartan "warren yayıncılık"ın  kısa ama ses getiren serisidir.. diğer korku çizgi romanları ile aynı zamanlarda, 1960 ların  amerikan "comics" piyasasına sunulur..ancak içerik ve konunun, "comics code authority" logosu ile belirlenen içerik ve yayın ilkelerine (sansür ve oto sansür ilkeleri  ;) ) takılmaması için bir formül geliştirilir.. normal "comics"lerden ebat olarak daha büyük ve siyah beyaz ayrıca "magazin" dergileri formatına yaklaşan bir tarz ve 12 cent'lik dergilere göre daha pahalı bir fiyat belirleyerek, kendilerini "dergi"ler formatına sokarak "sansürü" aşmışlar ,ancak bu yolla kaliteli ve "protest" çizgi roman yayıncılığını sürdürebilmişlerdi..
"warren" dergilerinin ve aynı zamanda amerikan "comics" endüstrisinin gerçekten "özel" imzaları bu dergilerde buluşmuştur..
  Hasan'ın eklediği görsellerden bir tanesi ,"eugene colan" tarafından çizilen maceraya ait..biz onu "gene colan" olarak ülkemiz "korku" dergilerinden,"wolverine" maceralarından,"drakula" yorumlarından ve son olarak Rıza'nın çevirisini yaptığı ve 2 cildi yayınlanmış "rampaging hulk" serisinin devamı olan "the hulk" dergilerinden tanıyoruz..
diğer yazar ve çizerlerin hepside bugün meraklıları tarafından "amerikan comics" sektöründe özel bir yere konulan sanatçılar..kapakların "frank frazetta" olduğu zaten belli ve ustanın hem bu seriye hem de yayınevinin diğer korku-dehşet serilerine yaptığı katkı gibi çok özel..
 
"comics code authority" ne olaki  ??? : 1950'li yılların başında resmi "otorite" ve onların ajite ettiği "kamuoyu baskısından" bunalan ve "korkan" yayıncılar bir araya geldiler ve "comics" endüstrisini korumak amacıyla, bir tür oto-sansür sistemi olan "Comics Code Authority'yi kurumlaştırdılar. Kendi aralarında belli kurallar saptadılar ve bu kurallara uymayan ürünleri basmamayı ve dağıtmamayı taahhüt ettiler. Toplumu ve endüstriyi korumak amacıyla oluşturulan bu kurum aynı zamanda çizgi roman sanatının büyük ölçüde hadım edilmesi sonucunu da beraberinde getirdi. ( konuyla ilgili biraz daha ayrıntı şu sayfamızda : http://altinmadalyon.com/altin/index.php?topic=2521.0
HULK DEĞERLİ BİR KAHRAMANDIR!
HSD YENİ ÜYELERİNİ BEKLİYOR

alan ford

  yunusmeyra açıklayıcı bilgiler için çok teşekkürler. Merakla bekliyorum. Ah bir de Serpieri bassa flaneur ne şahane olurdu ;)
kaçmayı denemek bir tutsağın görevidir

alan ford

  Bu arada son çıkan iki kitap hakkında da iki kelam edeyim

  Jım Morrison: Şimdi baskı kalitesi , kağıt seçimi ve çizimler şahane. Kitapsa sanki sadece Doors hatta Jim Morrison fanları için yazılmış gibi. Aynı yayınevinin bastığı Cash ile çok farklı bu anlamda. ( Bu arada Cash'in kağıdı daha güzeldi ) Johny Cash hakkında hiç bir şey bilmeseniz bile Cash'i büyük bir keyifle okuyabiliyorsunuz. Jim Morisson da ise hayatı , görüşleri hakkında bi şeyler bilseniz daha iyi olur. Yoksa bir çok şey havada kalıyor. DVD'yi açamadığım için seyremedim bir türlü. Bir de Jim Morrison'un şairliğine bol bol atıfata bulunulurken ,keşke şarkı sözlerini de , en azından dipnot olarak , çevirselermiş.

  Bütün Atlar Kaybetmeye Koşar : Baştan peşin söyleyeyim. Bukowski sevmem. Yazdıklarını edebiyattan başka her şeye benzetebilirim. Bu kitabı hiç bir beklentim olmadan , sırf Flaneur'a destek olsun diye aldım  fakat kitap beni şaşırttı. Her şeyden önce Matthias Scultheiss'in çizimleri şahane . 300 Kiloluk Fahişe hikayesini özellikle sevdim. Bukowski seviyorsanız mutlaka okuyun. Sevmiyorsanız da bir şans verin pişman olmazsanız. Tek eksisi bazı yerlerde aksayan Türkçe .
kaçmayı denemek bir tutsağın görevidir

yunusmeyra

Alıntı yapılan: alan ford - 21 Mart, 2014, 20:50:54
  yunusmeyra açıklayıcı bilgiler için çok teşekkürler. Merakla bekliyorum. Ah bir de Serpieri bassa flaneur ne şahane olurdu ;)
evet, flaneur bu işi yapabilecek "gözü karalıkta" ayınevlerimizden diye tahmin ediyorum  :)
aslında "marmara çizgi"ye de yakışır ama "borgia" işi gözlerini mi korkuttu ne  ;)  ???  ::)  :D
HULK DEĞERLİ BİR KAHRAMANDIR!
HSD YENİ ÜYELERİNİ BEKLİYOR